Pariisi ATP1000 QF, Heliövaara/Pavic – Dodig/Krajicek 6-4, 6-4

No niin! Eilen sujui peli sillä tavalla mukavasti, että mikäs sitä oli tulosta lähteä tälle päivälle muuttamaan. Maailman ykköspari laitettiin nurin suorastaan normisuorituksella. Erittäin vahvaa syöttöpeliä nähtiin meidän tiimiltämme tänäänkin, ja kun vastustajille sattui kumpaankin erään yhdet heikommat syöttövuorot niin sehän riitti voittoon. Aika hyvin fiiliksin siis jatketaan taas huomiseen, kun saamme semifinaalissa vastaamme kokeneen parin Bopanna/Ebden.

Lähtö tähän päivään oli vähän rauhallisempi kuin aiempina matsipäivinä viimeisen parin viikon aikana, sillä tämä oli Maten kanssa ensimmäinen yhteispelimme, joka ei ollut merkitty päivän ensimmäiseksi otteluksi. Matsit alkoivat myös kaiken lisäksi vähän myöhemmin vasta iltapäivällä. Aamu sujui kuitenkin vauhdilla tulevia kisamatkoja suunnitellessa, ja pakkasin kamppeetkin vielä siltä varalta aika valmiiksi, että tappion koittaessa ehtisin mahdollisesti vielä iltalennolla kotiin.

Mutta kotimatkaa ei onneksi tarvinnut tänään siis tuon enempää miettiä. Löimme Maten kanssa lyönnit läpi selvästi eilistä paremmalla laadulla kello 13.15-13.45, minkä jälkeen otin nopean lounaan pelaajien ravintolassa. Edeltävä ottelu oli todella nopea, joten ruokailun jälkeen ei tarvinnut kauaa istuskella, vaan pääsimme aloittamaan jo hyvissä ajoin kolmen jälkeen.

Oli etukäteen odotettavissa, että tiukka matsi voisi olla tulossa, ja ensi makua tulikin maistettua heti Maten ensimmäisessä syöttövuorossa. Vastustajat nousivat pienen verkkohaparointini avustamana 40-0 -johdostamme murtopalloon asti, mutta vahva ykkönen ja Maten hyvä smäshi pitivät lukemat tasoissa. Tämän jälkeen jatkettiin vahvaa syöttöpeliä puolin ja toisin, kunnes 4-4 -tilanteessa harvinaista kyllä Krajicekilla hajosi hetkellisesti pakka. Hän teki kaksi tuplaa Maten ruutuun, ja kun minulta löytyi samaan gameen kaksi winneripalautusta, niin pääsimme juuri sopivaan paikkaan murrolla edelle. Eikä Mate epäröinyt syöttäessään erää kotiin, vaan lukemat siis meille 6-4.

Toisessa erässä kuvio oli melko identtinen, sillä alkuvaiheessa kaikki pelasivat omia syöttöjään todella vahvasti. Mutta tällä kertaa 3-3 -tilanteessa Dodigin syöttö yski uusilla palloilla. Hänkin teki kaksi tuplaa Maten ruutuun, ja minulta löytyi taas yksi winnerin tuonut palautus. Murtopallossa pelattiin sen sijaan pari lyöntiä enemmän, mutta tosi onnistunut rystyalakierretiputukseni krossina oli herkkua, kuten myös Maten pisteen päättänyt vahva väliinmeno.

Itseluottamus kasvoi jälleen murron myötä kohisten, mutta harvoin matsia täysin ilman tiukkaa paikkaa voitetaan. Vastustajat pelasivat 4-3 -syöttövuorossani kaksi ensimmäistä pistettä tosi vahvasti, joten 0-30 -tilanteessa piti ottaa vähän itseään niskasta kiinni. Onneksi luotto syöttöön on kuitenkin todella korkealla ja löysin tuohon kohtaan neljä hyvää ykköstä. Kolme niistä toi suoran pisteen ja neljännenkin pelasimme hienosti. Krajicek kavensi vielä tilanteeksi 5-4, mutta Mate oli jälleen rautaa ottelun lopussa pitäen syöttönsä puhtaasti. Ansaittu voitto meille siis reilussa tunnissa 6-4, 6-4.


