Tukholma ATP250 R16, Heliövaara/Niklas-Salminen – Demoliner/Matos 6-3, 6-4

Jes, olipa aika kelpo aloitus Tukholman kisaan kanssa! Tiukat paikat kääntyivät mukavasti kotiin päin, sillä pidimme kaikki omat syöttövuoromme ja otimme kummassakin erässä sen tarvittavan yhden murron. Nautimme Patrikin kanssa kumpikin pelaamisesta, ja mikäpäs siinä oli nauttiessa, kun voiton myötä pelit jatkuvat toisella kierroksella perjantaina.

Vielä eilistä blogikirjoitusta kirjoittaessa lähtökohdat tämän päivän otteluun olivat todella hyvät, mutta yön aikana tajusin pian, että päivästä tulisi vaikea. Heräsin jo aamuyöllä huonoon oloon ja aamuun mennessä kuume oli noussut jo lähemmäs 38 astetta. Lepäsinkin siis vain hotellihuoneessa iltapäivään asti, ja annoin Patrikin tehdä omat lämmittelynsä normaalisti, kun taas itse yritin vain säästellä voimia otteluun.

Sain kuitenkin oikeanlaisella lääkityksellä kuumeen laskettua iltaan mennessä, ja otettuani parit torkut pelaajien loungen sohvilla matsiamme odotellessa tuntui olo siltä, että uskalsin lähteä pelaamaan. Tein selvästi lyhennetyn bollauksen vain juuri ennen matsin alkua, sillä en halunnut antaa kropan kylmentyä välissä, ja vaikka ensimmäiset lyönnit treenikentällä olivat aika kamalan tuntuisia, niin matsikentälle astellessa lyönti tuntui kuitenkin jotakuinkin normaalilta.

Edeltävät ottelut kentällämme olivat olleet todella pitkiä, joten pääsimme aloittamaan matsimme vasta yhdeksän aikaa illalla, mutta menoa se ei tuntunut haittaavan. Suomalaisia oli mukavasti katsomossa ja tarjosimmekin yleisölle hyvää viihdettä alusta alkaen. Mursimme Demolinerin syötön puhtaasti heti ottelun toisessa gamessa, ja kun selvitin seuraavassa syöttövuorossani molemmat vastustajien murtopallot niin tilanne oli varsin mukavasti heti 3-0. Saimme vielä toisenkin kerran murtopallon Demolinerin syötössä 4-1 -tilanteessa, mutta vaikka tuosta ei murtoa tullutkaan, niin Patrikin varma syötönpito 5-3 -tilanteessa toi meille ensimmäisen erän kotiin 6-3.

Toisessa erässä Demoliner löysi pari erinomaista palautusta syöttövuorooni 1-2 -tilanteessa, mutta tärkeä pito kolmen murtopallon kautta 15-40 -tilanteesta piti meidät hyvin mukana erässä. Ja seuraavassa gamessa omat palautukseni napsuivatkin sitten todella mukavasti. Voitin Matosin syöttövuorossa kaikki neljä palautuspistettäni, joista kaksi viimeistä vielä puhtaina läpilyönteinä kämmenellä linjaa pitkin. Vastustajat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan pelasivat erinomaisen palautusvuoron Patrikin seuraavassa syötössä 3-2 -johdossamme, mutta onneksi Patrikin syöttö oli 40-40 -tilanteessa rautainen. Tuon jälkeen emme kuitenkaan enää päästäneet vastustajia lähellekään murtoa. Syötimme kaksi puhdasta pitoa loppuun ja matsi oli sitä myöten taputeltu vähän yli tunnissa 6-3, 6-4.

Ottelun loppuluvut olivat meille melko selkeät, mutta varsinkin toinen erä oli kyllä todella tasainen. Voitimme siinä nimittäin vain yhden pisteen enemmän kuin vastustajat. Mutta ansaitsimme kyllä mielestäni silti ihan rehellisesti otteluvoiton, sillä uskalsimme pelata tiukoissakin paikoissa juuri niin rohkeasti kuin pitääkin. Toisen erän puolessa välissä pelattiin kolmessa peräkkäisessä gamessa 40-40 -piste, mutta kaikki kääntyivät loistosuorituksilla meille. Ja myös ottelun alku oli meiltä erittäin vahva, tulimme heti ensimmäisistä pisteistä alkaen ottamaan omamme pois.

