Pariisi ATP1000 R32, Heliövaara/Pavic – Nys/Zielinski 7-6(7), 6-4

Jess, pitkästä aikaa otteluvoitto ATP1000-kisassa ja vielä varsin hyvällä esityksellä. Nopealla sisäkentällä peleistä tulee väkisinkin tiukkoja, mutta tällä kertaa omasta mailasta löytyi kummankin erän lopussa huippusuoritukset, ja ottelu hoitui siten meille suoraan kahdessa erässä. Torstaina heti jatketaan, kun vastaan asettuu pari Arevalo/Rojer.

Pariisissa jouduttiin odottelemaan omien matsien alkua keskiviikolle asti, mutta tietääpähän nyt, että tästä eteenpäin voitolla seuraava ottelu on vuorossa aina heti seuraavana päivänä. Tiistai-illan viimeistelytreenit olivat laadukkaat, ja kun tänään pääsimme aamulla bollaamaan omalle matsikentälle puoleksi tunniksi niin kaikki alkoi olla valmiina. Hallin tunnelma oli suorastaan hartaan hiljainen, mutta peli nousi siitä huolimatta loppua kohden varsin korkeatasoiseksi.

Olin rehellisesti sanuttuna matsin ensimmäiset noin seitsemän gamea kentän heikoin lenkki, mutta saimme onneksi pidettyä tilanteen tasoissa. Olin palautuksissa ihan hyvin pallolla, mutta ajoitus oli vain jostain syystä aika pielessä. Oma ensimmäinen syöttövuoroni oli todella tärkeä hoitaa 15-40 -asemasta kääntäen, sillä Matella oli tänään selvästi hyvä syöttöpäivä. Omakin syöttö alkoi 3-4 -tilanteessa uusilla palloilla lyötyä, ja sitä seuraavassa gamessa pääsimme jopa kiinni murtopalloon. Kämmenlinjapalautukseni oli 40-40 -tilanteessa hyvä, mutta Nysin krossivolley sitäkin parempi.

Edettiin siis tie breakiin, jossa jouduimme yhden minibreikin takaa-ajoon Nysin ladatessa rystypalautuksena todella kovaa minua päin 1-1 -tilanteessa. Maten huikea sivukierreisku takarajalta 1-4 -tilanteessa oli ottelun parhaita lyöntejä, ja hyvä palautukseni 3-4 -tilanteessa tasoitti tilanteen. Sen jälkeiset pisteet syöttöjät ja syöttäjän partnerit olivat kuitenkin taas vahvoilla.

Saimme eräpallon 6-5 -tilanteessa, mutta Zielinskin kakkossyöttö 179km/h yllätti minut vauhdillaan. 6-7 -tilanteessa annoin kuitenkin oman ykkössyöttöni puhua ja seuraavakin piste tuli kotiin suoraan syötöllä tarkalla kakkosella Nysiä päin. Saamieni viestien perusteella striimi pätkäisi tässä kohtaa pahaan paikkaan, joten kotikatsomoihin ei 8-7 -tilanteen eräpalloa näkynyt, mikä on kyllä harmi. Pelasin nimittäin tuon pisteen aivan super hyvin. Vahva krossipalautus Nysin jalkoihin, josta hän löi laadukkaan ykkösvolleyn takaisin minulle. Löin rystyni matalana ja kovana keskelle, mutta Zielinski vastasi hyvällä syvällä volleylla. En kuitenkaan tuosta hämmentynyt, vaan löin seuraavan rystyni täydellisenä lobbina Nysin yli aivan kentän takakulmaan, ja isot tuuletukset olivat paikallaan.

