Marseille ATP250 R16, Heliövaara/Peers – Herbert/Jacq 6-2, 6-3

Näin se käy, saatiinpahan Johnin kanssa juuri sitä mitä tilattiin eli vakuuttava voitto Marseillen kisan avauskierroksella. Tiukkojen paikkojen tekeminen oli terästä, sillä vastustajat eivät saaneet meitä murrettua, kun taas me onnistuimme kolmesti. Hyvällä fiiliksellä jatketaan siis kohti torstain toista kierrosta.

Saavuin Marseilleen myöhään sunnuntai-iltana, mutta into oli kova päästä harjoittelemaan heti maanantaiaamuna. Varsinkin, kun pääsimme matsikentälle aloittaessamme Johnin kanssa treenit jo 8.30 aamulla. Haimme tuntuman kuntoon pelikentällä, minkä jälkeen pelasimme iltapäivällä erän verran pisteitä Pattin ja Vasil Kirkovin kanssa treenikentällä parin kilometrin päässä kisapaikasta. Koska lyönti oli Davis Cupin jälkeen iskussa, niin mitäpä sitä sen enempää tarvitsisi ennen matsia tehdä.

Otteluohjelma tiistaina oli sillä tavalla yllättävä, että saimme kunnian pelata ensimmäisen kierroksen nelurimme peräti kisan keskuskentällä, joka on yleensä viikon alussa varattu lähinnä kaksinpeleille. Mutta eipä tuo haitannut yhtään, päin vastoin. Löimme aamulla puolen tunnin ajan lyönnit läpi ja totesimme olosuhteiden olevan keskuskentällä samanlaiset kuin muilla kentillä eli pomppu on melko matala, mutta kuitenkin karhealla kentällä myös varsin hidas. Babolat Team -pallot kuluvat myös melko nopeasti varsin pörröisiksi.


Matsin alkaessa keskuskentällä oli pieniä teknisiä vaikeuksia, sillä sekä Foxtenn-haastojärjestelmä että shot clock olivat epäkunnossa. Meidän peliämme tuo ei kuitenkaan haitannut. Pidimme kumpikin avaussyöttövuoromme vähän alhaisesta ykkössyötön prosentista huolimatta ja otimme aikaisen murron heti 2-1 -tilanteessa Jacqin syötössä. Minun syöttövuoroni 4-2 -tilanteessa lipsahti 0-40 -tilanteeseen, mutta erittäin vakuuttavat seuraavat neljä pistettä toivat kuitenkin pidon meille. Ja otimme vielä tuon perään neljä seuraavaakin pistettä murtaen Jacqin nollille, mikä tarkoitti ensimmäistä erää meille lukemin 6-2.

Toisen erän kulku oli ensimmäiseen erään verrattuna hämmentävän samankaltainen. Mursimme jälleen Jacqin syötön todella vahvan palautuspelini myötä 2-1 -tilanteessa, minkä jälkeen minä jouduin jälleen 0-40 -tilanteeseen syöttäessäni 4-2 -johdossa. Mutta jälleen löytyi takataskusta neljä erinomaista pistettä peräkkäin, mukaan lukien kaksi ässää. Jacq sai vihdoin ja viimein pidettyä syöttönsä 5-2 -johdossamme, mutta Johnin syötönpito ottelun loppuun oli rautaa. Koko ottelu meille siis reilussa tunnissa ja täysin ansaitusti.


Jotenkin toiminta kentällä oli tänään todella vakuuttavaa, juuri sellaista mitä voittoisa Davis Cup saa aikaiseksi. Oma palauttaminen Jacqin syöttöihin oli suorastaan murhaavan hyvää, ja vaikka Herbert syöttikin selvästi vahvemmin, ei meidän tarvinnut tuosta stressata. Verkkopeli oli myös tikissä, emmekä me montaa pistettä hyökkäysasemasta hävinneet. Ainoa pieni miinus tulee kahdesta 0-40 -tilanteeseen joutumisesta omissa syötöissäni, mutta eipä kai tuotakaan kannata liikaa murehtia, kun kummallakin kerralla peli noihin murtopalloihin oli suorastaan erinomaista. Syöttö toimi vahvasti, ja seuraavassa matsissa pitää vain muistaa ottaa sama tappajanvaisto käyttöön heti syöttövuorojen alusta alkaen.

