Brisbane ATP250 R16, Heliövaara/Peers – Dimitrov/Korda 6-4, 3-6 3-10

Harmin paikka. Hyvin alkanut kauden avausottelu kääntyi toisen erän alussa vastustajille, ja loppua kohti pelaaminen meni meidän tiimiltämme aika mahdottomaksi, kun John loukkasi toisessa erässä hieman lähentäjäänsä, eikä pystynyt enää kunnolla liikkumaan. Tämä kisa jäi siis aika lyhyeksi, mutta toivotaan kovasti, että ensi viikolla ollaan taas Johnin kanssa molemmat kunnossa.

Viimeiset pari päivää olivat Brisbanessa melko sateisia, ja otteluohjelman läpi saamisen kanssa olikin pieniä haasteita. Alun perin tiistaille suunniteltu matsimme siirtyi täksi päiväksi, eikä treeniaikaakaan ollut saatavilla ihan toivotulla tavalla. Maanantaina saimme sateiden välissä kovalla tuurilla lyötyä reilut puoli tuntia, ja eilen tiistaina pääsimme illalla kentällä 45 minuutiksi. Peli tuntui kuitenkin aika hyvin valmiilta ja olipahan keho ainakin terävänä tähän päivään.


Tänään olosuhteet olivat sopivan helteiset noin 30 astetta, taivas oli puolipilvinen ja tuuli kevyttä idästä päin. Löimme lyönnit huolella läpi aamu yhdeksän jälkeen, otimme kevyen tankkauksen väliin, laitoimme pelivälineet kuntoon ja kello 11 oli sitten aika iskeä kentälle 10 kauden avaukseen.

Matsin alku oli lähes täydellinen, sillä mursimme Dimitrovin syötön heti avausgamessa parilla vahvalla palautuksella vastustajien pienen uneliaisuuden avittamana. Sovimme Johnin aloittavan vahvana syöttäjänä syöttämisen, eikä aurinkokaan aiheuttanut ongelmia, sillä sen paikka on täällä kauriin kääntöpiirin lähellä tähän aikaan vuodesta sen verran korkealla, ettei se haittaa minua laisinkaan eikä aurinkolasit päällä pelaavaa Johniakaan juurikaan.

Olimme ensimmäisen erän ensimmäisestä breikistä alkaen kuskin paikalla. Vastustajat saivat minun syöttäessäni 2-1 -johdossamme kaksi murtopalloa lyötyään kaksi huippupalautusta ja Johnin mokatessa yhden volleyn verkolta, mutta John paikkasi tuon kahdella erinomaisella pisteellä breikkipalloihin. Enempää draamaa ei erässä nähty, joten puhtaan pidon myötä erä meille 6-4.

Toisessa erässä homma tuntui olevan hyvin hallussa, mutta 1-2 -tilanteessa syöttövuoroni kääntyi tosi harmittavasti 40-15 -tilanteesta murroksi. Ensimmäisessä pitopallossa tappopaikan volleyni pomppasi verkkonauhasta helpoksi palloksi vastustajille, ja seuraavat kaksi pistettä pelasin heikosti verkolta. Ja nopeasti oli momentum kentällä vaihtanut puolta.

Saimme 2-4 -tilanteessa murtopallon Dimitrovin syötössä vahvan palautusgamen ansiosta, mutta bulgarialaisen ykkössyöttö breikkipallossa T-pisteeseen oli minulle liian vaikea palautettavaksi. Ja John joutui tuon jälkeen ottamaan medical time-outin, sillä jotain oli edellisessä gamessa tapahtunut. Pidin seuraavan syöttövuoroni 2-5 -tilanteessa pelkillä syöttöpisteillä, minkä jälkeen John innostui vielä 3-5 -tilanteessa palauttamaan kolme erinomaista palautusta kohti tulleisiin syöttöihin. Saimmekin kolme murtopalloa Kordan syötössä, mutta ei vain tullut mikään niistä kotiin, vaikka pääsin jokaisessa palloon jotenkuten käsiksi. Varsinkin 30-40 -tilanteessa väliinmeno olisi pitänyt tehdä paremmin.

Mieliala meidän kenttäpuoliskollamme oli tässä kohtaa aika vaisu, sillä vaikka John saikin jalkansa teipattua, niin vaikeaa oli pelaaminen. Vastustajat olivat kaiken lisäksi aika hyvässä vireessä, eivätkä tehneet ainuttakaan palautusvirhettä koko tie breakissa. Dimitrov syötti vielä kaiken lisäksi kolme ässää, joten ei voittajasta ollut tuossa kohtaa enää epäselvyyttä. Kättelemään vaan ja toivomaan, ettei käynyt pahemmin.