Tämän päivän matsia on vaikea kuvailla yhtä vakuuttavaksi esitykseksi kuin eilistä suoritusta, mutta ei kai siihen voi kovin tyytymätön olla, jos maailman ykköspari kaatuu ilman sen suurempaa draamaa. Syöttäminen ja sen jälkeinen tekeminen on ihan todella korkealla tasolla, eikä meitä ole täällä Pariisissa murrettu kolmessa ottelussa vielä siis kertaakaan. Syöttömme ovat Maten kanssa hauskasti niin täysin vastakohdat toisiinsa nähden, että palauttaminen meitä vastaan on varmasti haastavaa. Mate vääntää todella voimakasta vasurin sivukierrettä, kun taas minulta löytyy kiertueen oikeakätisistä syöttäjistä aika lähelle eniten kierrettä toiseen suuntaan. Ja toki myös ykkössyöttömme ovat kaiken lisäksi osuneet tällä viikolla ruutuun aika kivasti, jokaisessa matsissa yli 70-prosenttisesti.

Muuten tämän päivän matsi ei mielestäni ollut mitenkään erityisen upeaa pelaamista. Laskin lyöneeni esimerkiksi koko ensimmäisessä erässä vain kolme palautusta kenttään. Mutta toisaalta ne osuivat juuri oikeisiin paikkoihin ja toivat jokainen myös suoran pisteen. Nopean kentän tennistä parhaimmillaan tai pahimmillaan. Ei tämä katsojan kannalta varmasti mikään kaikkein viihdyttävin matsi ollut. Mutta voitto kyllä siis kelpaa meille joka kerta. Ja ei siis tietenkään voi sanoa, että pelasimme missään nimessä huonosti. Teimme vain perusasiat niin hyvin, että ottelun kulku oli suorastaan kliininen.

Ja samanaikaisesti täytyy omassa tekemisessä olla tosi tyytyväinen siihen, että en antanut huonojen lyöntien horjuttaa mieltä lainkaan, vaan lähestyin jokaista seuraavaa pistettä uudella tuoreella mielellä. Ja murtopalloissa suorittaminen oli ihan priimaa. Saimme kaksi yritystä, ja voitimme noista kummankin. Jos vastustajat tarjoavat murtoa parilla tuplalla, niin silloin ne pitää ottaa. Juuri niin kuin teimmekin.

Luotto toisiinsa ja keskinäinen kunnioitus Maten kanssa onkin nyt tosi hienolla tasolla, joten miksipä sitä jättäisi kisat tähän. Lauantaina ohjelmassa on taas yhä isompi matsi, kun pelissä on jo finaalipaikka. Viime vuonna Lloydin kanssa semifinaalipaikka tässä kisassa tuli jotenkin hieman helpomman tuntuisesti vain kaksi sijoittamatonta paria kukistaneena, mutta nyt semifinaalin eteen on joutunut tehdä töitä enemmän. Nälkää tuntuu kuitenkin olevan jopa enemmän jäljellä kuin viime vuonna, jolloin semifinaalipaikka varmisti myös matkan Torinon finaaleihin.

Semifinaalivastuksemme tällä kertaa on todella kovassa vireessä oleva pari Bopanna/Ebden, jonka kaksi edellistä tulosta kiertueella on finaalipaikat US Openissa ja Shanghaissa. Tänäänkin he hoitivat oman ottelunsa meitä ennen todella vakuuttavasti. Bopannan syöttäminen on iästä huolimatta hurjalla tasolla, kun taas Ebden on varsinkin palautuksissa yksi kiertueen parhaista. Täytyy siis miettiä taktiikat todella huolella huomiselle, jotta homma pysyy omissa käsissä. Tämän päivän kaltainen syöttäminen kyllä varmasti joka tapauksessa auttaisi huomennakin.

Matsimme on ohjelmassa huomenna lauantaina keskuskentällä kello 11.30 paikallista aikaa eli tuntia myöhemmin Suomen aikaa. Eiköhän anneta palaa taas!


