Adelaide ATP250 – Pikainen repair ja kohti ensimmäistä matsia

Brisbanen kisa ei sujunut tuloksellisesti niin kuin olisi toivonut, mutta ehkä vielä huonompi uutinen oli se, että parini Johnin jalkavamma oli sen verran paha, että tulevan viikon Adelaiden kisa jää häneltä väliin. Sain kuitenkin nopealla aikataululla Adelaideen parikseni toisen aussin, Andrew Harrisin, mutta tottakai yrityksenä olisi jatkaa yhteispelejä Johnin kanssa taas mahdollisimman pian, toivottavasti jo Australian avoimissa.

Pidin Brisbanen avausmatsia seuraavan päivän eli torstain vapaata ja odottelin samalla Johnin päätöstä tulevan viikon kisan osalta. Pientä toivoa oli ilmassa, sillä John halusi odottaa perjantaihin asti ollakseen ihan varma kestääkö jalka vai ei, mutta lopulta ajatukset oli pakko siirtää viikolla eteenpäin. Parempi olla riskeeraamatta mitään Aus Openia silmällä pitäen ja muutenkin pelikunto olisi ollut vähän turhan iso kysymysmerkki Adelaidessa.


Minulle tilanne oli vähän hankala, sillä halusin tottakai pelata myös kauden toisen viikon kisan, mutta olin nyt siis päivää ennen repair-deadlinea ilman paria. Kaksinpelipelaajista juuri kukaan ei halua juuri ennen Grand Slamia pelata neluria varsinkin nyt, kun Melbournessa aloitetaan pelit tänä vuonna ensimmäistä kertaa päivää aikaisemmin jo sunnuntaina. Neluriparit ovat puolestaan tässä vaiheessa vuotta kaikki kehissä, ja käytännössä jokainen on sopinut pelaavansa koko Australian kiertueen saman parin kanssa.

Oli selvää, että rankinglistalla oli mentävä jonkin matkaa alaspäin sopivan parin löytämiseksi, mutta onneksi Adelaiden kisan isompi kaavio antoi siihen mahdollisuuden. Riitti, että yhteisranking repair-parini kanssa olisi parempi kuin ensimmäisellä alternate-parilla, jonka lukema oli 149. Kuka vain rankingilla 120 tai parempi kelpasi siis sisäänpääsyn osalta parikseni.

Muutama nimi kävi heti mielessä, mutta oli lopulta John, joka ehdotti yhteyden ottamista Andrew Harrisiin. En luonnollisesti hänen kanssaan ollut ennen pelannut, enkä oikein muutenkaan miestä kovin hyvin tuntenut, mutta kotimaassaan pelaavan hyvässä nousussa olevan pelaajan kanssa yhdessä pelaaminen kuulosti kuitenkin hyvältä idealta. Hän oli alun perin pääsemässä Adelaiden kisaan mukaan villillä kortilla toisen australialaisparin kanssa, mutta minun kanssa hänen juuri sadan sisäpuolella oleva ranking riitti kevyesti suoraan sisään pääsyyn. Ja Andrew olikin kaiken lisäksi myös erittäin innoissaan yhteispelistä kanssani.

Ei siis muuta kuin lentoja varaamaan kohti Adelaidea ja lauantaiaamuna olimme sitten kaikkine kamppeinemme suuntaamassa kohti lentokenttää. Brisbanen hyvin järjestetty kisa on toivottavasti ohjelmassa tulevaisuudessa toistamiseen, mutta eipä Adelaiden kisassakaan valittamista ole. Viime vuodelta muistona on kisavoitto ja onhan tämä jo kolmas kertani tässä kilpailussa. Tai teknisesti neljäs, koska viime vuonna pelasimme samassa paikassa kaksi kisaa peräkkäin.


Vedimme Andrew’n kanssa ensimmäiset yhteistreenit lauantaina illalla, ja tarkoitus on jatkaa treenimatseja pelaamalla heti sunnuntaina aamulla. Andrew viihtyy palautuksien osalta B-ruudussa, mikä sopii minulle hyvin, ja muutenkin monipuolisena pelaajana taitoa löytyy kyllä moneen. Hän joutui jättämään kaksinpeliuransa selkävaivojen takia kesken puolitoista vuotta sitten, mutta menestyksekäs neluriura on varmasti edessä, jos mies vain pysyy terveenä.

Kisan kaaviokin julkaistiin tänään, ja arpa heitti meille vastaan kovatasoisessa kaaviossa heti ihan kiinnostavan vastuksen, Cabral/Patten. Portugalilainen Cabral on kova tsemppari, joka viihtyy ihan hyvin myös takakentällä ja tulee todennäköisesti vastaan myös ensi kuun Davis Cupissa. Brittivasuri Patten on sen sijaan todella potentiaalinen tulevaisuuden nimi, jolla on parhaana päivänä erittäin korkea taso pelissään. Mutta huonompana päivänä pelihuumori voi olla koetuksella.

