Australian avoimet sekanelinpeli R32, Heliövaara/Eikeri – Perez/Rojer 7-6(6), 6-7(4), 10-12

Ei tullut sekanelinpelistä tällä kertaa voittojuhlaa. Ensimmäisen kierroksen ottelu ei olisi voinut enää tasaisempi olla, mutta niin vain voitto jäi senttien päähän. Taistelimme urhoollisesti kolme ottelupalloa pelastaen, mutta oma ei tuonut tulosta, ja lopulta vastustajat käyttivät neljännen hyväkseen. Kotimatka kutsuu siis.

Vaikka nelinpelin osalta pelit eilen päättyivätkin niin sekanelinpelissä oli jälleen mahdollisuus kirkastaa tämän kisan muistot. Mieli oli iltapäivällä kentille palatessani ihan virkeänä, ja löimme norjalaisparini Ulriken kanssa lyönnit läpi samalla tulevan ottelun strategiaa miettien. Palautuspuolet loksahtivat luontevasti paikoilleen ja muutenkin kuviot olivat aika selkeät. Kommunikointikieltä vaihdeltiin koko päivän vähän edestakaisin norjanruotsin, suomenruotsin ja englannin välillä, mutta viesti saatiin aika hyvin kyllä joka kerta perille.

Matsimme oli ohjelmassa viidentenä pelinä kentällä 6, mutta kun kentän edeltävään otteluun laitettiin yhden pelaajista kaksinpelin venymisen takia uusi alkamisaika kello 17, niin meidän matsillemme yritettiin löytää toista kenttää, jotta pääsisimme vähän aikaisemmin aloittamaan. Kentällä 13 matsit loppuivatkin hyvissä ajoin ja kaikki neljä pelaajaa olivat lämmittelyt tehneinä valmiita matsiin, kunnes kisanjohdolta tuli viesti, että kentälle 13 siirrettäisiinkin toinen ottelu. Aika harvinaisen sekoilevaa toimintaa kisan puolelta, mutta niinpä päädyimme siis odottamaan alkuperäisen ohjelman mukaisesti omaa vuoroamme kentällä 6.


Matsi oli pelillisesti aika tyypillistä sekanelipeliä. Hieman normaalia nelinpeliä ailahtelevampaa, mutta kkuitenkin ihan viihdyttävää. Tapahtumia riitti niin paljon, ettei niitä täsäs kohtaa kaikkia varmaan edes muista, mutta ensimmäisessä erässä kummankin tiimin naispelaaja hävisi syöttönsä kahdesti, kun taas miehet onnistuivat pitämään. Olimme tie breakia peräti 0-5 -tappiolla ennen kuin paras vaihde löytyi. Pelastin vastustajien eräpallon puhtaalla tuuripokavolleystopparilla, mutta omassa eräpallossamme väliinmenoni oli todella onnistunut.

Toisessa erässä jatkettiin aika pitkälti ensimmäisen erän kaavalla. Mursimme Perezin syötön 3-3 -tilanteessa Ulriken hurjalla palautuksella no-ad -pisteeseen, mutta valitettavasti Perez teki saman heti seuraavassa gamessa. Luulimme Ulriken kanssa kumpikin tuon Perezin palautuksen olleen pitkä, mutta hawk-eye -järjestelmän mukaan puoli palloa oli viivalla. Eikä sitä sopinut haastaa. Enempää murtoja ei nähty, joten erä ratkaistiin tie breakissa. Tuohon tie breakiin sattui omaan peliini ainoa heikompi syöttöjakso, ja kun vastustajat onnistuivat omassa pelissään niin kolmanteen erään mentiin.

Olimme kolmannessa erässä melkein koko ajan perässä, eikä tuurikaan tuntunut oikein käyvän. Pelattiin useampikin tiukka palloralli, mutta pian taululla oli kuitenkin lukemat 6-9, ja vastustajila kolme ottelupalloa. Kaivoin kuitenkin tuohon paikkaan kaksi ässää, ja Ulrike 8-9 -tilanteeseen huikean palautuswinnerin Rojerin syöttöön, mikä tasoitti tilanteen. Puoltenvaihdon jälkeen Rojer syötti vielä tuplan, joten nyt oli matsipallo meidän tiimillämme.