Eikä toki unohdeta tänäänkään toissa päivänä alkanutta nelinpeliparien paljastuskalenteria. 😉 Pakko tosin tässä vaiheessa mainita se pieni disclaimer, että on tietysti aina mahdollista, että parikuviot vielä tästä päivästä eteenpäin muuttuvat tai että minun tietoni ovat vääriä. Mutta parhaan tietoni mukaan ensi vuonna nähdään Olympialaisia silmällä pitäen yhdessä uusvanha ranskalaisduo Mahut/Roger-Vasselin.

Ja kiusataan lukijoita vielä loppuun sellaisellakin ennakkotiedolla, että tämän Pariisin kisan jälkeen saadaan tänne sivustolle vihdoin yksi vierailevan kirjoittajan teksti. Valmentajani Boris on nimittäin jo osittain saanut tätä syksyä hänen näkökulmastaan käsittelevän tekstin valmiiksi, ja kunhan täällä Pariisissa saadaan kisat pakettiin, niin julkaistaan tuollainenkin herkkupala. 😎

31 thoughts on “Pariisi ATP1000 QF, Heliövaara/Pavic – Dodig/Krajicek 6-4, 6-4

 • Oli se viihdyttävää, mukavaa ristipistoakin välillä, ja jotenkin helppoa katsottavaa kun teidän yleisilme oli niin varma. Jatkakaa samaan malliin, mutta uusilla taktiikoilla, jos tarpeen. Onnea tämänpäiväisestä ja Onnea huomiseen!!!!! Hienoa kun olet saanut Boriksen kirjoittamaan, odotan mielenkiinnolla.

 • Onnittelut hienosta ja erittäin vakuuttavasta voitosta. Kun viime vuoden nousukiidossa pelasitte ensimmäistä Masters-välierää, ei voinut kuvitella, että seuraava kerta tulee kohdallesi vasta vuoden päästä. Mutta nyt siellä ollaan takaisin ja niin tuolla pelillä pitää ollakin. Uskomatonta kuinka onnelliseksi ihminen voi tulla toisen tennisvoitosta, mutta todella iso kiitos siitä!

  Viime vuoden isot pisteet Pariisista on nyt puolustettu ja se on kyllä rankingin kannalta valtava juttu. Ja miksi jättää hommaa kesken, kun kerran kulkee. Jos teidän tekeminen jatkuu tuolla tasolla, niin melkoista peliä sitä vastaan pitää esittää. Huomisen aikainen pelikään ei haittaa. Eipähän tarvitse koko päivää odotella ja ehtii palautua finaaliin. 😉

  Fiilis on niin huikea, että tässä voisi kirjoitella läpi yön, mutta hillitsen itseäni ja heitän vielä vain yhden erityismaininnan sinulle. Jaksan aina ihailla sitä, kun häviätte palautusvuoron, niin et koskaan käännä selkää parillesi, vaan jäädät odottamaan tai käyt jopa hakemassa hänet pois omasta ruudustaan. Pieni asia, mutta kertoo, että yhteisellä asialla tässä ollaan.

  Niin ja onnittelut kutsusta linnaan! Ihan unohtui kalenterihuumassa. 🙂

  • Isot kiitokset! Onhan tässä itselläkin fiilikset taas nousussa. Ison kisan semeissä on hyvä olla. Mutta ei tosiaan kannata jättää hommaa tähän, tiimityöllä kohti finaalia!

 • Oisko ollu myöhäsempi alotusaika, kun alussa oli lyönneissä hakemista, mutta onneksi ei mitään kriittisistä, koska syöttövuorot pidettiin onnistuneesti. Siitähän se sit lähti, kun tuli lämpöä päälle ja vastustajalla oli selkeesti paineita ja lopulta hieno voitto! Onnea siitä… hyvinhän se meni! 🙂👍
  …paljastuuko tenniskalenterin seuraavassa luukussa Brittien olympiaedustuspari nelinpelissä??? 🙂😉👍
  Sitä odotellessa, eteenpäin ja Tsemppiä ja Vamos!