Ensimmäisessä erässä ei murtoja nähty, eikä toisessakaan palauttajat mässäilleet. Vahva syöttöpeli itse kultakin piti lukemat tasaisina. Mate ei oikein päässyt palautuksiin käsiksi, ja minäkin kokeilin vähän erilaisia palautussuuntia. Mutta eivät toisaalta vastustajatkaan kovin hyvin päässeet meidän syöttöihin käsiksi. Ainoastaan 3-3 -tilanteessa he saivat pari hyvää palautusta aikaiseksi, mutta tuo syöttövuoro kääntyi jälleen tosi tärkeästi kotiin kahdesta murtopallosta huolimatta.

Tasaisuudesta huolimatta minulla oli koko erän ajan sellainen tunne, että koska syötimme toisessa erässä ensin, ja olimme siten ilman murtojakin koko ajan johtoasemassa, alkaisi vastustajilla jossain vaiheessa tuntua niin sanottu ”score board pressure”. Ja kummasti 5-4 -johdossamme Nysin ykkönen alkoikin vähän sakata. Pelasin kaksi ensimmäistä palautuspistettä kliinisen varmasti ja olin 30-30 -tilanteessa tosi hyvin reflekseineni hereillä Maten lobbipalautuksen jälkeen. Käsillä oli siis yhtäkkiä ottelupallo, eikä tuota kannattanut jättää käyttämättä. Zielinski aavisti kämmenpalautukseni suunnan oikein linjaan, mutta ei saanut palloa tapettua, ja seuraavan rystyni löinkin sitten vastustamattomasti lyhyenä krossina läpi ohi Nysin. Puolentoista tunnin taistelun jälkeen matsi oli siis ohi 7-6(7), 6-4.


Kyllähän voitto on aina tärkeä juttu, mutta erityisesti nyt tämä avausmatsin vääntäminen kotiin tuntui hyvältä. Pitkältä tuntunut treeniviikko oli alla, mutta tiukkojen paikkojen suorittaminen on aina vähän kysymysmerkki. Nyt ei kuitenkaan tuota tarvinnut jäädä harmittelemaan, sillä ratkaisupaikoissa tuli tänään tosi monta onnistumista. Luotin palautuspeliini, eikä syöttökään pettänyt. Verkoltakin tuli monta tärkeää suoritusta. Ja ainahan se tuntuu mukavalta nousta Nysiä vastaan head-to-head -tilastossa vihdoin plussan puolelle. Hän on minulle ylivoimaisesti eniten verkon toisella puolella ollut vastustaja kiertueella, ja nyt voitot ovat siis minulle 6-5.

Syöttöpelini oli tänään suurimmalta osin vahvaa, ja varsinkin kakkosruutuun syötin tosi hyvin. Ainostaaan ykkösruudun T-pisteen ykkössyöttö ei jostain syystä mennyt millään kenttään. Merkillinen juttu, sillä muut spotit löytyivät helposti, mutta tuo yksi tähtäyspiste ei vain löytynyt. Onneksi kakkossyöttöjen voittoprosentti oli tänään kuitenkin vahvalla tasolla. Henkisesti homma olikin tosi hyvin kasassa, sillä tiukoissakin paikoissa kuten juuri kakkossyötöissä luotto toisiimme Maten kanssa oli vahvaa.

Samaa vahvaa esitystä tarvitaan varmasti kuitenkin taas huomenna, kun vastaan tulee tuttu kärkipari Arevalo/Rojer. Tänä vuonna en itse asiassa heitä vastaan olekaan pelannut, mutta viime vuonna pelasimme vastakkain kolmesti. Aika hyvin on siis tiedossa mitä heitä vastaan voi odottaa, mutta toki oma palautuspelini on heille vieraampi juttu kakkosruudusta. Ja varmaan lisämaustetta otteluun tuo myös vastustajien paineet Torinon paikasta sekä se, että Pavic pelaa ensi vuoden yhdessä juurikin Arevalon kanssa. 😉

Otteluaika torstaille selvinnee vasta myöhään tänään, mutta laitetaan taas kaikki peliin ja hoidetaan tiukat paikat kotiin kunnialla. Vamos!

