Vuoden 2024 peliparin metsästyksestä

Palaset ovat vihdoin loksahdelleet paikoilleen, ja ensi vuoden parikuviot alkavat ainakin top30-pelaajien osalta olla aikalailla selvillä. Monet parit pysyvät ennallaan, mutta on ensi vuodeksi tiedossa myös muutamia uusia kokoonpanoja. Omat pelini käynnistyvät vuodenvaihteessa Australian Brisbanessa, ja peliparikin paljastuu tämän tuhdimman puoleisen tekstin lopussa. 😊

Nelinpeliparien muodostumisen anatomia on jossain määrin varsinkin suurelle yleisölle aika hämärän peitossa. Se on mielestäni sääli, sillä samalla kun moni pelaaja valittaa nelinpelin näkyvyyden vähäisyyttä, pitävät he tämänkaltaiset faneille kiinnostavat yksityiskohdat omana tietonaan. Joukkueurheilussa kuten jalkapallossa tai jääkiekossa erilaiset siirtohuhut, pelaajahankinnat jne. ovat iso osa lajin mielenkiintoa, ja kyllähän nelinpelikin on tiimilaji.

Oma tiimini koki tänä syksynä pitkästä aikaa muutoksia, kun lähes kolmivuotinen yhteistyö Lloydin kanssa tuli päätökseen. Aloitimme vuoden todella hyvin, mutta keväällä tahti hieman hidastui. Jälkikäteen ajateltuna tuohon tuskastuminen tuntuu erikoiselta, sillä pelasimme jatkuvasti vain isoja kisoja, otimme melkein kisassa kuin kisassa sen pari voittoa ja ranking nousi aina niinkin korkealle kuin sijalle 7. Mutta kai odotukset olivat vielä korkeammalla, isojen kisojen voitto puuttui.

Isyyslomani kesä-heinäkuussa tuli tuossa mielessä ehkä hieman huonoon aikaan, sillä vaikken itse kokenut sen suhteen paineita, huomasin, että Lloydin suhtautuminen oli hieman varautuneempaa kuin tammikuussa, jolloin hänelle asiasta ensimmäisen kerran kerroin. Lloydin ruohokausi sujui heikosti, eikä hänelläkään ollut itseluottamus kunnossa heinäkuun lopussa kentille palatessani. Paluukisan Hampurissa pelasin suoraan sanoen surkeasti, mutta seuraavalla viikolla Washingtonissa olimme taas iskussa ja vain pisteen päässä finaalissa.

Torontossa ja Cincinnatissa tuloksena oli meille harvinaiset tappiot ensimmäisellä kierroksella, eikä US Openissakaan peli sujunut. Pelasin varmaan urani heikoimman Grand Slam -ottelun, mutta sitten taas jostain kumman syystä sekanelinpelissä peli kulki enemmän kuin hyvin. Davis Cupissakin homma luisti ihan mukavasti tuota seuraavalla viikolla.

Mutta homma ei Lloydin kanssa oikein lähtenyt syksylläkään lentämään. Haimme ottelutuntumaa Ranskan challengerissa, jossa pelit päättyivät semifinaaliin, mutta yhteistuumin olimme kuitenkin edelleen sitä mieltä, että kyllä tämä löytyy ja ensi vuonna jatketaan yhdessä. Tuon jälkeen kuitenkin Astanassa tuloksena oli taas ensimmäisen kierroksen tappio. Eihän kentällä ollut alkuunkaan se Harri ja Lloyd, jonka olimme tottuneet näkemään. Enemmän se oli väkinäistä tekemistä hampaat irvessä ja peli-ilo hukassa.

Lloyd halusi tuon Astanan hävityn matsin jälkeen jutella kanssani hotellilla, ja hänen mielipiteensä oli selvä. Eiköhän tämä ollut tässä. Hän oli nähnyt pelejäni muun muassa US Openin mixtyssa ja Davis Cupissa, ja tiesi, että en saanut itsestäni läheskään samaa tasoa enää irti hänen kanssaan pelatessaan. Homma alkoi olla sen sortin takalukossa, ettei siitä enää pelaamalla selvittäisi. Halusin itse pelata kauden loppuun asti, sillä olimme ainakin teoriassa vielä mukana kisassa Torinon finaalipaikasta ja muutenkin yhdessä olisimme varmasti mukana kaikissa kauden lopuissa ATP-turnauksissa. Lloydin mielestä Shanghai saisi kuitenkin jäädä viimeiseksi kisaksi.

Pelasimme vielä Shanghaissa siis yhdessä, ja vaikka suhteemme noin yleisesti tuntui tuonkin viikon ihan normaalilta, niin kentällä peli ei edelleenkään lähtenyt kulkemaan. Vielä yksi ensimmäisen kierroksen tappio listalle ja kotimatka odotti.


Lyhyesti sanottuna pelistämme oli kadonnut koko ydin. Minä koin jostain syystä valtavaa painetta erityisesti syötöissäni, eikä Lloydinkaan syöttö lähtenyt enää yhtä kovaa kuin ennen. Brittien tapa pelata on erittäin paljon todennäköisyyksiin perustuva, mutta minun kohdallani se oli mennyt ehkä liiankin pitkälle. Tuntui siltä kuin kaikki luovuus olisi kielletty. Lyöntivalinnat oli ennalta päätetty, ja tottakai myös vastustajat alkoivat tietää paremmin ja paremmin miten meitä vastaan kannatti pelata. Myös yleinen pelintasomme oli mielestäni laskenut, mikä näkyi esimerkiksi palautuksissa. Treenien progressio oli hävinnyt ja harjoittelu oli lähinnä samojen asioiden suorittamista kerrasta toiseen.

Persoonana minä olen todella moneen sopeutuva, kun taas Lloyd on enemmän dominoiva. Hän ohjasi harjoitteluamme ja tekemisiämme, ja pikkuhiljaa tuo alkoi jälkikäteen ajateltuna vaikuttaa liikaa minunkin tekemisen tasooni. Lloyd ei koskaan erityisesti nauttinut harjoittelusta tai pelaamisesta ylipäätänsä, kun taas minä rakastan kaikenlaista kilpailua kentällä kuin kentällä. Kaipasin erilaisia pikkupelejä ja ihan vain sitä, että voisimme pitää kentällä hauskaa.

Ensimmäiset päivät yhteistyön loppumisen jälkeen tuntuivat kaikesta huolimatta aika surullisilta, olimmehan saavuttaneet kuitenkin todella paljon yhdessä. Tuskin olisi parempaa paria kuitenkaan minulle voinut viimeisen kolmen vuoden ajaksi löytyä. Mutta pikkuhiljaa aloin kuitenkin avautua mahdollisuudelle löytää jatkossa itselleni pari, jonka kanssa pelaaminen olisi vielä nautinnollisempaa. Sellaista, mitä itse halusin. Ja yhtäkkiä edessä siinsikin täysi vapaus valita, mitä tulevalta haluaa.


Uuden parin etsintä loppuvuoden jäljellä oleviin kisoihin tulisi olemaan iso haaste noin lyhyellä varoitusajalla. Tukholman ilmoittautuminen sulkeutui vain pari päivää Lloydin kanssa käymämme keskustelun jälkeen, mutta onneksi Patti oli ilomielin valmiina pelaamaan tuon kisan yhdessä. Mukaan pääseminen meni toki aika tiukalle, mutta onneksi olimme parin sijaluvun verran korkeammalle kuin ensimmäinen ulos jäänyt pari.

Seuraavat viikot eli Basel ja Pariisi tulisivat kuitenkin olemaan selvästi kovatasoisempia eli nyt tarvitsin parin, jonka ranking olisi 30 joukossa. Kysyin paria kaksinpelipeluria pariksi Baseliin, mutta ei tärpännyt. Lopulta noiden viikkojen osalta kävi kuitenkin oikeastaan tosi iso säkä. Osuin Pavicin kanssa samaan aikaan Astanassa ruokajonoon, ja kysäisin hänen kiinnostustaan, mutta Pavic oli jo sopinut pelaavansa Baselissa Mahut’n kanssa.