  • Kiitos! Olihan tuo tänään niin sanotusti tehokasta työskentelyä. Ei turhaa ylimääräisiä onnistumisia. 😅

   Ja katsotaan rauhassa mitä kalenterista paljastuu! 😁

 • Onnittelut oikein vakuuttavasta voitosta! Matsi oli, kuten kuvailit, oikein varmaa ja kliinistä tekemistä. Perustekemisen taso on tällä hetkellä niin korkealla tasolla, että vastustajien on ollut hankala saada teistä kunnolla otetta. Eilen oli varaa muutama murtopallo jättää käyttämättä, mutta tänään iskettiin heti kiinni kun vastapuolella ote hieman herpaantui. Kova! Huomenna on jälleen tiukka haaste, mutta sellaista se taitaa huipulla vähän olla 🙂 Tsemppiä välierään!

  Tämä ehkä vähän hölmö kysymys, mutta onko sinulle uran aikana muodostunut jostakusta pelaajasta ns. peikko, jota vastaan tuntuu aina maila vähän puristavan normaalia enemmän? Viime kaudella teillä taisi olla vähän haastavaa Nys/Zielinski parin kanssa, kun taas sinä tunnut olevan aikamoinen kanto kaskessa Krajicekille 😀

  Ja kiitos taas kalenteriluukun avaamisesta! Erinomainen idea kertakaikkiaan. Mielenkiintoinen yhdistelmä myös uusvanha ranskalaispari. Olympiavuosi tosiaan tuo omat mausteensa näihin valintoihin.

  • Kiitos mukavasta kommentista! Perustekeminen on korkealla tasolla, pidetään siitä kiinni ja nostetaan vielä pikkuisen tasoa palautusvuoroissa niin hyvä tulee. 💪

   Ja hyvä kysymys pahoista vastustajista. Nys/Zielinski oli viime vuonna rankingiaan selvästi pahempi vastus meille Lloydin kanssa, ja olihan Mektic/Pavic myös pitkään meille voittamaton rasti. Yksittäisistä pelaajista ehkäpä juuri Ebden on minulle lähtökohtaisesti erinomaisena palauttajana vaikea vastus, mutta kohtaamisia on toistaiseksi aika vähän. Nedovyesov taitaa myös jostain syystä olla minulle tosi paha vastus, olenkohan koskaan voittanut?

   • Mainitset tuossa Ebdenin vaikeat palautukset. Katsoin Bopanna/Ebden ottelun ja panin merkille Ebdenin vaikeat syötötkin mainitsemiesi palautusten lisäksi. Mielestäni Bopanna joutaisi jo pannaan eli ”eläkkeelle” ja näin ollen Ebden olisi vallan mainio pari Harri sinulle! Voisitko ajatella moista?

    Niin ja katsoin tietysti myös pelisi ja mielestäni olitte hyviä. Vamos, toivon ensi peliin samanmoista onnistumista Ebdenin palautuksista huolimatta. 😉

 • Komea oli voitto taas. Katsomossakin taisi olla Suomimiehiä pitämässä 🇫🇮 korkealla!
  Nyt vaan vettä kiukaalle ja vettä lauteille ja päätyyn asti💪
  Sole poika mikhään..

  • Kiitos! Kova meno oli katsomossakin ja kuulemma sama porukka tulossa huomennakin. Upeaa!

 • Oikein hyvää tekemistä alusta alkaen.Etenkin toi omien syöttöjen varma pito on ilahduttanut.Ei mutta kun jatkakaa samaan malliin

 • Harri! Pakko sanoa, että Mate ja sinä sovitte pariksi paremmin kuin hyvin! Molemmat pelaa tunteella! Tänään sinä sait tunteen takaisin, mikä näkyi myös katsojille. Eilen pelasit mielestäni elämäsi tennistä ja tänään jatkumo oli varsin hyvällä tasolla.

  Jos voit valita, niin ota pariksesi kaveri, joka pelaa tunteella = kuten itse. Uskon, että silloin lopputulos on varmasti paras niin itsesi kuin faniesi kannalta❤️ I’m your fan!