Tiesin tasan tarkkaan mitä tuossa kohtaa tehdä, sillä sovimme Ulriken syöttävän Pereziä kohti ja minun menevän väliin vaikka väkisin katkaisemaan krossipalautuksen. Ulriken ykkönen ei ollut ihan kovimmasta päästä, ja Perez tinttasi palautuksensa täysillä minua kohti, mutta mailani oli edessä ja osuma hyvä. Pallo jäi kuitenkin jollain ihmeen konstilla verkkonauhaan, vaikka luulin olevani niin lähellä verkkoa, ettei tuo olisi mahdollista. Tasoissa oltiin taas, ja seuraavaan pisteeseen Rojerin palautus oli harmillisen syvä. Eikä Ulrike saanut vastustajien seuraavassa matsipallossa enää Perezin syöttöä kunnolla takaisin.

Pettymys oli valtava ja olo ihan kauhea tappion jälkeen, ei se siitä miksikään muutu oli sitten kyseessä mixty tai neluri tai vaikkapa kansallinen kisa. Häviäminen on vaan niin inhottavaa. Varsinkin, kun voitto oli niin lähellä kuin se vain voi olla. Taistelimme upeasti ja annoimme kaikkemme, teimme jopa ottelupallossakin täysin oikeat valinnat, mutta toteutus oli sentin pielessä. Aika pieni ero kentällä, mutta aika iso ero kentältä poistumisen jälkeen.

Ulriken kanssa oli kyllä kokonaisuutena varsin mukava pelata. Saimme hyvän tsempin päälle helposti ja pelaaminen oli muutenkin rentoa ja jopa nautittavaa. Oma syöttöpelinikin oli jälleen ihan eri tasolla kuin nelinpeleissä tällä viikolla. Mutta valitettavasti ottelut jäivät tällä kertaa yhteen. Olisi ollut enemmän kuin siistiä jatkaa toiselle kierrokselle, mutta nyt sen sijaan on aika miettiä kotimatkaa.

Eipä tältä Australian reissulta kokonaisuutena jäänyt siis kovin paljoa menestystä mukaan otettavaksi. Pari matsivoittoa kyllä, mutta enemmän oli tietysti toiveissa. Esikisat menivät vähän penkin alle Johnin loukkaantumisten takia, eikä kaavio Melbournessa ollut tällä kertaa kovin suosiollinen. Pelikin oli melko ailahtelevaa. Kokemuksia kuitenkin nämäkin. Ja kai se on positiivista, että terveydentila on kotiin lähtiessä parempi kuin tänne saapuessa.

Hyvää on kuitenkin varmasti taas jossain vaiheessa tiedossa. Toivottavasti jo tasan kahden viikon päästä, kun Turussa pelataan Davis Cupia. Sitä ennen luvassa on treeniä ja sen jälkeen puolestaan hyvä kisaputki, kun pelaamme Johnin kanssa Marseillen, Rotterdamin, Dohan ja Dubain kisat perä jälkeen. Pian siis kohti kotia ja sitten taas kohti uusia koitoksia!

PS. Pahoittelut, etten ole ehtinyt oikein kommentteihin vastailla viime päivinä. Luen ne kyllä joka kerta, joten hukkaan eivät ikinä mene!

10 thoughts on “Australian avoimet sekanelinpeli R32, Heliövaara/Eikeri – Perez/Rojer 7-6(6), 6-7(4), 10-12

 • Voihan match tie break! Huikea nousu omaan ottelupalloon ja jo hetken olin valmis rakastumaan tuohon ratkaisumuotoon. Mutta mitä vielä. Aika hyvin veti taas ilman pois huoneesta.

  Aika raju reissu oli ihan fanituksen puolestakin, mutta kokemuksia kertyy. Ilmeisesti teillä on Peersin kanssa luotto siihen, että mahduttu jopa 500:siin sisälle? Toivotaan, että näin on ja myös tulosta alkaa syntymään. Davis Cupia ajatellen on kyllä kovempi luotto Suomen joukkueeseen kuin koskaan. Sieltä sitten positiivinen kierre käyntiin.