Seuraava ottelumme on vuorossa torstaina, ja vastaan siinä tulee varmasti paha pari. Australian avoimissa yllätyksellisesti aina semifinaaliin asti päässyt pari Machac/Zhang voittivat kumpikin tänään jo kaksinpelinsä ja ovat siis varmasti hyvässä vireessä myös nelurissa, jossa he saavat huomenna vastaansa saksalaisparin Jebens/Frantzen. Saksalaiset kukistivat minut ja Miesin Metzissä viime syksynä hurjan syöttöesityksen päätteeksi, joten tuostakin matsista voisi etukäteen odottaa varsin tiukkaa taistoa.

Helppoa ei siis tule jatkossa olemaan, mutta ei kai sitä kukaan odottanutkaan. Marseillesta on kuitenkin minulla hyviä muistoja kolmen vuoden takaa, kun uran ensimmäinen ATP-voitto osui kohdalle, joten pidetään nuo hyvät fiilikset mielessä koko tämän viikon, niin eiköhän tästä hyvä tule.


Ensi viikolla pelataan Johnin kanssa joka tapauksessa Rotterdamissa, mutta helmikuun kahden viimeisen viikon osalta suunnitelmiin tuli eilen muutoksia, kun totesimme Dubain alustavan ilmoittautumislistan näyttävän suorastaan toivottoman kovatasoiselta. Ilmoittautuminen tuonne Dubaihin sulkeutuu viikon päästä, ja olisimme tällä hetkellä olleet viimeisenä sisällä pääsarjassa, mutta hyvin olisi ollut mahdollista, että joku tulee vielä meidän edellemme listalle. Dubain kanssa pelataan samaan aikaan kuitenkin myös toinen ATP500-kisa Meksikon Acapulcossa, ja vaikkei tuo alun perin ollut ajatuksissa, niin alustavien listojen perusteella Acapulcossa pääsarjapaikka aukeaa selvästi todennäköisemmin.

Normaalisti päätöstä voisi toki odottaa aina ilmoittautumisen päättymiseen asti, mutta eilen maanantaina sulkeutui kuitenkin jo Dubaita edeltävän viikon ilmoittautuminen. Tarkoituksemme oli pelata kahden viikon päästä ensin Dohassa, mutta eipä siinä olisi mitään järkeä lentää Rotterdamista Dohaan ja sieltä Meksikoon. Niinpä vaihdoimme Dohan tilalle toisen Meksikon kisan eli Los Cabosin, ja näin ollen ohjelmassa on siis Lähi-Idän kiertueen sijasta kaksi viikkoa Meksikossa. Kai sitä sielläkin kelpaa tennistä pelata, vaikka matka on vähän pidempi ja aikaeroa enemmän. Mutta päästäänpähän ainakin mukaan. 😊

20 thoughts on “Marseille ATP250 R16, Heliövaara/Peers – Herbert/Jacq 6-2, 6-3

 • No hienoa kun voititte! Huonoa kun en saanut mistään toimivaa streamia, eli näkemäti jäi. VoitonIlo ei tästä himmenny, mutta kyllä pitäis huomenissa päästä näkemään Eemelin ja Patin pelejä. Kuten myös teidän torstaina. Siinä toivossa, ja paljon onnea toivotellen torstain tod.näk. kovaan matsiin, Do It!!!!!

 • Kiva, että lähti Euroopan kiertue hienosti käyntiin ! Ja harmi, että sinulta jää Dubai väliin … itse ennätin jo varata liput sinne siinä toivossa, että pääsisin taas kannustamaan sinua ainakin finaaliin asti viime vuoden malliin. Nyt vain oikein paljon onnea Marseillen ja Rotterdamin jälkeen Meksikon kisoihin.

