Pariisi ATP1000 R16, Heliövaara/Pavic – Arevalo/Rojer 6-4, 6-4

Asiaa, tänään nähtiin Pariisissa yksi kauden kliinisimmistä matseistani, kun laitoimme Maten kanssa toisenkin vastustajaparin Torinon haaveet nurin. Syöttöpeli oli aivan priimaa, kun taas omia murtopalloja riitti muutama jopa tuhlattavaksi asti. Todella hyvällä itseluottamuksella kelpaa nyt lähteä perjantaina puolivälierään ykkössijoitettua paria Dodig/Krajicek vastaan.

Eilinenkään ottelu ei ollut missään nimessä huono, mutta tänään laitettiin kyllä taas yksi vaihde lisää silmään. Yöunet eivät olleet kovan myrskyn häiritsemänä parhaat mahdolliset, mutta onneksi tuollainen ei näin kokemuksen kartuttua enää juurikaan stressaa. Ehdin vielä aamupalan jälkeen osallistua etäyhteydellä lapsen varhaiskasvatussuunnitelma- eli vasu-keskusteluunkin ennen kuin laitoin kropan valmiiksi ja suuntasin puolen tunnin aamubollaukseen. Bollaus tuntui ensimmäiset 15 minuuttia tosi tahmealta, mutta valmentajani Boris rauhoitteli onnistuneesti vieressä ja käski siirtämään katseen olennaiseen ja eteenpäin.

Ja tuo kyllä onnistui, sillä matsin alkaessa silmissä oli yhtäkkiä nähtävissä vahva luotto ja pelissä kova meininki. Ensimmäiset omat syöttövuorot olivat vakuuttavia, ja saimme myös heti 1-1 -tilanteessa ensimmäisen murtopallon. Rojer selvitti sen kuitenkin hyvällä syötöllä kämmenelleni. 2-2 -tilanteessa saimme sitten Arevaloa vastaan peräti neljä murtopalloa, mutta häneltäkin löytyi takataskusta vahvat syötöt, emmekä saaneet murtopalloissa palautuksia takaisin. Jatkoimme kuitenkin kovaa painostusta palautusvuoroissa, mikä palkittiin lopulta 4-4 -tilanteessa. Kämmenpalautukseni no-ad -pisteessä linjaa pitkin oli juuri sopiva, ja saimme kuudennella yrittämällä sen kauan kaivatun murron. Mate piti syöttönsä vielä varmasti perään, ja niin ensimmäinen erä kirjattiin siis meille 6-4.

Toisessa erässä huippualkua oli tosi lähellä, sillä pelasin heti Arevalon ensimmäisessä syöttövuorossa pari mahti pistettä. Saimme kaksi murtopalloakin, mutta ensimmäisessä Rojer oli tosi hyvin hereillä verkolla ja toisen Arevalo selvitti ässällä. Tämän jälkeen homma hetkeksi tasoittui, kunnes 3-3 -tilanteessa oli jälleen aikamme iskeä. Rojer teki samaan gameen kaksi tuplaa, ja 40-40 -tilanteessa palautukseni linjaa oli jälleen tosi hyvä. Arevalo sai sen kuitenkin takaisin, mutta seuraavaan rystyyni hänen vastauksensa epäonnistui, ja Mate sai poimittua keskikentältä murron meille. Emmekä me tuonkaan murron jälkeen epäröineet ollenkaan, vaan hoidimme molemmat jäljellä olleet syöttövuorot puhtaasti kotiin ja myös toisen erän siis lukemin 6-4.


Vaikkei jokainen murtopallo tänään meidän suuntaamme kääntynyt, niin oli matsi silti kokonaisuudessaan kyllä suorastaan erinomainen. Oma syöttöpeli oli niin laadukasta, ettei vastustaja päässyt missään vaiheessa lähellekään murtoa, ja kyllähän tuo antaa omaan palautuspeliin hurjasti rentoutta. Kliinistä työskentelyä syötöissä ja verkolta, eikä toisella puolella verkkoa oikein löytynyt siis mitään aseita horjuttaa syöttöpeliämme.