Pari päivää myöhemmin Lloyd ja Mahut keksivät kuitenkin yrittää pelata yhdessä koko kolme viikkoa eli Antwerp, Basel sekä Pariisi. Pavic vapautui siis Baselin osalta ja laittoi minulle viestiä josko sittenkin tuo viikko sekä Pariisi minua kiinnostaisi. Ja kyllähän minua kiinnosti. Pariisin osalta olin tosin edelleen epävarma mahtuisimmeko rankingeillamme kisaan sisään, mutta lopulta mahduimme yhdessä juuri ja juuri mukaan. Toisin kuin Lloyd, joka jäi Mahut’n kanssa varasijoille. 😅

Pariisin jälkeen oli ohjelmassa vielä yksi mahdollinen kisaviikko eli Helsingin CH-kisa tai Metzin ATP-kisa. Pidin tuota viikkoa parivalinnan osalta tietoisesti avoinna mahdollisimman pitkään, jos joku kovanluokan pari tärppäisi. Aika moni pelaaja minua ehtikin kysellä huomatessaan minun ja Lloydin eronneen, mutta kärkinimiä ei tuohon kyselijöiden joukkoon mahtunut. Lopulta sovin päivää ennen ilmoittautumisen päättymistä pelaavani Andreas Miesin kanssa.


Vuoden lopun parien etsintä muistutti siis lähinnä tulipalojen sammuttelua, mutta ensi vuoden parinvalinnan osalta aikaa oli onneksi sentään vähän enemmän. Vaikka toki mieluiten tunnustelut olisi aloittanut jo heti US Openin jälkeen, jolloin hommaa yleensä aletaan miettiä, sillä mitään yksinkertaista hommaa parinvalinta ei todellakaan ole. Mitään olemassa olevaa listaa pareista, jotka ensi vuonna jatkavat ei ole, eikä moni oikeastaan ole vielä edes tuota asiaa välttämättä syksyn aikana miettinyt. On siis yksitellen kyseltävä kanssapelaajilta heidän suunnitelmistaan. Liian tungetteleva ei kuitenkaan myöskään halua olla.

Ideaalin peliparin kriteereitä on paljon, ja tottakai helpointa on valita listalta ne pari tyyppiä, joiden kanssa olisi parasta pelata. Unelmaparilistasta lähdettiin siis liikkeelle. Zielinski, Koolhof, Venus, Pütz, Patten, Pavlasek, siinä ainakin joitain pelaajia, joiden kanssa pelaisin todella mielelläni. Mutta noin helpolla ei tietenkään päässyt sitä pidemälle. Ensinnäkin ranking vaikuttaa siihen kenen kanssa kannattaa pelata. Isoihin kisoihin on päästävä mukaan ja sijoitetun parin paikka houkuttelee myös, joten kovin paljoa alaspäin ei kannata parin rankingin osalta katsoa. Ellei sitten kyseessä ole todella lupaava nousussa oleva pelaaja.

Peliominaisuudet vaikuttavat myös suuresti. Palautusruutu, vahvuudet, heikkoudet, energialataus, tsemppi. Peliparin yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka kaikki muokkaavat myös omaa pelaamista. Tuo koskee myös harjoittelua, sillä kuten esimerkiksi Pavicin kanssa treenatessa huomasi, laadukas treeni näkyy välittömästä parempina tuloksina myös matsikentällä. Peliominaisuudet vaikuttavat myös siihen, mitä kisoja kukin haluaa pelata. Jollekin paras valinta helmikuussa on Etelä-Amerikan massakisat, jollekin Euroopan hallikisat. Palautusruutu ei minulle onneksi ole mikään mahdoton kriteeri, sillä kuten syksyllä nähtiin, pystyn pelaamaan kummallakin puolella.

Olisi hyvä myös tulla toimeen vähintään kohtuullisesti. On tullut monesti vitsailtua, että olen viime vuodet viettänyt Lloydin kanssa enemmän aikaa kuin oman vaimoni kanssa, joten jos ei kemia synkkaa kentällä ja kentän ulkopuolella, niin vaikea on nähdä yhteistyön kestävän kovin pitkään. Tai sitten se vaatii sinnikästä ”business only” -suhtautumista, mutta ei sekään pitkän päälle helppoa ole.

Kaikista vaikein kriteeri on kuitenkin vielä jäljellä. Parin pitäisi nimittäin hänenkin etsiä uutta peliparia ja haluta vielä pelata juuri sinun kanssasi. Ensi kaudeksi top30-listalta uutta paria etsi minun ja Lloydin lisäksi kuusi pelaajaa, joten ei tuo joukko lähtökohtaisestikaan ole kovin suuri. Alempaa listalta halukkaita varmasti löytyisi enemmänkin, mutta ranking ohjaa päätöksentekoa siis aika vahvasti.


Kontaktoin muita pelaajia loka-marraskuun aikana niin viesteillä kuin kasvotustenkin, minkä lisäksi myös valmentajani Dan auttoi paljon juttelemalla muiden valmentajien kanssa. Tieto Arevalo/Rojer -parin eroamisesta tuli melko pian Shanghain kisan jälkeen, ja vaihdoinkin useamman viestin Rojerin kanssa. Hän kuitenkin päätyi lopulta pelaamaan Lloydin kanssa. Arevalo ei aluksi kertonut minulle suunnitelmistaan, mutta myöhemmin selvisi hänen sopineen kuvionsa Pavicin kanssa.

Toinen mahdollisuus avautui Baselin kisaviikolla, kun juuri ennen meidän kohtaamistamme Gonzalez ja Roger-Vasselin erosivat. Roger-Vasselin lyö olympiavuonna hynttyyt yhteen Mahut’n kanssa, mutta Gonzalezin kuviot olivat epäselvemmät. Kyselin häneltä muutamaan kertaan ajatuksia, mutta lopulta hän kertoi pelaavansa ensi kaudella Peersin kanssa. Olin myös ajatellut Nys/Zielinski -parin olevan mahdollisesti miettimässä jatkoa erillään, mutta lopulta he päättivät jatkaa yhdessä.

Pariisin kisan alkaessa kuulin ATP:n pelaajaneuvoston kokouksen yhteydessä yllätyksekseni, että Koolhof oli päättänyt jättää Skupskin ja pelaa ensi kaudella Mekticin kanssa. Skupski olisi minulle todella mieleinen pari, joten menin juttelemaan hänelle seuraavana päivänä ja kyselin hänen ajatuksiaan. Hän vaikutti ihan innostuneelta ja kertoi miettivänsä asiaa hetken. Mutta pitäisi minut ajantasalla. Vein myös häntä valmentavan Louis Cayerin Pariisissa illalliselle, jossa juttelimme niin minun ja Lloydin yhteisestä ajasta kuin mahdollisesta tulevaisuudesta Skupskin kanssa. Louiskin piti ajatusta todella kutkuttavana.

Tiesin, että jo kesällä Wimbledonin jälkeen Ram/Salisbury -parin oli tarkoitus erota ensi kaudeksi, ja moni ajatteli Skupski/Salisbury -parin olevan ensi kaudella todennäköinen vaihtoehto. Hyvin sujuneen US Openin ja muun muassa Wienin kisavoiton myös Ram/Salisbury päättikin kuitenkin jatkaa ensi kaudenkin yhdessä, joten pidin Skupskiin yhteyttä yllä. Hän pahoitteli moneen otteeseen päätöksen venymistä, mutta olin tietysti kärsivällinen, sillä hyvää kannattaa odottaa.

Pelasin Metzissä Miesin kanssa, ja hän oli erittäin kiinnostunut pelaamaan kanssani ensi kaudella. Sanoin kuitenkin odottavani vielä Skupskin päätöstä, joka tuli topulta tänä viikonloppuna. Gonzalez oli kääntänyt kelkkansa Peersin suhteen ja niinpä yhdessä nähdäänkin ensi vuonna Gonzalez/Skupski. Parin viikon odotukseni oli siis valunut aika hukkaan, ja nyt piti taas palata lähemmäs lähtöruutua.


Kyselyitä oli tullut jonkin verran minun suuntaani syksyn aikana top30 ulkopuolisilta pelaajilta. Kyselin myös itse muun muassa Pattenin ja Pavlasekin kuvioita, sillä uskon heidän nousevan lähivuosina korkealle. Omakin pisterakenteeni on aika alkuvuosipainotteinen, eli halutessani pelata kevään ATP1000-kisoja, tulee minulla olla joko kovan rankingin pari tai sitten pelata ensi vuonna alusta alkaen todella hyvin.

