Basel ATP500 R16, Heliövaara/Pavic – Riedi/Stricker 6-4, 7-5

Näin se lähtee voitolla käyntiin kisat Sveitsissä, kun uusi pelikaveri Mate Pavic oli ensimmäistä kertaa verkon samalla puolella. Pääsimme aloittamaan heti maanantain ensimmäisessä ottelussa, mutta onneksi pelituntuma oli kohdallaan, ja vahva esitys vei meidät toiselle kierrokselle. Pelit jatkuvat näillä näkymin torstaina.

Euroopassa pelatessa on kyllä se etu, että vaikka tappio kisassa tulee vasta loppuviikolla niin sitä ehtii silti ihan hyvin päiväksi tai pariksi kotiin. Lensinkin Tukholmasta vielä samana iltapäivänä perjantaina kotiin ja ehdin viettää lauantain perheen kanssa kaukana tenniskentistä. Ulkoilu kirpsakassa syyssäässä tekee aina hyvää, ja kehonkin saa viritettyä hieman tavallista erilaisempiin asentoihin HopLopissa taaperon perässä juostessa. 🙂

Lauantai-illalle ei oikein ollut hyviä yhteyksiä Sveitsiin tarjolla, joten jatkoin matkaa kohti Baselia vasta sunnuntaiaamun suoralla lennolla Zurichiin, josta kisajärjestäjät kävivät ystävällisesti poimimassa tunnin matkan päähän Baseliin. Valmentajani Boris lähti tällä kertaa myös mukaan matkaan pariksi viikoksi, sillä koen, että varsinkin uusien parien kanssa pelatessa valmentajasta on todella paljon hyötyä. Saa tehtyä omat rutiinit parista riippumatta haluamallaan tavalla, ja lisäksi valmentajan kanssa voi sparrata myös henkisellä puolella uutta tilannetta.

Tämän viikon parini Mate Pavic on tosiaan ollut verkon toisella puolella vastassa lähemmäs kymmenen kertaa, mutta sunnuntai oli ensimmäinen kerta, kun hänen kanssaan pääsin pallottelemaan. Matsia edeltävässä 4-5 minuutin bollauksessahan ykkösruudun pelaajat eivät yleensä lyö toisilleen. Pavic oli alusta alkaen melko rennosti mukana kuvioissa ja antoi minun suunnitella sunnuntain ohjelman. Treenasimmekin siis ensin tunnin ihan kahdestaan ennen kuin pelasimme treenierän Nys/Zielinskin kanssa lounastauon jälkeen.

Pelifilosofioiden osalta ei menty tässä kohtaa mitenkään erityisen syvälle, mutta perusjutut oli toki hyvä käydä treenierän lomassa läpi. Palautuspaikat, signaalit, syöttökuviot ym. ovat kuitenkin jokaisella hieman yksilöllisiä, jotta saimme vähän haettua treeneissä toisiimme tuntumaa. Pavic haluaa esim. omissa syötöissään kertoa molempien syöttöjen kuviot ennen ykkössyöttöään, eikä minun siis tarvitse näyttää signaaleja verkolta. Ja palauttaessaan hän halusi minun seisovan verkolla hieman kauempana verkosta, jotta hänellä on tunne siitä, että voi palauttaa myös jyrkempiä krosseja. Lloydin kanssa toki oli aina sovittu, että verkkomies menee matalaksi, mutta sopeutuvana miehenä Pavicinkin tapa toimia tietenkin onnistuu minulle. 😊

Treenit valmiiksi saatuamme kävi selväksi, että järjestäjät löivät matsimme peliohjelmaan heti maanantain ensimmäiseksi otteluksi, mutta eihän tuo mitään haitannut. Saisipa pelit heti käyntiin. Vastustajina oli kaksi kotimaan toivoa, nuoret ja vaaralliset Riedi ja Stricker, mikä oli haasteena mielenkiintoinen. Pallo tulisi heidän mailastaan varmasti kovaa, mutta neluritaktiikassa meidän pitäisi kyllä olla edellä. Bollasimme tänään Pavicin kanssa lämmittelyn matsikentällä kello 10.10-10.40, minkä jälkeen oli vuorossa nopea tankkaus ennen kutsua kentälle kello 12.


