Adelaide ATP250 R32, Heliövaara/Harris – Cabral/Patten 6-4, 7-5

No niin, kauden avausvoitto on saatu aikaiseksi! Hyväntuulinen ottelu varaparin Andrew’n kanssa sujui alusta loppuun ihan hyvin omassa komennossa, ja voitto oli täysin ansaittu. Tiistaina harjoitellaan, kunnes keskiviikkona lähdetään taas sitten haastamaan maailman ykkösparia Dodig/Krajicek.

Kovin pitkää yhteistä valmistautumista ei Andrew’n kanssa saatu aikaiseksi, mutta eihän tuo ole ennenkään minua haitannut. Löimme yhdessä lauantaina illalla, pelasimme yhden treenierän aikaisin sunnuntaiaamuna ja jatkoimme aamupäivällä vielä toisen tunnin keskenämme. Kävimme taktiset kuviot vielä nopeasti läpi tänään maanantaina ennen ottelun alkua, ja kello 11 oli aika astua matsikentälle numero 4 ottamaan mittaa vastustajista.


Päivän pelikeli oli melko tuulinen ja puolipilvinen, muttei kuitenkaan erityisen kuuma. Tarkkana piti kuitenkin lyöntien kanssa olla varsinkin uusilla palloilla, sillä niiden kontrolli ei tällaisissa eläväisissä, ”lively”, olosuhteissa ole helppoa. Tuntui kuitenkin siltä, että olimme heti alusta alkaen palautuksissa hyvin mukana ja saimme luotua hyvin painetta varsinkin Cabralin syöttöihin. Mursimmekin hänet 2-2 -tilanteessa ja kun erän ainoa tiukempi oma syöttövuoro seuraavassa gamessa tuli tärkeästi kotiin, niin ensimmäinen erä oli sillä paketoitu 6-4.

Toisessa erässä jouduin pelastamaan kaksi murtopalloa 1-2 -tilanteessa, mutta heti sen jälkeen otimme jälleen murron Cabralin syötössä. Matsi näytti jo tulevan selvästi meille saadessamme kolme ottelupalloa Andrew’n syöttäessä 5-4, 40-15 -tilanteessa, mutta eipä päästetty vielä meitä tuulettamaan tuossa kohtaa. Vastustajat kaivoivat ottelun ensimmäisen murron juuri tuohon paikkaan ja tasoittivat tilanteen.

Jos jossain onnistuimme tänään hyvin niin tuon takaiskun nollaamisessa, sillä pelasin itse seuraavan 5-5 -gamen kaikki kolme palautustani todella vahvasti. Ja murtopallossa Andrew pamautti krossipalautuksensa kirjaimellisesti Pattenia munille. 😬Taisi tehdä aika kipeää niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta kovin pahasti ei kai onneksi käynyt. Enkä minä erehtynyt enää syöttäessäni ottelua kotiin 6-5 -tilanteessa. Harvinaisen asialliset tuuletukset päälle ja katseet kohti toista kierrosta.

Jos joku asia jäi tänään matsista mieleen niin se, että kentällä oli hauskaa. Toki tuota helpotti se, että varsinkin oma pelini oli todella hyvää ja tunsin oloni kentän parhaaksi pelaajaksi, mutta myös henki Andrew’n kanssa oli iloisen positiivinen. Pelasimme vapautuneesti ja aktiivisesti ratkaisuja hakien, emmekä stressanneet turhia. Vastapuolella Patten pelasi vahvasti, mutta Cabral ei ollut parhaimmillaan, mikä jotenkin lisäsi meidän itseluottamustamme.

Oma syöttöpelini oli vahvaa samoin kuin erityisesti palauttaminen. Myös tiukoissa paikoissa tuli paljon onnistumisia. Andrew’n vahvuudet ovat takakentältä, josta hänen peruslyöntinsä tekivät monta kertaa tuhojaan, ja oman pelini muokkaaminen tuon pelityylin tukemiseksi ei tuottanut ongelmia. Vähän kuin vaikkapa Emilin kanssa Davis Cupia pelaisi. Ja olihan myös vastassa tuleva DC-vastus Portugalin joukkueesta. 😊

Pelit Adelaidessa siis jatkuvat, mutta eipä ainakaan vastus muutu helpommaksi. Maailmanlistan kärkipari Dodig/Krajicek on tuttu pari verkon toisella puolella, ja vaikka oma rekordi heitä vastaan taitaakin olla 2-0, niin kyllä siellä osaamista on. Mutta toisaalta heille keskiviikon matsi on kauden ensimmäinen, joten ehkä yllätysmomentti on sitäkin suuremmalla syyllä olemassa. Andrew’kin pelaa kotimaassaan ja tulee varmasti pelaamaan taas vahvalla aggressiivisella tyylillään hyvän ottelun, näin ainakin uskoisin.

Hyvillä fiiliksillä jatketaan siis eteenpäin ja nautitaan taas ainakin pari päivää lisää Adelaiden hienoista kisapuitteista. Vamos!

16 thoughts on “Adelaide ATP250 R32, Heliövaara/Harris – Cabral/Patten 6-4, 7-5

 • Palloasiantoimisto Harri&Harri teki juuri sen mitä piti, helposti ja hauskasti. Tästä on hyvä jatkaa.