Top40-pelaajista Middelkoop, Haase ja Mies olivat selkeästi kiinnostuneita pelaamaan kanssani, ja viikonlopun jälkeen myös Peers laittoi viestiä ja kysyi ajatuksiani. Mies on kyseisistä pelaajista korkeimmalla rankingissa, mutta kemia ei ehkä kuitenkaan ollut Metzin perusteella ihan paras mahdollinen, vaikka yleensä aika hyvin kaikkien kanssa toimeen tulenkin. Middelkoopin kanssa taustalta löytyy Moskovan kisavoitto yhdessä, mutta hänenkin kanssaan koko kauden pelaaminen voisi olla työn takana. Haasea en puolestaan oikein tunne.

Peersin sen sijaan tunsin jo monen vuoden takaa, ja yhteisiä otteluita vastakkain on selvästi kahden käden sormilla laskettava määrä. Hänen tämä kautensa ei ollut paras mahdollinen osittain varmaan epäonnisten parivalintojen takia, mutta menestystähän häneltä uran aikana löytyy vaikka kuinka. Kokemusta siis on, ja laatu treeneissäkin mitä hänen kanssaan olen harjoitellut on aina ollut kohdallaan.

Pelillisesti hän saattaisi myös olla minulle aika sopiva pari, sillä vahvuuksina hänellä on sekä syöttö että erittäin hyvä syöttäjän partnerina pelaaminen. Palautuspeli vaihtelee, mutta siinä taas minä voin tuoda tiimiimme tasaisuutta. Olen myös hyvä tuomaan tiimiin energiaa ja positiivisuutta, jota Peers ajoittain kaipaa. Kentän ulkopuolella olemme aina tulleet myös ihan hyvin juttuun, ja kahden lapsen isinä olemme kumpikin elämässä muutenkin samankaltaisissa tilanteissa.

Niimpä päätin tarttua tähän mahdollisuuteen, kun sellainen kerran tuli kohdalle, ja sovimme Peersin kanssa aloittavamme yhteispelit hänen kotiyleisönsä edessä Brisbanessa heti vuoden alussa. Tarkoituksena on pelata vähintään ensimmmäiset kolme kuukautta yhdessä ja katsoa sen jälkeen, miten homma on lähtenyt luistamaan. Peers kertoi, että hänen kokemuksestaan tuossa vaiheessa tietää yleensä jo aika hyvin onko yhteispelillä tulevaisuutta.

Omassa mielessäni parin löytäminen ensi vuodelle oli lopulta iso helpotus, sillä aika monta viikkoa tässä oli pelien lisäksi monenlaista säätöä kentän ulkopuolella käynnissä. Nyt sen sijaan on suunnitelma valmiina ja voi alkaa varailemaan matkoja down under. Peersillä on kaiken lisäksi aika hyvää menestystä suomalaisen kanssa pelaamisesta aiemmalta uraltaan, ja kun Kontisen Henkaltakin mielipidettä asiasta viikonloppuna kyselin, niin hänkin sanoi Peersin olevan pelillisesti minulle hyvin yhteensopiva pari.


Ensi kautta odottaa siis jo vesi kielellä, mutta pelataan nyt tuo viikon päästä alkava Malagan Davis Cup alta pois. 😊 Kommentit ja kysymykset ovat tähän tekstiin enemmän kuin tervetulleita, varmasti jäi jotain olennaista pitkästä tekstistä huolimatta sanomatta!

PS: Kiitos isosti jo tässä vaiheessa lukuisista erinomaisista kommenteista! Vastaan niihin sitä mukaan, kun perhe-elämältä kerkeän. 🙂

80 thoughts on “Vuoden 2024 peliparin metsästyksestä

 • Mielenkiintoisia kuvioita kulissien takana, joita me fanit emme yleensä juurikaan pääse kuulemaan. Onnea uudesta peliparista ja toivotaan , että kemiat ja pelikuviot synkkaa. Nyt pääset vapautuneesti antamaan kaikkesi Daviscuppiin, Vamos !

  • Kiitos! Uskon että ensi vuodesta tulee vähintäänkin mahtava. Mutta herkutellaan tosiaan Davis Cup ensin 🙂

 • Kiitos tämän asian avaamisesta! Onhan tuo uuden parin etsiminen & löytäminen monitahoista, ja verkot pitää olla monilla vesillä, eikä rannallakaan voi rauhassa vain odotella verkonnostohetkeä. En kyllä ihan ensimmäiseksi ajatellut Peersiä. Mutta en minä häntä huonona lopputuloksena pidä, eijjei. Sydämestäni toivotan teille onnea ja menestystä! Tuskin maltan odottaa vuoden vaihteeseen ensimmäisiä pelejänne. Millaiset on tunnelmat Malagan osalta, oletko ehtinyt treffaileen Team Finlandiaa?

  • Kiitos tsempeistä! Pieni yllätysvalintahan tuo Peers on, mutta varmasti hyvä sellainen.

   Vielä en ole muuta jengiä ehtinyt Malagan osalta tavata, mutta eiköhän tässä ihan pian tuokin tapahdu!

 • Hienoa, että parin hauassa ei vierähtänyt enää lisää aikaa. Parin hakeminen näyttää olevan aikamoista rulettia, voi jopa rassata hermojakin. Lopulta kuitenkin kaikki kävi kävi hyvin Mikä on teidän roolijako, kenttäpuliskoissa, jatkatko edelleen B-ruudussa vastaanotossa? Peers on aika mielenkiintoinen pelaaja, näkee selvästi, että on kovan rutiinin omaava dubbeli pelaaja.
  Tosiaan tuon, mistä mainitsit storyssa on totta,, teidän kuvionne Lloydin kanssa oli hyvin skoutattu ja kun vielä Lloydin syöttö ja rysty palautukset takeltelivat pahasti, niin vastustaja sai yliotteen peleistä.
  Mielenkiinnolla seuraan sinun ja Peersin uusia kuvioita, sillä niitä kannattaa punoa.
  Malagaan isot tsempit ja saatte jalkeille kaikki pelaajat.
  .

  • Jep, alkoi kyllä mennä jo vähän yliajalle tuo parinmetsästys omastakin mielestäni. Mutta onneksi lopulta löytyi kovan luokan kaveri vierelle B-ruutuun. Pääsen siis itse takaisin A-ruutuun, jossa viimeiset kolme vuotta ihan menestyksekkäästi vierähti. 😎 Ja varmasti saa vastustajillekin tarjota vähän uusia kuvioita, kun ei ole pelkkää brittivalmennusta takana. 😉

 • WoW, aika moinen sekemetelisoppa tuo nelinpeliparien muotoutuminen. Tällä kertaa tuolileikki on ollut varmaan tavallista moniulotteisempaa Olympialaisten takia. Mutkien ja koukkujen päätteeksi pariksi tuli suomalaisten kummipoika Peers! 🙂👍
  Toivotaan teille molemmille hyvää kautta, ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ja paljon onnistumisia heti vuoden alusta… 🎾😊👍

  • Kiitos tsempeistä! Toivottavasti saadaan Peersin kanssa homma heti alusta alkaen rullaamaan ja nautiskellaan koko vuosi yhdessä. 😎

 • Kiitos tästä mielenkiintoisesta taustoituksesta ja koko vuoden blogeista. Kovin monta peliä en tällä kaudella päässyt näkemään, mutta kaikki analyysit luin. Kotimaanne ovat aika kaukana toisistaan, tuleeko siitä ylimääräistä ”säätöä”? Tai maailmankansalaisiahan te kaikki olette ja kiertueella lähes koko ajan, joten asialla ei taida olla paljon merkitystä.

  Jännää nähdä, miten pelit alkavat sujua uuden parin kanssa, menestystä ensi vuoteen! Ja Malagaan!

  • Kiva, että blogini kiinnostaa, vaikkei matseja ehtisikään näkemään. Mielenkiinnolla tuota ensi vuotta odotan itsekin. Peersillä on asunto myös Lontoossa, jossa hän suurimman osan vuodesta viettää, joten siinä mielessä välimatka ei muutu oikeastaan mihinkään suuntaan. Vähän vain lyhyempi taksimatka Heathrow’n lentokentältä, jos tuonne päin lähden jossain vaiheessa treenaamaan. 🙂

 • Heh, vitsailin kuukausi sitten, että Peers soittaa vielä Harrille. Molemmilla pieniä lapsia ja Peersillä kokemusta suomalaisista. En kyllä itsekään uskonut siihen silloin, mutta mielestäni erinomainen lopputulos. Luulen, että sovitte hyvin yhteen sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Kiitos taas kerran hyvästä blogista, on tosiaan mielenkiintoista seurata nelinpelin parinvaihtokuvioita ja mitkä parit lopulta aloittavat yhdessä ensi vuonna ja miksi.