Aika vaisu makuhan tästä ottelusta loppujen lopuksi nyt siis jäi, sillä toki odotukset olivat aika paljon pidemmällä jo heti ensimmäisellä viikolla. Tiimityö Johnin kanssa tuntuu toimivan varsin hyvin, ja tulemme myös kentän ulkopuolella ihan hyvin toimeen. Mutta tänään emme siis saaneet ihan täyttä mahdollisuutta pelata ehjää ottelua.

Omassa pelissä olin tosi iloinen siitä, miten hyvin ottelu lähti käyntiin, ja kuinka valmiilta peli tuntui ensimmäisestä pisteestä alkaen. Syöttöpeli toimi ja takakentältäkin tekeminen oli selkeää ja tehokasta. Mutta toinen erä oli kyllä harmittava, sillä virheitä tuli juuri vääriin paikkoihin vähän turhan monta. Erässä oli yhteensä kuusi murtopalloa, neljä meillä ja kaksi vastustajilla, ja niistä viisi päättyi minun virheeseeni. Varsinkin verkolta olisi kaivannut pientä lisäjämäkkyyttä ja joitakin kertoja sijoittumiseni oli myös ihmeellisen laiskaa. Ehkä tuossa näkyy myös se uuden parin kanssa pelaaminen selvimmin, sillä sitä vähän tunnustelee omaa liikkumistaan verkolla sen sijaan, että liikkuisi sähäkästi oikeisiin paikkoihin. Mutta kun ei ole ihan varma, missä pari on, niin nopea liike ei tule selkärangasta.

Dimitrovin peli oli tänään kyllä myös aika korkealaatuista ensimmäisen erän jälkeen, mikä tietysti tuon tason kaksinpelimieheltä on ihan odotettavissakin. Hän syöttää ja palauttaa vahvasti, ja ehtii kyllä moneen palloon aika hyviin asentoihin. Korda ei niin paljon väläytellyt osaamistaan tänään, mutta kyllä hänkin syötti ja palautti todella varmasti. Paha pari tuo olisi joka tapauksessa ollut voittaa, mutta olisihan sitä toivonut täysipainoista lopetusta.

Nyt siis katsotaan ja odotellaan miten Johnin tilanne kehittyy, mutta toivottavasti tulevat viikot eivät tässä vaarantuneet. Päivä kerrallaan mennään siis, ja pidetään täällä blogissa lukijat ajan tasalla, jos joitain muutoksia tulee. Ja hyvä uutinen on tietysti se, että oma lähentäjäni ei vaivannut ollenkaan. 😅

17 thoughts on “Brisbane ATP250 R16, Heliövaara/Peers – Dimitrov/Korda 6-4, 3-6 3-10

 • Vai on lähentäjälihaksen kipeytyminenkin tarttuva tauti… Sääli että kävi näin.
  Onko sulla B-suunnitelma mailalaukun sivutaskussa jos Jjohn (typo intended) ei toivu vajaassa viikossa?

  Parempaa onnea ensi viikolle!

  • Jep, enpä ajatellut että on tarttuva tauti nuo lähentäjäongelmat 🫠 Mutta toivotaan, että tulee pian kuntoon. Perjantaina päätetään Adelaiden osalta, Aus Openin ei onneksi pitäisi olla vaarassa.

 • Eipä tullut semmoinen alku kuin toiveissa oli. Harmittava tappio ja vielä parin loukkaantuminen. Australian kiertueen pääturnaus on parin viikon päässä ja ennen sitä on lopulta tärkeintä virittää peli parhaaseen iskuun. Nyt tietysti tuli siihen ylimääräinen mutka, mutta toivotaan parasta.

  Onhan tuossa tietysti vähän setämies-meininkiä, kun ennen peliä jännittää, että mitenkä oma lähentäjä kestää ja sitten pelissä nappaa parilla kiinni. Tosin turha täällä on huudella, kun joka treenissä jännittää että mikä nivel ilmoittaa itsestään tai mikä lihas ei ole yhteistyökykyinen.

  Kovasti tässä kauden alkua odotettiin, mutta valitettavasti siitä tuli enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Jatkuu seuraavassa numerossa…

  • Ei kieltämättä lähteneet pelit ihan odotetusti käyntiin. Mutta näitä sattuu. Pikku vaivoja tulee vastaan silloin tällöin, toivotaan vain ettei tule tavaksi.

