Kohti Miamia ja massakauden suunnitelmista

Parin viikon postaustauko päättyy nyt, kun lentokoneen nokka suuntaa kohti Miamia. Vietin edelliset kaksi viikkoa kotona ensin kehoa kuntouttaen ja sitten perus treeniä tehden, joten onhan se jo aikakin palata taas kisakentille. Miamissa vuorossa on siis ATP1000-kisa John Peersin kanssa, mutta sen jälkeen kuviot menevät hieman uusiksi.

Palasin Meksikosta melkein tasan kaksi viikkoa sitten kotiin, eikä mies kyllä ollut lähelläkään täyttä kuntoa. Selkä oli heikossa kunnossa välilevyongelman mukanaan tuoman suojakrampin kanssa, minkä lisäksi Meksikon tuliaisena tuli myös epätoivottuja suolistobakteereja. Ja kun samaan syssyyn saatiin vielä kevyt flunssa ja kuumettakin päälle, niin hieman oli puhti kyllä poissa. Kotioloissa menikin lopulta melkein koko ensimmäinen viikko kotona lepäillen.


Aloin kuitenkin saamaan juonesta kiinni reilu viikko sitten, kun pääsin takaisin treenikentille ja kuntosalille. Selkääkin on hoidettu fyssarin kanssa keskimäärin joka toinen päivä. Valmentajani Boris oli paljon mukana harjoituksissa, joissa keskityimme paljon ihan perus tekemiseen peruslyönneistä lähtien. Keskittymistä yritettiin terävöittää myös jalkatyön osalta, sillä jostain syystä esimerkiksi split step -askelluksen tekemiseni on ajoittain ollut viime aikoina ihmeellisen epätarkkaa. Ja haimme myös askeleiden pituuteen varsinkin verkolla hieman lisäsenttejä liikkumisen sujuvoittamiseksi.

Kokeilimme viikon aikana lopulta pariinkin kertaan uutta treeniaikaa myöhään illalla, jotta keho ei tuntuisi niin vieraalta noissa myöhäisillan otteluissa. Perheelliselle miehelle tuo rytmi tuntui myös toimivan siinä mielessä ihan hyvin, että sai ensin auttaa kotona laittamaan lapset nukkumaan kahdeksalta ja lähteä sitten rauhassa treenaamaan ilman kiirettä kello 21-23. Aamupäivälläkin saattoi vetää kuntosalilla vähän terävämpää treeniä, sillä keholla oli reilusti aikaa palautua illan tennikseen.

Keho oli treeniviikon alussa vähän ihmeissään rasituksen kasvaessa nopeasti, mutta loppuviikkoa kohden liike alkoi tuntua jo aika normaalilta. Ainoastaan yhden treenin jouduin Oskari Paldaniuksen kanssa jättämään muutaman minuutin vajaaksi pienen selkäkivun takia, mutta muuten saatiin kyllä toteutettua suunnitelmaa varsin mallikkaasti.


Jopa vähän suunniteltua enemmänkin tuli treenattua kotona, sillä tarkoitukseni oli lentää Miamiin jo eilen sunnuntaina. Lentoni New Yorkiin peruttiin kuitenkin juuri päästyäni Helsinki-Vantaan lentokentälle, ja kun muita yhteyksiä ei samana päivänä ollut enää jäljellä, niin palasin vielä yhdeksi illaksi kotiin. Maanantaista tulikin Miamin treenipäivän sijasta matkustuspäivä, mutta sain tuon kuitenkin ihan hyvin paikattua treenaamaalla sunnuntaina illalla vielä siis vähän ekstraa kotona.