  • Kiitos positiivisesta kommentista! Eipä Peers välttämättä kaikkien huulilla ollut, osittain myös sen takia, että hän oli välissä ensi vuodeksi varattuna, mutta hienoa, että yhteispelille löytyi mahdollisuus. Varmasti tulee hieno alkuvuosi!

 • Iso kiitos kirjoituksestasi. Usein on mietityttänyt nuo parinvalinnat ja aikaisemmin kysyinkin, että teettekö kirjalliset sopimukset. Hassua, mutta minulla oli aikaisemmin mielessä tuo Peers kun mietin kenen kanssa tulet pelaamaan. Hyvinhän hän on ollut peleissä mukana jo monta vuotta ja toisiaan tuntenee suomalaista sosiokulttuuria. Eli pitkäjännitteinen, keskittyvä ja kärsivällinen pelaaja. Kuten myös sinäkin. Paljon onnea hyvästä pelikaverista.

  • Kiitos onnentoivotuksista! Mitään kirjallisia sopimuksia tuskin kiertueella on neluripelaajien välillä tehty, mutta onhan herrasmieslajissa suullinenkin sopimus yleensä aika pitävä. Ainakin Peers vaikuttaa rehdiltä kaverilta, joten emmeköhän me hyvin tule toimeen. 💪

 • John pelannut lähinnä kakkosruutua, oletan, että palaat kakkosruutuun?
  Tsemppiä teille, voitte kyllä yltää hyviin tuloksiin.
  Teillä taitaa olla samanlainen harjoitusmotivaatio. Juttelin Johnin ja Tiilikaisen Kimin kanssa Lontoossa, kun he lopputurnauksessa kahdestaan. John vaikutti mukavalta tyypiltä.
  Uskon, että Kimillä oli hyvin positiivinen vaikutus Henkan ja Johnin sen vuoden lopun tuloksiin. Voitot Masters Pariisissa ja lopputurnauksessa.

  • Siis oletan, että palaat ykkösruutuun 😊. Ennakoiva teksti jäi huomaamatta. Onko se enne?

  • Vielä yksi kommentti palautusruudusta.
   Sinulla on yksi maailman parhaista inside-out rystypalautuksista. Samoin pystyt hyvin kääntämään käytävään ja rystyn yläkierrelobbisi on huippu. Kämmenelläkin saat hyviä tehoja ykkösruudusta. Noilla tiedoilla suosittelisin ykkösruutua, kun Johnkin tottunut kakkosruutuun.

  • Sovimme tosiaan, että minä pelaan ykkösruutua. 👍 Jäi tuosta kirjoituksessa tuo näköjään mainitsematta. Mutta onhan se ihan oikea valinta, kumpikin pääsee vahvuusalueelleen. Ja Peers vaikuttaa kyllä mukavalta tyypiltä, emmeköhän tule hyvin toimeen!

 • Ei muuten ole koskaan jännittänyt blogitekstiä lukiessa näin paljon. Tuo Skupinski-kohta nostatti sen verran reilusti sykettä, että pikkuisen loppu lässähti. Mutta tärkeintä on, että päätös on nyt tehty ja ensi kauden aloitus on selkeä. Peersillä on hyviä kokemuksia suomalaisen rinnalta ja toivottavasti niitä tulee nyt paljon lisää. Vähän alavireistähän hänen tekeminen on pari kautta ollut, mutta jospa hän on sinua tietämättään kaivannut ja odottanut.

  Tähän kauteen lähtiessä odotukset olivat ihan valtavat ja kun homma lähti voitolla käyntiin, niin tuntui, että vain taivas on rajana. Itsekin olit avausturnauksen voiton jälkeen sitä mieltä, että ei oikein tunnu erikoiselta ja odottaa isompia voittoja. Ei meistä varmaan kukaan uskonut, että se on ainoa atp-turnausvoitto tälle kaudelle. Kaikkiaan hyvin erikoinen kausi, johon on mahtunut tosi paljon. En tiedä voiko kauteen, jossa tulee uran ennätysranking ja Grand Slam-voitto, olla pettynyt, mutta varmasti se nälkää jätti. Ja nälkäinen on uusi parisikin ja janoaa voittamista. Hyvä siitä tulee!

  • Hehe, onnistuin siis tekstin kanssa ihan hyvin, sillä muutin viime hetkellä Peersin nimen pois otsikosta, että saa lukijat jännittää loppuun asti. 😁 Josko se olisi Peersin vuoro tehdä Bopannat, Gonzalezit*2 ym. ja nousta vielä kerran oikein kunnolla kärkeen?

   Ja olihan tämä kausi kieltämättä erikoinen, vaikea sitä on muuten kuvailla. Ei kai kukaan voi olla pettynyt uran korkeimpaan ranking sijaan #7, Grand Slam voittoon ja Davis Cup -finaalipaikkaan. Mutta silti se melkein siltä tuntuu! 😬 No katsotaan, mitä erikoisuuksia se ensi vuosi tuokaan sitten tullessaan…

 • Harri,
  kiitos mielenkiintoisesta update:sta. Ymmärrän hyvin että Skupski oli listallasi korkealla ja itsekin kuvittelin hänen ja Salisburyn menevän yhteen varsinkin olympia vuotena, mutta… Joten Peers on varmaan parasvalinta noista jäljellä olevista ja ainakin Australia tulee olemaan hieno kokemus ja onhan Sinulla silloin Grand Slam voittaja vieressä. Olet oppinut harjoittelemaan ammattimaisesti ja pelisi on parantunut viimeisen kolmen vuoden aikana huimasti. Eli hyvää 2024 kautta!

  • Kiitos tsempeistä! Skupski olisi kieltämättä ollut aika jättipotti parimarkkinoilla, mutta tällä kertaa meni sivu suun. Ehkä sitten vuoden tai parin päästä, kun oma ranking on taas yksinumeroisissa luvuissa?

   Mutta miksei toki nyt nautittaisi Peersin kanssa kunnolla, kotiyleisön edestä aloittaminen kelpaa mitä parhaiten!

 • Taiten kirjattu mielenkiintoinen huippu-urheilun taustatarina. Ja suurella mielenkiinnolla jäädään odottamaan tulevaa. Mutta koska sen ennakoiminen on sohvatennistäjälle jokseenkin mahdoton rasti, niin annetaanpa ChatGPT:n ratkaista: ”John Peersin ja Harri Heliövaaran mahdollisuudet olla hyvä nelinpelipari riippuvat monista tekijöistä, kuten heidän pelityyleistään, pelaamisen kemiasta ja yhteensopivuudesta kentällä. Pelaajien vahvuudet ja heikkoudet voivat täydentää toisiaan, mikä voi luoda tehokkaan tiimin nelinpelissä.”

  No eipä tuohon viisasteluun voi muuta lisätä kuin isot tsemit ensi kauteen! Ja erityisesti ensi viikkoon, missä pelataan ja huudetaan tiistai illan ratoksi kanukit kolmeen otteesseen nurinniskoin!

  • Hehee, ei ole kyllä hassumpi apuri tuo ChatGPT. 😎 Toivotaan, että meillä vahvuudet ja heikkoudet täydentävät toisiaan!

   Ja tosiaan, pelataan vielä ensi tiistaina Malagassa täysillä ja miksei myös perjantaina ja sunnuntainakin. 😁

 • Vähemmän yllättäen jatkan vielä…

  Mihin tuo yhteistyömahdollisuus Pattenin tai Pavlasekin kanssa kaatui?

  Nyt kun hetken sulattelin asiaa, niin kieltämättä täydennätte Peersin kanssa aika hyvin toistenne peliä, kuten asian hyvin esititkin. Itseäni hänessä aina häirinnyt se, että hän vaikuttaa kentällä olevan niin pirun pahalla tuulella koko ajan. Tässäkin sinusta voi olla iso apu. Uhkakuva on tietysti, että kiukuttelette yhdessä, mutta ei lähdetä siihen.

