Davis Cup Finals Malaga SF, Suomi – Australia 0-2

Ei siinä auta muu kuin todeta Australia paremmaksi Davis Cupin semifinaalissa. Joukkueemme teki kaikkensa, mutta nyt tuli liian paha vastus verkon toiselle puolelle. Kaikesta huolimatta tämän vuoden Davis Cup -ottelut olivat kokonaisuudessaan kuitenkin suorastaan fantastinen suoritus, ja varmasti yksi uran kohokohdista meille kaikille joukkueen jäsenille. Ylpeänä saa kantaa Suomi-paitaa päällä tulevinakin vuosina.


Treenasimme joukkueen kesken viimeiset päivät laadukkaasti, muttei liikaa, jotta terävyys olisi parhaimmillaan perjantain semifinaalissa. Mediapyöritystä riitti ennätyspaljon, mutta joukkueemme pysyi yhtenäisenä ja henki kasassa. Pidimme iltaisin hauskaa korttia pelaamalla ja tarinoita kertoen, eikä tällä kertaa ollut tarpeen edes keksiä sen kummempaa ajanvietettä. Kaksi välipäivää hujahtikin nopeasti, ja perjantaina kaikki oli taas valmista tositoimiin.


Oli todella tärkeä juttu, että Emil sai itsensä tsempattua pelikuntoon ensimmäisen kierroksen jälkeen, sillä kyllähän häntä joukkueessamme aika usein tarvitaan. Ihan normaaleja syötön nopeuksia ei häntä tänäänkään kuitenkaan nähty, mutta hienosti mies kuitenkin joka tapauksessa taisteli.

Otto sai tällä kertaa kakkospelaajan paikalla aloittaa päivän ottelut, ja lähellä oli kyllä erilainenkin tulos. Eräpallo ensimmäisessä erässä jos olisi tullut kotiin, olisi ottelun kulku ollut varmasti aivan erilainen. Nyt aika hermostuneesti pelannut Popyrin rentoutui selvästi toisessa erässä, mutta tappioasemassa tilanne olisi voinut olla toinen. Hienosti Otto kuitenkin taisteli jälleen kerran selvästi rankingissa ylempänä olevaa vastustajaa vastaan. Lukemat kuitenkin Australialle 6-7(5), 2-6.

Tunnelma oli hallissa tänäänkin vähintään kohdallaan, ja kun Emil sai lentävän lähdön omaan otteluunsa tuntui suomalaisyleisö lähtevän vielä isommin mukaan kannustukseen. De Minaur osoitti kuitenkin taitonsa ja varsinkin uskomattoman liikkumiskykynsä ottelun edetessä ja nousi alun jälkeen johtoasemaan. Hallissa raikui ensimmäisen erän 4-5 -tilanteessa pitkä pätkä ”Den glider in” -biisiä De Minaurin vaihtaessa kengännauhaansa, mutta edes tuo ei horjuttanut aussia. Hän voitti ensimmäisen erän 6-4 ja toisen 6-3, ja näin päättyi Suomen joukkueen tarina tämän vuoden Davis Cupissa.


Neluria ei tänään maaottelun ratkettua pelattu, vaikka ymmärsin sääntöjen muuttuneen viime vuodesta niin, että tänä vuonna myös merkityksettömät nelurit pelattaisiin. Ainahan se on kunnia astella Davis Cup -areenalle Suomi-paita päällä, mutta ehkä tällä kertaa tankki olisi ollut vähän tyhjä tuon panoksettoman ottelun pelaamiseen. Eli ehkä parempi näin.

Kuten todettua, oli matkamme semifinaaliin asti historiallinen, eikä varmasti moni todellisuudessa uskonut mahdollisuuksiimme kukistaa Davis Cupin kärkimaita toinen toisensa perään. On se Suomelta aika kova suoritus kaataa samana vuonna Davis Cupissa Argentiina, USA ja Kanada. Pelaajana hienointa on itse pelien lisäksi ollut myös se, kuinka joukkueemme menestyksestä on tullut suorastaan ilmiö, ja tennis näkyy sekä kuuluu kaikkialla. Buumi on olemassa ja sen päälle kelpaa jatkaa menestystä.

Nyt kun finaalipaikka jäi haaveeksi, jatkuvat Davis Cup -pelit jo ensi vuoden helmikuussa, jolloin ohjelmassa on tuttu Qualifiers-ottelu, jonka voittaja etenee taas syksyllä pelattavaan lohkovaiheeseen. Näin ainakin mikäli Davis Cup -formaatti pysyy ennallaan ensi vuonna. Jotain huhuja muutoksista on ollut ilmassa, mutta en tiedä ehditäänkö niitä tuoda viedä ensi vuonna ohjelmaan. Joka tapauksessa kotiottelu olisi helmikuulle kyllä isosti toiveissa, jotta saadaan taas varmasti pelata kotikatsomon edessä ja pidettyä tennis ihmisten huulilla.

