Brisbane ATP250 – Kauden 2024 avaus koittaa pian

Neljä treenipäivää Australian lämmössä on jo takana, ja pian on aika laittaa matsikamat valmiiksi kauden avausta varten. Tiimityö uuden parini John Peersin kanssa on lähtenyt mukavasti käyntiin, eikä yhteispeliä ole tarvinnut turhan kaukaa hakea. Aloitamme tämän Brisbanen ATP250-turnauksen 6. sijoitettuina suoraan toiselta kierrokselta, jossa saamme tiistaina vastaamme voittajan ottelusta Dimitrov/Korda – Balaji/Cornea.

Luminen joulu Suomessa vaihtui siis pikavauhdilla Australian helteeseen, kun lähdimme koko perheen voimin tapaninpäivänä tekemään matkaa kohti kaakkoa. Matkareitti kulki tällä kertaa ensin Souliin, josta jatkoimme seitsemän tunnin pysähdyksen jälkeen vielä toisella yölennolla Brisbaneen. Yhden pysähdyksen taktiikka teki matkasta kilometrimäärään nähden siedettävän, mutta on siinä aina omat haasteensa kahden lapsen kanssa matkaa tehdessä. Kaksivuotias nukkui molemmat lennot melkein alusta loppuun, mutta nuorempi päätti sitten olla hereillä senkin edestä, eikä nukkunut käytännössä ollenkaan.


Perille kuitenkin päästiin, ja heti tulopäivänähän se oli päästävä kokeilemaan, miltä ulkotennis taas pienen tauon jälkeen tuntuu. Pääsimme vetämään ensimmäiset treenit torstaina itse asiassa yhdellä katetuista matsikentistä, mikä oli 35 asteen helteessä treenilaadun kannalta ihan mukava juttu, mutta tuon jälkeen on harjoitukset tehty ihan rehellisillä ulkokentillä. Perjantaina lämpötila kohosi niinkin korkealla kuin 38 asteeseen, ja tuossa kelissä keskipäivän auringossa meinasi kyllä ihan rehellisesti tulla seinä vastaan tunnin kohdalla. Brisbanen ilmasto on Melbourneen tai Adelaideen verrattuna selvästi kosteampi, joten korkeat lämpötilat tuntuvat täällä vielä selvästi tukalammalta. Eikä noin korkeita lukemia ollut kai täällä muutamaan vuoteen edes nähty.


Pari ensimmäistä päivää oli siis jo kehon sopeutumisenkin kannalta pakko ottaa vähän kevyemmällä intensiteetillä, mutta lauantaina ja tänään sunnuntaina lämpötila on ollut ihan miellyttävä 30 astetta, ja olemmekin saaneet otettua vähän enemmän tehoja irti. Aluksi käytiin luonnollisesti läpi perusjuttuja ja tutustuimme toistemme tapoihin harjoitella, mutta yllättävän samanlaisia rutiineja kiertueen pelaajilla kyllä on, eikä suuria mullistuksia tarvitse omaan tekemiseen uusien parien kanssa tehdä.

Viikonloppuna pelasimme sitten myös joitakin treenieriä parin eri vastustajan kanssa. Sijoittuminen verkolla sujui luontevasti, ja syötön jälkeinen liikekin on molemmille selvää. Palautuksen jälkeen minä olen sen sijaan tottunut vaihtamaan puolia automaattisesti tietynlaisten syöttöjen jälkeen, mutta koska tuo tuntui Johnille vieraalta, jätimme sen kuvion nyt pois. Kävimme myös läpi joitakin kummankin lempikuvioita, signaalien näyttämistä ja sen sellaista, mutta tarkemmin taktisiin kuvioihin pureudumme sitten vasta, kun ensimmäinen vastustaja on selvillä ja game plan tuohon otteluun ajankohtainen.

Ensimmäiset vastustajamme selviävät myöhemmin tänään sunnuntaina, kun Dimitrov/Korda ja Balaji/Cornea saavat selville paremmuutensa. Kaksi aika eri tyyppistä paria on kyseessä, sillä vastaan tulee joko kovanluokan kaksinpelitähtiä tai sitten täysin nelurimiehiä. Oma taktiikkamme varmasti muotoutuu siis vielä tarkemmin, kun tiedämme kuka tulee vastaan. Näillä näkymin ottelu on kuitenkin joka tapauksessa ohjelmassa tiistaina.

Helteistä huolimatta Brisbanen kisa on tarjonnut ainakin tähän mennessä varsin mukavat puitteet. Kyseessä on minulle ihan uusi kisa, sillä edellisen kerran täällä on pelattu ATP-tasolla viisi vuotta sitten. Kisapaikka on kuitenkin varsin komea, keskuskenttänä toimii katettu 5500 katsojan Pat Rafter areena, minkä lisäksi kahdella muullakin matsikentällä on Adelaiden tapaan kevyt kate auringon ja sateen pitämiseksi pois kentältä. Treenikenttiäkin riittää toista kymmentä, mikä on sinänsä hyvä, koska samaan aikaan pelataan myös naisten ATP500-kisaa.