Miamissa odottaa kuumat ja kosteat olosuhteet, mutta kyllähän Floridassa noin keskimäärin on kuitenkin ihmisen ihan hyvä olla. Kisan kaaviot arvotaan paikallista aikaa tänään maanantainta illalla, mutta toivotaan nyt joka tapauksessa meille Johnin kanssa sopivaa arpaonnea ja sitä kautta mahdollisuuksia hyväänkin menestykseen. Nelinpelin ensimmäinen kierros pelataan kolmen päivän aikana to-la, joten hyvin tässä ehtii vielä pienistä matkavaikeuksista huolimatta valmistautua avausmatsiin.


Kuten edellisen kirjoitukseni päätin, Miamin kisa jää nyt ainakin tältä osaa minun ja Johnin viimeiseksi kisaksi yhdessä. Menestys ja yhteispeli ei ollut aivan sitä mitä toivoin, ja kun rankinginkin osalta isoihin kisoihin pääseminen keväällä yhdessä näyttää aika mahdottomalta, niin halusin avata pakan ja hakea uutta intoa massakauden peleihin. Kolmeksi kuukaudeksihan me Johnin kanssa alustavasti yhteispelit sovittiin, joten siinä mielessä hyvässä sovussa tämä homma kaikin puolin kuitenkin eteni.

Tilanne on siinä mielessä haastava, että kukaan edellämme olevista nelinpelin kärkipareista ei tietääkseni ole parejaan tässä kohtaa vaihtamassa. Myös oma rankingini on valitettavasti luisumassa väärään suuntaan, ja esimerkiksi Monte Carlon kisaan mukaan pääsemiseksi pitäisi parin olla selvästi top20:n sisäpuolella. Kevään isommista kisoista myös Rooma ja Madrid tulevat olemaan vaikeita päästä mukaan, ellen saa houkuteltua vaikkapa kärkipään kaksinpelimiestä parikseni.

Suunnitelmaa kannatti tässä kohtaa lähteä tekemään siis vähän pidemmällä tähtäimellä. Niinpä päädyin lopulta sopimaan tulevien kuukausien parikseni nuoren britin Henry Pattenin. Kyselin hänen suunnitelmistaan jo viime syksynä, mutta silloin hän oli sopinut jatkavansa portugalilaisen Cabralin kanssa myös tähän vuoteen. Nyt taustakeskustelujen avulla päästiin kuitenkin siihen tilanteeseen, että olimme molemmat päätymässä tilanteeseen ilman paria suunnilleen samoihin aikoihin. Varsinkin viime kaudella minua ja Lloydia valmentanut Dan oli isona apuna parin metsästyksessäni, joten tästä ”parituksesta” iso kiitos menee myös hänen suuntaansa.

Olen pelannut Henryä vastaan kerran tänä vuonna Adelaidessa, minkä lisäksi olemme treenanneet useamman kerran yhdessä. Hän on isokokoisena vasurina parhaimmillaan todella vaarallinen vastustaja, jonka vahvuudet ovat erityisesti syötössä ja verkkopelissä. Aika hyvä kombo siis juuri minun parikseni. Nuorena pelaajana hänen nelinpeliuransa on myös vasta alussa, ja vaikka viimeiset kuukaudet Cabralin kanssa menivätkin vähän penkin alle, niin potentiaali hänen pelissään on kyllä todella iso.

Brittivalmentaja Louis Cayer oli enemmän kuin innoissaan saadessaan minut ja Henryn pelaamaan yhdessä, ja onhan se minulle tosi iso etu päästä takaisin brittitalliin. En usko, että Louis turhaan käyttäisi ylisanoja Henryn potentiaalista, joten kyllähän tuo luo itsellenikin luottoa siitä, että tästä yhteispelistä voi tulla vaikka mitä. Pari Lontoon treenileiriä on myös varmasti keväällä taas ohjelmassa.

Henryn rankingin on tällä hetkellä noin 60, mikä tarkoittaa, että pääsemme kevään ATP250-kisoihin kevyesti mukaan. Sovimme, että ATP1000-kisoihin minulla on edelleen mahdollisuus etsiä halutessani seuraa esimerkiksi kärkipään kaksinpelimiehistä, mutta jos tuo ei onnistu, niin myös kevään parit CH175-kisat ovat ehdottomasti ohjelmassa Henryn kanssa. Mutta tottakai tavoitteena on sen luokan menestys, että isommat kisat odottavat jälleen loppukesällä tai viimeistään syksyllä.

