Australian avoimet R64 – Ottelu siirretty sateen takia torstaille

Ei päästykään vielä tänään keskiviikkona aloittamaan urakkaa Melbournessa, sillä aamupäivän sateet venyttivät otteluiden alkua usealla tunnilla, ja lopulta alkuillasta osa päivän viimeisistä matseista siirrettiin suosiolla seuraavalle päivälle. Torstaina yritetään siis uudestaan.

Olimme Johnin kanssa erittäin hyvin valmistautuneita tämän päivän otteluun, sillä lyönti on tuntunut viimeiset kaksi päivää tosi hyvältä, ja alla on myös sopivat herkistelyt sekä lihashuollot. Keli on ollut helteisen kuuma, joten kentällä ei ole tarvinnut puoltatoista tuntia enempää viettää aikaa per päivä. Viimeiset päivät olemme treenanneet vain kahdestaan, sillä näin toistoja saa enemmän ja rytmin paremmaksi.

Tämän päivän otteluohjelma tarkoitti alusta alkaen myöhäistä aloitusaikaa, sillä samalle kentälle edellemme oli suunniteltu kahta miesten kaksinpeliä sekä yksi naisten kaksinpeli. Aamu valkeni ennusteen mukaisesti sateisena, ja aika tarkalleen ennusteen mukaisesti sade myös loppui pian puolen päivän jälkeen. Matseja ei täten saatu käyntiin vielä kello 11, vaan lopulta ulkokentillä lyötiin ensimmäiset pisteet vasta kahden jälkeen.

Meidän oli alunperin tarkoitus bollata puolen tunnin lämmittelyt kello 14, mutta siirsimme aamupäivän aikana tuota slottia ensin tunnilla ja sitten vielä toisella tunnilla eteenpäin. Australialaisen kanssa pelatessa kenttävaraukset ja muutokset onnistuvat tässä kisassa vähän tavallista mukavammin, joten treenin siirto ei tuolta osinkaan aiheuttanut ongelmia.

Otin hotellilla vielä pienen päivälevon ennen kuin suuntasin kello 14 kyydillä kohti kenttiä. Siitä sitten normaalit reilun puolen tunnin kehon herättelyt ja lämmittelyt ensin alle ennen kuin hyppäsimme treenikentälle. Johnin matsipäivän bollausrutiini on aika samankaltainen kuin Lloydin kanssa pelatessa, sillä hän ei paljoa takakentällä viihdy. Löimme takakentältä yhden pallorallin keskeltä, pari minuuttia krossit läpi ja sen jälkeen vuorossa oli verkkopeli. Ensimmäinen vartti sujui noissa merkeissä ja toinen varttin sitten syötön ja palautuksen kanssa. Tuosta matka jatkui sitten suihkuun ja syömään.


Olin juuri suuntaamassa pukkariin valmistelemaan mailat pelivalmiiksi, kun sain tiedon ATP:n tour managerilta (jotka hoitavat hommia myös Grand Slam -kisoissa, vaikka ne ITF:n alaisia kilpailuja ovatkin), että hän haluaisi jutella minun ja Johnin kanssa. Oli aika kiva, että meidänkin mielipidettä asiassa kysyttiin, sillä vaihtoehtoina oli joko odottaa ja pelata samana iltana tai siirtää ottelu seuraavalle päivälle. Oma kenttämme eteni varsin hitaasti, mutta siirto toiselle kentälle olisi ollut helposti järjestettävissä, jos ottelut muualla olisivat loppuneet aikaisemmin.

Meillä Johnin kanssa ei ollut sen suurempaa kiirettä siirtää matsia seuraavalle päivälle, sillä veikkasimme että kello kahdeksan ja yhdeksän välillä olisi mahdollista päästä vielä tänään pelaamaan. Saimme kuitenkin pian tiedon, että vastustajat olivat erittäin haluttomia pelaamaan tänään, joten lopulta kisajohto teki päätöksen siirtää matsimme eteenpäin. Kuten he tekivät muutaman muunkin nelurin osalta.