 • …kyllä jäi harmittamaan ja kovasti ihmetyttää toi aussien kotiin päin veto noissa ottelujärjestelyissä. Perez ja Rojer oli tietty viime hetkellä halunnukin matsin mahdollisimman myöhäseen ajankohtaan. Siis samaa sekoilua/kotiinpäinvetoa aussi kiertue alusta loppuun… voihan nenä. Näin siis maailmalla hommat hoidetaan…
  …ja kaivellaan sit taas uusia matoja ja vamos-vamos… 🎾😉👍

 • Oli tasaista, oli tasaista, kuivvainolisvoinukäyrä. Harmi ettei käyny. Sitten vain valmistautuminen pieneen lämpötilavaihdokseen ja nokka kotia ja DCia kohti. Minulla on usko sen suhteen sikäli horjunut, että Otolla on ollut jokseenkin alavireisiä matseja. Vaan hänhän aina syttyy kotiyelisön edessä, joten ehkä lakkaankin horjumasta. Turvallista ja sujuvaa kotimatkaa, pysyhän edelleen terveenä! Ilmeisesti ette Peersin kanssa enää treenaile ennen kotiinpaluutasi.

 • Jännityksellä seurattu kaikki matsit, mutta nyt ne valitettavasti loppu. Uutta matoa koukkuun vaan Euroopassa.
  Tänään oli parhaat kannustajat katsomossa. Hyvin oli perhe poimittu streamiin!
  Tsemppiä kevääseen ja hyvää kotimatkaa.

 • Pihkura että oli lähellä. Katsoin matsin D+ lta ja mekkala oli tosi kova. Näin TVstä katsottuna, sisään tuomittu pallo oli kyllä out. Ihmetyttää järjestäjien toiminta, ottelut venyvät aamutunneille, oliko esim. Emilin matsia jatkaa lähes aamuun asti?
  Nyt katseet DC- koitokseen ja tsemppiä koko Suomen joukkueelle 🎾🇫🇮🎾

 • Näin voi käydä kun erot ovat hyvin pieniä, ei auta. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

  Yllätyin kovasti kun lehdistö tarttui tuohon mixtyn hakemiseen ja julkaisi sinun paljastuksesi. Luulin että täällä meillä on salaseura jota muut eivät lue!

  Värianalyytikkomme Laura sanoo varmaan viimeisen sanan mutta uusi Yonexin asu (turkoosi?) on oikein onnistunut.

 • harmi, että ottelunne alku venyi, niin ehdin nähdä vain ekan erän. upea nousu katkaisuerässä! sitten kun ehdin myöhemmin (suomen aikaa) päivällä katsoa tuloksen, niin melkein sattui, oli niin tiukka taisto. harmi, että reissu päättyi tähän, mutta onneksi pelivuosi on vasta alussa 🎾

  ja totta, olinkin jo kerinnyt unohtaa, että miten viime vuoden aussikiertue päättyi 😱 aika kultaa muistot. jos siihen vertaa, niin mieluummin lähtee kotiin terveenä ja hieman huonommilla tuloksilla.

  uusi peliasu oli oikein kivan värinen, varsinkin shortsit 🤩 kiva sinisen sävy!

  turussa palataan asiaan parin viikon päästä! 🎾 jossei tule mitään lakkohässäkkää, niin tarkotus olla pe & la paikan päällä katsomossa 😁

 • Edelleen ihmettelen ja en ole mistään löytänyt tietoa, että miksette pelanneet Anna Danilinan kanssa parina, kun teillä kerran on ollut huima menestys. Annahan oli myös Australiassa, mutta toisen kanssa.

  • Marjatan kysymykseen vastauksena on, että yhteisranking ei olisi riittänyt sisäänpääsyyn. Anna pelasi Moltenin kanssa, jonka ranking on 13 (Annan 44), joten yhteisranking oli riittävän pieni kaaviopaikkaan. Harrin ja Eikerin ranking oli hieman suurempi, mutta kuitenkin sellainen, että pääsivät siis juurikin viimeisenä parina sisään. Kyynerpäätaktiikan avustamana 🙂

Comments are closed.