Oman kauden viimeisiksi lyönneiksi jäivät tämän päivän bollaukset Patrikin kanssa, sillä seuraavaksi ohjelmassa on reilun viikon totaalilepo tenniksestä. Kotiudun Malagasta mahdollisimman pian, minkä jälkeen vuorossa on pientä lomailua yhdessä perheen kanssa. Reilun viikon päästä on kuitenkin taas treenit aloitettava, sillä joulukuussa ohjelmassa on niin valmistautumista ensi kauteen kuin ainakin pari kotimaista liigaottelua.

Kirjoittelen vielä myöhemmin hieman tarkempaa yhteenvetoa kaudesta 2023, mutta nyt annetaan hetken mielen ja kehon huilata. Eiköhän sen ole ihan ansainnut.

29 thoughts on “Davis Cup Finals Malaga SF, Suomi – Australia 0-2

 • Kiitoksia kaudesta 2023 ja menestystä Peersin kanssa 2024. Oli elämää suurempaa seurata Davis cup menestystä ja tietysti sinun loistavaa blogia se on suurta herkkua se. Hauskaa lomaa. Enjoy!! olet sen ansainnut.

 • Isot kiitokset koko joukkueelle ennennäkemättömän hienosta kaudesta! Tennis nousi Suomessa aivan uudenlaiseen näkyvyyteen ja toivotaan sen todella säilyvän siellä. Ilmeisesti tuohon Davis Cupin lohkovaiheeseen on tavattu jakaa villejä kortteja. Mitkä lie niiden perusteet? Voisiko Suomen ja kannattajien esitys olla pätevä peruste?

  Tavallaan on turhaa jossitella, kun lukemat olivat noinkin selvät, mutta… Kyllähän avauspelin ensimmäisessä erässä jo luki Oton nimi. Melko iso vaikutus oli sen lipeämisellä lopulta koko välierään. Merkityksettömän nelurin väliin jättäminen oli täysin ymmärrettävää, mutta olisi se kyllä ollut hienoa nähdä Harri vielä kerran ihan YLEn kanavilla ja isolla ruudulla. Tietysti vielä hienompaa, jos pelissä olisi ollut panoskin.

  Kuvan perusteella katse näyttää olevan jo varsin tiukasti ensi kaudessa , mutta nyt hetki ansaittua lepoa.

  • Olihan tämä DC-vuosi aika ennenkuulumattoman upea. Mutta silti tietysti tappio harmittaa. Jos Otto olisi ensimmäisen erän hoitanut olisi voinut olla eri ääni kellossa. Mutta Aussit kyllä ansaitsivat voittonsa.

   Villien korttien kriteereistä ei minulla ole tietoa. Mutta kuten jo nähtiin, Portugalia vastaan jatkuu helmikuussa, eikä tuo minusta ole ollenkaan hassumpi arpa. Käännetään siis muutenkin jo katseet ensi kaudelle. 💪

 • Hienosti taistelitte, on helppo olla ylpeä suorituksistanne!!!! Pienestä on joskus kiinni suuret asiat. Kuvastakin päätelleen näkyy katseesi olevan jo tiukasti tulevassa. Onnea matkaan, mukana keikutaan! Nauti lomapäivistä!

 • Ehkäpä meidän fanijoukkojenkin odotukset oli likaakin tapissa ja siksi semimenetys tuntuu. Tosin hitusen parempi, mutta joissakin ratkaisuissa vain onnekkaampi, voitti ja pulinat pois. Mutta yksi jossittelu kuitenkin; olisko ratkaisunelurissa ollut tiistaiplaani eli kaksinpelin hyvin pelannut voittaja olisi ollut kehissä? Vai oliko pari jo ennakkoon sovittu ja siis virtavaara?
  Kiitos kaudesta ja erityisesti semifinaaliin päättyneestä DC:sta. Paljon oli hyviä suorituksia ja mieleenpainuvia menestyksen hetkiä. Toki kääntöpuolenkin aihoita oli, mutta niistä vain opit mukaan ja that’s it. Uutta kohti täysin purjein!

  • Tottakai tappio aina harmittaa. Mutta aussit olivat kyllä tosi kovassa tikissä ja paha vastus. Nelurissa olisi todennäköisesti jatkettu samalla kaavalla kuin tiistaina eli jompikumpi kaksinpelaajista olisi saanut jatkaa flow’taan. 🙂 Joka tapauksessa semi oli huippusuoritus ja nautitaan siitä nyt tämän loman ajan täysillä.

