Tukholma ATP250 QF, Heliövaara/Niklas-Salminen – Bhambri/Cash 1-6, 3-6

Ei riittänyt tänään. Vastustajat pelasivat erittäin hyvin ensimmäiset puolitoista erää, eikä oma alku ollut aivan niin kliininen. Toisen erän lopussa pääsimme kahteen kertaan hakemaan vastamurtoa vastustajien käsien alkaessa aavistuksen täristä, mutta tällä kertaa ei kääntö onnistunut. Kotia kohti siis hakemaan vauhtia Baseliin.

Ensimmäisen kierroksen matsi tiistaina oli meiltä todella onnistunut ottelu, mutta oloni oli siis sellainen matsin jälkeen, että pidin keskiviikon täysin lepopäivänä hotellilla. Torstaina olin kuitenkin jo ihan kohtuullisella ololla liikkeellä, joten saimme vedettyä Pattin kanssa suhteellisen normaalin treenipäivän. Ehkä pieni terävyys vielä puuttui, mutta tänään perjantaina matsia ennen bollatessa lyönti tuntui kyllä tosi hyvältä ja mielikin tuntui valmiilta.

Matsi alkoi tasaisesti, mutta pääsimme kyllä ihan hyvin vastustajien ekoihin syöttövuoroihin kiinni. Tuntui, että tiukka matsi olisi tulossa. He saivat kuitenkin 1-2 -tilanteessa kaivettua murron minun syöttövuorossani vahvalla palautuspelillä, ja kun sama homma jatkui läpi loppuerän niin yhtäkkiä lukemat olivat 1-6. Teimme vähän jokaiseen gameen yhden tai kaksi keskinkertaista suoritusta, kun taas vastustajilta löytyi joka gameen yksi tai kaksi huippusuoritusta.

Toisen erän alussa olisi ollut tärkeää roikkua omia syöttöjä pitämällä mukana ottelussa, mutta niin vain löytyi vastustajilta huippupalautukset Patin ensimmäiseen syöttövuoroon. Ei meillä nyt tuurikaan kyllä tuntunut käyvän, mutta kyllä vastustajat tuon murron ansaitsivat. He ottivat peräti uskomattomat 9 gamea peräkkäin ennen kuin sain 0-3 -tilanteessa pidettyä syöttöni, ja saimme takaa-ajon aloitettua.

Mukavan runsas suomalaisyleisö loi vielä uskoa meihin kentälläkin ja kyllähän takaa-ajossa lähelle päästiin. Saimme Bhambrin syötössä 2-4 -tilanteessa kaksi murtopalloa, mutta ei tärpännyt minun palautukseni tuossa kohtaa. Varsinkin Cashin volley 40-40 -tilanteessa oli kyllä kuin suoraan brittien oppikirjasta. Saimme kuitenkin vielä uuden mahdollisuuden 3-5 -tilanteessa 40-40 -tilanteessa, mutta Pattin palautus jäi harmittavasti verkkoon. Oli siis vastentahtoisesti myönnettävä, että matsi oli päättynyt vastustajien voittoon.

Kaksi tilastoa matsissa jäivät kyllä tosi selvästi mieleen. Kakkossyöttöjen voittoprosentti oli meiltä häkellyttävän huono. Vain yksi voitettu kuudestatoista. Olimme vielä sopivasti ennen matsia Pattin ja hänen valmentajansa Erik Hakkaraisen kanssa käyneet läpi, että kakkossyötöillä alkavat pisteet ratkaisevat todennäköisesti tämän ottelun, sillä ykkösillä kaikki voittavat suuren osan, mutta kakkosilla tulee eroja. Kyllähän vastustajat palauttivat todella hyvin, mutta jotenkin myös melkein kaikki nuo ottelun pidemmät pallorallit päättyivät heidän voittoonsa. He tekivät perusasiat todella hyvin ja siihen päälle voittivat vielä pidemmätkin rallit.

Toinen harmittava tilasto oli se, että hävisimme kaikki ottelun viisi 40-40 -tilanteen ratkaissutta pistettä. Kaksi ensimmäisessä erässä ja kolme toisessa. Olisihan tuo matsin kulku ollut aika erilainen, jos edes yksi vaikka noista toisen erän lopun 40-40 -tilanteen pisteistä olisi kääntynyt kotiin. No, ensimmäisellä kierroksella tuossa onnistuimme, mutta tänään emme.