  • Hyvin sujuu sisätennis taas. 🙂 Mutta oli kyllä minustakin harmi, ettei Dubai tänä vuonna toteutunut, kovasti tuosta kisasta tykkäsin ja matkustuksenkin kannalta paljon lähempänä kuin Meksiko.

 • Varsin vakuuttavat oli lukemat lopussa taululla, joten siitä on aina hyvä jatkaa. Peliä ei tullut nähtyä, mutta vähän kerkesi salaa tuloksen kehittymistä seurata. Pari syöttövuoroa vähän ylimääräistä tykytystä aiheutti, mutta muuten sai varsin levollisin mielin olla. Eihän se ihan optimi ole, että päätyy molemmissa erissä kertaalleen omassa syötössä 0-40-tilanteeseen, mutta otetaan isona positiivisena se, että peli pysyi niissä tilanteissa kasassa ja syöttö toimi aseena.

  Vähän pakon sanelema ratkaisu tuo Meksikon keikka, mutta varmasti oikea valinta. Kisoihin on pakko päästä ensin sisälle, jotta niissä voi menestyä. Meksikon kisoissa kaaviot eivät ehkä ole ihan niin armottomia, mutta mistä sitäkään varmaksi tietää. Menestystä ja pisteitä joka tapauksessa kaipaisitte, jotta tietää varmaksi, mitä teette maaliskuussa. Mutta taas lipsahti pahasti tulevaisuuden puolelle. Tällä viikolla on tosi hyvä paikka iskeä ja siitä sitten samalla sykkeellä ensi viikkoon. Ja taas lipsahti tulevaan… 🙂 Tsempit torstaille, hyvä siitä tulee!

  • Jep, tulos oli mukavan selvä, vaikka ottelun sisälle toki mahtui taas muutama tiukempi paikka. Mutta kun niistä selviää, niin itseluottamus kasvaa ja jatkossakin varmasti kulkee. Lisää tätä ja mennään tosiaan ottelu kerrallaan. 🙂

 • Hyvä voitto.
  Unibet ei pelittänyt minullakaan, joten siirryin kahviosastolle.
  Ehkä hyvä ettei tarvinnut seurata noita 0-40 tilanteita.
  Livescoren kautta näytti muuten rutiinivoitolta.
  Pitäkää hyvä vire päällä myös jatkossa!

  • Taisi tosiaan olla hieman säätöä streamien kanssa. Toivottavasti jatkossa vähemmän ja pelikin kulkee. 🙂

 • Hyvät sinne ja jatkoon kanssa! 🎾😊👍 Kiireessä jäi matsi kattomatta, mutta nopeasti saavutettu vakuuttava tulos puhuu puolestaan! Tsemppii Mexicon-turneelle! 👍👍👍
  ps. Pyydäpä Johnia muistelemaan muutamalla sanalla tänne blogiin Kontisen kanssa kulkemaansa matkaa….??? 😉

  • Kiitos, kliinisen mukava aloitus, josta on hyvä jatkaa. Ja täytyypä kysyä olisiko Johnilla kiinnostusta kirjoittaa pientä muistelua 🙂

 • Onnittelut voitosta.Toivotaan että tästä se voittoputki alkaa.Potentiaalia teissä kahdessa todellakin on👍

  • Kiitos! Samaa mieltä, kyllä tästä tiimistä voi hyvinkin tulla vaikka mitä 💪

 • Onnittelut vakuuttavasta voitosta!