  • Hyvä kysymys! Tämä oli viime vuonnakin jo mielessä, mutta harvinaisen monta lähipiiriläistä oli sitä mieltä, että ei kannata tällaista postausta tehdä. Rahasta puhumisessa on valitettavasti aina vähän hankalia vivahteita.

 • Hyvin taistelivat molemmat, sekä Otto että Emil. Australia oli vain parempi tällä kertaa. Koko joukkue ansaitsee kiitokset upeasta 2023 Davis Cupista.
  Nyt vain sitten kaikilta kovaa treeniä ansaitun levon ja loman jälkeen. Ensi vuonna lisää menestystä sekä joukkueelle että jokaiselle henkilökohtaisesti.
  Tsemppiä Johnin kanssa, teillä on hyvät mahdollisuudet isoihin voittoihin.

  • Kiitos! Ensi vuotta odotellaan jo vesi kielellä. Mutta toki nautitaan vielä pari päivää lomailua ja tämän vuoden saavutuksia. Otto ja Emil tekivät aika miehen työt. 🙌

 • Eläkeläisenä osittain Aurinkorannikolla ja kyllä tennis on ollut mukana elämässäni. Olen ollut Nadalin fanittaja vuosia ja tähän asti seurannut ykköslajina, mutta viime aikoina ilman varsinaista suosikkia. Nyt tarjoutui tilaisuus ihan kotimaiseen huipputennikseen ja on helppo innostua taas. Ylen historiafilmit alkuajoista mielenkiintoisia.

  • Onpa mukava kuulla, että kotimainen huipputennis on alkanut kiinnostaa! Onhan Nadal vielä vähän eri kategoriassa, mutta suuria tunteita varmasti saa maajoukkuettakin seuraamalla aikaiseksi. Ja täytyypä itsekin käydä etsimässä noita Ylen historiafilmejä.

 • Onnittelut ja kiitokset viihdyttävistä Daviscup matseista kuin myös koko kaudesta! Nyt hyvää lomaa ja tsempit ensi kauteen. Joka ikinen matsi seurannassa edelleen 😉

 • Kiitos hienoista Davis Cup peleistä ja onnittelut koko joukkueelle huimasta saavutuksesta!
  Kyllä kelpasi olla suomalainen Malagan hienoissa puitteissa. Todella ainutlaatuinen kokemus.
  Kiitos myös kaudesta 2023. Davis Cupin ohella siinä oli paljon muitakin huippuhetkiä, kuten GS voitto ja ennätysranking top 10:sta.
  Näistä kannattaa nauttia ja levätä hyvin ennen kauteen 2024 valmistautumista. Runsaan kuukauden päästä jo palataan asiaan uusin kuvioin.

  Kiitos hienosta kaudesta ja kaikista blogikirjoituksista Harri!

  • Isot kiitokset! Olihan tuo Davis Cup -menestys hieno kruunaus upealle kaudelle. Vaikea se on olla kovin pettynyt tähän vuoteen, kun mukaan mahtuu top10-sijoitus, Grand Slam -voitto ja DC-semifinaali. Ensi kaudella kuitenkin vielä korkeammalle!

 • Kiitos hienoista hetkistä tenniksen parissa, erityisesti loppuvuoden menestys, Grand Slam voitto ja Davis cup semifinaali ovat olleet uskomattomia!
  Mielenkiinnolla voi odottaa kauden 2024 avausturnauksia js AO:ta Peersyn kanssa. Tässä odotellessa voi katella linnanjuhlat ja viettää joululomaa.
  Onnea ja menestystä kaudelle 2024; Vamos-Vamos!
  ps. Toivotaan Lloydille myös onnea ja menestystä kaudelle 2024!

  • Todellakin, olihan tämä aika uskomaton kausi kaiken kaikkiaan. Muistoja ja kokemuksia riittäisi useammallekin vuodelle. Ensi vuotta jo vesi kielellä odotellaan. Ja Lloydille peli-iloa myös. 🙂

 • Harri, kiitos kaudesta, niin matseista kuin näistä teksteistä. Hyvää ansaittua lomaa ja tsemppiä tulevaan kauteen. Vamos!

 • Tuolla keskustelupalstalla oli juttua, että Aussit oli skoutannu Oton syöttösuunnat niin hyvin, että tiesivät minne syötöt tiukoissa paikoissa suuntautuvat. Siihen vielä Popyrinin ulottuvuus, niin eipä ihme kun Popyrin sai palautettua hyvin Oton tykitystä. Kieltämättä siltä tuo vahvasti vaikutti.
  Ilman em. skouttausta Otto ois vieny ekan erän ja sit 2. erässä Popyrinilla ois ollukin kovat paineet ja ottelu ois hyvin voinu päättyä toisin…. ja olisitte päässy pelaa ratkaisevan nelurin. Siitähän ei sit tiedä miten siinä olis käyny… 🙂👍
  Hieno finaaliturnaus joka tapauksessa ja kiitos siitä!
  Tsemppiä ja Vamos!