Matsi lähti aika täydellisesti käyntiin, sillä mursimme Strickerin syötön heti ottelun ensimmäisessä gamessa. Palautukseni osuivat mukavasti kohdalleen ja no-ad -pisteen sopivasti jalkoihin putoava rystyni oli Strickerille liian vaikea palautettavaksi. Olimme omissa syötöissämme vahvoilla, ja lähellä oli myös toinen murto 4-2 -tilanteessa. Palautukseni jäi kuitenkin tuossa 40-40 -tilanteessa verkkoon. Pavic hoiti 4-3 -tilanteessa verkolta pari mieletöntä refleksivolleyta ja pääsi syöttämään erää kotiin 5-4 -tilanteessa. Ensimmäinen eräpallo oli jo lähellä, mutta sain mailani pois Strickerin pitkäksi menossa olleen rystyn edestä vain puolittain. Game ratkaisiin lopulta vasta 40-40 -tilanteen pisteessä, jossa Pavicin hyvä syöttö ja minun erinomainen volleyni toivat erän meille.

Toisen erän alussa sveitsiläiset terävöittivät peliään, ja varsinkin Strickerin vahva kämmen aiheutti meille ongelmia. Tällä kertaa 40-40 -tilanne Pavicin syötössä kääntyi murroksi, ja taululla oli pian 0-3 -lukemat. Hetkellisesti tilanne näytti jopa huolestuttavalta, kun vastustajat saivat vielä 0-3 -tilanteessakin kolme murtopalloa minun syötössäni, mutta vahvat ykköseni pitivät meidät mukana erässä. Ja heti seuraavassa gamessa iskimmekin takaisin, kun Pavic löi vastustamattomasti kämmenpalautuksensa linjasta läpi 40-40 -tilanteen murtopallossa.

Erä tasoittui ja olimme jälleen hyvin mukana pelissä. Pari hyvää syöttöäni 3-4 -tilanteessa pitivät tilanteen tasoissa, mutta murtoa piti odottaa aina 5-5 -tilanteeseen asti. Pavic löi jälleen kämmenpalautuksensa 40-40 -tilanteessa erittäin vahvasti, tällä kertaa krossina ja petasi itselleen seuraavaan lyöntiin paikan, josta ei enää voinut erehtyä. Pääsin siis syöttämään matsista 6-5 -tilanteessa. Ja hyvinhän tuo sujui, kolme ensimmäistä pistettä suorilla syöttöpisteillä kotiin, minkä jälkeen Pavic hoiti homman hienosti verkolta ensimmäisellä matsipallolla. Vahva voitto siis meille reilussa tunnissa 6-4, 7-5.

Kuten tiedetään, ei matseja helpolla voiteta koskaan tällä tasolla. Nytkin oli tiedossa, että kotiyleisön edessä pelanneet sveitsiläiset tulisivat varmasti kovalla innolla kentälle, ja kyllähän he ovat kovia pelimiehiä, rankingit kaksinpelissä sadan hujakoilla ja esimerkiksi Strickerillä kokemusta nelinpelistä monesta Davis Cupista sekä kesältä plakkarissa yksi ATP-kisan voittokin.

Olimme kuitenkin Pavicin kanssa heti alusta alkaen valmiita, ja jotenkin sellainen voittamiseen ohjaava luotto säilyi läpi ottelun, toisen erän alun takaiskusta huolimatta. Pavic henkii olemuksellaan ulospäin sellaista absoluuttista itseluottamusta, ja kyllähän tuo tarttui väkisin minuunkin. Ei hän missään nimessä kentällä kovin paljoa puhu, mutta silti olemus on todella vakuuttava. Mielenkiintoista päästä kokemaan niin erilaista dynamiikkaa henkisellä puolella viime viikkoihin verrattuna.

Omassa pelissä syöttötyöskentely oli varsin hyvää tänään, mutta toki myös Pavicin todella vahva läsnäolo verkolla syöttäjän partnerina auttoi paljon. Hän uskaltaa mennä vastaan aivan kiinni verkkoa, vaikka varsinkin Strickerin mailasta pallot tulivat kohti todella kovaa. Ei hän turhaan ole maailman ykkösenä melkein kaikkea nelurissa voittanut. Syötöstä on ehkä aavistuksen kadonnut tehoja parhaisiin päiviin verrattuna, mutta palautuspelissä hän kyllä vakuutti pelikaverina vielä enemmän kuin vastustajana. Hieno kyky keskittyä ja visioida voittavat lyönnit jo etukäteen.