 • Onnittelut kauden avausvoitosta. Hyvin kuulostaa peli sujuneen. Peli-ilo ja nauttiminen huokuu vielä tekstissäkin. Nyt vaan nautiskellen ykkössijoitettuja vastaan.

 • Peli-ilo varaparien kanssa tuntuu aina vaan heti löytyvän! Ehkä siinä vaan on enemmän vapautta ja vähemmän painetta. 🙂

 • God fortsättning på det nya året och grattis till segern. Jag tror att konceptet ”gå ut och njut av tennismatchen” är ett vinnande koncept. Du och din partner, vilken den än må vara, kan det mesta om tennis så kör på. Lite av dig och Otto i DC stämning är toppen.

 • Peli-ilosta tulee mieleen muutama mixty-game joskus jossain 🙂 Onneksi olkoon, tärkeä voitto!!! Kun sinulla aina välillä on perhettäkin mukana, onko perstuntumaa siitä, kumpi ompi parempi, yksin vaiko yhdessä? Pelien ja treenien välissä irrottautuminen, levon/unen määrä yms. Keskusteletteko vaimon kanssa pelistä siellä, tenniksestä yleensä jne. Lykkyä seuraavaan matsiin, ilon kautta sekin! PS. Oletkos Myrtsin kanssa ollut yhteyksissä viime aikoina, hänellä ei taida mennä ihan huonosti?

  • Iloinen ilme on voittava konsepti! Ja mitä perheen mukana olemiseen tulee, niin kyllähän sekin sellaista elämäniloa lisää. Aika harvassa on ne kisat, jotka perheen kanssa on ihan penkin alle menneet, joten ehkäpä voisi siis sanoa, ettei siitä ainakaan haittaa ole. Unet ja lepo onnistuvat ihan hyvin lasten kanssakin, ja saa hyvin ajatukset pois tenniksestä, kun touhuaa perheen kesken. Eikä tarvitse vaimonkaan kanssa liiemmin tenniksestä jutella. 🙂

   Ja juuri tänään tiistaina satuimme Lloydin kanssa lounaalle samaan pöytään. Tosi hyvissä väleissä ollaan edelleen!

 • Onneksi olkoon avausvoitosta! Oli kiva lukea, miten hoiditte homman kotiin suoraan kahdessa erässä, ette murehtineet breikistä ja nautitte pelaamisesta! 👏👏👏.

  Huipputasolla peli-ilo ja tiimin fiilis on varmaan yksi keskeisimmistä voittoisan pelin avaimista. Niinkuin Hijikata/Kubler näytti Australian Openissa viime vuonna. Puhumattakaan sinun ja Annan US Openin Grand Slam -voitosta. Molemmissa tapauksissa oli mahtavaa henkistä kykyä ja huikeaa osaamista oikeilla hetkillä.

  Nyt oli mielenkiintoista lukea kommenttejasi, kuinka näin lyhyestä valmistautumisesta huolimatta sinä ja Andrew muodostitte voittoisan tiimin. Teillä oli ilmeisen hyvä yhteinen visio ja pelituntuma.

  Olen samaa mieltä, että voitte hyvin yllättää maailman ykköset. Jos pelaisitte Lloydin kanssa, Krajicek/Dodig tietäisivät, mitä tuleman pitää. Nyt he eivät tiedä. Teillä on voitettu matsi alla, he tulevat kylmiltään. Ja sitten teillä on se peli-ilon mukana tuoma rentous, joka voi vaikuttaa pelin kulkuun teidän eduksi. Varsinkin, jos onnistutte omassa pelissä ja K&D alkaa tehdä virheitä.

  Ilman enempiä spekulointeja toivotaan hyvää matsia ja voittoisaa peliä. 👍👍👍
  C’mon, vamos, forza!!! 💪💪💪

  • Ei tässä tosiaan kannata mitenkään nöyristellen ykkössijoitettuja vastaan lähteä pelaamaan. Samalla iloisella asenteella eteenpäin, niin kaikki on mahdollista. 💪

 • Onnittelut hienosta voitosta! Tästä on hyvä jatkaa, varsinkin jos oma peli tuntuu olevan hyvässä kuosissa.

  Uudet ATP players councilin jäsenet julkaistiin tänään, mutta nimeäsi ei enää löydy listoilta. Olitko kuitenkin halukas jatkamaa, vai tuliko muutos ns. ulkoa annettuna?

  • Kiitos, hyvin kieltämättä kulki, joten annetaan palaa!

   Ja totta tosiaan, minun kauteni players councilissa jäi vain vuoden mittaiseksi. Normaalisti kausi on kahden vuoden mittainen, mutta äänestysajat porrastettiin viime vuoden alussa siten, että jotkut positiot täytettiin ensin vain vuodeksi ja nyt tästä vuodesta eteenpäin kahdeksi vuodeksi kerrallaan niin, ettei koko council vaihdu samalla kertaa. Eikä minulle siis äänestyksessä riittänyt tarpeeksi tukijoita tällä kertaa.

Comments are closed.