  Palautuspuolia mietittäessä itseäni huvitti, kun tuli tieto, että Peers (jännä nähdä koska hänestä tulee John) ja Lloyd pelaavat yhdessä, että näinköhän seisovat peräkkäin kakkosruudussa, kun sen verran jääräpäisiltä molemmat vaikuttavat. Luulen, että teillä ei tätä ongelmaa ole.

  Joko voisi olla vuoden vaihde, niin pääsisi näkemään, miten homma lähtee pelittämään…

  • Hehee, anna tulla vaan. 😎 Patten ja Pavlasek olivat jo sopineet jatkavansa nykyisten pariensa kanssa ensi kaudella. Mielestäni kumpikin heistä olisi kuitenkin ollut rankingiaan parempi partneri minulle ja sitä myöten sopiva valinta.

   Peers on pelaajatyypiltään minulle kyllä tosi hyvä täydennys. Ja yleensä minulla riittää kyllä sitä positiivisuutta ammennettavaksi peliparillekin, on sitä ainakin tässä viimeiset kolme vuotta harjoiteltu 😅 Ja saa nähdä milloin alkaa sinuttelu, hieman monimutkaisuutta tulee siitä, että häntä ei ainakaan minun kuullen ole kukaan koskaan kutsunut Johniksi vaan aina on käytetty lempinimiä kuten Peersy.

 • Hyvää analyysia Lloydin kanssa pelaamisesta. Tuohon analyysiisi on vallan helppo yhtyä.

  Mitä sitten tulee uuteen pelikumppaniisi ensi vuoden alussa, niin eikös Peers pelannut jossain pelissä Lloydin kanssa ja se peli oli kyllä pelillisesti katsottuna aivan alle arvostelun (tarkastin asian ja peli josta puhun pelattiin 28.11). Ei toiminut Peersin syöttöpeli, eikä oikein muukaan. Saattoihan tuo johtua peliparteni Lloydin ”pelihuumorin” puutteesta, sillä jotenkin olin havaitsevinani samaa kuin mitä Lloydilla oli Sinun kanssasi pelatessa isyyslomasi jälkeen.

  Peersin maailmanlistasijoitus näyttäisi tällä hetkellä olevan nelinpelissä 40/29 turnausta. Ei siis kovin korkealla. Harri sijoituksesi on kuitenkin (6.11) 29/25 turnausta.

  Mikäli Peers on ainoa jonka voit katsoa sopivaksi pelikumppaniksi ainakin aluksi, niin toivoa voi pelien loksahtavan paremmin kohdalleen kuin mihin Peers näyttäisi viime aikoina pystyneen. 😀
  Toki erinomaisen hyvä on täältä kotioloista analysoida tällä tavalla. Parhaiten Harri itse tiedät mikä on pelillisesti parasta!

  Ei muuta kuin onnea tulevaan ja eri toten Malagaan.

  • Kiitos tsempeistä! Ja rakentava palaute on aina tervetullutta myös.👍

   Eihän minulla rehellisesti sanottuna ollut lopulta ensi vuoden pariksi yhtään vaihtoehtoa, joka olisi ollut ylempänä rankingissa. Oma pisterakenteenikin on vielä sellainen, että alkuvuonna on paljon pisteitä putoamassa pois, joten siinä mielessä ”teoreettinen rankingini” vaikkapa ensi vuoden puolivälissä on selvästi tuota 29 alhaisempi. Mutta tottakai hyvällä menestyksellä on mahdollista muuttaa suuntaa ihan toisinpäinkin.

   Ja Peers ei tosiaan menestynyt Metzissä, mutta kaikille mahtuu huonompia jaksoja, varsinkin pitkän kauden jälkeen. Eiköhän hän kotikisoissaan tammikuussa ole taas kovassa vireessä. Kova tsemppi luulisi ainakin löytyvän ja onhan hänellä silloin myös aika kova pari vierellä. 😊

 • Non avrei mai immaginato che dopo aver seguito Kontinen – Peers, avrei poi seguito Heliovaara – Peers…

 • Hieno homma. Oma ennakkoarvaukseni meni oikein maan osalta mutta nimi oli väärä. Arvelin, että Bopanna/Ebden hajoaisi ja saisit Edbenistä parin. Mutta ehkä Bopanna jatkaa 50:ksi asti näillä näytöillä. Ei Peers kalpene tässä seurassa ainakaan kokemuksen osalta ja uskon myös, että pelityylinne sopivat yksiin. Peers pelaa aina keskittyneesti mutta jos sinä tuot energiaa ja onnistumisen iloa tiimiinne, niin hänenkin kone varmasti hörähtää käyntiin. Saat myös palata omaan ruutuun, joka ehkä kuitenkin on sinulle aavistuksen parempi ja näin vastustajalle yllätyksellisempi. Kiva seurata miten yhteistyönne lähtee vuodenvaihteesta liikkeelle. Tsemppiä Malagaan!

  • Kiitos tsempeistä! Ei tosiaan Bopanna/Ebden tainnut tämän kauden huippumenestyksen jälkeen edes harkita eroa. Bopannakin se vain viinin tavoin paranee vanhetessaan. 😅

   Mutta eiköhän meillä Peersin kanssa yhteissävel löydy nopeasti. Ainakin pelityylit osuvat yhteen, ja minun tuoma energia varmasti auttaa häntä myös. 💪

 • Kiitos, kun avasit tätä palapeliä. Hienoa olla aitiopaikalla kuulemassa miten näitä ratkotaan.

  Onnittelut hyvästä parivalinnasta. Mahikset ovat vaikka mihin.
  Seurasin tarkkaan koko KonPeen uran. Katsoin varmaan lähes kaikki pelit.
  Tuli useita isoja kannuja sekä komeat ranking-sijoitukset. 1-2!
  Peers on mielestäni luotettava ja osaava tiimikaveri.
  Sulla voi olla mahdollisuus saada hänet uuteen lentoon!

  Plussana vielä, että Peers tuntee suomalaisten porkat jo etukäteen.
  Voit myös edelleen käyttää hyväksesi Henkan konsultointia.
  John osaa myös antaa tärkeää tukea kotikonnuillaan yhteisen uranne alussa.

  Joskus toivoin Henkan pariksi Pavicia, mutta se on vaan muisto menneiltä ajoilta.

  Kiva nähdä kuinka neluriuranne käynnistyy. Uskon ja luotan tekemiseenne!
  Tartuta tappomeininki ja hienot tuuletukset Peersille!

  Paljon Onnea Matkaan!

  • Kiitos onnentoivotuksista! Onhan tässä yhteistyössä avaimet vaikka mihin, Peers on huippumenestystä urallaan jo useamman kerran saavuttanut, joten saan häneltä siihen uskoa samalla kun tuon hänelle ison kasan energiabuustia rinnalle. Ja kiva tosiaan saada Henkalta edelleen apua tarvittaessa, pitäisiköhän pyytää miestä valmentajaksi? 😁

 • Varmaan jokainen lukija päässään pyöritellyt vaihtoehtoja. Kun oli tieto, että S. Gonzales pelaisi Peersin kanssa, rajasi vaihtoehtoja, mutta sieltäpä Peers tulikin takaisin ns. vapaille markkinoille. Peers + suomalainen ollut aiemmin toimiva kombo, toivottavasti nytkin. Hiukan olin etukäteen miettinyt, että eurooppalainen voisi olla logistisesti helpompi, mutta toisaalta hiukan mietin, että brittipari voisi viedä takaisin kaavamaiseen suuntaan. Nyt tulee väistämättä uusia tuulia. Hyvä, että Kontisen kanssa myös kävit keskustelun, kun Peersistä takuulla tietää paljon (osannee myös antaa neuvoja miten toimia juuri Peersin kanssa). Parimuutoksia ensi vuodeksi paljon ja poislukien Mahut/Roger-Vasselin taitavat olla uusia yhteenliittymiä. Mielenkiintoista nähdä mitkä osoittautuvat toimivimmiksi ja mitkä eivät sitten toimikaan. Tsemppiä Malagaan ja uuteen kauteen!

  • Isot kiitokset tsempeistä! Onhan tässä vaihtoehtoja tullut pyöriteltyä aika monta unetonta yötä itsekin. Mutta onneksi lopulta löytyi luotettavaksi havaittu partneri rinnalle. Peers viettää suuren osan vuodesta Lontoossa, jossa hänellä on asunto, minkä lisäksi hän on aiemmin pelannut pitkään Jamie Murrayn kanssa, ja saanut sitä kautta oman tutustumisjaksonsa brittikoneistoon. Varmasti meille on molemmille noista kokemuksista hyötyä, mutta samalla mahdollisuus tehdä tästä omanlaisemme tarina. Vamos!