Neluri on kyllä välillä julma laji, sillä siinä on niin vaikea pelata itseään mukaan otteluun, jos toiset aloittavat vahvasti. Kaksinpelissä voi vaihtaa taktiikkaa ja kokeilla vapaammin muita juttuja, mutta nelurissa ei ole oikein varaa menettää yhtään syöttövuoroa. Ja jos vastustajille tuntuu onnistuvat melkein kaikki niin vaikea sitä on edes keksiä, mitä taktiikassa muuttaisi. Pitää vain uskoa, että oma peli riittää ja onnistumisia tulee sitten niissä ratkaisupaikoissa.

Mutta tänään ei siis vain tullut. Pelasimme hyvät palautusvuorot vielä kaiken lisäksi Pattin kanssa tosi pahasti ristiin. Toisen erän alussa voitimme parissa gamessa pisteet vain minun puoleltani, kun taas loppua kohden Patti terästäytyi, mutta minulle tuli pari virhettä. Olisi vaadittu mieluummin yksi hyvä game kummaltakin samaan aikaan. Ja vastustajat pelasivat kyllä myös tosi hyvin. Cash tuli matsiin 11 ottelun voittoputkessa, eikä Bhambrikaan paljoa tehnyt väärin.

Tukholman viikko tuntui aika pitkältä, sillä siihen mahtui monenlaista, mutta valitettavasti myös vain yksi voitto. Kaavio on loppupelien osalta aika auki, mutta nuo pisteet jäävät nyt muiden otettaviksi. Pyrähdän tästä vielä heti matsin jälkeen kohti kotia samaksi illaksi, mutta eiköhän suunta Baseliin tule otettua joka tapauksessa jo huomenna lauantaina. Siellä on kovat pelit taas tiedossa. Pavic jäi Tukholmassa saman parin jyräämäkksi ensimmäisellä kierroksella, mutta eipähän tule nuo kaverit ensi viikolla vastaan. Pidetään mieli virkeänä ja annetaan menstykselle edelleen mahdollisuus.

5 thoughts on “Tukholma ATP250 QF, Heliövaara/Niklas-Salminen – Bhambri/Cash 1-6, 3-6

  • Oli vähän hitaanolonen eka erä, eikä toisessakaan ihan löytyny hyvää tatsii. Hyvänä puolena tietty, et jää nälkää tuleviin turnauksiin, jotka jatkuukin nopeesti ens viikolla! Onnea ja tsemppiä niihin! 👍👍👍

  • Aika tylyt lukemat oli pelin lopussa taululla. Ja paremmathan siinä voitti, joten eipä siitä sen enempää. Jos jotain hyvää, niin ainakin olet ajoissa pelipaikoilla Baselissa. Tiistai oli kovin lupauksia herättävä esitys, mutta tänään tuli sitten takapakkia. Uudistusmisprosessi on käynnissä ja varmasti siihen kasvukipuja kuuluu. Toivottavasti teillä lähtee Pavicin kanssa heti kulkemaan, sillä voisitte kyllä olla aivan tykkipari.

  • Olipa yllättävän hyviä nämä vastustajat. Jouduin katsomaan matsin vähän toisella silmällä; siitäkö sit johtui, että mielestäni teillä ei ollut saumaa oikein missään vaiheessa. No, blogisi oikaisi käsitystäni. Kakkossyötöt oli kyllä hukassa. Malagaa ajatellen tuli kyllä mieleen Kaukovalta…. Mutta. Toivottavasti matsaa hyvin Pavicin kanssa, Onnea mukaan!! Hyvä, että flunssa taakse jäänyt.

  • Tästä lähdetään taas kohti seuraavaa mahdollisuutta! Pavic on yksi kovimmista ja niin olet sinäkin, joten ei muutakuin hymy huulille ja nauttimaan karvapallosta! Jjeh!

  • Vaikka tämä turnaus ei nappiin mennytkään, niin ei sitä tarvitse blogisi analyysiä sen syvemmin jäädä
    miettimään. Tällaista sattuu.Nyt vain positiivisin ajatuksin kohti Baselia ja iloisella pelienergialla Pavicin kanssa voittojen tielle!👍👍👍 💪💪💪

Comments are closed.