Odotan massakautta jo nyt harvinaisen innolla, mutta laitetaan toki ensin kaikki paukut tähän tulevaan Miamin kisaan. Toivottavasti kisa jatkuu pitkälle ensi viikkoon, ja itseluottamus nousee jälleen tutulle korkealle tasolle. Vamos!

48 thoughts on “Kohti Miamia ja massakauden suunnitelmista

 • No hei,
  Tässä vähän jo rupesi arveluttamaan, että missä mennään selän kanssa. Mukava kuitenkin kuulla, että kaikki on taas kunnossa ja pelit jatkuu. Parin vaihto tuo varmasti lisää mahdollisuuksia voittaa pelejä/ turnauksia. Dubbelissa luotto kaveriin on ehdoton edellytys ja tuo uusi combo vaikuttaa vahvalta, sillä vasuri on aina vasuri. Tsemppiä Miamin arvontoihin, toivottavasti rva Fortuna on teille suosiollinen ja tietysti myös itse turnaukseen myös.
  Britti tallissa näyttäisi olevan hyvä ”hype ”

  • Kaikki tosiaan kunnossa nyt selän suhteen eli homma hanskassa. Ja Miamissa sitten tulosta hakemaan!

 • Vaikka paikka Indian Wellsiin olisi lopulta odottelulla avautunut, niin kuulostaahan tuo sinun kunto olleen sellainen, että ei olisi hirveästi ollut annettavaa siellä. Onneksi paikka Miamiin varmistui hyvissä ajoin ja pääsette päättämään yhteistyön Johnin kanssa mukavan isoissa puitteissa. Ja toivottavasti vielä hyvällä menestyksellä.

  Kyllä oli odottavan pitkä, mutta onneksi pääsiäisen yllätysmuna avautui jo nyt ja aika mielenkiintoinen yllätys sieltä paljastui. Siinä on sinulle se nuori ja innokas pari, joka ei eläkerahoja paljon murehdi. Tätähän minä tilasin 🙂

  Brittitalliin paluussa on paljon positiivista. Pikkuisen huolettaa, että tuleeko sieltä kahleita peliin, mikä Lloydin kanssa lopulta johti turmioon. Mutta toisaalta kaikki on siitä ottaneet oppia ja tuo yhteistyö sekä ympäristö nosti sinut aivan nelinpelin huipputasolle. Uskotaan, että se jälleen sinne sinut pienen notkahduksen jälkeen palauttaa.

  Miamiinhan tässä pitäisi keskittyä, mutta hankalaa on, kun uusi pari herättää kysymyksiä. Siirrytkö pelaamaan kakkosruutua, kun Patten on vasuri? Onko myös hänellä optio pelata 1000:sia, jos joku iso poika pyytää pariksi? Onko teillä koeaika Ranskan avoimiin asti vai mennäänkö yhdessä myös ruoholle. Siellähän sinulla on sitten vaan voitettavaa ja isokokoinen vasuri parina ei kuulosta yhtään pahalta.

  Nyt en kysy tulevaisuudesta enää mitään muuta ennen kuin Miamin jälkeen. Nyt aletaan jännittämään arvontaa ja sitten pelejä.

  • Jep, Indian Wellsin paikka olisi tosiaan lopulta Johnin kanssa avautunut, mutta vaikeaa se olisi tuolla selällä ollut olla pelikunnossa… Otetaan nyt sitten Miamissa takaisin 💪

   Ja mielenkiintoisia aikoja varmasti massakaudelta odotettavissa. Tarkoitus olisi Henryn kanssa jatkaa ruohollekin, sillä kyllähän briteissä kannattaa britin kanssa pelata. 🙂 Ja tosiaan kakkosruutu kutsuu, mutta sehän minulle on ollut luontevampi paikka pelata ennen kuin Lloydin kanssa alkoi ykkösruudussa sujua.