 • Pakko myöntää, että nyt jännittää ensi vuosi oikein kunnolla. Olen oikein toivomalla toivonut, että pelaisit juurikin Peersin kanssa. Harmitti silloin kun kirjoitit, että sen hetkisen tilanteen mukaan hän pelaisi Gonzalezin kanssa. Toivottavasti tästä tulee onnistunut yhteistyö, etten ole toivonut sinulle epäsopivaa paria.

  • Mahtavaa, että löytyy uskoa Peersiin! Onhan hän kovanluokan pelimies, ja kokemusta on sitäkin enemmän. Toivotaan toden totta pitkää ja onnistunutta yhteistyötä. 💪

   • Kyllä löytyy uskoa! Hänellä on ollut pari vähän heikompaa kautta, mutta uskon hänestä edelleen löytyvän kyky päästä maailman kärkiporukkoihin asti oikean partnerin kanssa. Aika selvää että etsii uusia tuulia kuten sinäkin ja ainakin paperilla sovitte pelillisesti hyvin yhteen kuten osuvasti asiasta kirjoititkin, kovasti siksi toivoin juuri tätä.

  • Hyvä kysymys, enkä ihan rehellisesti osaa antaa tuohon vastausta. Ensinnäkin tilanteen täytyy olla 1-1, jotta nelinpeli ylipäätänsä pelataan, ja eiköhän päätös tehdä vasta lähellä otteluiden alkua. Hyviä vaihtoehtoja on onneksi useampiakin.

 • Todella mielenkiintoista kerrontaa parinvaihtokuvioista nelinpelimaailmassa! Pystytkö yhtään avaamaan, mikä Miesin ja Middelkoopin kanssa ei kemioiden osalta toiminut optimaalisesti? Oliko kyse kemioista kentällä vai kentän ulkopuolella, vai sekä että? Miksi Middelkoopin kanssa koko kauden pelaaminen voisi olla työn takana? Onko kyseessä ns. raskas henkilö?

  Oli miten oli, hienoa että pääset Peersin kanssa uuteen kauteen puhtaalta pöydältä. Ei muuta kuin kohti uusi kisoja ja titteleitä!

  • Tuo ”Middelkoopin kanssa koko kauden pelaaminen voisi olla työn takana” jäi itseäkin aluksi mietityttämään, mutta ajattelin itse sen johtuvan Middelkoopin nykyisestä rankingista, jolloin ei välttämättä kisoihin mahtuisi sisään. Mutta Peersin ranking toisaalta vaan pari pykälää korkeampi vai onko sitten pisterakenteet niin erilaiset, että esim. toiselta tippuu alkuvuodesta enemmän pisteitä kuin toiselta?

  • Kiva kuulla, että kirjoitukseni kiinnostavat! Kieltämättä näin julkisesti muita pelaajia analysoidessa saa välillä olla kieli keskellä suuta, mutta koetetaan. 😅

   Miesin kanssa en ollut aiemmin pelannut yhdessä, ainoastaan vastakkain, ja onhan hän oikein mallikuva sellaisesta ärsyttävästä vastustajasta. Pelaa aikaa, psyykkaa ja käyttää kaikki keinot. Sinänsä tuollaiset ominaisuudet harvoin haittaavat ketään silloin kun kyseinen kaveri on omalla puolella verkkoa, mutta ehkä se kertoo myös jotain persoonasta kentän ulkopuolella. Treenilaatu ei ollut mielestäni myöskään tarvittavalla tasolla, ja täsmällisyyden täydellinen puuttuminen voisi kyllä alkaa säntillistä suomalaista jossain vaiheessa harmittaa. Hienosti hän on kyllä urallaan kaikesta huolimatta pärjännyt, varsinkin kaksi Roland Garros -voittoa Krawietzin kanssa on hurja suoritus, joten kaikki kunnioitus minulla häntä kohtaan kyllä on. Ja aika pettynyt hän myös nyt oli, kun en häntä parikseni ensi vuodeksi valinnut.

   Middelkoop puolestaan on jotenkin omasta mielestäni täydellinen pari yhdeksi tai kahdeksi viikoksi, sillä hän tuo mukanaan hurjasti energiaa ja positiivisuutta. Ja on myös hurjan mukava tyyppi. Parhaimmillaan hänen tasonsa on huikea, mutta pidempään aikaväliin heiluntaa mahtuu aika paljon. Pelityylillisesti hänen takakenttäpainotteisuutensa ja syöttöpelin ajoittainen rakoilu olisi myös voinut jossain vaiheessa alkaa rassaamaan yhteistyötä. Mutta hänelle ei:n sanominen kyllä harmitti minuakin, onhan meillä tappioton rekordi ATP-tasolla Moskovan kisavoiton myötä.

   Rankingit Miesillä, Middelkoopilla ja Peersillä olivat suunnilleen samoissa lukemissa, joten heidän välillään en tehnyt suurta eroa tuon suhteen. Peersin kokemus, pelityyli sekä treenilaatu sen sijaan painoivat vaakakupissa paljon.

 • Olipa mielenkiintoinen blogi, avasi mukavasti silmiä.

  Itse olen nähnyt tänä vuonna yhden Peers-matsin ja mietin silloin, että mieshän on edelleen hyvässä kunnossa ja pelikin näytti silloin sujuvan entisaikojen malliin. Kontisen kanssa Peers oli hyvä ja luotettava syöttäjä ja palautusexpertti, jolloin uran huipulla yleensä riitti se, että Kontinen sai tehtyä sen yhden pisteen omissa palautuksissaan, niin Peers hoiti sitten homman kotiin.

  Joten tässä ”Tanssii tähtien kanssa”-parivalinnassa ensimmäinen reaktioni oli Uotisen tyyliin: ”Ei huono”, joka tarkoittaa että varsin hyvä. Peers on myös vanha kettu, joka tuo oman mausteensa taktisiin kuvioihin. Näin etukäteen ajatellen olette pelillisesti ja henkisesti tasavahva pari, joka on hyvä asia, niin molemmat saa silloin loistaa. Odotan todella mielenkiinnolla, miltä pelinne tulee näyttämään Australiassa.

  • Erittäin hyvin kiteytetty! Ei huono ollenkaan. Kokemus tuntuu nelurikentillä olevan rautaa, ja Peersin luotettava peli sekä olemus tekevät varmasti minulle hyvää. Ja varmasti taktiikkaakin saadaan hiottua uuteen uskoon ensi kaudeksi. 💪 Vesi kielellä odottelen itsekin jo Australiaa.

 • Aloitan historiasta. Olen Peten kanssa taysin samaa mielta etta aikanaan Kontinen/Pavic olisi ollut todella kova kombo, ainakin paperilla. Otteluakaan pelaamatta nain on helppo sanoa. Ei voida vastaankaan sanoa.

  Kun aiemmin kommentoin eraita ilmeisia vaihtoehtoja jatin muutaman pelaajan pois tarkoituksella. Venus ja Peers kuuluivat silloin tuohon kategoriaan. Vaikkakin Venus savaytti Davis Cupissa pidin hanta ja Peersia hiukan ehtoopuolen pelaajina – heidan takanaan ryhma Middelkoop, Mahut ja Melo jotka olivat viela enemman ehka menossa pois. Nostin silloin esimerkiksi Haasen ja hiljaisessa mielessa Skupskin varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi. Puhutaan sitten vaikka todennakoisyys- ja prosenttitenniksesta. Nyt kun Peers on tuosta joukosta noussut poydalle pitaa nostaa hattua koska ennakkoon moni nyt varmistuneista pareista on varmasti teihin nahden epasuotuisessa asemassa: on ikaa, on kielellisia ja kulttuurillisia paineita ja nakojaan jopa liikaa draamaa kentalla (vrt. jonkun kommentti muutama blogi sitten Arevalo/Pavic) kombosta.