  Hyvältä näytti molempien tekeminen. Ne kaksi syöttövuoroa, jotka lipsahtivat 0-40 tilanteeseen, tapahtuivat vähän varkain ja osin huonon tuurin saattelemana. Kummallakin kerralla syötit hyvän ykkösen joka tuli takaisin puolituurilla löysänä roikkuna takarajalle. Ekassa erässä teillä oli epäselvää kumpi lyö ja tulokseni Peersin puolituuppaus, toisessa erässä sinulle ei ollut oikein hyvää saumaa tykittää kuolleeseen palloon. Näitä seurasi kummassakin erässä todella epätyypillinen karkea lentolyöntivirhe, ja ainoastaan kolmas piste tuli vastustajille hyvän syötönpalautuksen avittamana. Normaalisti nuo hajaantuvat vähän eri syöttövuoroihin, mutta nyt kaikki sattui osumaan samaan geimiin. Selkä seinää vasten kuitenkin syötin aivan halvatun hyvin ja pelasitte todella kliinisesti verkolla. Ja tämä oli mielestäni se pelivireen todellinen mittari, eli pelitasoa nostetaan kun tarvis ja homma hoidetaan sitä kautta himaan. Kelpaa ottaa taas aimo annoksen lisää luottoa seuraavaan matsiin! Toivottavasti saatte tänään hyvät treenit alle ja kuvioita hiottua taas astetta yhtenäisempään suuntaan. Vamos!

  • Tarkasti luonnehdittu ja ihan samaa mieltä olen noista kummastakin 0-40 -tilanteesta. Välillä pisteet lipsahtavat vastustajille myös hieman tuurillakin. Pääasia oli kuitenkin, että selkä seinää vasten peli oli rautaa. Ja tuota peliä kun jatketaan, niin hyvä tulee. 💪

 • Ranskalaiset näköjään suuttuivat kun Emil pudotti ranskalaisen jatkosta. Nyt yrittävät väsyttää Emilin laittamalla kahteen peräkkäiseen matsiin.
  Luulisi että Harri/John matsin olisi voinut laittaa ensin ja sitten vasta Emilin toisen…. Mutta näin patonkia väännetään tuossa maassa.

  Tuosta pallojen kulumisesta on puhuttu aikaisemminkin ja ilmeisesti pelaajat aina valitsevat vähiten kuluneen pallon. Mutta voisiko sitä joskus käyttää hyväkseen ja ottaakin kuluneimman pallon. Ehkä vastustaja ei osaisi ennakoida sitä vaihtoehtoa?

  • Andy Murray jossain haastattelussa totesi, että etsii ykkössyöttöä varten sen tuoreimman pallon, mutta kakkosta varten taas kaikkein kuluneimman. En tiedä onko yleinen käytäntö, mutta ymmärrän pointin.

   Itse välillä mietin sitä, että miksei 2-syöttöä käytetä aina silloin tällöin ykkösen ”tilalla”. Siinä on sekä se yllätyksellisyys, mutta varsinkin nelurissa löytyy tosi taitavia syöttäjiä joiden kohdalla kakkossyöttö on palautettavalle usein haastavampi kontrolloida, kun taas siihen flättiin kovaan ykköseen on välillä helpompi reagoida kun pääsee vaan kontraamaan ja hyödyntämään pallon liike-energiaa. Mutta, minä nyt olen täysi amatööri, kunhan näitä nyt päässäni pohdiskelen lajista oikeasti mitään ymmärtämättä 😀

  • Emil vetää samoilla lämmöillä ja flowlla 🌞, mutta joo, mietin ihan samaa tuosta pelijärjestyksestä.

   • Toinen joka laitettu urakoimaan on Kiinan Zhang. Klo 14.30 kaksinpeli Kanadan Felixiä vastaan ja klo 17.10 (nämä Suomen aikaa) nelurissa Machacin kanssa Harria ja Johnia vastaan (Machac pelasi toisen kierroksen kaksinpelinsä voittoisasti jo eilen). Toivottavasti Felix kypsyttää Zhangia kunnolla ja olisi sitten Harrille ja Johnille helpommin kellistettävissä.

    • Felix kaatui suoraan kahdessa erässä, mutta toivottavasti Zhang leijuu liian korkealla ja keskittyy vaan kaksariinsa. Tai no, mitä tässä turhaan vastustajalle toivotaan mitään huonoa, normipelillähän ne kaatuu!

Comments are closed.