Omassa pelissä palauttaminen oli ihan kohtuullista ja muutamissa oikeissa paikoissa tuli minultakin onnistumisia. Mutta verkolta tekeminen oli hieman epävarmaa, mailasta tuli pari turhaa sellaista volleyvirhettä, joita ei nelurimieheltä pitäisi tulla. Strickerin kämmeneen volleyn lyöminen on kyllä todella haastavaa, sillä hänen lyönnissään on vauhdin lisäksi kierrettä enemmän kuin melkein kenelläkään muulla tourilla. Pallo liikkuu korkeussuunnassakin paljon, ja siksi volleyt jäävät helposti osumiltaan epäpuhtaiksi. Vähän kuin Jack Sockia vastaan pelatessa. Mutta pientä terävyyttä pitää silti treenikentältä omaan verkkopeliin vielä hakea.

Kaiken kaikkiaan matsista jäi kuitenkin tosi positiiviset fiilikset, sillä kyllähän tämä tulosurheilua on. Silloin kun voitto tulee, niin kisat jatkuvat. Seuraavaksi vuorossa on kuitenkin taas pari päivää treenausta, sillä seuraava matsi on ohjelmassa näillä näkymin vasta torstaina. Vastaan tuolloin tulee voittajat ottelusta Jebens/Frantzen – Gonzalez/Roger-Vasselin. Vamos!

32 thoughts on “Basel ATP500 R16, Heliövaara/Pavic – Riedi/Stricker 6-4, 7-5

 • Todellakin hieno voitto uuden parin kanssa ! Jotkut kuviot yllättivät: esimerkiksi lobbi-palautuksensa jälkeen Pavic jäikin takakentälle sinun syöksyessä tutusti verkolle muodostamaan seinää. Mutta sekin piste tuli kotiin. Oli ilo katsoa muutamaa syöttövuoroasi, joissa kaikki tai melkein kaikki ykköset napsahtivat kenttään … ja sitten muutaman kerran oli vaikeampaakin. Kyllä se siitä.

  Toivottavasti tästä kehittyy vielä hieno yhteistyökuvio moneksi vuodeksi. Pavic on ollut huipulla jo niin kauan, että ihan yllättyy, että hän on sinua ’paljon’ nuorempi. Eli jos hommat natsaa, niin tästähän voisi tulla pitkäaikainen neluripari valtaamaan rankingin kärkisijoja. Vamos !!

  • Vamos, paljon oli tosiaan hyvää. Mutta joitakin asioita tuli tehtyä kieltämättä vähän ristiin. 🙂 Hauska myös huomata kuinka esimerkiksi Pavic lyö osan volleysta ihan eri paikkaan kuin vaikkapa Lloyd. Täytyy vain sopeutua itsekin uusiin positioihin. Seuraavaa kohti!

 • Yhden pelin perusteella ei tietenkään voi määräänsä enempää sanoa, mutta hyvältä yhteistyö näytti. Varma kaverihan Pavic on ja sillä avuin jeesaa tekemistä. Oliko kuitenkin niin, että Pavicin kanssa vain tämä ja Pariisi? Mutta siis hyvä alku ja tsemit jatkolle!

  • Hyvin kieltämättä kulki heti ensi yrittämällä! Kovan luokan kaveri vierellä niin ei se ihme olekaan. Pavicin kanssa tarkoitus pelata kuitenkin vain nämä kaksi viikkoa. 👍

 • Olen erittäin tyytyväinen että Pavic on nyt partnerina, sillä sanoin kavereille jo 1,5 vuotta sitten että siinä olisi Harrille optimaalinen kaveri. Olit kommenteissa turhan vaatimaton, sillä mielestäni olit tänään kentän ykkönen, varsinkin ensimmäisessä erässä kun Pavic ei vielä päässyt vauhtiin. Loppua kohden hän paransi huimasti ja näki että Grand Slam voittaja on kentällä. Toivottavasti tästä tulee pidempiaikainen pari. Huomasi tauoilla kehokielistä että kommunikaatio pelaa jo nyt. Kaikkea menestystä

  • Kiitos tsempeistä! Onhan kaiken voittaneen Pavicin kanssa hienoa päästä pelaamaan, sillä kyllä se kovin taso hänellä edelleen on tosi korkea vaikka ranking hieman ehtikin tipahtaa vuoden aikana. Toivottavasti tulee menestyksekkäät kaksi viikkoa!