27 thoughts on “Pariisi ATP1000 R32, Heliövaara/Pavic – Nys/Zielinski 7-6(7), 6-4

 • Oli niin hankalaan aikaan peli tänään, että ei ollut mitään mahdollisuutta katsoa, mutta hengessä oltiin vahvasti mukana. Molemmat erät päättyi sinun palautukseen, niin sai vain kuvitella, että kuinka hienoja suorituksia siellä onkaan ollut. No nyt saatiin sentään kirjallinen versio niistä.

  Jotenkin varsin isolta tuntuva voitto. Liekkö sitten suuremman tarinan edellä. Pelimiehiähän siellä on huomennakin vastassa, mutta sen verran hyvässä iskussa teidän homma vaikuttaa olevan, että tässähän vähän meinaa innostua. Omista syötöistä kun pidätte huolen, niin palautuspeli tuo kyllä riittävät mahdollisuudet.

  Ja sieltähän tipahti paripaljastuskin. Tästähän voisi marraskalenterin kehitellä. Joka luukusta selviää uusi pari. 🙂

  • Jep, omista syötöistä kun pitää täällä kiinni, niin vahvoilla on joka kerta. 💪

   Ja tuo marraskuun paripaljastuskalenterihan on erinomainen idea. Nythän varmaan jokainen arvaa, että Rojerilla on myös uusi pari ensi vuodelle. Paljastetaan se sitten vaikka huomenna. 😉

 • Hyvä peli ja hieno voitto; ei Mate kehdannut olla heikompi lenkki toisessakin teiän matsissa, vaan paransi syöttöjään selvästi edelliseen peliin verrattuna…
  Mielenkiintonen asetelma seuraavan kierroksen pelissä: Pelaako Mate jo tulevan partnerinsa pussiin vai miten se olikaan… ??? No enpä usko, paremmat voittaa eli toivottavasti Heliovic-pari selviytyy voittajana seuraavastakin koitoksesta.
  Tsemppiä ja Vamos!

  • Syötti kyllä tosi vahvasti Mate tänään. Toivottavasti samalla kaavalla huomennakin. Ja kyllähän tässä lajissa itsekkäitä ollaan eli omaan pussiin vaan!

 • Hyvä Harri ja Mate – olit kyllä Harri kokonaisuudessa kentän paras pelaaja tänään !

  • Kiitos, ratkaisupaikoissa tuli kyllä pari huippusuoritusta. Ja niistähän voittaminen on kiinni 💪

 • Onnittelut kovasta voitosta! Olitte jotenkin koko matsin ajan todella hyvin pelissä sisällä ja voitto tuli lopulta erinomaisen esityksen jälkeen. Sinulta nähtiin vahvaa syöttöpelaamista ja tiukoissa paikoissa se vielä korostui. Palautuspelin suhteen olet mielestäni palannut omalle huipputasollesi. Montaa erinomaista suoritusta nähtiin. Harmi että jäi ekan erän ratkaisupiste näkemättä, mutta meni se näin tekstiversionakin 🙂

  Arevalo / Pavic onkin sitten aika mielenkiintoinen pari ensi kaudelle, siellä varmaan vedetään aika kovalla tunteella, joten en yllättyisi, jos siellä välillä vähän läikkyy sitten yli. Mutta huomenna voisitte kuitenkin laittaa Rojerin ja Arevalon kauden pakettiin hautaamalla Torinon haaveet. Ja mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia paripaljastuksia 🙂 Sitä ennen tsempit huomiselle!

  • Jep, vahvaa peliä oli ja varsinkin oma palauttaminen kyllä ilahdutti. Kakkosruudusta se on jotenkin vielä luonnollisempaa kuin ykkösestä.

