Davis Cup Finals Malaga – Ottelut alkavat tiistaina

Jännitys tiivistyy, kun Suomen Davis Cup -joukkueen historian ensimmäisen finaalivaiheen ottelun alku lähestyy. Valmistautuminen Malagassa on sujunut ihan mukavasti, ja tiistaina paikallista aikaa kello 16 on aika iskeä tositoimiin. Paikan päälle on odotettavissa monta tuhatta suomalaiskannattajaa, joten tunnelma hallissa tulee varmasti olemaan aivan ainutlaatuinen. Toivottavasti myös pelien tulokset.

Edeltävä viikko meni nopeasti, sillä huilasin kotona muutaman päivän ennen kuin seurasin muun joukkueen perässä Malagaan. Olosuhteet täällä päin ovat luonnollisesti tiptop-kunnossa niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Säätkin tuntuvat suosivan, sillä vaikka sisällä pelataankin, niin ei se koskaan hassummalta tunnu kävellä ulkona auringon paistaessa ja lämpötilan kohotessa mukavasti 20 asteen yläpuolelle.


Peliolosuhteetkin sopivat meidän joukkueellemme aika mukavasti. Splitissä oli nopea alusta lohkovaiheessa, eikä kovin kauas jäädä nytkään. ITF:n mittaama nopeusindeksi on 41, mikä tarkoittaa sanallisesti ilmaistuna medium-fast. Pallon pomppu on melko matala, mikä toisaalta pidentää ralleja takakentällä, mutta toisaalta myös nostaa syötön merkitystä entisestään, sillä suorat ja sivukierresyötöt ovat vaikeita palauttaa.Joukkueemme on treenannut täällä nyt useamman päivän yhdessä, ja itse kullakin alkaa ajoitus olla kunnossa ja mieli valmiina huomiseen. Kanadan pelaajistoakin on tullut vakoiltua, ja saa nähdä ketä sieltä lyödään kentille niin kaksin- kuin nelinpeliin. En yllättyisi, vaikka vähän ennakkoon katsottuna erikoisiakin pelaajavalintoja nähtäisiin.

Meillä pelaajakuviot ovat selvät, mutta nelinpelin osalta päätöstä voidaan muuttaa aina kaksinpelien päättymiseen asti. Sinänsä tilanne on erikoisen hyvä, että voimme laittaa nelurissa kentälle melkeinpä kenet vain, ja voitto on aina täysin realistinen mahdollisuus. Mutta parhaat toki kentälle halutaan, ja siksi päätös tehdään vasta niin myöhään kuin mahdollista, niin nähdään, kuka vaikkapa kaksinpelien jälkeen on parhaassa iskussa.


Sen kummempia tarinoita minulla ei tässä vaiheessa ole jakaa, keskittyminen on niin vahvasti huomisissa otteluissa. Kaikki meistä tulevat varmasti antamaan kentällä kaikkensa, joten luvassa on varmasti upeaa tennistä kolme ottelun verran. Mahdollinen merkityksetön nelinpelikin viime vuodesta poiketen joka tapauksessa pelataan.

Ottelut alkavat paikallista aikaa kello 16 kakkospelaajien kaksinpelillä, minkä perään pelataan ykköspelaajien kaksinpeli. Ja illan kruunaa siis nelinpeli, oli tilanne sitten 2-0, 0-2 tai 1-1. Matsit näkyvät suorina myös YLEn kanavilta, joten maksukanaviakaan ei tällä kertaa tarvita. Huipputennistä on siis saatavilla kaikille halukkaille. Vamos!

17 thoughts on “Davis Cup Finals Malaga – Ottelut alkavat tiistaina

 • Onko jotain muuttunut?
  ” Ensinnäkin tilanteen täytyy olla 1-1, jotta nelinpeli ylipäätänsä pelataan”
  ja
  ”illan kruunaa siis nelinpeli, oli tilanne sitten 2-0, 0-2 tai 1-1.”