 • Peliä en harmikseni pystynyt katsomaan, mutta kirjoittamasi ja seuraajiesi kommenttien valossa (yhteis)peli näyttäisi sujuneen, ja siksipä Onnittelut eka voitosta! Uuden parin kanssa sillä on erityinen merkitys, toimii hyvänä tienavaajana, ja harjoittelu voi jatkua pakottomana ja rentona. Ei noita pelejä puhumalla voiteta, mutta hyvä, että kommunikointinne pelaa ja itseluottamusta on molemmilla! Torstai on toivoa täynnä!

  • Jep, onhan se aina helpotus kun uusi yhteistyö lähtee voitolla käyntiin. Tietää, että tästä voi tulla hyvät pari viikkoa. 💪💪 Torstaina sitten lisää!

 • Onnea hienosta voitosta! Voisitko avata harrastelijalle miksi nelinpelissä lyödään tuolla tasolla lobeja palloihin, mistä pystyisi lyömään myös peruslyöntiä? Oma mututuntuma on, että luokkaa 80% ajasta piste hävitään kun koitetaan lobata

  • Kiitos! Kinkkinen kysymys 🙂

   Jos puhutaan ihan perinteisestä lobbista kesken pisteen eli ei syötönpalautuksesta, niin helpoitenhan lobbin lyö juuri silloin, kun itsellä ei ole kiire. Eli silloin kun pystyy valitsemaan monesta eri lyöntivalinnasta. Tällöin lobbin laatu on todennäköisesti korkeimmillaan.

   Minulla ei ole antaa oikeaa faktaa lobbien voittoprosentista, mutta kyllähän moni verkkopelaaja on nykyään niin lähellä verkkoa, että heidät on ”pakko” saada vähän peruuttamaan tai muuten ohittaminen on lähes mahdotonta. Vaikkei juuri sitä pistettä, missä lobbin lyö, voittaisikaan niin lobbi pysyy vastustajan mielessä, eikä hän välttämättä uskalla jatkossa tulla yhtä lähelle verkkoa. Ja kyllähän hyvällä yläkierrelobbilla myös pisteen voi hyvin voittaa suoraan.

 • Missä on osoite, johon voi kohdistaa valitukset siitä, että ennen ensimmäistä peliä ei tullut ennakkoblogia? Sitä pienen ihmisen mielen valtaa huoli, että nyt ei kaikki ole kunnossa. Onneksi huoli oli tarpeeton ja nyt tuli luettavaakin, joten annetaan tämän kerran anteeksi. 🙂

  Pelistä tuli oikeastaan juuri sellainen kuin pystyi ennakoimaan. Nuoret pojat saivat hetkellisesti liekin oikein kunnolla päälle ja saivat teidät vaikeuksiin. Toisen erän alussa näytti jo hetken huolestuttavalle. Breikkipallojen pelastus ja heti perään oma murto on kyllä semmoinen yhdistelmä, että vie kummasti peli-iloa vastustajilta. Pavicin kämmen, josta verkkomies ehti vaivoin alta pois, oli aika tappavan näköinen.

  Aika hyvältä teidän yhteispeli näytti, vaikka vähän on yhteistä pohjaa. Varmaan ihan hyvä, jos jatkatte pelejä vasta torstaina, niin saatte yhteistreeniä alle. US Openin yhteydessä kyselin tämän syksyn ohjelman perään, kun aika vahvasti tuoksui, että yhteistyö Lloydin kanssa on tulossa päätökseen. Samalla pohdiskelin unelmaskenaariota uudesta parista. Kyllähän tuo Mate Pavic oli ensimmäinen ajatus ja nyt siitä päästään nauttimaan ainakin kahden turnauksen verran. Toivon todella pitempää yhteistyötä, mutta sen varmaan aika näyttää. Tähän pari turnausvoittoa, niin paha siinä on kummankaan lähteä vaihtamaan. 😉

  • Hehee, kyllä kai ne valitukset pitää juurikin tähän osoitteeseen laittaa! 😬 Tuli tuo maanantaialoitus itsellekin vähän yllätyksenä, joten priorisoin tällä kertaa valmistautumisen ja nukkumisen. Ja ehkä se oli tuloksen kannalta oikea ratkaisu. 🙂

   Ja tosiaan Pavicin kanssa on kyllä hienoa päästä edes pariksi viikoksi pelaamaan. Otetaan kaikki irti näistä viikoista ja katsotaan mitä tuleman pitää. 💪