  • Erittäin hyvin kirjoitettu! Tunne on todella tärkeä osa tätä peliä ja minäkin kaipaan rinnalle sellaista pelaajaa, joka elää kilpailuasetelmasta. Kiitos!

 • Vakuuttava voitto, jatkakaa samalla tavalla huomenna. Toisto siltä varalta, ettet ehtinyt lukea eilistä kommenttia. Mukava nähdä vanha, monipuolinen taitava Harri jälleen kentällä.
  Tulee olemaan mielenkiintoista lukea Boriksen kommentit. Boriksella oli hyvin tilaa katsomossa 😊

  • Kiitos! Eilinenkin kommentti tuli kyllä perille. Hienosti sujuu, mutta antaa sujua. Eiköhän Boriskin sen osaa sanoittaa. 🙂

 • Tähän asti maltoin olla kommentoimatta. 🙈 Mut onpa ollut upeeta kyllä katsoa Heliövic:n todella harmonista tiimipeliä älyttömän rauhallisella syvällä itseluottamuksella itseenne ja tiimin voimaan! Vau!!! 😳🔥 Voin sanoa, että vähän jopa harmittaa, ettei teidän pelejä ja ”Rooman valloituksen jatkoa” pääse ainakaan tällä erää enempää katselemaan. Mutta pelit Pavicin kanssa on varmasti antaneet taas paljon tulevaisuuteen. Ehkä kerrot meille vielä mitä kaikkea se on antanut sitten, kun kisat on pelattu loppuun pallo kerrallaan! 😊 Tsemii huomiselle! Vamos!!! 🔥🔥

  P.s Tää marraskalenteri on ihan paras joulukalenteri koskaan!!! 🔥🔥Kiitti mestari ja vielä isompi kiitos kalenterin kirjoittajalle! 🙏💪Jos nimettömän vihjeen perusteella Englannin pari voisi olla vaikka Salisbury/ Skupski….🧐 Niin silloinhan vapaaksi saattaisi jäädä ehkä joku Hollantilainen verkkovelho 🤔 Tästä sais kyllä ennen seuraavan luukun paljastusta vielä oheen hyvän vihje tietovisa/kisankin. Mutta mieluummin äkkiä paljastuksia uusien kirjoitusten ohessa. 😄

  • Pari päivää sitten kommenteissa taisi selvitä, että Koolhof pelaamassa ensi vuonna Mekticin kanssa. Skupski siten paritta ja tämän päivän paljastuksen myötä ilmeisesti myös S. Gonzales (jos kerran Roger-Vasselin pelaa Mahutin kanssa). Saa nähdä miten tämä ns. tuolileikki etenee ja ovatko kaikki uudet parit välttämättä niin onnistuneita, että jatkavat koko kauden 2024 yhdessä. Olympialaiset varmasti osalla takaraivossa myös, vaikkei yhden turnauksen ympärille kaikkea voikaan rakentaa. Ainakin sanoisin, että tämän viikon hyvät esitykset nostaneet Harrin kiinnostavuutta parimarkkinoilla. Tsemppiä välierään!

   • Kiitos tsempeistä! Hyvät tuolileikit tosiaan meneillään. Katsotaan mitä tulevien päivien luukuista paljastuu 😉

    • Ei saa kurkkia tuleviin luukkuihin! Aina sama homma lasten kanssa. (tai vaimon 🙂 )
     6. luukusta tulee Suomen lippu ja 13. luukusta Lucia-neito, mutta niistä kuuluu yllättyä! 😀

  • Kiitos Eijalle kovista tsempeistä! Nämä Maten kanssa pelatut matsit ovat toden totta antaneet jo nyt paljon. Mutta toivottavasti on vielä kaksi huippumatsia jäljellä! 😎

   Ja marraskalenteri näyttää olevan vielä parempi idea kuin osasinkaan odottaa. Mestarille ehdotuksesta täydet pisteet! 🙂