 • Uups! Minkäs noille haavereille voi, mutta harmi, että homma oikeastaan kaatui tuohon. Toivotaan Peersille mahdollisimman pikaista paranemista, etteivät treenitkään vaarannu kovin pahasti. Peukut pystyyn ja nokka kohti uusia haasteita!!!!!

  • Harmillinen juttu totta tosiaan. Muttaei pitäisi onneksi olla mitään mahdottoman vakavaa eli ainakin Aus Open pystytään varmasti pelaamaan. 💪

 • Muutamia yöllisiä havaintoja:
  Peers on edelleen pelimies.
  Sinulla tutun oloinen tekniikkavirhe ykkössyötössä. Jossain vanhassa blogissasi kerroit, miten silloin korjasit sen.
  Jos vastustaja ei syötä ykkösiä keskelle, niin rohkeat steppailut keskelle, ei ole se paras syötönvastaustaktiikka.
  NoAd-pisteissä ei kannata varmistella ykkössyöttöjä, vaan tulta munille, koska muuten vastustaja tekee sen itelle.
  Paras versio sinusta ja Peersistä, niin priimaa pukkaa.

  • Ihan hyviä havaintoja. Pientä viilausta kieltämättä vielä kaivataan niin yhteispelissä kuin henkilökohtaisella tasolla. Syöttö- ja palautuspelissä varsinkin on minullakin vielä kiristettävää. Mutta potentiaalia löytyy.

 • Tennisturnauksissa tunnetusti kaikki muut paitsi voittajat kokevat pettymyksen. Nyt se tuli ikävämmässä muodossa loukkaantumisen myötä.
  Toivotaan onnea ja menestystä kaikesta huolimatta; leuka pystyssä kohti uusia pettymyksiä 😉🙂 ja toivotaan, että John pääsee mukaan jo seuraavaan turnaukseen! 🎾🙂👍

  • Aivan totta, 23 pettyjää on tässäkin kisassa nelurin puolella ja vielä useampi kaksinpelissä. Mutta isketään täysillä sitten ensi viikolla taas toivottavasti 💪

 • Heti alkuun erävoitto.!
  Jatko takkusi, mutta isommat pelit odottavat.
  Eiku parempaa onnea seuraaviin matseihin!

 • Juurikin näin, ensimmäinen erä oli vahvaa tekemistä. Sitä vain lisää jatkossa 💪

 • Sitten kun ehdit, joku postaus tulevista olympialaisista olisi kiva… 🙂 Rivien välistä jotain olen ollut lukevinani, mutta en ole varma. 😀

 • Jahas, Adelaiden entry-listalla olette repairing-tilassa. Ei siis John ole viela kuntoutunut tai paatti lepuuttaa Australian varalta ensi viikon. Koska Eurojackpotissa on 120 miljoonaa jaossa tanaan teen lammittelyharjoituksena mahdollisen varaparin valinnan:
  Daniel Evans
  Varanumeroina
  Hijikata
  Popyrin
  Kokkinakis
  Hanfmann
  Stevens
  Tsitsipas (ei se kuuluisa)

  Katsotaan kannattaako laittaa illalla toinen veto…

  • Jep, hyvin huomattu, ettei Heliövaara/Peers pari ole enää mukana Adelaiden listalla. Johnin jalka ei ole täydessä kunnossa, mutta Australian avoimiin mennessä sen pitäisi kyllä kuntoutua.

   Kaksinpelaajista ei oikeastaan kukaan halua pelata neluria Adelaidessa, sillä Melbournessa alkaa pääsarjat tänä vuonna jo sunnuntaina. Lottorivi ei repairin osalta osunut kohdalleen myöskään
   nelurimiehen osalta, sillä sain järjestettyä samalla puolelle verkkoa aussipelaaja Andrew Harrisin.💪

   • No toisaalta jos ei tassa osunut niin sitten ehka kuitenkin illalla toisessa rivissa… Ja tuo on varmaan ihan kiinnostava mahdollisuus menna jopa pitkalle Adelaidessa joten ei muuta kuin verkot vesille!

   • Muistaakseni sinulla on tapana pärjätä hyvin tällaisten tilapäisten, yhtä turneeta varten hankittujen, parien kanssa. Eli kristallipallo kertoi kiillottamisen jälkeen mainioita uutisia, mutta en toki voi niitä spoilata kaikelle kansalle.

Comments are closed.