 • Hyvä ja ansaittu voitto!
  Riedi oli tosi nopee ja käänteli hyvin lyöntejään, joihin juuri ja juuri ehti.
  2. erän syötön pito 15-40 tilanteessa käänsi momentumin takas teiän puolelle ja siitä se voitto lähti urkenemaan…
  Pavic on kova ja yhteispeli toimii! Tsemppiä js Vamos 🎾🙂👍

  • Samat samat! Hyvin pelasivat vastustajat, mutta ei ollut hassumpi tuo toisen erän nousu meiltäkään. Jatketaan samalla menolla vain!

 • Pidän ehdottomasti pelaajista, jotka näyttävät tunteensa kentällä. Hyvien suorituksien jälkeen on aina pienen tuuletuksen paikka. Jos helppoja virheitä tulee, niin ei ole ollenkaan paha, jos näyttää pienellä ilmeellä myös sen, ettei tykännyt asiasta ollenkaan, luoden sitä kautta taistelutahtoa / adrea ja seuraava lyönti onkin sitten täyttä priimaa.

  Pavicissa on tuossa mielessä samaa henkeä Annan kanssa. Tuollainen pelikaveri on luonnonvoima, joka nostaa sinunkin pelitasoa, koska itsekin pelaat parhaiten silloin, kun pelaat tunteella / vaistoilla.
  Jos helppoja virheitä tulee, niin mitä sitten, rapatessa roiskuu, mutta valmista tulee.

  Tykkäsin kovasti tiiminne yleisilmeestä, henkisestä ilmapiiristä. Paha vastus kaatui kahdessa erässä, joka on jo pienen vamoksen paikka.

  • Hyvin osuva kommentti, kiitos! Tunne kuuluu urheiluun, mutta jokainen meistä suhtautuu kuitenkin pelaamiseen hieman erilaisilla tunteilla. Jotenkin tässä kuitenkin kokemuksen myötä oppii, että itse tarvitsen kyllä reilusti tunnetta kentälle. Ja parastahan se on, kun oma pelipari tuo sitä vielä lisää. Toivottavasti Pavicin kanssa yleisilme pysyy yhtä hyvänä jatkossakin, vamos!

 • Katsoin ottelun jälkikäteen lopputuloksen jo tietäen ja hyvältä näytti. Toisella kierroksella tulee vastaan kolmossijoitettu pari Gonzales/Roger-Vasselin, joten mielenkiintoinen ja varmasti haastava ottelu tulossa. Useamman välipäivän jälkeen peli on monesti ollut vähän kateissa, mutta toivottavasti siihen(kin) tulee nyt Pavicin kanssa muutos. Ainakin vastustajilla on sama tilanne, kun hekin pelasivat jo tänään. Tsemppiä jatkoon!

  • Kiitos tsempeistä! Kokemusta tulee tosiaan vastaan. Aika erilainen ottelu ensimmäiseen kierrokseen verrattuna, mutta ainakin treeneissä välipäivinä on kokeiltu nyt vähän eri juttuja kuin Lloydin kanssa. Olisiko siinä avain onneen?

 • Fab that Pavic has agreed to team up with you! What a vote of confidence. Obviously, he’s a phenomenal player. Sounds like you’re already working well together. Onwards, and best of luck to you!
  Eliza

  • Thank you! Nice to see you here even though I am not playing with Lloyd anymore. 🙂 Hopefully we can have a good couple of weeks with Pavic. 💪

 • Olinkin jo ihmettelemässä että onko kaikki lontoon kieliset hävinneet tältä palstalta Lloydin mukana, mutta näköjään Elisa on vielä aktiivinen. Onko muuten Lloyd vienyt kävijöitä noin yleisesti, näkeekö sen sivun käyttötilastoissa?

  Kun kerran Lloydia ei saatu kirjailijaksi, luuletko että Mate voisi antaa jonkun kommentin oman tekstisi perään?

  Ja kuten vanha viidakon sananlasku sanoo: Uutta matea koukkuun!

  • Ulkomaan vierailijoita näyttää aika entiseen malliin sivustolla pyörivän. Varmaan moni heistä lukee postauksia myös ihan yleisesti nelinpelin kannalta.