   Mutta pelataan tämä Miami toki ensin 💪💪

 • Hei Hei Harri, kiva kuulla sinusta taas! Ja vielä ihan lupaavia kuulumisia sekä kropan suhteen että uusien parikuvioiden osalta. Toivotaan, että teillä synkkaa kaikin puolin hyvin Pattenin kanssa, jotenkin syntyi positiiviset fibat tämän combon osalta. Ja nyt eiku jänskättämään, millainen arpa lankeaa Miamissa. Onnea matkaan, kruunatkaa Peersin kanssa kolmen kuukauden yhteinen taival hienoilla peleillä!

 • Viimein pääset pelaa neluria Henkan kanssa! 🎾🙂👍 Tosin sukunimi ei oo Kontinen, mut ei Patten mikään joutomies, kuten kerroit!
  Tsemppiä ja menestystä! 🎾🙂👍

 • Arvelinkin, että Top-20 parien pelurit ovat tiukassa, jollei joku satu loukkaantumaan. Eli siinä mielessä parin löytyminen ranking 40-80 joukosta oli todennäköistä. Mielenkiintoinen pari tämä Patten. En muista nähneeni yhtään hänen peliä mutta toivottavasti saatte ulosmitattua toistenne vahvuudet tämän kevään aikana.
  Aikamoinen sairaskertomus viime viikoilta. Ehkä Miamin lämpö ja jatkokuvioiden osittainen selkiintyminen rentouttavat ja siivittävät teidät Johnin kanssa koviin tuloksiin. Olisihan se mukava päättää yhteistyö komiasti.

  • Jep, kesken kauden ei moni kärkimiehistä halua paria vaihtaa, koska alkaa Torinon suhteen homma alusta. Mutta top50 ulkopuolella vaihtelua löytyy kyllä enemmän.

   Pelataan tämä Miami kuitenkin nyt ensin kunnialla alta pois 💪

 • Lupaavan valinnan olet tehnyt. Olet ollut tosi hienona esikuvana nuoremmillesi jo vuosia, niin kiertueella kuin DC-joukkueessa, joten rauhassa etiäppäin. Vamos!

 • Hieno homma, että pelit jatkuu. Hieman jo ehdin epäillä, että näinköhän erityisesti selkävaivat ovat viemässä downsift-vaiheeseen. Mutta onneksi taisto jatkuu ja uusin eväin. Mielenkiinnolla odotellaan jatkoa.

  Vastaan näyttää tulevan tämän kauden uuspari Arevalo/Pavic. Tuttuja ja hyvinkin meritoituneita vastustajia ja olihan Pavic myös viime loppukaudella parisi. Joten oletettavasti ainakin kummankin vahvuudet tiedossa.

  Toivottavasti tulee Peersin kanssa onnistunut päätös. Mikäs olisi sen hienompaa kun Peerskin voisi lopulta todeta, että ” If you like to win, take a Finn!” Isot tsemit siihen!

  • Kiitos tsempeistä! Ei toki onneksi vielä tarvitse alkaa downshiftausta miettimään pelien osalta. Toivottavasti monta menestyksekästä vuotta vielä edessä. 💪

   Mielenkiintoinen ottelu tosiaan heti ensimmäisellä kierroksella Miamissa edessä. Ei ole helppoja matseja olemassa, mutta ainakaan ei tule parhaassa vireessä oleva pari vastaan.

 • Hyviä kommentteja yllä. Nuorempi ja kehityskykyinen vasuri on hyvä vaihtoehto höysteenä kova syöttö. Jään innolla odottamaan. Hyvää onnea Miamiin!