Peliolosuhteet Australian sinisillä kentillä eivät ole juurikaan aikaisemmista vuosista muuttuneet, vaan kenttä on kohtuullisen nopea. Pallo myös lentää lämpimässä ilmassa todella vauhdikkaan tuntuisesti vaikkapa kotimaiseen sisätennikseen verrattuna. Kentän karkea pinta tottelee kuitenkin myös kierteitä, joten varsinkin syöttäjälle on tarjolla monipuolisesti taktisia vaihtoehtoja. Nelinpelissä pisteet eivät kuitenkaan todennäköisesti kovin pitkään kestä, ja verkolla ollaan varmasti vahvoilla.

Tilanne on siis täällä Australiassa varsin hyvin hallussa, ja kun 8 tunnin aikaeroonkin aletaan koko perheen voimin päästä jo aika hyvin käsiksi, niin valmiina ollaan otteluiden alkuun. Viimeistellään pelikunto vielä tappiin asti huomenna maanantaina, niin tiistaina luvassa on varmasti hyvää tennistä. Vamos!

PS: Ja toivotaan vielä lopuksi, ettei omaa matsia tarvitse tällaisen syyn takia keskeyttää! 😅 https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010090147.html

16 thoughts on “Brisbane ATP250 – Kauden 2024 avaus koittaa pian

 • Jännitys tiivistyy kotikatsomossa… pakkohan se on katsoa Dimitrovin nelurikin, että tietää täälläkin, mitä tulossa. Hyvät treenit, hyvät taktiikat… ja eiku menoks! Onnea ja menestystä Harri uuden kumppanisi kanssa!!!!!

  • Kiitos tsempeistä! Dimitrov/Kordahan sieltä tuli vastaan, joten kovaa tulee pallo heti ensimmäisestä matsista alkaen. Mutta sitähän se tällä tasolla on. 😊

 • Itselle tuntui ihan riittävän haastavalle perheen kanssa siirtymä Kuopiosta Särkisaloon, yhdellä välipysähdyksellä Espoon kautta, joten iso hatunnosto tuosta matkasta suoriutumisesta ja vielä sama porukka oli kasassa kuin lähtiessäkin.

  Miellyttävä 30 astetta hiukan aiheutti hymähdyksiä. Liekkö lämmön kaipuu tai vai kauhistusta.

  Kyllä minä kovasti toivoin tuota rehellistä neluriparia ekaan peliin vastaan, mutta saahan sitä toivoa. Uskotaan, että saatte oman pelin hiottua siihen kuntoon, että kaksinpelihirmutkin sitä tottelee. Jos tiistaina pelaatte, niin oikeastaan on mahdottomuus seurata, oli aika mikä tahaansa, mutta hengessä ollaan mukana. Kiva olisi kyllä nähdä miten yhteispeli lähtee toimimaan, mutta onneksi siitä saa vähintään kattavan kirjallisen analyysin.

  Isot tsempit kauden avaukseen!

  • Jotenkin siitä matkasta kuitenkin selvittiin, ja nyt on jo aikaerokin aika hyvin selätetty. Ja tuntuu tosiaan tuo 30 astetta ihan mukavalta niiden ekojen päivien hirmuhelteiden jälkeen.

   Kovia kaksinpelimiehiä tulee siis vastaan, mutta sateiden takia ei vielä tiistaina. Ehkä keskiviikkona sitten.

 • Menestystä peliin siellä lämpimässä=kuumassa….Higissä on nyt -14 ast. ja huomenna Lapissa meitä odottavat -30 ja ehkä kylmempääkin.

  • Kiitos! Onhan tässä ollut olosuhteisiin tottumista, mutta ei toisaalta ole pakkasiakaan ikävä. 😊

 • noniin, viimein päättyy tennisfanin ’kuiva kausi’, kun koko joulukuuna ei ole päässyt seuraamaan touria 😅

  nostan minäkin hattua sille, että sait koko seurueen vietyä brisbaneen, melkonen logistinen puserrus. kaksinpelin tähdet sieltä näyttää astelevan vastaan (elleivät anna W/O, kuten kaksinpelitähdillä on tapana 🙄). harmi vain, että teidän matsia ei taida miltään alustalta nähdä, sillä Eurosport ei näytä kisoja ollenkaan ja TennisTV vain pääkentät. jos joku seuraaja tietää, mistä näkisi, niin vinkatkaa! mutta onneksi otteluanalyysilläsi pääsee hyvin tapahtumiin mukaan 😊 onnea kauden avaukseen, hyvin se tulee menemään! toivottavasti ei tosiaan vaan käärmeet tai muut matelijat luikertele kentille 😰

  p.s. vaikka on varsin hyvin tiedossa uusi parisi, niin jännä miten siihen ei ole vielä tottunut… katsoin brisbanen entry-listaa, ja kun näin listalla Glasspool, niin heti ajattelin, että sun nimi siinä perässä, mutta ei olekaan… kestää hetki oppia 😅 Lloyd saattaa muuten astella vastaan QF:ssä, jos tulokset ovat suotuisia.

  • Jep oli siinä matkassa tänne tekemistä, mutta nyt on kaikki oikein hyvin. Ja ensimmäinen matsikin alkaa pian kunhan sateet hellittävät 💪

   Ja mukava oli Lloydin kanssa jutella täälläkin, vaikkei yhdessä enää pelatakaan. Ehkä sitten vastakkain 😉

 • Täällä pohjosessa nautitaan oikeesta talvesta ja paukkupakkasista… et tsemppiä vaan sinne etelän lämpöön!
  Onnea ja menestystä kaudelle 2024!
  🎾🎾🎾🙂👍👍👍

Comments are closed.