  Peers on pelillisesti kuin ankkuri, mika esimerkiksi Henkan kanssa toimi hyvin koska se antoi Henkalla mahdollisuuden nayttaa lahjakkuutensa samalla kun John piti oman tonttinsa. Tama sama pienin muutoksia voi olla myos teidan parin rikkaus, pelityylit ja persoonat voivat olla vastakkaiset mutta molemmat tietavat tonttinsa. Ja kuten moni on todennut, pelattuaan Henkan kanssa John varmasti tietaa miten tuo kemia hoidetaan.

  Toivottavasti saat valilla Johnin ottamaan aurinkolasit pois. Ainakin jos sisakentilla pelaatte yhdessa.

  Joku aiemmin kommentoi etta miten saadaan Peers vaihtumaan Johniksi? Katsokaa mallia ylta, aloitin Peersilla ja paatyin Johniin. Ei se niin vaikeaa ole! Vaikeampaa saada toimiva tiimin nimi, Peevaara kuulostaa todella vaaralliselta ja Heliers takavuosien valokuvausliikkeelta. Taytyy odottaa etta joku muu keksii jonkun toimivamman.

  Lopuksi viela tsempit Malagaan! Ainakin Kanadaa vastaan neluri nayttaisi olevan mahdollinen ratkaisija, olettaen etta Emil on kunnossa ja kaataa Felixin tai Otto kaataa kenet sitten saakin vastaansa. On mukavaa etta nelurissa kerrankin ollaan milla kokoonpanolla tahansa yha lahella ennakkosuosikin paikkaa. Poikien vain pitaa saada yksi voitto alle…

  • Hieno kommentti, isot kiitokset 🙌

   Pelillisesti Peers sopii mielestäni minulle todella hyvin, sillä hän osaa prosenttitenniksen, syöttää hyvin ja ratkaisee verkolta armottomasti. Minun positiivisuus ja energia tuo varmasti hänenkin peliinsä vielä lisää eloa, joten innolla odotan jo Australian matkaa.

   Peers tosiaan tykkää aurinkolaseissa pelaamisesta, mutta onpahan itselle ainakin varma, ettei tarvitse aurinkoa vasten vähään aikaan syöttää. 😁 Ja häntä ei tosiaan juuri kukaan kiertueella kutsu Johniksi, joten täytyy ehkä kysyä mieheltä itseltään, millä nimellä hän toivoo itseään blogissani kutsuttavan. 🙂

   Joka tapauksessa pelataan toki Malagan pelit vielä ensin alta pois. Kanadalla on heittää neluriinkin kyllä ihan kova kattaus esimerkiksi Felix ja Grand Slam -voittaja Pospisil, mutta katsotaan, jos meidän pojat hoitaisivat homman alta pois vaikka suoraan kaksinpeleissä. En laittaisi pahakseni ollenkaan. 😎

 • Miltä yhteispistetilanneenne vaikuttaa, kuinka hyvää menestystä pitäisi alkuvuodesta tulla, että pääsette parina suoraan kaikkiin kisoihin ilman karsintoja? Jossain vaiheessa molemmilta alkaa kuitenkin tippua vanhoja pisteitä pois, sinulta kai enemmänkin?

  • Hyvä kysymys, aika kovaa menestystä ainakin Indian Wellsin paikka varsinkin vaatisi. Ei varmaankaan edes semifinaalipaikkakaan Australian avoimissa riittäisi. Mutta toki tasaisen tappavalla vauhdillakin rankingia voi nostaa, ATP1000-kisojen isommat kaaviot onneksi vähän auttavat. ATP500-kisoissa mahdollisuus on pelata karsintoja, jos paikka ei muuten aukea. ATP250-kisoihin paikka varmasti aukeaa koko kevääksi, vaikkei menestystä tulisi ollenkaan.

 • Not so much a blog post as a gossip column. 😅 So much inside info. 📝

  Has John Peers said what it was like working with Lloyd? Did he know beforehand about not discussing the draw? Does Rojer know? 😁 How did John feel about being ”let go” by Gonzalez having made an agreement? I think he’ll be better off with a younger man. 😜 Did you speak to Mies about playing with John? I was surprised about the partnership when it was announced last year and indeed it did last only 5 tournaments but they did reach the Australian Open QFs. I don’t think you’ve lost a match to Peers and you’ve played him quite a few times, not forgetting the epic in Paris last year. 💥

  Partnering Neal Skupski would have been great and a chance to work with Louis Cayer again and the LTA stats team. I remember an interview with Louis in Turin last year where he said Neal Skupski can get very nervous at crucial stages and Koolhof was the ideal partner to calm and reassure him. I wonder how he’ll get on with Santi.

  Recalling Roland Garros, I would have thought Mies & Middlekoop would have been an obvious pairing. Did you consider Fabrice Martin? He was having a solid season but hasn’t played since the US Open. His serve is a weapon. 💪

  You’ve spoken about Mate Pavic’s strong training ethic but I remember Dan Kiernan saying in the podcast he did with you, that Pavic and Mektic didn’t train together at a tournament. Was that Mektic’s choice? 🤔

  I thought you might partner Nedovyesov believing, if you can’t beat him, join him. 😂

  • Yes, a long post with a lot of gossip! 😅

   I am sure Peers was feeling quite disappointed when Gonzalez decided to play with Skupski instead. But let’s show them next year. 😁 Would be also cool to play against Lloyd/Rojer at some point, I’d be ready for some proper mental games then. And I believe I’ve lost to Peers 4 times, so he’s still ahead in H2H!

   Peers didn’t have the best time with Mies but I guess their personalities just didn’t match. Mies was surprised and not happy when I chose to play with Peers now but I had to make a choice. Maybe he will end up playing with Middelkoop again. Fabrice Martin has been injured since Toronto and still unsure if he will be fit to play in Australia.

   And I still think Pavic has been the best quality practice partner that I have had lately. Super focused. Not sure why they didn’t practice together with Mektic, I mostly saw them on the court together.

 • Kiitos todella mielenkiintoisesta tekstistä! On nämä mielenkiintoisia kuvioita ja sääli että ne pysyvät pitkälti piilossa kulisseissa. Mutta onneksi on tämä sinun blogisi!

  Mitä tulee ensi kauden pelipariisi, niin mielestäni Peers on suorastaan erinomainen valinta! Vähän mutkan kautta tuli, mutta onneksi näin. Peersin viime kausi oli ehkä hieman heikompi, mutta sitä ennen hän on pelannut aivan sillä huipputasolla kohta kymmenen vuotta. Ei se ihan sattumaa ole, että on pystynyt pelaamaan kovalla tasolla vaikka kaverit vierellä ovat vaihdelleet. Viime kauden osalta Melon otteet oli vaan sitä luokkaa, että siinä ei ollut lopulta ihan hirveästi tehtävissä ja varmasti itseluottamus otti osumaa. Kokonaispaketti ja ominaisuudet uudelle nousulle ihan sinne terävimpään kärkeen on todellakin olemassa, nyt vaan toivotaan että teillä kemiat kohtaa ja pystytte saaman ulos kummankin maksimipotentiaalin. Paperilla usko tähän on kuitenkin vahva, en näe syytä etteikö tulosta rupeaisi tulemaan heti alkukaudesta. Peersin tuki verkkomiehenä varmasti vapauttaa entisestään syöttötyöskentelyäsi ja yleensä se lupaa hyvää myös palautuspelin suhteen. Sinun kohdallasi isoin sarka taitaa tosiaan olla tiimihengen/oikean vireen luomisessa, mutta se ei taida mikään mahdoton rasti olla 🙂

  Ja vaikka brittikoneisto onkin tukena omaa luokkaansa, niin ehkä sinun pelillesi tekee hyvää vähän vapautua niistä tietyistä kahleista ja sitä kautta pitää kiinni siitä omasta pelillisestä identiteetistä, jossa luovuus ja oma kilpailuhenki pääsee paremmin kukoistamaan. Mahtava kausi tulossa! Mutta sitä ennen vielä kunnialla kausi päätökseen, joten tsemppiä koko tiimille Malagaan!

  • Kiitos kommentista! Onhan Peers minulle kokonaisuutena tosi hyvä pari. Löytyy kokemusta, taitoa ja pelillisesti tosi hyvä ”match”. Ei hän tosiaan sattumalta ole huipulla pysynyt yli 10 vuotta jo.

   Tiimihenki kuntoon ja kohti kovaa menestystä. Ja sopivasti luovuutta mukaan myös. 💪💪

 • Kiitos mielenkiintoisesta selonteosta… ei ole helppoa tuo tennis-tinder!