  • Olihan tuo upea finaaliturnaus kaiken kaikkiaan. Mutta tietysti tappio aina harmittaa. Oton peli on ollut suurimmalle osalle vastustajia mysteeri etukäteen, mutta Aussit olivat selvästi parhaiten perillä hänen lempilyönneistään. Varmasti esim Purcell osasi kertoa jotain kevään kohtaamisen perusteella ja toki Popyriniakin vastaan oli alkuvuodelta yksi kohtaaminen alla. Eli Otto ei ollut ausseille ihan niin yllättävä vastus kuin muille DC-vastustajille. Ja toki mitä korkeammalle mennään, sitä korkeamman tason data-analyysia myös vastustajat etukäteen tekevät.

   Joka tapauksessa hieno kausi tämä oli ja ylpeä saa olla! Ensi vuonna vielä nälkäisempänä. 😎

 • Onneksi olkoon nousujohteisesta loppukaudesta ja hyvistä tuloksista sekä upeista Davis Cup -matseista Splitissä ja Malagassa!
  Ja mahti onnittelut koko Suomen DC -joukkueelle! 👏👏👏 Teitte Suomi -tenniksen historiaa ja aivan mahtavan saavutuksen neljän parhaan maan joukkoon!!! Uskomatonta, mutta totta!!! 💪💪💪
  Tästä on hyvä jatkaa!

  Nyt vain hyvää lomaa perheen kanssa ja hyvää joulua & myös hyviä treenejä kohti Brisbanen turnausta! Toivon kaikkea hyvää teille uuteen kauteen John Peers’in kanssa! 👍👍👍

  • Suuret kiitokset! Olihan tämä DC-kausi ihan hurjan kova suoritus meidän joukkueeltamme. Historiallista tekemistä!

   Nyt hetki vielä lomaa ja sitten kohti ensi kauden aloitusta kovalla innolla. 💪💪

 • TV-kuvissa Australialla oli sellainen asenne etta tuli ihan Suomi siita mieleen. Onnistumisia tuuleteltiin ja kapteeni Hewitt seikkaili kentan reunalla milloin minkalaisella ilmeella ja tsemppauksella. Olivat sitten lukeneet meitin pelikirjan. Molempien pelaajien ja Jarkon ilmeet olivat tuimat, keskittyminen kova ja yritys vielakin kovempi. Siihen se ottelun tunnelma kiteytyi. Pieni aussikatsomo oli aanekkaampi kuin koko Malagan elakelaiskommuuni bingohallissa ja esimerkiksi Oton taakse ei syntynyt hurmosta.

  Ei naita otteluita sentaan havita katsomon desibelimittauksilla, onneksi. Mutta selvaksi tuli etta enemman aanta olisi luullut lahtevan paikallaolijoista. Tosin ei kaikki telsusta vality se on selvaa. Tiistaihin verrattuna ihan eri tunnelma.

  Ehka siina on alue jota kehittaa. Paljon on uusia faneja tullut, niille pitaa jatkossa jakaa fanitamburiinit tai vuzulelat soiteltavaksi katsomossa.

  Onnittelut nostojohteisesta kauden lopetuksesta ja viela loppuun kysymys: Oliko Henkka kentalla DC-bollauksissa? Jos oli niin mika on lajilegendaa paivan kunto?

  • Hyvä huomio, Aussit olivat selvästi kovalla tahdolla ja asenteella otteluissa mukana. Mutta kukapa ei Davis Cup -semifinaalissa toisaalta olisi. Kannustus riippuu aina paljon myös otteluiden kulusta, on vaikea olla äänekäs fanilauma, jos vastustaja voittaa suurimman osan pisteistä. Eikä minusta suomalaiskannustus missään nimessä vaisua ollut, päinvastoin jokainen muu maa finaaleissa oli vaikuttunut siitä, miten upeaa kannustusta joukkueemme sai. Mutta onhan se vielä siistimpää päästä taas helmikuussa kotiyleisön eteen Suomessa!

   Henkka on kyllä mukana joukkueen taktiikkakuvioissa ja treenikentillä, mutta pallon lyömistä hän ei juurikaan harrasta. Kopasta jakaa kyllä palloa ja jonkun rystyslaissipisteen saattaa silloin tällöin innostua lyömään, mutta kunnon lyömistä siis ei. Hänen roolinsa joukkueen taktikkona on kuitenkin ihan korvaamaton.

Comments are closed.