   Ja tosiaan Arevalo/Pavic voi olla varsin mielenkiintoinen pari ensi kaudeksi. Tunnetta ainakin riittää. Mutta keskitytään toki tähän kisaan ensin. 🙂

 • I’m sure my swearing when the stream froze on SP was as loud as your celebration! 🤬💪I thought maybe Nys double-faulted 😜but a lob winner surely brought out the ”crab dance” and ”the lawnmower”. 🥳 As you say ”Scoreboard pressure” is real and Nys felt it having held serve comfortable in the 2nd set and he had no answer to your sweet BH crosscourt pass on MP. 💥

  So Pavic will play with Arevalo next year! 👀 Arevalo is the most enthusiastic of players but he very much prefers to play from the back of court. Teasing us with Rojer’s partner for next year. 🤔 Rojer is 42 and so has a wealth of experience and is incredibly fit, A stab in the dark but is there a Murray connection? 😉

  Speaking of ”Murray”, Lloyd has had an unfortunate tournament, First an alternate with Mahut who was clearly playing with an injured arm in Basel last week. Then he pairs up with Andy Murray who I can only think left Paris quickly after the crushing disappointment of his defeat to de Minaur. Since then 4 pairs (3 of them single players who lost in the first round 🙄) have withdrawn with the most recent being Gille/Vliegen who must have withdrawn shortly before they were due to play today and there are no alternatives around to replace them giving Rublev/Khachanov a walkover. No doubt they will pull out further down the line. 😜

  • It was so unlucky that my setpoint BH lob was not seen by the home viewers. It was such a great shot! But luckily the MP and some other nice ones were seen. 🙂

   There has certainly been some interesting switches in the doubles world for next year. Let’s see if I can already tomorrow disclose Rojer’s partner for next year. 😉

   And surely it was super disappointed for Lloyd to not get in here. Anyone with a ranking would have gotten in today as the 4th alternate but amazingly no one was onsite and there was a WO in the 1st round. I can imagine many guys who for example ended up playing a CH this week are kicking themselves now. And what’s worse is that it was the same thing here in Paris last year and players still don’t learn. Last tournament of the year and plenty of singles guys in the draw. There is going to be pull outs!

   • Hearing that Neal Skupski and Wes Koolhof are splitting up. 😲Surprising as they could still be #1 pair at the end of the year. Koolhof apparently wants a fresh challenge and will partner Nikola Mektic in 2024. So who will Neal pair up with? 🤔😉

    • That is correct from what I have heard. Skupski’s new partner is still a mystery though, not sure if he knows it even himself yet.

     • Eli päivän pari tulikin jo paljastettua !! 😊😊
      Voit odottaa perjantaihin kolmannen uuden parin paljastamisen kanssa.

     • So why is it that so many top ranking pairs are splitting and re-pairing now? Any ideas or theories?

     • Not really. I guess there is always going to be changes every now and then. And when one top pair splits, the domino effect can cause other teams to split as well. And that’s why many of them happen at the same time.

 • Hyvä matsi. Hyvin pelasitte ja B- ruutu sinulle on ”must ”. Saat sieltä hienosti kulmia ja linjoja lyötyä.
  Kentän paras ja varmin tänään ehdottomasti. Paha pari tuo Rojer/ Arevalo, sitkeitä ovat taistelemaan.
  Uskon kuitenkin, että on tulossa hyvä ja tasinen matsi, syöttö isossa roolissa.
  Se striimi homma tuli pahaan paikkaan ja samalla hyppäsin Flashscoren puolelle ja sieltä näkyikin jo ekan erän tulo 1-0.
  Isot tsempit huomiseen 🎾🎾

  • Kiitos! Onhan tuo kakkosruutu ollut minulle aiemmin uralla se luontevampi puoli. Mutta toisaalta jonkun pitää sitä vaikeampaa ykkösruutuakin pelata 😅 Tasainen matsi huomennakin varmasti tulossa, eiköhän ainakin yksi tie break nähdä silloinkin. Mutta toivottavasti tulee taas kotiin 💪