Palautuksissa pelasimme tarkoituksella melko isolla riskillä, sillä nopealla kentällä pitää vain antaa rohkeasti palaa, muuten homma menee turhaan ohjailuksi. Joitakin ohi-geimejä tuolla taktiikalla tulee väkisinkin, mutta pääasiassa olimme kyllä tosi hyvin jyvällä, mitä kuvioita vastustajilla oli mielessään. Arevalon kovaa syöttöä ei yleensä helpolla murreta, mutta nyt saimme hänen syöttövuoroissaan murtopalloja peräti kolmesti. Aika kova suoritus kyllä tuo, sillä vaikkei Arevalo ehkä yleisesti nopeilla kentillä niin hyvin viihdykään, niin syöttö hänellä kyllä toimii alustalla kuin alustalla.

Tämän päivän matsi oli lopulta sen verran nopeasti ohi, että kunhan sain doping-kontrollin hoidettua alta pois pienen odottelun ja jonottelun jälkeen, niin palasimme Boriksen kanssa vielä tunniksi treenikentälle ottamaan vähän toistoja. Palautuksia, iskulyöntejä ja volleyta kelpaa aina treenata, mutta syöttöä tein nyt vain pari kymmentä kappaletta, sillä paketti oli matsissa tosi hyvin kasassa, enkä halua turhaan jumittaa olkapäätä.

Perjantaina vastus kuitenkin jälleen tiukkenee, sillä nyt vastaan asettuu tämän kauden Race-listan ykköspari Dodig/Krajicek. He pelaavat yleensä todella hyvällä fokuksella ja laadulla, joten meidänkin pelissämme tulee huomenna löytyä paras vire heti alusta alkaen. Krajicekin vasurisyöttö on yksi kiertueen pahimmista, mutta toisaalta sekä US Openin mixty-finaalissa että Davis Cupissa hänet kyllä onnistuin kaatamaan. Dodigia vastaan olen sen sijaan pelannut harvemmin, mutta hänkin on kyllä yleisosaamisellaan todella hyvä tennispelaaja, eikä säiky tiukkojakaan tilanteita.

Jos veikata pitäisi niin tiukkoja tilanteita on aika monta huomennakin tulossa vastaan, mutta onhan meillä Maten kanssa paketti sen verran hyvin hallussa, että jatketaan siitä mihin tänään jäimme ja annetaan palaa. Vamos!


Edellisen kirjoitukseni kommenteissa esitettiin hyvä idea, että paljastaisin joulukalenterin omaisesti aina yhden ensi vuoden nelinpelipareista tulevissakin postauksissani. Tämän päivän matsi oli sikäli mielenkiintoinen, että Pavic pelaa siis ensi vuonna Arevalon kanssa, mutta kukapa keksii kenen kanssa Rojer pelaa? Vastaus löytyy läheltä, muttei sentään suoraan näppäimistön tältä puolelta. Yksi ensi vuoden uusista pareista on nimittäin Glasspool/Rojer. Mielenkiintoista!

Ja loppuun täytyy vielä sellainen ilouutinen mainita, että ei tämä päivä tuonut hymyä huulille pelkästään matsivoiton myötä. Kotona oli postiluukusta nimittäin tippunut tänään muutama aika mukava kutsu, eikä tarvitse ainakaan itsenäisyyspäivän ohjelmaa miettiä enää sen kummemmin. Aikamoista!

29 thoughts on “Pariisi ATP1000 R16, Heliövaara/Pavic – Arevalo/Rojer 6-4, 6-4

 • Hieno päätös päivälle! Juuri kuten sanoit, oli todella kliinistä ja dominoivaa peliä! Hivenen on mennyt aikaa siitä, kun tällä tasolla olet jonkun kanssa pelannut. Varmasti motivoi eteenpäin! Nyt vaan ykköset kumoon!

  • Todellakin motivoi huomata, ettei pelitaso ole minnekään unohtunut. Hetkellisesti vain katosi. Eteenpäin!

 • Hieno matsi Maten kanssa, ja ei muuta ku samaan malliin eteenpäin ja ykköset kuosiin, kuhan Malagasta kotiutuu… 🎾😉👍

 • Heittämällä päivän kovin suoritus oli tuo Vasu-keskustelu, jonka jälkeen itse matsi oli kuin kevyt päiväkävely puistossa.😅

 • Tänäänkin joutui siis vain salaa tulosta vilkuilemaan ja peli jäi näkemättä, mutta olipa harvinaisen levollinen ja varma olo. Oli koko ajan varma usko siihen, että hoidatte ottelun nimiimme. Ja aika yhtä maalia tuo tilastojen valossa olikin. Kirjoituksesi vain vahvistaa ajatusta. Nyt on peli mallillaan.