   On kyllä osoittautunut ihan mahdottomaksi rastiksi saada ketään muuta innostumaan blogitekstin kirjoittamisesta. En nostattaisi toiveita tälläkään kertaa, mutta kysäisen kyllä huomenna kaikesta huolimatta. 🙂

 • Jos oli ekalla kierroksella nuorta intoa vastassa, niin toisella tuleekin sitten jotain ihan muuta. Melkoisen kauden on kyllä nämä konkarit vetäneet, joten ihan parastanne saatte laittaa. Kaikki keinot teillä on peli voittaa, joten otetaan sopivana haasteena vastaan.

  Pakko on tätä palstaa taas käyttää hyödyksi oman mielen purkamisessa. Sen verran selkeästi viestit, että turnaukset Pavicin kanssa ainakin tällä erää jää kahteen kertaan ja yhteistyö ei jatku ensi vuonna. Siinä romuttui sitten minun ruusunpunainen haavekuva. Minä sitten viime yön huolehdin ja murehdin, että mistä me sinulle pari löydetään ensi kaudeksi. Oma kauhukuva on se, että jos Pariisi sattuisi menemään huonosti ja Torinon pisteet menee joka tapauksessa, niin sinun ranking alkaa olemaan lähempänä viittäkymmentä. Jos haluaa alkukauden isoihin kisoihin mukaan, niin pitäisi olla hyvin rankattu pari. Tietysti nyt Baselissa ja ensi viikolla Pariisissa on hyvä mahdollisuus parantaa omaa asemaa, mikä helpottaisi asiaa paljon.

  Varmaan samaa asiaa pohtii moni muukin ja ennen kaikkea tietysti pelaaja itse. Voin nyt kokemuksesta kertoa, että oma yöllinen pohdinta ei saanut aikaan kuin hyvin väsyneen päivän, joten se ei ole ratkaisu.

  Anteeksi välihäiriö tähän välipäivään. Nautitaan nyt näistä parista viikosta ja otetaan niistä kaikki irti.

  • Toisella kierroksella tulee tosiaan aikamoisia konkareita vastaan. Tiukassa paikassa ei heillä käsi tärise, mutta toivotaan, että meiltä löytyy voimaa kaataa tasaisesti pelaavat vastustajat.

   Ja pahoittelut, että yöunet on mennyt kotikatsomoissakin. 😬 Itse olen yrittänyt olla liikaa stressaamatta, mutta onhan tuo ensi vuoden kuvioiden miettiminen yllättävän kuluttavaa hommaa. Varsinkin, kun ei mitään selkeää suunnitelmaa ole vielä siis tullut eteen.

   Ranking on isossa roolissa, sitä ei sovi kiistäminen. Hyvä juttu on se, että muiltakin putoaa pisteitä vielä loppuvuonna ja projektirankingissa olen edelleen sijalla 31 vuoden lopussa. Mutta toki oma menestys tulevalla kolmella viikolla voi muuttaa tilannetta paljon parempaan suuntaan. Toisaalta muutama sija tulee varmaan takapakkia, jos ei puolestaan menestystä tule ollenkaan.

   Joka tapauksessa ensi vuodelle pitäisi saada joku vähintään oman rankingin pelaaja, että paikka alkuvuoden ATP1000-kisoihin aukeaisi. Ja kyllähän noissa kisoissa ne isoimmat rahat ja pisteet on kuitenkin saatavilla, ja niissä haluaa siksi olla mukana. Mutta mennään päivä kerrallaan, ja jätetään yöunet toistaiseksi rauhaan. 🙂

 • Hyvä voitto uuden parin kanssa!
  Pavic näytti sitoutumisensa matsiin ja tunteensa onnistumisten jälkeen. Tärkeätä!
  Eiku menoks ja lisää päänahkoja Maten kanssa!

  • Näin juuri! Pavic on voittajatyyppi ja osaa ottaa itsestään irti tiukoissa paikoissa. Jatketaan tätä. 💪

 • Avaa Harri vähän pidemmän ajan pariehdokkaita😁

  Tsemppiä eteenpäin!

  • Avaisin kyllä mielellään jos olisi jotain avattavaa! 😅 Rehellisesti sanottuna kuviot ensi vuodelle ovat omalta osaltani vielä ihan täysin auki. Pari mielenkiintoista uutta tiimiä ensi vuodelle on tiedossa, mutta paljastakoon asianomaiset itse nuo kuvionsa sitten kun on sen aika. 🙂 Niin teen varmasti minäkin!