Peli-ilmeemme Patrikin kanssa oli minusta jopa parempi kuin Davis Cupissa Splitissä kuukausi sitten, ja jotenkin pelaaminen oli kokonaisuudessaan mukavan nautittavaa. Kentällä oli hyvä meininki ja kaikessa tekemisessä sellainen ilo läsnä. Patrik syötti koko ottelun todella vahvasti, ja vaikka hän ensimmäisessä syöttövuorossani ehkä vähän jännitti verkkopeliään, niin sen jälkeen hän hoiti kyllä tuonkin tonttinsa varsin mallikkaasti. Minullakin syöttö kulki varsin mallikkaasti ja palauttaminen kakkosruudusta suorastaan erinomaisesti. Olimme juuri sellainen tiimi kuin osaamme parhaimmillaan olla.

Kaiken kaikkiaan päivän voittoon voi siis olla todella tyytyväinen, eikä vähiten sen takia, että olin aiemmin päivällä vielä hieman epävarma pystynkö edes ollenkaan pelaamaan. Mutta onneksi kokemus on tuonut kyvyn olla liikaa stressaamatta ja toisaalta olen myös oppinut keinot saada itseni pelikuntoon huonommastakin olosta.

Kisan otteluohjelma on meille siinä mielessä suosiollinen, että seuraava matsimme on vasta perjantaina. Voin siis keskiviikkona ottaa huoletta lepopäivän ja antaa keholle aikaa tervehtyä. Seuraavat vastustajamme ovat joko kakkossijoitettu pari Cacic/Pavic tai maanantain treenikaverimme Bhambri/Cash. Uskoisin, että meillä on kumpaakin vastaan täysin realistiset mahdollisuudet taistella voitosta, joten nyt vaan lepoa ja paranemista niin perjantaina on taas huippuisku päällä. Vamos!

18 thoughts on “Tukholma ATP250 R16, Heliövaara/Niklas-Salminen – Demoliner/Matos 6-3, 6-4

 • Edellisestä voitosta atp-kisassa olikin vierähtänyt hetki, joten varsin helpottava voitto. En tiedä minkälainen apina sinulla oli selkään ehtinyt kiivetä, mutta Patrikilla alkoi varmaan olemaan puoli viidakkoa harteilla. Melkoisella varmuudella hän kuitenkin syötti erää ja varsinkin ottelua kotiin. Hieno kuulla, että kentällä pystyi nauttimaan, mutta kyllähän tuo voiton tuoma tunne oli ainakin kotisohvalla taas jotain, mitä oli ehtinyt jo kovasti kaivata.

  Kieltämättä siinä oli vastustajillakin paikat kääntää ottelua, mutta olitte ratkaisupaikoissa todella teräviä ja varmoja. Toisen erän kaksi peräkkäistä kämmentäsi olivat taidetta. Mitä lie syöttäjä miettii, kun syöttää toisen kerran samaan kohtaan? Ei se Harri toista kertaa lyö läpi kämmenellä? Noh, itsepähän kerjäsivät.

  Kaikkiaan hyvä aloituspeli ja varmasti pelaaminen vaan paranee viikon myötä. Osoititte, että voitte voittaa yhdessä atp-tasolla ja tietty kynnys on ylitetty. Nyt vaan jatkatte omalla tasollanne ja uskotaan, että se riittää tällä viikolla vielä pitkälle. Pikkuisen tuo flunssa huolta aiheuttaa. Sinä ehkä ehdit kuntoon perjantaiksi, mutta joko silloin on sitten Patrikin vuoro sairastaa. Toivotaan parasta senkin suhteen. Mutta ei huolehdita nyt siitä, vaan nautitaan vielä ainakin tämä päivä hienosta voitosta.

  • En ollut itse asiassa itse edes ehtinyt tajuta, että edellisestä voitosta ATP-tasolla olisi kulunut jo reilusti aikaa. Mutta tottahan se on! Joka tapauksessa eipä tarvitse tuota enää stressata, nyt vain matsi kerrallaan eteenpäin.