Avausmatsimme on ohjelmassa joko maanantaina tai tiistaina, ja jos voitto tuosta matsista irtoaa, niin pelit jatkuvat sitten keskiviikkona ykkössijoitettua paria Dodig/Krajicek vastaan. Mutta keskitytään nyt ensin sunnuntain treenipäivään, ja jatketaan siitä kohti kauden avausvoittoa. Ennenkin kun on sujunut ihan hyvin tällaisien viime hetken parinmuodostuksien jälkeen. 😊

14 thoughts on “Adelaide ATP250 – Pikainen repair ja kohti ensimmäistä matsia

 • johan on ollut taas pientä draamaa! mutta aiemminhan pieni säätö on taannut hyvää menestystä, joten eiköhän myös tälläkin kertaa 😉😁

  olisin muuten halunnut kysyä, että kuuntelin jo jokin aika sitten verkolla-podcastin haastattelusi, ja siinä mainitsit, että voisit luopua verkkosyötöstä. kiinnostaisi kuulla ajatustasi tämän takana? eli jos syöttö osuu verkkoon mutta kuitenkin ruutuun, niin se hyväksyttäisiin? vai päinvastoin, että ei syötönuusintaa? 😊🎾

  • Jep, ei pieni draama ole ennenkään menestystä estänyt. 😉

   Ja tosiaan olen vahvasti sitä mieltä, että verkkosyöttö on ihan turha sääntö. Ei muitakaan lyöntejä uusita, vaikka pallo hipaisee verkkoa, joten jätetään tuo muinaisjäänne syötöstäkin pois. Peliä jatkettaisiin siis normaalisti, vaikka syöttö menisi ruutuun verkon kautta.

 • Jospa ne lisähaasteet kaivavat taas parhaan pelin esiin. Eihän tuo optimaalinen lähtökohta ole, että sattuu tuommoinen arpa ja vierellä on vieras pari. Mutta otetaan kaikki vastaan.

  Hiukan on nyt vitsit vähissä, mutta uskotaan ja luotetaan, että tuo vielä riemuksi muuttuu. Aus Openissa kun on peleissä mukana viimeisenä viikonloppuna, niin kukaan ei muista näitä ”lämmittelyturnauksia”.

  Miltä muuten mixty-mahdollisuus näyttää? Voisitteko saada Annan kanssa villiä korttia, kun edellisen Grand Slamin kuitenkin voititte? Tai onko jotain muuta viritystä?

  • Jep, ainakin on tarpeeksi haastetta, sitä ei sovi kiistää. Mutta peli tuntuu kyllä ihan hyvältä, täytyy vain saada paras terä irti matsissakin. 💪

   Mixty on ehdottomasti ohjelmassa Australian avoimissa, jos vain jonkun kanssa pääsen mukaan. Tällä hetkellä paria ei ole, paitsi Anna, jonka kanssa pyysimme kyllä villiä korttia. Mutta voi olla tiukassa…

 • Hyvää alkanutta vuotta 2024! Uudet kuviot ja alkuun myös pientä säätöä, mutta joskus suunnitelmien yllättävät muutokset saattaa hyvinkin johtaa hyvään lopputulokseen. Esimerkkejä on vaikka kuinka ja niistä esim. sinun ja Middelkoopin Moskova voitto 2021 lienee yksi. Joten samat onnistumiset tähänkin.

  Tuo verkkosyöttöuudistus olisi mielestäni tervetullut. Toisi parhaimmillaan mielenkiintoisen yllätysmomentin aika tavalla konservatiiviseen (?) lajimuottiin. Lajivertailu toki ontuu, mutta käsittääkseni lentopallon vastaavaa uudistusta vuosituhannen vaihteessa on yleisesti pidetty onnistuneena. Ehkäpä kuitenkin eniten katsojien kannalta.

  Tsemit ja onnistumiset downunderiin! Ja buustia Emilin edesottamuksista, mitkä toivottavasti saavat huomenna kruununsa.

  • Kiitos tsempeistä! Koskaan ei tosiaan tiedä, milloin homma alkaa taas yhtäkkiä rullaamaan. Antaa hyvien asioiden vain tapahtua.

   Ja tuo verkkosyöttöuudistus olisi mielestäni helppo toteuttaa, nopeuttaisi peliä, vähentäisi kustannuksia, kun ei tarvitsisi verkkosyötön tunnistavia koneita asennella ja kaiken lisäksi toisi vielä mielenkiintoa, kun pisteet voisivat alkaa myös hieman erikoisemmalla tavalla. Ja ainakin ATP-tasolla verkot ovat niin kireäksi viritettyjä, ettei ässiä varmaan kovin paljoa nähtäisi. Yliopistotenniksessä USA:ssa ja junioritenniksessähän tämä sääntö on kai jo arkipäivää.