 • Kummasti nuo parinvalinnat valvottaa tenniksen kotikatsomoita. Harri avasit tuossa tuota valintamahdollisuuksien avaruutta ottamalla tuon rankingin aloituspisteeksi.

  Jos oletamme suurimman osan hyvin pelaavista pareista jatkavan ensi vuonnakin yhdessa supistuu epailtyjen joukko aika pieneksi. Etenkin jos jatetaan Hurkasz/Zverev tyyppiset neluria pelaavat kaksinpelaajat laskuista. Pavicin lisaksi lienee todennakoista etta seuraavat herrat etsivat seuraa tositarkoituksella:
  Krawietz
  Puetz
  Mektic
  Mies
  Haase

  Bubbling under osastolla aika joukko ikamiehia joten ei menna siihen taalla kotisohvalla viela. Mutta mielenkiinnolla odotellaan minne kurssi vie ensi vuonna.

  • Erinomaista pohdintaa. Jotkut näistä parinvaihtoasioista ovat ehkä vähän turhan sensitiivisiä vielä tässä vaiheessa julkaistaviksi, mutta on siellä ainakin jokunen muutos tämänkin vuoden hyvin pelanneiden parien osalta tulossa. Mutta itse odotan, josko vielä tulisi lisää eroamisia, sillä tiedän useammankin tiimin olevan vielä epävarma ensi vuoden suunnitelmistaan.

   Krawietz/Pütz jatkavat olympiavuonna ilman muuta yhdessä ja Pavicilla on siis jo ensi vuoden kuviot sovittuna. Middelkoop ja Mahut varmaan tuolta sinun listalta vapaista agenteista vielä tosin ainakin puuttuvat.

   • Jatin tarkoituksella Middelkoopin ja Mahut’n listalta pois tuohon ikamiehet kategoriaan. Varsinkin Mahutin osalta taitaa olla selkavaivoja ja sita kautta vahan epavarmuutta tulosten tasaisuudesta ja ehjista kausista joita ei montaa taida olla enaa tulossakaan. Middelkoop on ollut myos teidan turnausvoiton jalkeen todella vaisu Roland Garrosin semia lukuunottamatta.

    Tietenkin tuo jos joitain tiimeja huipulta menisi uusjakoon Krajicek/Koolhof tason pelurit olisivat varmaan todella huippupareja… Just saying… Mutta ei menna asioiden edelle offseasonia ei ole edes viela aloitettu…

    • Mielenkiintoista pohdintaa totta tosiaan. Lähteekö meritoituneen kaverin kanssa liikkeelle, vai katsoako uusia nousevia talentteja… Julian Cash on pelannut hyvän kauden ja Tukholmassa parin matsin verran katsoin otteita ja on kyllä lupaava kaveri. Koolhof, Skupski, Krajicek olisi kyllä kovia partnereita. Ebden taas tuntuu tarvitsevan syöttökoneen rinnalleen.

     Jos katsoo tuota yllä olevan viestin listaa, niin Mekticin kauden loppu ollut tosi haastava ja aika monta ”selkäsaunaa” on mahtunut kesän jälkeisiin kisoihin. Mies taas on aika ailahteleva ja heikompana syöttöpäivänä kyyti yleensä kylmää (sama Matwen kohdalla), Haasen kohdalla parhaat päivät taitaa myös olla takanapäin.

     Mahut’n ja Lloydin pelejä kun on kesällä ja viimeksi eilen katsastanut, niin kovin hyvin yhteneinen sävel ei ole löytynyt. Sama toki kun Lloyd pelasi Skupskin ja Evansin parina. Lloydin kohdalla tuntuu korostuvan entistä enemmän se, että Harri oli hänelle todella hyvin istuva pari, ja vice versa. Itse vähän mietin, että olisiko Harri mahdollista talvitauon aikana käydä vielä kunnon syväluotaava keskustelu Lloydin kanssa siitä, että mitä jos suhde kentällä (ja harjoituskentällä) olisi demokraattisempi, sen myötä pelin vapausastetta saisi ehkä myös hallitusti nostettua..? Eli kenties olisi vielä mahdollista koittaa yhdessä. Toki ymmärrän virikkeen uuden parin kanssa, joten helppoja nämä päätökset eivät ole. Tsemppiä siis parinvalintaa, ja loppukauteen!

Comments are closed.