 • Sepäs oli napakka paketti, mutta mitäpä sitä turhia jaarittelemaan. Keskitytään tarinan kirjoittamiseen huomenna kentällä. Jos kirjoittamisen tuska kuitenkin iskee, niin siellä on edellisessä tekstissä vielä hyviä kommentteja vastailtavana. 🙂

  • Jep, pidetään ytimekkäänä tällä kertaa. 🙂 Ja vieläkö sinne jäi jotain vastailematta edelliseen tekstiin, käyn tsekkaamassa. 👍

 • Onko tietoa mihin aikaan dubbeli pelataan? Olen töissä klo 13-20 ja mietin ehtiikö tässä näkemään yhtään ottelua.

  • Vaikea tuota tarkkaa aikaa on sanoa. Kaksi kaksinpeliä pelataan ensin ja nelinpeli niiden jälkeen. Veikkaisin, että odennäköisesti paikallista aikaa noin kello 19.30-20 aloitetaan neluri.

 • Huhhahhei, on kyl jännää tiedossa! Päädyin jäämään kotikatsomoon enkä hyppää Malagaan lähteviin vankkureihin, mutta useita vankkureita täältä Costa Blancaltakin on Malagaan lähtenyt/lähdössä, joten tunnelmaa ja meteliä tulee varmasti olemaan. Järjestän itselleni mukavan kotikatsomon ja voit olla varma, että mukana ollaan sataprosenttisesti, vaik etänä. Ylittäkää itsenne, jos on tarvetta, mutta pelatkaa vähintäänkin loistavasti!!!!!!!

 • Isosti tsemppiä, katsomon puolella eletään hetkessä mukana! Vähän davis cupista poikkeava kysymyskin tuli mieleen: miten paljon seuraat itse tennistä? Livenä/telkkarista? Enemmän neluria/kaksaria (jos ei scouttaamisia lasketa?
  Lisäksi toiveena olisi kiva lukea postaus tennispelaajan menoista! Useasti puhutaan vain tuloista mutta jonkunnäköinen kattaus menopuolesta kiinnostaisi kovasti! Omat/valmentajien/fysioiden lennättäminen ja hotelliasuminen ympäri maailmaa on varmasti melkoinen menoerä!
  Miten usein muuten jännität mailat ja korkkaatko joka treeneihin/bollauksiin uudet pallot?

  • Kiitos tsempeistä ja hyvistä kysymyksistä! Kyllähän tennis edelleen kiinnostaa ja varsinkin kisoissa tulee seurailtua jonkin verran. Pääasiassa nelureita kylläkin ja yleensä katson vain jälkikäteen esim. kaikki kisan kolmannen erän tie breakit. Livenä katsoessa pisteiden välit tuntuvat välillä niin toivottoman pitkiltä, ettei kärsivällisyys tahdo riittää. Ja kaksinpeliä tulee myös rehellisesti sanottuna katsottua aika vähän.

   Urheilijan menoista voisin vuoden lopussa koota jonkinlaisen yhteenvedon. Viime vuonna oli tarkoitus tehdä ihan tarkka laskelma tuloista ja menoista kaikkien nähtäville, mutta lähipiiristä tuli sen puoleen vähän toppuuttelua. Eli en lupaa, mutta katsotaan. 🙂

   Matseissa on aina vähintään kahdessa mailassa uudet jänteet, treeneissä käytän loppuun asti eli uudet jänteet vasta sitten jos edelliset menevät poikki. Mikä kestää noin 6 tuntia. Ja uudet pallot on kyllä joka treeneissä, yleensä vaihdetaan treenin aikanakin käytetyt uusiin vähintään kerran kuten matseissakin.

 • KOKO SUOMEN JOUKKUEELLE TSEMPPIÄ MATSEIHIN !!
  > KYLLÄHÄN TE HOMMAN HOIDATTE HIMAAN < 🎾🎾🎾🎾🎾

Comments are closed.