  • Kiitos! On kieltämättä potentiaalinen kevät ja kesä tulossa, kunhan saadaan Miami pelattua ensin alta pois. 💪

 • Ainoa oikea päätös tulla kotiin parantelemaan mies kuntoon ja treenaamaan kauden jatkoa varten. Ja onhan se hyvä välillä olla hetki myös kotona kesken kautta vetämässä henkeä ja suunnittelemassa tulevaa.
  Hienoja uutisia uudesta parista! Hieman salaa toivoin paluuta brittitalliin ja juuri Pattenin parina. Brittien tuki on selvästi ollut isossa roolissa menestyksen poluilla. Henry on vahvasti nouseva pelaaja, ja vasurina hyvin täydentää parianne. Sinun kokemuksesi tuo tiimiin johtajuutta hengen luontia unohtamatta. Hienoa, että on malttia hakea pitkäaikaista ratkaisua ja tienne sopivasti nyt kohtaavat. Pelit Cabralin kanssa näyttivätkin kyllä siltä, että muutoksia on tulossa. Toivotaan, että yhteinen sävel löytyy nopeasti ja ihan tässä jo odottaa massakauden alkua vesi kielellä, kun pääsette yhdessä pelaamaan.
  Sitä ennen tsemppiä Johnin kanssa Miamiin! Nelurit on aina pienestä kiinni ja teillä on kaikki mahdollisuudet mihin vaan. Tonnisissa kisoissa ei helppoja vastustajia ole, mutta neluripari kuulostaa paremmalta kuin kaksinpelaajat verkon toisella puolella 👍

  • Näinhän se on, että puolikuntoisena ei menestystä tule. Mutta onneksi nyt on mies taas iskussa ja kaikki sitä myöten valmiina Miamin koitoksiin. Ja eiköhän Johnin kanssakin homma vielä kerran rullaa, kun saatiin paineet alta pois. 💪

   Massakausikin siellä jo kolkuttelee ja tuota odotetaan isolla innolla.

  • Totta, täytyy yrittää tänään tiistaina päästä Oton toista kierrosta ihan katsomaankin!

 • Patten oli itselleni vain etäisesti nimenä tuttu. Nuori britti, sanottiin. Näyttää olevan 27-vuotias, täyttää kohta 28. Kaksinpelaajana ei ehkä luonnehdittaisi enää nuoreksi, mutta kai tuon ikäinen on nelinpelaajaksi vielä nuori raakile?

  • Jep, kyllä Patten ehdottomasti top100-listan nuorimpiin pelaajiin nelinpelin osalta kuuluu. Valmistui USA:n collegesta pari vuotta sitten, ja keskittyminen ollut nelurissa täysipainoisesti vasta alle kaksi vuotta. Potentiaalia siis riittää!

 • Voisko tästä jo vetää johtopäätöksen, että tennistä katsotaan vähemmän kuin snookeria (ja ehkä golfia)?🙂

  • Hehe, kaksinpeliä en kyllä nykyään katso enää juuri ollenkaan. Neluritkin lähinnä jälkilähetyksinä pisteiden välit skipaten. Golfia ja snookeria sen sijaan tulee seurattua harrastuksen lailla. 🙂

 • Great that you’re joining up with Henry Patten, he’s got great potential!! I’ve been following him for a while since he won 10 Challenger titles in a row with Julian Cash. Here’s hoping that your joint ranking can rise enough to get you into more tournaments!!

  • Thank you! I am looking forward to teaming up with Henry and hoping for a successful spring and summer. It’s also great to get back under the wings of LTA. 🙂

 • Hieno uutinen uudesta peliparista. Juuri mainittu Batten on nuori vasuri pelaaja. Siis erinomainen pari neluriin ja mikä tärkeintä kehitystä edessä päin näyttää olevan runsain mitoin. Hänen rankinginsa näyttää nousseen pykälän ylöspäin, kun joidenkin taas näytti laskeneen. Mutta, elämä pelikentillä on vaihtelevaa. 😉
  Jotain parimuutoksia olisin havaitsevinani Miamin kaaviosta, muttei sinulle merkitystä olevia. ja saattavat olla jostain syystä tilapäistä ”tuotantoa”.
  Eka pelivastustuksen näytte saavan parista Arevalo M. / Pavic M. Pelipäivä ehkä torstaina? Vastustus näyttää riittävän kovalta, mutta voitettavissa pelihuumorin ollessa mukana. 🙂 Ei muuta kuin onnea peliin ja sikälikin, että selkä ei ala oireilemaan.