 • Voi tuota pehmolelua, niin liikkis!!!! Mitäpä sitä harmittelulla voitetaan, ei muutaku treeniä Harrisin kanssa niin paljon kuin mahdollista, ja avoimin ja notkein mielin Cabral/Pattenista mittaa ottamaan. Eipä tuosta tiedä mitä poikii tulevaisuuttakin ajatellen. Mielenkiintoista siis tulossa monellakin tavalla. Varmaan oli viisas päätös Peersiltä jättää Adelaide väliin. Ja kohtahan nähdään, kuinka hyvän vinkin antoi sinulle. Pelatkaapas Harrisin kanssa pirteästi ja yllätyksellisesti!!!!! PeukkuPeukkuPeukku!!!!

  • Jep, näillä korteilla mennään tämä viikko, kun sellaiset jaettiin. Heti maanantaina ollaan aamun ensimmäisessä matsissa kehissä, joten toivottavasti kunto on kohdillaan. Vamos!

 • Eikö teillä todellakaan ollut lentoja varattuna? Vai oliko kyse flexilippujen muutoksesta?
  Kuulostaa nykymaailmassa aika uskomattomalta luottaa tuollaisella porukalla (käsittääkseni 2 + 2 + fyssari? + lastenhoitaja?) lentojen saatavuuteen seuraavaksi päiväksi. Yksin ehkä vielä onnistuisi.
  Sullahan ei kuitenkaan ole varaa myöhästyä pelistä…

  Vai onko Aussien sisäisiä lentoja runsaasti tarjolla jolloin ei tarvitse ennakoida vaan ottaa seuraava saapuva ratikka?

  • Fyssari ei tällä kertaa ollut vielä tässä vaiheessa reissua mukana, mutta 3 aikuista + 2 lasta kombinaatio on sekin kieltämättä aika iso. Ei kuitenkaan ole oikeastaan koskaan tullut näitä kisojen välisiä lentoja ostettua ennakkoon. Sen verran vaikea arpoa etukäteen oikealle
   päivälle, ja olihan tuossa pieni mahdollisuus repairiin myös Aucklandiin.

   Lentoja on melkeinpä aina jotain kautta saatavilla, aussien sisällä helpostikin, sillä Brisbane-Adelaide välilläkin on suoria yhteyksiä lähes kymmenen päivässä. Toki hinnat nousevat yleensä lähemmäs lähtöä, mutta en silti ole huolissani että ilman lippuja jäätäisiin.

   Paluulento Suomeen on kyllä jo hankittuna valmiiksi, flex-lipulla, mutta sekin vain siksi, että yhdensuuntaidet liput ovat mannertenvälisillä osuuksilla yleensä menopaluita kalliimpia.

 • Menestystä uudelle ”The Harris” -parille! Ja tietty vielä enemmän sitten seuraavalle viikolle.

 • Aamun uutisissa kerrottiin, että menitte hienosti jatkoon 6-4, 7-5. Onnea siitä. Verkkosyöttöuudistus olisi kyllä tervetullut, No-Add pelitavasta en sitten pidä ollenkaan, se on todella raaka ja tyly. Sattumalla on liian suuri merkitys, jopa poka lyönnillä voit kuitata gamen. Ymmärrän kuitenkin sen, että aikataulullisista syistä menetelmä on joissain kisoissa käytössä. Seuraavassa matsissa on sitten haastetta kerrakseen, mutta sehän on vaan hyvä, antaa kavereiden ottaa ennakkosuosikin paineet kontolleen, TSEMPPIÄ !!

 • Aiemman tekstisi kommenteissa vinkattiin sivu, jolta onnistuin yön peliä katsomaan. Kuvanlaatu oli kyllä vähän heikko ja pätkikin välillä (se kyllä saattoi olla oma ongelmani). Sää oli ilmeisen tuulinen ainakin toisen erän lopulla, kun varjokin kellahti. Peli näytti ihan hyvältä ja ei suuremmin näkynyt uuden parin kanssa ajatuskatkoja. Hyvä, että kauden avausvoitto saatuna (Lloydilla mennyt paremmin, kun tuli jo turnausvoittokin). Tsempit seuraavalle kierrokselle ja toivotaan, että Harri/Harris -kombolla mennään tällä viikolla pitkälle.

  • Kokeilin samaa sivua Ruusuvuoren HongKongin matsissa, heikkolaatuista kuvaa ja pätki. Mutta eniten siinä häiritsi että jonkun aikaa katsottuani (ehkä 15min) video jäi looppaamaan, ihan kuin ilmaiskatsojille sitä ei anneta ilman rekisteröintiä tai jotain.

Comments are closed.