Jälkiviisaana voisi sanoa, että oli kyllä aika hölmö päätös, sillä kenttiä oli lopulta vapaana jo ennen kahdeksaa meidän otteluamme varten, mutta minkäs teet. Eihän tuo ole alkuunkaan myöhäinen aloitusaika vaikkapa viime viikon kello 22 aloitusaikaa verrattuna. Olosuhteetkin olivat tänään illalla suorastaan täydelliset, noin 20 astetta lämmintä ja vain kevyt tuulenvire. Valotkin ovat tämän tason kisassa sen verran tehokkaat, että tuskin olisi pallon näkemisen kanssa ollut haasteita, vaikka yli auringonlaskun olisi matsimme venynytkin.


Torstaina nyt siis joka tapauksessa sitten pelit vasta aloitetaan. Matsimme on ohjelmassa kolmantena otteluna kentällä 5 kahden nelinpelin jälkeen eli paikallista aikaa todennäköisesti noin kello 14-15. Sääennusteen mukaan sateet pysyvät huomenna todennäköisesti poissa, mutta lämpötila ei juurikaan yli 20 asteen nouse. Lisäksi luvassa on luultavasti todella kovaa tuulta, mikä tuo aina oman mielenkiintonsa tekemiseen. Mutta eiköhän tuostakin kokemuksella selvitä. Vamos!

Ja mainitaan toki vielä tässäkin kohtaa se, että sekanelinpelipaikka irtosi kuin irtosikin norjalaisen Ulrike Eikerin kanssa. Pääsimme kaavioon mukana viimeisenä parina, mutta sehän riittää. Grand Slam -kisojen sekanelinpelin sign-in eli ilmoittautuminen hoidetaan edelleen ihan perinteisesti paperille nimet kirjoittamalla, joten sain käyttää ihan kaikki taktiset keinot, jotta paikka varmistui. 😊

Meidän yhteisrankingimme Ulriken kanssa oli 66, mutta takanamme oli useampi tiimi, muun muassa kaksi tiimiä yhteisrankingilla 67, jotka olisivat pelipareja ristiin vaihtaessaan menneet meidän edellemme. Niinpä taktiikkanamme oli pitää omat yhteispeliaikeemme piilossa. Muutama minuutti ennen ilmoittautumisen takarajaa muun muassa Joe Salisbury ilmoittautui Heather Watsonin kanssa luullen olevansa viimeinen mukaan pääsevä tiimi, mutta lopulta 15 sekuntia ennen takarajaa löin meidän nimemme listaan. Päästin kynästä irti vasta, kun referee otti paperin itselleen, eikä Joe tai kukaan muu päässyt enää näin vaihtamaan pariaan toiseen, jonka kanssa he olisivat päässeet edellemme. Kovaa peliä, mutta kyllä kannatti. 😁

Näin ollen pelejä on luvassa myös sekanelinpelin puolella ja vielä ihan mukavasti pohjoismaalaisella yhteistyöllä norjalaispelaajan kanssa. Ulrike oli toissa vuonna Ranskan avointen mixtyn finaalissa ja pelasi myös tällä kaudella useamman ottelun sekanelinpeliä United Cupissa Casper Ruudin kanssa, joten hänellä on varmasti mixty-kunto tikissä. Mixtyn avausottelu ei ole vielä torstain ohjelmassa, mutta ehkä perjantaina sitten. Vamos!

16 thoughts on “Australian avoimet R64 – Ottelu siirretty sateen takia torstaille

 • Kiitos taas kun jaat tunnelmia täällä blogin puolella! Ehdin vasta tässä kohdin työpäivää koneen äärelle katsomaan, miten matsi on mennyt, mutta nopeasti selvisi, että ottelu siirretty huomiselle. Sitten tulinkin heti tänne sinun blogin puolelle katsomaan, oletko tehnyt asiasta päivitystä.

  Tosi mielenkiintoista detskua tuosta mixtystä! En todella tiennyt, että ilmoittautuminen pitää sisällään noin paljon kikkailua. Tavallaan ihan hauskaa, vaikka jotenkin kotikutoisen oloista tämän tason turnauksessa ja tuon tason pelaajilla. Mutta jotenkin ihan hauskaa! 😀 Se jäi kiinnostamaan, että miten löysitte Ulriken kanssa toisenne? Ilmeisesti ei mennyt ihan samalla tavalla, kuin Annan kanssa US openissa, että olisitte kohdanneet vasta ilmoittautumispaikalla, vaan jokin yhteys on ollut jo ennen tätä?