   Ja Patrikin kanssa peli kulki kyllä mukavasti yhteen. Kyllä hänkin hyvänä päivänä on vaikeasti voitettava tuolla syötöllään. Matosin kaltainen prosenttisyöttäjä jää väkisinkin ajoittain jyrän alle, mutta jos Patti pamauttelee kakkossyötötkin tähän tyyliin yli 190km/h niin harvoin ne tulevat takaisin.

 • Jeeeee, tätä oli kaivattu, hienoa Harri ja Patti!!!! Parane hyvin ja pian, ja vetäkää samaan malliin perjantainakin 🙂

 • Komea aloitus Patin kanssa💪Kovasti onnea!
  Muutamia kysymyksiä tuli pelin aikana mieleen. Vastustajan syöttäessä 1.syöttöä olitte molemmat takana, oliko valinta pysyvä vai johtuiko vain eilisistä vastustajista? Palauttaminen b-ruudusta tuntui menevän hyvin. Kämmenet tiukoissa paikoissa linjaan ja rystycrossit sujui. Koetko että sinun lyönneille on luonnollisempaa palauttaa B-ruudusta palautukset kuin A-ruudust? Ja vielä kolmas kysymys kun olet kuitenkin Patin kanssa vähemmän ATP-Tour pelejä pelanneet niin käyttekö pelatut ottelut yhdessä videolta läpi oppimisprosessina vai mitä keinoja käytätte yhteispelin kehittämiseen. esim. Davis Cupia silmällä pitäen?

  • Kiitos onnitteluista ja hyvistä kysymyksistä!

   Olimme tosiaan molemmat takana vastustajien syötöissä. Oli tiedossa, että he eivät ole parhaimmillaan laittamassa palloja pois jyrkillä kulmilla verkolta, joten saimme takaa aloittamalla vähän paremmat mahdollisuudet pitää piste elossa vastustajien ykkössyötöillä. Varmaan jatketaan samaa taktiikkaa tulevissakin matseissa, ja ehkä olisi tuota pitänyt kokeilla Lloydinkin kanssa.

   B-ruudun palauttaminen on omasta mielestäni melkein kaikille pelaajille oikeakätistä syöttäjää vastaan lähtökohtaisesti helpompaa kuin A-ruudun palauttaminen. Joten on se sitä minullekin. Rystypalautukselle on enemmän tilaa ja kämmentä pystyy käyttämään monipuolisemmin. Mutta toki se vaatii rinnalle sellaisen parin, joka pärjää hyvin ykkösruudussa, esimerkiksi vasurin kuten Patrik.

   Patrikin kanssa on tullut pelattua sen verran vähän viime aikoina, että selkeää prosessia matsien jälkeisestä analyysista ei oikein ole vielä syntynyt. Yleensä katson itse aina kyllä matsit jälkikäteen, mutta esimerkiksi Lloyd ei koskaan halunnut tuota tehdä. Uskoisin, että tuosta voisi Patrikin ja minun yhteispelille olla kyllä paljon hyötyä, joten varmasti pyrimme tämän ensimmäisen rundin matsin katsomaan yhdessä. Seuraavaa kierrosta ja miksei Davis Cupiakin ajatellen!

 • Peli näytti helpolta muutamia tiukkoja syötttövuoroja lukuunottamatta ja lopputulos ratkaisee!!! Onnea ja hyviä pelejä jatkoon, niin ja pikaisia paranemisia!

 • Harmillista, että tyttären pöpö tuli mukaan Tukholmaan. Koska hän tuli kipeäksi sunnuntaina ja sinä tiistaina, niin itämisaika n. 2vrk eli toivotaan, ettei torstaiaamuna (eikä muutenkaan) ole Patrik kipeä. Jos on sama pöpö kuin tyttärellä, niin kotoa saanee vähän vihiä mitä oireita ja kuinka pitkään odotettavissa (vaikka toki aikuinen ja lapsi sairastavat välillä eri oirein tai kestolla).

  Peli näytti ihan hyvältä ja siinä ei poteminen näkynyt. Tänään selviä vastus ja toivottavasti täydessä iskussa olette Patrikin kanssa molemmat tulevassa ottelussa. Tsemppiä ja paranemisia!