 • tahti on ollut niin tiivis että en ole ehtinyt kommentoida, mutta siis onpa upea seurata taas viime vuoden nousukiidossa ollutta harria 👏 🔥huimaa tekemistä! huomenna kyllä kova pari vastassa, bopanna vetelee vielä kuin nuori mies 😮 kunnioitettavaa! mutta ei siinä, teiltä löytyy varmasti oikeat aseet heidän kaatoon 😉

  ja kiitos paripaljastuskalenterista, tennisjuorut ovat parhaita 😁 melkonen parinvaihtoruletti menossa 🫣 mutta toisaalta homma pysyy mielenkiintoisena! ja toki olympialaiset sotkee.

  • Isot kiitokset! Hienosti kulkee tosiaan ja alkaa taas vuoden takainen huippuvire löytyä. Jatketaan huomenna samaan malliin. 💪

 • Pariisi on hieno kaupunki. Vieläkin hienompi, kun Harri takoo MVP-tyyliin voittoja!

  Mikä on muuttunut? Monikin asia, varmasti. Täällä on monia hyviä nostoja. Oman puusilmäni kautta on näyttänyt siltä, että partnerin (entiseen verrattuna parempi) verkkopeli on muuttanut peliä paljon. Mate on nopea, taitava ja yllätyksellinen verkolla. Kovatkin palautukset ovat tehottomia. Verkkouhka on nyt aivan eri luokkaa kuin ennen. Vastustajat suorastaan vapisevat, kun Harri ja Mate ovat ottaneet verkon haltuun. Syötössä vastustajat pelkäävät Harrin rystyä, joten syötöt tulevat kämmenelle. Sieltä vielä hieman lisätehoa, ja voitto-olettama kasvaa kohisten!

 • Aivan mahtavaa, niin sitä vaan kaadettiin tyylillä ja taidolla maailmanlistan ykköset, onnittelut!🥳💪
  Ja on kyllä tennisfanit saaneet leipää tällä viikolla, kiitos siitä ja jatka samaan malliin. Tulee eeppinen rivi päänahkoja tältä viikolta saaliiksi, vielä kahdet vaan pitää ottaa!😅
  Tsemppiä huomiseen, samaa iloa ja rentoutta kuin tähänkin saakka niin hyvä tulee, sen varmasti tiedät itse vielä paremmin.
  Ja veikkaus: ensi kauden kovin neluripari tulee olemaan Helipski!

 • Clinical! 💥 6-4 6-4 with a break in each set. 😎 Ok you were helped by their 5 DFs but you always seemed in control. The only danger was 4-3 0-30 in the second set but you sent down 4 first serves and the danger was soon gone. 💪 Tomorrow you’re on centre court, so can we expect to see more lobs?

  Have you noticed a slight spike in readers? Your post yesterday about new pairings (especially Lloyd) gained much interest on British Tennis forum. 📝 Comments like ”I don’t speak Finnish” and ”my phone doesn’t translate Finnish” were appearing. 😁 I notice the cesspit which is Mens Tennis Forum is also referencing you.

  No reason you should, but have you ever read your blog in English through Google Translate? GT makes a valiant effort but it can be confusing. For some reason ”singles” translates as ”doubles” which is very confusing when you’re writing about singles players playing doubles. 😅 Also it doesn’t handle tennis terms well. A serve is called a ”pass” and I still haven’t worked out what a ”knuckle” is. 😖

  ERV pairing up with Mahut is another surprise given how successful he’s been this year with Gonzalez. You whipped ERV/Mahut (former Wimbledon Champions) in the first round of Queens last year which lowkey, I think was one of your most impressive performances.

  Good luck tomorrow. 💪

  • I guess ”knuckle” is rysty or rather rystyset in Finnish. In tennis it means backhand. Quite funny.

 • Hei. En tiedä onko tällaista jo kysytty, mutta kiinnostaisi miten noin yleensä kiertueella entisten nelinpeliparien suhteet toimivat? Onko keräilyä vai iloitaanko myös ex-parin onnistumisista? Treenataanko enää yhdessä, käydäänkö joskus syömässä?

Comments are closed.