  ISOT TSEMPIT huomiseen dubbelin ja toki myös mixtyyn, kun sen aika on. VAMOS!

  • Hehe, onhan tuo kieltämättä jollain tavalla kotikutoista tuo ilmoittautuminen kisaan ihan perinteisin menetelmin. Mutta ei siitä ole montaa vuotta, kun sama homma oli kaikissa ATP- ja CH-kisoissa joka viikko.

   Ja hyvä kysymys miten Ulriken kanssa tapasimme. Hän itse asiassa kysyi minua pelaamaan Ranskan avoimiin viime keväänä, mutta silloin en itse halunnut mixtyyn mennä mukaan. Nyt olimme molemmat ”paria etsitään” -listalla, ja laitoin viestiä hänen suuntaansa pari päivää sitten. Vähän odottelimme kumpikin korkeammalle rankattua paria, mutta kun ei löytynyt niin päätimme kokeilla yhdessä. Ja juuri ja juuri siis riitti mukaan! 😇

 • Hyvä, että sekanelinpeliin paikka aukesi. Kaaviossa on kahdeksan paria villillä kortilla, joista seitsemän paria ausseja ja lisäksi puolustavat mestarit Brasiliasta. Nuo vievät kyllä melkoisesti tilaa kaaviossa, mutta onpahan ainakin kotiyleisöllä omia kannatettavaksi. Tsempit molempiin nelureihin sekä sinulle, Johnille että Lloydille (kaikki näytätte olevan sekanelinpelissäkin mukana).

  • On tosiaan aika iso tuo kahdeksan villin kortin määrä. Mutta niin se on ollut jo vuosien ajan eli kai siihen on vain totuttava. 😅 Onpahan ns. hyviä kaaviopaikkoja sitten useampiakin kun voi saada villinkortin pareja vastaan. Vaikka tuskin täälläkään kovin huonoja villejä kortteja on mukana…

 • Nyt ei mun matikkapäänuppi tajua…
  ” kaksi tiimiä yhteisrankingilla 67, jotka olisivat pelipareja ristiin vaihtaessaan menneet meidän edellemme”

  Millä laskuopilla kahden parin yhteenlasku ristiin voi tehdä molemmille alle 66?
  Esimerkiksi ranking 20+47 ja 30+37 tekee 67. Mutta 20+30 on joo alle 66 mutta 47+37 ei.

  Vai oliko tuo vaan vähän nopeasti kirjoitettu ja tarkoittaa että silloin olisitte joka tapauksessa tippuneet pois (kun yksikin pari olisi mennyt eteen), ei niin väliä kuinka monta paria olisi tiputtanut teidät?

  Jännä tapa tuo taktikointi ja kiva kun kerrot miten se tapahtuu. Siellä on varmaan ollut muitakin veikkauslappu kädessä mutta vain jotkut voivat voittaa.
  Miten itse laskitte noi rankingit, eihän teilläkään ollut tietoa, vain parhaita arvauksia, vai?

  • Alla oleva kommentti tui sitten näköjään väärään paikkaan, kun oli tarkoitettu vastauksena kommenttiisi.

 • Jos sallit sivusta kommentoinnin, niin itse käsitin ettei tarvinnut kuin yhden perin mennä edelle, niin Harri parinsa kanssa olisi tippunut pois kaaviosta, koska olivat viimeisenä sinne päässeet.