  Huomista ajatellen sinulla on ollut Krajicek syksyn takataskussa ja Mate ei varmasti suostu Dodigille häviämään, joten aika hyvästä asetelmasta pääsette kauden ykkösparia haastamaan. Viime syksynä ja alkukaudesta koko ajan odotteli, että milloinka pääsette Lloydin kanssa heistä ottamaan mittaa, kun olitte kuumimmat nousevat parit. Ei tullut sitä kohtaamista, mutta voitto huomenna korvaa asian oikein hyvin. Eipä muuten olisi tullut mieleen, että Lloyd on Rojerin uusi pari. Ennemmin olisin sinua veikannut.

  Ja marraskalenteri syntyi! Joku ryökäle meni jo eilen vähän kakkosluukkuun kurkkimaan, mutta sellaista se malttamattomien kanssa on. 🙂 Kalenteri-idean heittäneenä pitäisin varsin kohtuullisena, että myös oma nimeni löytyisi jostain luukusta. Mutta jäämme jännityksellä odottamaan! Ja pelitkin vielä jatkuu! Onnea tästä päivästä ja valtavat tsempit huomiselle. Vähintään hengessä ollaan mukana.

  • Oli kyllä erinomainen ajatus tuo marraskalenteri, isot kiitokset pääideoijalle! 🤗 Sieltähän saattaa mitä vain olla tulossa seuraavista luukuista. 😉

   Tänään oli kyllä kentällä todella luottavainen olo, sama meininki päälle huomennakin niin vaikea meitä on pysäyttää. 💪💪

 • Hienoa matsi oli ja tsemppiä huomiseen!
  Paljon on tänään ollut puhetta etenkin kaksinpelien aikatauluista kun liian monta peliä yritetään saada samalle päivälle. Muutama huippupelaaja ovat sosiaalisessa mediassa kritisoineet atp näistä aikatauluista. Ovatko nämä turnauksien ”aikatauluongelmat” ja yömatsit asioita mitä pelaajaneuvostossa on pohdittu?

  • Kiitos tsempeistä!

   Tuo kaksinpelien aikataulutus on kyllä laulattanut meidän pelaajaneuvoston whatsapp-ryhmää aika kovasti viime päivinä. Tämän päivän Sinnerin vetäytyminen eilen puoli kolmeen kestäneen matsin jälkeen kruunasi vielä tilanteen.

   Tennis on viheliäinen laji aikataulutuksen suhteen, kun kuusi matsia voi yhtä hyvin kestää kuusi tuntia kuin 18 tuntia. Jotain tuolle pitäisi silti kyllä tehdä, mutta ei toisaalta kukaan halua tyhjääkään kenttää katsella. Ensi maanantaina on neuvostolla virallisempi kokous asiaan liittyen, toivottavasti silloin jotain selviää.

 • Great match Harri! Your serving today was unstoppable. I definitely think you benefit greatly from having Boris with you, especially during these longer trips away from home. Tomorrow won’t be easy, but if you play with the same intensity and relaxation as today, I have no doubts in my mind the result will be positive. Vamos Harri!🔥💪

  • Thank you! You’re right, I have not had many bad tournaments when Boris has been around. He certainly finds a way to make me play better. Very focused warmups and those couple of extra sessions like today really make a difference. Let’s keep it up tomorrow!

 • Cmoon oli kyllä loistavaa peliä! Samaan malliin perjantaina niin hyvä tulee. Onnittelut linnakeikasta, varo ettet jää pysyvästi linnaan…😁.

  • Samaa mieltä, loistavaa oli peli! Lisää tätä. 💪 Ja eiköhän linnakeikka kannata tosiaan pitää yhden illan mittaisena 🙂

 • No doubt who the MVP was today!💥Every facet of your game was first class. 👏 The accuracy of your serving was so impressive. 💪 Is it too late for Mate to change his mind about next year? 😏 I very much enjoyed Boris silent hand clapping after Rojer double-faulted at 4-4 in the 2nd set. 😁

  Lloyd and JJ Rojer is intriguing. 🤔 One of them will have to give. Either Lloyd takes classes on ”fist pumping” (not happening) or Jules has to reign it in. 😁 I can’t see Lloyd running back to the bench at each changeover. 🏃 😂

  You mentioned previously about the second courts in Stockholm and Basel not meeting court specifications. How do courts 1 and 2 in Paris measure up? They are so ”different” to Centre Court. An aspect of the scheduling problems yesterday is that it’s just not practical to move matches from Centre Court when the schedule falls behind. Much for the ATP Player Council to discuss. 🗣️

  Remember you and Lloyd comprehensively beat Dodig/Krajicek in the first round of Canada last year. Good luck tomorrow. 😎

  • Onnittelut hienosta voitosta. Pelinne on nyt hyvässä kuosissa, joten kaikki on mahdollista.
   Onnittelut myös kutsusta linnan juhliin. Salehan on tunnetusti tennismiehiä ja ymmärtää saavutustesi arvon.