 • Vaikka nuo pelit jäävätkin Pavicin kanssa tähän turnaukseen, niin voi sanoa, että tämä yhteistyö teki sinulle henkisesti ja pelillisesti hyvää jatkoa ajatellen, varsinkin tunnetasolla. Tähän Harri-versioon voisi liittää adjektiivin jämäkkä eli horjumaton. Jotenkin niin, että pelin alussa jämäkkä, keskivaiheilla jämäkämpi ja lopussa jämäkin. Voittoisan pelin jälkeen, jämäkät loppukättelyt ja etiäpäin, kohti ykköspallia.

  Kakkosruudun palautuksissa oikeakätisten paukkuvia ykkössyöttöjä voi vastaanottaa hiukan kaueampaakin, kunnes se tatsi löytyy. Focus kannattaa keskittää puhtaisiin osumiin ja suuntauksiin / korkeuden hallintaan, ei niinkään voiman tuottoon, koska sehän tulee luonnostaan syötöstä. Hyvät kontraajat syövät syöttäjän pelihuumoria, sillä mitä lujempaa syöttää, niin sen pahempia vastauksia, pallon sattuessa kohdalle. Kahden käden rystyvastauksessahan tuo kontra tulee melkein luonnostaan, kämmen hiukan haastavampi, sillä siihen tuppaa tulemaan ylimääräistä rannesilmukkaa, josta osumatarkkuus kärsii. Focus ei ole silloin tarkkuudessa, vaan tarpeettoman vastausvoiman tuottamisesta.

  • Teki kyllä kieltämättä tosi hyvää tämä Pavicin kanssa pari viikkoa. Oma peli-identiteetti alkoi taas löytyä ja itseluottamus palautua. On ihan eri tunne lähteä vielä kauden viimeisiin kisoihin ja kohti ensi vuotta.

 • Nyt alkaa kyllä menemään jo kiusaamisen puolelle, kun pelaatte huomennakin ihan mahdottomaan aikaan. Pelin jännittäminen ja siitä hermoilu ilman katsomista onkin sitten ihan oma taiteen lajinsa. Alan tosin olemaan jo ammattilaistasolla siinä.

  Aika vitsiksi alkaa menemään jo tuo vetäytymisten ja luovutusvoittojen määrä. Ehkäpä neluripuolella on tosiaan aika paljon kehitystyötä edessä.

  • Voi pahus, pelaajalle eka matsi on kyllä aika miellyttävä aloitusaika kun ei tarvitse iltaan asti odotella. 😅

   Mutta nuo luovutusvoitot kyllä pistävät vihaksi. Nelinpelaajien whatsapp-rthmäkin käy aika lämpöisenä tällä hetkellä 😂

 • Onnittelut hienosta voitosta!🥳🙌
  On kyllä niin hienoa taas katsoa pelaamistasi. Jotenkin siitä huokuu pitkästä aikaa jämäkkyys ja rauhallisuus ilman turhaa puristamista. Varsinkin painepisteissä ilmekkään ei värähdä ja tulos on heti sen mukaista.
  Ei muuta kuin samaa peli-ilmettä ja pelaamisen iloa taas huomenna niin ”good things are about to happen”!
  Pelisi on kyllä todistetusti maailman eliittiä, nyt vaan toivotaan että oikeanlainen pari natsaa vierelle ensi kaudelle.
  Ja vielä marraskuun jännittävintä uutista, eli ensi kauden pairisi julkistamista kovasti odotellaan.😅
  Niin ja jos jossain vaiheessa voisit taas avata tuota parinvaihtoprosessia blogissasi tarkemmin niin olisi hauska kuulla siitä. Esim. millä perustein lähdetään scouttaamaan sopivaa paria ja miten asiat sillä saralla tyypillisesti etenevät.
  Tsemppiä huomiseen!💪🔥🔥🔥

  • Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! 🙌 Oli kyllä taas hyvää peli-ilmettä ja agressiivista tekemistä oikeissa paikoissa tänään. Ei se paras osaaminen ole mihinkään kadonnut, hetkellisesti unohtui vain. 😅

   Ja ilman muuta avaan tuota parinmuodostuksen vaiherikasta puolta heti, kun ensi vuoden kuviot ovat tarpeeksi julkisia kirjoitettavaksi auki. On varmasti kotikatsojalle aika vieras maailma. 👌

 • Olipa kivaa!! Oli jännääkin, mutta jotenkin täällä kotikatsomossakin oli tunne, että tämä tulee kotiin. Onnittelut tärkeästä voitosta! Minuakin kiinnostaisi kuulla tuosta parinvaihtoprosessista, joten josko jossain vaiheessa ehtisit ja viitsisit. Marraskuun paripaljastuskalenterin oheen voisit pistää pystyyn arvauskisan omasta tulevasta paristasi -:) Edellisessä postauksessasi otit esiin neluri-systeemin kehittämisen. Itse en ole oikein varma tykkäänkö lisääntyneestä (?) kaksaripelaajien osallistumisesta nelureihin. Onko nämä kiusalliset walkoverit yms. nimenomaan kaksaripelaajien mukanaantuoma riesa, en tiedä. Välillä tuntuu, että käyvät aikaansa kuluttamassa nelurikentillä. Mutta onhan heillä toisaalta ehkä rennompi ote matseissa, mikä elävöittää pelejä. Mielenkiintoinen mietintäsarka tulee tuokin sinulla olemaan, jos tulet jatkamaan ”senaattorina”. Ja vielä yksi muistuma edellisestä postauksestasi; golfiin liittyvä. Eikös golf ole enää pannassa; jossain vaiheessa mielestäni näin kirjoitit, selkäongelmien vuoksi. Tsempit huomiseen peliin!!!

  • Kiitos onnitteluista, tärkeä voitto totta tosiaan! Ja kirjoitan varmasti parinvaihtokuvioista kunhan ne ovat loppuun asti sovittuja, ei viitsi liian aikaisin mennä lörpöttelemään. 🙂

   Nuo kaksinpelaajien luovutukset kyllä ovat lajille kyllä huonoa mainetta, mutta toisaalta onhan se hienoa, että vaikkapa Djokovicin ja Zverevin nimet nelurikaaviossakin tällä viikolla olivat. Tähdet tuovat fanit kentän laidalle.

   Golffia tykkään edelleen paljon pelata, mutta ennen kisoja ei selkäriskien takia kyllä kannata. Kesällä pappalomalla oli hyvä hetki, syksyllä ei niinkään… 🙄

   • Mina mieluummin nakisin nelinpelissa siihen erikoistuneita pelaajia. Enka alkuunkaan ymmarra, miksi kaksinpelaajat paasevat osallistumaan nelinpeliin heidan kaksinpeli-rankinginsa perusteella — eihan nelinpelin ykkonenkaan paase automaattisesti kaksinpelin main draw:hon. Niin Djokovicilla kuin Zverevilla, tai Tsitsipasilla, ei edes ole nelinpelirankingia (ainakaan ATP:n sivu ei sita listaa) Kaksinpelaajien osallistumiseen nelinpeliin ainakin taman tason turnauksessa pitasi olla paljon tiukemmat kriteerit.

    • Onhan tuo tosi hyvin perusteltavissa oleva näkemys. Mutta valitettavasti tilastojen perusteella yleisöä kiinnostavat huomattavasti enemmän ne nelinpelit, joissa kaksinpelihuippuja on mukana. Ja raha se tässäkin valitettavasti ratkaisee.

     Toisaalta onnistunut nelurihuippujen markkinointi voisi tämän asetelman kyllä muuttaa tulevaisuudessa. Ja niin todella ainakin itse toivon!

Comments are closed.