Davis Cup Suomi-Portugali – Ennätysyleisöä odotetaan viikonlopulle

Australian pölyt sekä aikaerot on jo karistettu jaloista, sillä kotimaisen tenniksen yksi vuoden kohokohdista eli Davis Cup -kotiottelu Portugalia vastaan alkaa olla jo aivan ovella. Saavuin muun joukkueen mukana Turkuun tiistaiaamuna, ja olemme nyt saaneet jo useamman treenin aikaiseksi upealla Gatorade Areenalla. Ottelut alkavat perjantaina ja jatkuvat vielä lauantaina, jolloin oma kohokohtani eli nelinpeli on päivän avausmatsi.


Australiasta ei tällä kertaa ollut mikään kiire pois, sillä perhe oli mukana reissussa ja kyllähän tuolla kesäisessä Melbournessa olisi helposti viettänyt vielä vaikkapa ylimääräisen kokonaisen viikonkin. Saimme kuitenkin lentoliput vaihdettua parhaiten viime viikon tiistaille, joten otimme pari päivää lomaa perheen kesken ennen kuin suuntasimme Bangkokin kautta takaisin talviseen Helsinkiin. Matka meni pienten lasten kanssa kokonaisuudessaan todella hyvin, joten eiköhän tässä voi ottaa perhettä tänä vuonna mukaan enemmänkin, kun vaimokin on vielä äitiyslomalla. 😊


Sulattelin matkan rasituksia kotona vain yhden päivän verran ennen kuin palasin torstaina treenisalille Urhean kampukselle ja tenniskentille muun muassa Varistoon ja Kauniaisiin. Valmentajani Boris oli mukana menossa ja saimme kentälle toiseksi valmentajaksi myös Danil Gavrilyukin, jotta pystyimme treenaamaan paljon lyöntisuunnanmuutoksia. Fokus oli paljolti perustekemisessä, iso kasa tehtiin toistoja muun muassa volleypeliin eri puolilta kenttää sekä iskulyöntiin ja syöttöön.

Sunnuntaina ohjelmassa oli Davis Cup -viikoille usein kuuluva Pro-Am -tapahtuma Tennisliiton sponsoreiden kanssa. Tällaisia ihan hauskoja pelitapahtumia harrastajien kanssa tulee tehtyä muutaman kerran vuodessa, ja kyllähän kentällä on noissa keskimäärin aika hyvä tunnelma. Maanantaina palasin kuitenkin jälleen vähän kovempaan tempoon, kun pääsin Emilin kanssa vetämään laadukkaan kolmen tunnin treenin Talissa. Kummasti tekee lyönnille aika hyvää, kun pitää tsempata jalkatyön kanssa koko ajan ja pitää keskittyminen tapissa.

Osa joukkueesta suuntasi Turkuun jo maanantaina, mutta itse hyppäsin auton rattiin tiistaina, kun Gatorade Areenan virallinen pelikenttä valmistui. Pelialusta on täsmälleen sama kuin Argentiina-ottelussa vuosi sitten, sillä palat korjattiin tuon ottelun jälkeen varastoon, eikä niihin ole koskettu ennen tätä viikkoa ollenkaan. Mitään uudelleenmaalaustakaan ei tarvittu, vaan palapeli koottiin maanantai-tiistai -yönä kasaan ja tiistaina päästiin siis bollaamaan.


Joukkueilla on täällä Turussa mahdollisuus treenata myös Impivaaran hallissa, mutta maanantain jälkeen kaikki ovat kyllä tyytyneet harjoittelemaan Gatorade Areenan upeissa puitteissa alustaan totutellen. Kenttäaika jaetaan tasan siten, että kumpikin maa saa tiistaina ja keskiviikkona 2*3 tuntia harjoitusaikaa päivässä. Torstain arvontatilaisuus leikkaa pari tuntia treeniaikaa pois iltapäivästä ja perjantaina pelataan jo otteluita, mutta noidenkin päivien osalta treeniajat sovitaan hyvissä ajoin.

Itse treenasin tiistaina reilut puolitoista tuntia Oton kanssa, ja tänään keskiviikkona sitten vähän erilaisen kuvion, kun vedin kolme tuntia peräkkäin niin, että ensimmäisen tunnin nelinpeliä Emilin, Patin ja Eeron kanssa, toisen tunnin 1vs2 -kuvioita Emilin sekä Oton kanssa ja kolmannen tunnin kaksinpelipisteitä Emilin kanssa. Hyvää sopeutumisharjoitustahan tuo oli, ja olipa kyllä pitkästä aikaa siistiä päästä kokeilemaan kaksinpelitasoa ihan maailman kärkimiestä vastaan. Jalka liikkui ja tahdonvoimaa löytyi, mutta ei kyllä paria syötönpitoa enempää ollut Emililtä otettavissa. 🙄 Mutta on kyllä lyönti itselläkin hyvässä iskussa, kun on päässyt kovassa tempossa treenaamaan useamman päivän peräkkäin.


Fiilis on siis ihan kohdallaan, kun matsien alku lähestyy. Olosuhteet ovat meidän joukkueellemme tutut ja erittäin sopivat, sillä kenttä on melko nopea ja pomppu matala. Dunlop Fort -palloillakin on tuntuma kohdallaan, mutta jostain syystä pallot ovat tällä viikolla kyllä kuluneet käytössä todella nopeasti, mikä väkisin hidastaa peliä. Uusilla palloilla vauhtia riittää, mutta kuluneilla palloilla tullaan kyllä näkemään myös pitkiä ralleja.