  Peersiä aina ajattelin Kontisen taiteilijasielun tasoittajana. Ehkä pelaajana samanlaisena kuin sinäkin. Kokenut kaveri tietysti, samaa ikäluokkaa kuin sinäkin, voittanut ainakin yhden turnauksen joka vuosi vaikkei ihan kärjessä ole viime vuosina ollut. Tässä voi olla hyvä sauma rakentaa yhteinen paluu terävimpään kärkeen!

  • Todellakin lähdetään rakentamaan taas nousua terävimpään kärkeen. Luotettava ja tasainen partneri ei kuulosta ollenkaan hassummalta. Ja ATP-kisavoittojakin osunut hänelle joka vuosi eli jatketaan sitäkin sarjaa mielellään. 🙂

 • Kiitoksia tästä tekstistä, ei ole nelurin parikuviot suoraviivaisia ollenkaan. Nyt vain hyvä treenikausi alle ja tuorein mielin ja uuden parin kanssa kohti Australiaa, tsemppiä!

  Mutta ensin vielä Malagaan, jonne tullaan paikan päälle kannustamaan Suomi voittoon!

  • Ei tosiaan ole suoraviivaista hommaa, kun parimuutoksista puhutaan. Mutta onneksi kentällä saa keskittyä vain pelaamiseen. Ja Malagassa toki myös vähän tuulettamiseen. 🙂

 • Onnittelut uuden partnerin löytymisestä! Ei ole kyllä helppoa kenenkään löytää sopivaa neluri partneria ja varsinkin teidän mestaritasolla erityisen vaikeeta. Uskon että J. Peersin kanssa saatte menestystä ja uutta peli iloa. Odotan alkuvuoden pelejä mielenkiinnolla. Tsemppiä ensi viikon Davis Cuppiin ja hyvää loppuvuotta ja ansaittua lomaa!

  • Kiitos tsempeistä ja lomantoivotuksista! Olihan tuo pitkä prosessi löytää uusi pelipari rinnalle, mutta nyt onneksi voi keskittyä taas pelaamiseen. 💪

 • Pelaako Felix ollenkaan Davis Cupissa nyt? Jonkun nettitiedon mukaan Kanadan tiimi on Shapo, Diallo, Pospisil ja Galarneau.

  Jos Emil häviäisi Shapolle, Otto voi silti hyvin voittaa Diallon tai Galarneaun. Silloin neluri ratkaisisi. Ja Emil voi ihan hyvin voittaa Shapon mikäli on terveenä.

  Suomella on käsittääseni täysin realistiset saumat kaataa Kanada. Vamos ja tsemiä!

  • Tämä oli minullekin ihan uutta spekulointia. Shapovalov ei ole pelannut ainakaan kisamatseja Wimbledonin jälkeen, joten olisihan tuo yllätys, jos hän nyt ilmestyisi joukkueeseen ja Felix sen sijaan ei. Mutta odotetaan rauhassa, että nähdään ketä paikan päällä on. 😁

 • kommentoin täällä vähän jälkijunassa, mutta siis huikea kirjoitus nelurin parinvaihtomarkkinoista! ollaan me suomalaiset kyllä onnekkaita, kun saadaan tämmöisiä taustatarinoita lukea omalla äidinkielellä 😁👍 tosi hyvin draaman kaari rakennettu tekstissä, mutta itelläni kävi vaan valitettavasti niin, että tiistaina ennen tämän blogin lukemista avasin instagramin, ja siellä suomen tennisliitto spoilasi jo ensi vuoden parisi mulle 😂 mutta onnittelut diilin ”kloussaamisesta” ja itsellesi sopivan parin löytämisestä 🤝 varmasti oli stressaavaa!

  mikäs vaatebrändi muuten sponssaa peersiä? 😁 sillä vaan tiedustelen, että onko mitään toivoa nähdä ensi kautena teitä tiimikuteissa 😉

  • Jälkijuna ei haittaa! Kiva, että teksti oli mielekäs lukea, vaikka loppupaljastus muuta kautta vähän olikin spoilattu etukäteen. Mutta eiköhän me Peersin kanssa saada joka tapauksessa kova meno päälle heti alkuvuodesta.

   Peersillä on pitkäaikainen sopimus Filan kanssa. Hänhän pelasi syksyn ajan ihan Suomen lipun kuvioisessa paidassa, joka varmasti sopisi minullekin. Mutta voi olla, että Yonex vie minulla edelleen voiton… 😅

 • Yksi asia, jota minun on vieläkin vaikea ymmärtää, on se, että miksi Rojer päätyi sinun sijastasi Lloydiin? Lopultahan se on tietysti hänen tappionsa, mutta outoa on.

  Pitkään minä olen tätä prosessoinut, mutta jos loppuvalinnassa rivissä oli Peers, Middekoop ja Mies, niin tuohan oli täydellinen valinta!

  Jospa tämä parinvalinta olisi nyt pois minunkin koneistosta ja aletaan virittelemään Malagan ihmettä. Mitä mä Malagas, kun viihdyn hiton hyvin himas. Mutta hengessä ollaan mukana!

  • On Suomen kannalta erittäin hyvä, että Felixin kunto ei ole ollut viime aikoina paras mahdollinen. Hän taisi ehkä voittaa jonkun pienemmän ATP250 turnauksen aika äsken, mutta on ollut muuten hyvinkin haavoittuvainen ja pudonnut monta kertaa aikaisessa vaiheessa.

   Emilillä on täydet mahdollisuudet ottaa tärkeä voitto Felixistä. Samoin Otto voi voittaa Diallon tai Galarneaun. Nelurissa Harri ja Niklas-Salminen, tai Harri ja Kaukovaara, lienevät jopa ennakkosuosikkeja.

   Kyllä Suomella on näin etukäteen ajatellen hyvin pullat uunissa Davis Cupia ajatellen!

   • Joo mahikset on kyllä mutta molempien peli pitää olla huomattavasti parempaa ku viime vkolla talissa

    • Vaikka kukaan ei kysynyt, niin kommentoin tähänkin 🙂 Niklas-Salmisen peli on tällä hetkellä niin solmussa, että hankala häntä on nähdä Harrin parina. Toivotaan, että Emil ja Otto löytää Davis Cup -moodin ja neluria ei edes tarvita. Ja jos tarvitaan, niin ehkäpä se ässä hihasta on sitten Patrick c:llä. Tai… saako kapteeni pelata? 😀 Vähän voisi Kanadaa edes pelotella!

     • Katselin tänään Niklas-Salmisen neluria Nouzan parina. Ensimmäisessä erässä 4-5 tilanteessa Patrik syötti ja käytännössä hänen kahden tuplavirheensä takia erä liukui vastustajille.

      En katsonut toista erää muuta kuin tulosseurannasta ja siinäkin Patrik taisi olla se, joka hävisi syöttönsä? Elleivät sitten muuttaneet syöttöjärjestystä toiseen erään.

      Davis Cupia ajatellen ehkä tosiaan Niklas-Salminen on pudotettava pois nelurista. Kaukovalta ja Emil vaihtoehtoina. Ottokaan ei ole huono, mutta mielestäni hänellä on vielä paljon töitä tehtävänä volley-puolella.

  • Vielä tuohon Rojerin valintaan, niin onhan se aina helpompi valita parikseen sellainen pelaaja, jolla on todella hyvä syöttö. 😉

 • Kerro Johnille, että koko Suomen nelurifanijoukko antaa Sulle täyden tukensa!
  Rennolla pelillä Full ahead!

 • Osaako Peersy kirjoittaa?
  Kirjasitko sen (suulliseen)pelaajasopimukseen, että vähintään 10 virkettä tänne joka matsista…

 • Olipa taas ilo lukea sun blogi, jossa avasit ja tiivistit kauden sekä fiiliksesi osuvasti. Ensi vuoden parivalintaprosessisiasi oli erityisen mielenkiintoista ja jännittävää lukea. Näistä vaihtoehdoista John Peers saattaa todellakin olla sinulle sopiva pelipari ja teillä on varmasti isot mahdollisuudet hyviin tuloksiin. Toivotaan parasta alkua heti Brisbanen turnauksessa! 👍👍👍 Ja tietysti ennen sitä hyviä otteluita Malagaan Davis Cup -finaalissa! Vamos!!! 💪💪💪

Comments are closed.