 • Toivotaan yhtä hyviä onnistumisia taktikoinnissa 1. kierroksen peleissä kuin mitä kentän laidalla ilmoittautumisessa ts. jatkopaikat varmistuu molemmissa pelmuodoissa hyvällä pelillä!
  ps. Ulrikke näyttää olevan voimakas lyöntinen pelaaja! 🎾🙂👍

  • …niin ja muista, et norskit ei tykkää sveduista (niinku moni suomipoikakaan ei tykkää 😉)

 • apua mitä taktikointia 😀 alkoi ihan naurattaa! Grand Slam tasolla vielä kynä ja paperi 😄 mutta kaikki keinot käyttöön, itseäni myös ilahdutti pohjoismaalainen yhteistyö 😊 ja harmi että ottelu tosiaan siirrettiin, olin itsekin valmiudessa katsomaan. huomenna tekee aika tiukkaa kun pitäisi herätä arviolta jo viideltä katsomaan 😴 mutta eihän noita voi tietää etukäteen, että esimerkiksi Korda kukistikin vastustajansa melko rivakasti. onnea huomiseen koitokseen! 🎾

 • Ikävää noiden matsien siirrot, mutta minkäs teet. Ilmoille ei voi mitään eikä myöskään voi ennakoida aikaisempien otteluiden kestoja. Johnilla on varmmaan hyvää tietoa teidän vastustajista, helpottaa taktikointia. Tsemppiä 🎾
  Hienoa myös päästää pelaamaan pohjoismaalaisittain dubbeli mixtyä. Tsemppiä 🎾

 • Kommentoin jo tuonne aiempaan tekstiin ottelun siirtoa hyvänä, kun pelotti yöpeli ja huonot muistot siitä, mutta eihän tuo yöhommiksi olisikaan mennyt. Ilmeisesti vastustajat halusivat olla yhden päivän pitempään mukana turnauksessa.

  Jopas meni kikkailuksi tuo sekanelinpeli. Kyllähän tuossa joku olisi voinut refereelle valittaa, että Harri kiusaa, kun omii kynän. Mutta puolensahan se on pidettävä. Ja olisi sinulla taas aika hyvä tarina voittajahaastatteluun. Menemättä yhtään asioiden edelle. 😀

 • Yrittikö Salisbury tai joku muu vielä viime sekunneilla tunkea ilmoittautumislomakkeen ääreen, mutta suojasit hyvällä kyynärpäätaktiikalla? Vai eikö niillä ollut omia kyniä mukana?

 • Mahtavaa työtä Harri, että saadaan nauttia myös sekanelinpelistä! Muistelinkin lukeneeni aiemmin, että vastaavanlainen tilanne on ollut jossain Challengerissä, joten kokemus auttoi tässä tilanteessa selvästi 😉 Itsellä varmaan ilmoittautumisen aikana ois sydän tykyttäny enemmän kuin kentällä ollessa 😂

 • Ihmetytti, että vaikuttiko Ulrikke Eikerin hyvä kaksinpeliranking siihen, että Casper Ruudin tukemana pääsi Norja United Cupiin, vaikka Eikerin kaksinpeliranking on huonompi kuin Suomen Kulikovan sinkkuranking? Vai oliko Ruudin sinkkuranking sitten Ruusuvuorta niin paljon parempi, että Eikerin sinkkuranking ei vaikuttanut tuohon? Laiskahan matikassa minä olen, vaikka pitkän matikan olen ylioppilaana lukenut, mutta isolla mitalla katsoin tätä laiskuuttani. Ei ole ollut paljon esillä se, miksi Suomi ei päässyt United Cupiin ja netistä kun kaivaa, niin puhutaan vain rankingien säännöistä, mutta ei tehdä pesäeroa sinkku vs. dubbelirankingeistä. Ja kun Norja ei pärjää Davis Cupissa, kun miehissä ei löydy samaa kirjoa kuin Suomessa, niin siksikin asia ihmetyttää että onko Norjan naistennis sitten se avain tähän kysymykseen?

  • Kyllä Norja United Cupiin ihan Ruudin henkilökohtaisella rankingilla otettiin mukaan. United Cupiin otetaan 6 maata parhaan mieskaksinpelaajan rankingin perusteella, 6 maata parhaan naiskaksinpelaajan rankingin perusteella ja 6 maata parhaan miehen ja parhaan naisen yhteisrankingilla. Nelurirankingilla ei siis ole väliä. Ja Suomi ei ole mukana siis sen takia, että ykköspelaajamme ei ole tarpeeksi korkealla, eikä ykkös- ja kakkospelaajan yhteisrankingkaan ole riittävä.

Comments are closed.