Ennakkotietojen mukaisesti katsomoissa tullaan näkemään kirkkaasti uusi ennätysmäärä yleisöä, joten eiköhän hallissa tule olemaan myös aika herkullinen tunnelma lyödä palloa perjantaina ja lauantaina. Kaikki kannustus tarvitaankin, sillä helpolla ei tulla missään nimessä Portugalia vastaan pääsemään. Tiukkoja eriä tullaan näkemään varmasti paljon, ja tie breakejakin todennäköisesti useampikin.

Portugalin kokoonpanossa on useampi vaihtoehto sekä kaksin- että nelinpeliin. Ykköspelaaja Nuno Borges nousi juuri Australian avointen 4. kierroksen paikallaan Emilin ohi 50 parhaan joukkoon ATP-listalla, ja kakkospelaajaksikin on tyrkyllä sekä nuori yllätysvalmis Henrique Rocha että että erittäin kokenut ex-top30 -pelaaja Joao Sousa. Neluritiimin osaltakin Portugalilla on useampi vaihtoehto, mutta eiköhän ainakin minulle Adelaiden matsista tuttu Francisco Cabral ole kentällä.  

Perjantaina pelataan siis ensin kaksi kaksinpeliä kello 17.30 alkaen ja lauantaina sitten ensin nelinpeli kello 15, minkä jälkeen vielä kaksi kaksinpeliä. Parhaiten matsit näkee paikan päällä, mutta kaikki pelit näytetään myös YLEn kanavilla television kautta. Pelissä on paikka 16 parhaan maan Group Stagelle, ja olisihan se upeaa päästä viime vuoden tapaan hakemaan syyskuussa paikkaa Davis Cup -finaaleissa. Laitetaan siis kaikki peliin ja toivottavasti luvassa on paljon tuuletuksia ja upeita kokemuksia itse kullekin. Vamos!

5 thoughts on “Davis Cup Suomi-Portugali – Ennätysyleisöä odotetaan viikonlopulle

 • Kaikki kuulostaisi olevan kunnossa, Ottokin, vaikka taisi jonkin nilkkaongelman tms. vuoksi luovuttaa Quimperissa männä viikolla. Teidän perheestä on kehkeytynyt oikein rutinoitunut matkatiimi, mikäpäs sen somempaa, kun niitä matkapäiviä vuoden mittaan on kuitenkin tulossa runsain mitoin. Nyt peukut ja varpaat pystyyn, tiukkaa ruudun tuijotusta perjantaina ja lauantaina, ja jihuu, siitä se taas aukeaa tie kohti DC finaalia!! Revetköön vaikka hallin katto, onhan se upeaa, että saatte ennätysyleisön!

 • Aijai, nyt kyllä lipsahti postaustahti luvatusta 🙂

  Vähän kerkesi välissä Sirkankin mainitsema Oton viime viikon luovutus huolta aiheuttamaan, mutta ilmeisesti hänkin on pelikunnossa.

  Tulevia viikkoja ajatellen, niin olin vähän huolissani, että mitenkä teidän yhteisranking Peersin kanssa riittää, mutta tällä tiedolla olisitte Marseillessa jopa sijoitettuja ja Rotterdamissakin sopivasti sisällä. Menestys noissa vähentäisi tietysti tuota jännittelyä.

  Mutta eipä mietitä sitä vielä sen enempää. Melkoinen Davis Cup -viikonloppu on varmasti edessä. Kiinnostus joukkuetta kohtaan on kasvanut ja sen myötä myös odotukset. Varmasti tiukkoja vääntöjä on luvassa, mutta vahva on usko siihen, että Suomen joukkueen upeat otteet jatkuvat ja syksylle on jälleen samanlaista herkkua tarjolla. Isot tsempit koko joukkueelle!

 • Joukkueenne viime syksyn Davis Cup-hurmoshengellä ja kovilla tuloksilla teitte kyllä uskomatonta Suomi-tenniksen historiaa, mistä on nyt hienoa jatkaa upeissa Gatorade Areenan puitteissa👍
  Portugali on paperilla kovatasoinen vastustaja, mutta teillä on kovemmat näytöt ja aivan huikea joukkue!💪💪💪 …ei muuta kuin hurmosta päälle ja seuraavalle kierrokselle! 👍👍👍

 • Australian loma takana (jossa pari tennismatsiakin ohessa). Australian avoimissa kyllä lopputulos oli toivomani eli Bopanna/Ebden voittoisa ja päättyi muutkin nelurit (naiset ja sekanelinpeli) kuten toivoin.

  Oton luovutuksen syy mietitytti, mutta onneksi taitaa olla kunnossa. Niklas-Salmisen pelit tuntuneet sujuneen viime aikoina hyvin, joten se hyvä asia. Teksti-TV:stä jossain vaiheessa bongasin, että Kaukovallan tilalla on Vasa tällä kertaa.

  Yleisesti davis cupista pohdintaani. Ainoa oikea versio on se mitä nyt pelataan eli 2 kaksinpeliä, nelinpeli ja 2 kaksinpeliä. Lohkovaiheen ja finaalivaiheen kolmen matsin kombo ei oikein toimi ja nelinpeli jää välillä kokonaan pelaamatta. Normaalissa viiden matsin versiossa neluri on se keskimmäinen ottelu ja mietinkin, että miksei se voisi olla noissa kolmen matsin versioissa myös? Ensin olisi kaksinpeli, sitten nelinpeli ja tarvittaessa se toinen kaksinpeli. Muuttaisi joukkuetaktiikkaa, antaisi nelinpelille enemmän näkyvyyttä ja painoarvoa ja silloin myös tulisi aina pelattua. Peukut Portugalia vastaan.

Comments are closed.