  • Onhan tuo päiväkotien pöpöjen tarttuminen koko perheeseen varmasti tuttua kaikille lapsiperhearkea eläville. Omat oireeni ovat jo tänään keskiviikkona onneksi selvästi helpottaneet, ja ihmeen vähän ne tuntuivat matsikentälläkään vaikuttaneen. Toivotaan vain, että Patrik säilyy terveenä ja että peli on taas kunnossa perjantainakin!

 • Mahtavaa nähdä suomalaispari kentällä ATP-tasolla. Suhteellisen harvinaista herkkua tuo kuitenkin on ollut.

  Eipä myöskään palautusruudun vaihto näkynyt missään. Varsinkin toisen erän ja käytännössä koko ottelun ratkaissut palautusvuoro oli mahtavaa katseltavaa.

  Pelinne oli niin tasaista ja ratkaisupalloissa kylmäpäistä, että tällä pelillä voi edetä tässä turnauksessa vaikka kuinka pitkälle. Alusta on sen verran nopea, että hyvillä syötöillä ja palautuksilla pääsee pitkälle ja ne osa-alueet teillä on hyvin hallussa.
  Hyviä pelejä myös loppuviikolle!

  • Kiitos! Totta, ei kokosuomalaista paria ihan joka viikolla ATP-kiertueella nähdä. Ja tosiaan pelikin oli varsin kelvollista, hyvät syötöt ja palautukset erityisesti tiukkoihin paikkoihin ratkaisivat voiton meille. Toivottavasti jatkossa sujuu yhtä hyvin.

 • Eipä sitten tullutkaan mahdollisuutta ottaa mittaa seuraavien viikkojen parista. Ehkä ihan hyvä niin, kun olisi Pavicille tullut vain paha mieli.

  Se jäi vielä avauspelistä erikseen nostamatta, että kaksoisvirheet olivat pelistäsi kadonneet. Helpottaa tekemistä kummasti! 🙂

  • Jep, vastaan siis Bhambri/Cash, jonka kanssa ehdittiin jo maanantaina treenatakin. Eli suhteellisen hyvin on tiedossa, mitä tulee.

   Ja kaksoisvirheet olivat tosiaan kokonaan poissa. Kumma juttu, että treenaaminen auttoi tuohonkin 😅

   • Sekin vielä lisään, että Cash on kyllä ollut aika kovassa iskussa, joten tarkkana saa rahojensa kanssa olla. Ja jos joku brittitiimissä on hyvin scoutattu, niin se olet sinä. Patrikin pitää siis villi kortti olla tai ehkäpä sinäkin piilottelit jotain heiltä. Tai sitten vaan pelaatte parasta peliänne ja kaikki tiimit kumartaa. 🙂

  • Onnea voitosta ja huomiselle kovasti voitonnälkää. Toivotaan että suomalaisia ilmestyy lehtereille.

   Tämmöinen kysymys tuli mieleen, kun pelaat nyt B-ruutua, niin muuttuuko sinulla takana pelattaessa ote gripistä? A-ruudussa oletettavasti kämmengripillä pelaat takaa palautuksen jälkeen, mutta miten nyt kun ruutu vaihtunut onko B-ruutuun? Kiinnostaa myös palautuksen grippi, onko sama kuin A-ruudussa vai onko siihen tullut ruudun vaihtumisen myötä muutoksia?

   • Kiitos tsempeistä! Suomalaisia on ymmärtääkseni perjantaina runsaasti paikalla. 🙌

    Täytyy myöntää, ettei ole tullut grippiasioita ajateltua vuosikausiin ja täytyi nyt ihan mailan kanssa kokeilla mikä ote minulla on ennen lyöntiä. Ote ei kyllä muutu A- ja B-ruudun välillä, sillä yhtä lailla pitää olla valmis kumpaankin lyöntiin molemmin puolin.

    Palautuksessa oikealla kädellä on kämmenote ja vasemmalla kädellä rystyote. Jos pallo tulee rystylle niin oikea käsi vaihtaa helposti rystygrippiin, jos pallo tulee kämmenelle niin vasen käsi vain irtoaa. Ja kyllä tuo samoin toimii peruslyönneissäkin.

Comments are closed.