   • Kiitos! Peli on toden totta hyvässä iskussa. Ja onhan tuo suuri kunnia päästä Salen kutsuihin!

  • Thank you! I agree it was a master class from our side today. Serving especially was superb. And I have just told Boris that the silent clapping has been noticed 😁

   Both Court 1 and 2 in Paris are certainly too small in terms of seating and in terms of ceiling height. I have not asked for the actual numbers but if I have time tomorrow I will do it. There are rumours that this event could be moved to another site in Paris in the future which could hopefully fix some of the problems. And with bigger show courts they would also not have so much pressure to put too many matches on center court.

   We’ll keep on hitting bombs tomorrow 💪💪

 • No kyllä kelpaa, Kiitos! ja Onnea!, oli herkkua. On mulla silti vähän Myrtsiä ikävä, etenkin kun hänellä on nyt vähän vastamäkeä eikä pääse kisaamaan. Mutta ikävät sikseen (onhan hänellä siis jo uusi parikin), ja muistan kyllä että eri teille lähteminen oli teiltä hyvä liike, kuten tänäänkin näimme: kummasti on otteesi piristynyt ja jämäköitynyt. Tämä parinvaihtoruljanssi on kyllä mielenkiintoista, toivottavasti päättyy kohdallasi suotuisasti. Sitä ennen järjestäkää Pavicin kanssa herkkuja lisää, kiitos! Antakaa palaa!!!!!

  • Todellakin kelpaa! Ja yritetään kyllä parhaamme järjestää Pavicin kanssa lisää herkkuja huomenna. 💪💪 Eiköhän Lloydkin löydä alkuvuonna taas pelinsä kuntoon. Tai kuka tietää jos hän tulisi jo ensi viikon Metzin kisassa vastaan. 🙂

 • Todella hieno voitto, onnea!🙌
  Kaksi todella kovaa paria jo kaatunut ja Masters-kvartsit edessä, aivan loistavaa tekemistä. Ei muuta kuin kaasu pohjaan ja täysillä eteenpäin pelistä ja tilanteesta nauttien.
  Krajiceckilla varmasti jo pari peikkoa niskassa US Openin ja Davis Cupin jäljiltä, niin ei muuta kuin samoilla tulilla ykkösijoitettujen päänahkaa ottamaan, ei ole kuin voitettavaa.
  Tsemppiä huomiseen peliin!🔥

  • Kiitos! Juuri niin, kaasu pohjaan ja huomenna lisää tätä. Tuskin vastustajatkaan meitä vastaan mielellään huomenna pelaavat. 💪

 • Nyt pitää Linnan juhlat katsoa, kun on ”tuttujakin” siellä. Muistakaa tanssia! Tsemppiä huomiseen.

 • Oli mukava nähdä vanhaa kunnon Harria taas. Hyviä syöttöjä, palautuksia ja volleyta. Ansaittu voitto. Lloydin kanssa hyvin täydensitte toisianne, niin myös Maten kanssa. Ensi vuosi mielenkiintoinen…. Tsemppiä.
  Hienoa, että sait kutsun linnaan.

 • Hieno voitto erittäin solidilla suorituksella. Tänään uutta putkeen ja samoilla tulilla päätyyn asti.
  Sitten Hkin kautta Malagaan ja Malagasta Davis cup voittajana linnanjuhliin💪
  Sole poika mikhään…

 • Kun ottelun molemmissa erissä molemmilla pareilla on 5 syöttövuoroa (erät 6-4 molemmat) ja niissä antaa vastustajalle vain 5 pistettä per erä (10p yhteensä), niin hankala siinä on toisen voittaa. Jykevää oli tekeminen ja toivottavasti samaa luvassa ykkössijoitettuja vastaan lisää. Onnittelut myös linnakutsusta!

 • Katsoin matsin ja olihan todella vahva esitys, mielestäni Mate on ottanut stepin parempaan.
  Tänään tulossa varmaan kova taistelupeli pienillä marginaaleilla. Rennosti ja pelistä nauttien, TSEMPPIÄ!

Comments are closed.