  Tulevaisuus näyttää nyt paljon valoisemmalta pelikentillä! Eikö vain näytäkin?

  • Jep, kyllä nousi itsellänikin mieliala, kun saatiin Henryn kanssa kuviot kevääksi sovittua. 🙂

   Miamissa muutama loukkaantumisen takia tullut repair tosiaan kaaviossa, mutta sen suurempia muutoksia ei tietääkseni ole tiedossa. Oma peli sen sijaan sitäkin mielenkiintoisempi. Torstaina, perjantaina tai lauantaina alkaa 💪

 • Erittäin hyvä ja mukavia odotuksia herättävä tuo tieto uudesta paristasi. Paljon onnea jatkoon. Ja myös Miamiin!

 • The British news just keeps on coming. 💂‍♂️ Not only will your next partner be British but you’ll be coming to Manchester with the Finnish Davis Cup team in September. 😎 You seem to have a good relationship and understanding with Louis Cayer and I’m sure he will be looking forward to working with you again although not in Manchester!. 😁

  Good luck in Miami where conditions are brutal. 🥵 The collapse of Arthur Cazaux in qualifying yesterday was scary to watch.

  • Haha, Davis Cup in Manchester will surely be amazing. Hopefully we can get a good number of Finnish fans to show up there too!

   Luckily the conditions here in Miami got much nicer now. Monday was super hot and humid but since then it has been very pleasant and not at all that hot.

 • The British news keeps on coming. 💂‍♂️ Not only is your next partner British by you’ll be coming to Manchester with the Finnish Davis Cup Team in September. 😎 You seem to have a good relationship and understanding with Louis Cayer and I’m sure he’s looking forward to working with you again although not in Manchester! 😁

  Good luck in Miami where conditions are brutal. 🥵 The collapse of Arthur Cazaux in qualifying yesterday was scary to watch.

  • Tähän taas sinua koskematon kysymys, onko tuossa joku sääntö kuka saa lähestyä ongelmissa olevaa pelaajaa?
   Kuten nimetön lontoolainen sanoi, tuo oli aika hurjan näköinen.

   Vastustaja käveli aika huolettomasti päädyssään kun huomasi että vastaanottaja on kanveesissa. Pallopoikakin kävi vaan kattelemassa pallon tarvetta ja pakeni paikalla. Tuomari ja joku huoltomies (ensiapu) sentään tuli ihan iholle kiinni.

   Olisin voinut kuvitella että vastustaja ainakin olisi tullut verkolle kuikuilemaan tilannetta. Tai että pallopoika ensimmäisenä käy kattomassa että hengittääkö heppu.

   • Sääntöjen mukaanhan pelaaja ei saa mennä verkon toiselle puolelle muuten kuin puoltenvaihdon yhteydessä. Ja ei sitä tosiaankaan aina tajua edes mitä vastapuolella tapahtuu, jos keskittyy omaan hommaansa.

    Tässä tapauksessa ilmeisesti myös Cazaux oli kärsinyt jo krampeista aikaisemmin ottelun aikana, eli vastustaja saattoi hyvin luulla kyseessä olevan vain lisää kramppeja. On siellä kentällä tuomari ja muuta henkilökuntaa pitämässä vastustajasta huolta, ei se mielestäni ole toisen pelaajan tehtävä.

 • Aiemmin meni britin kanssa hyvin, niin toivottavasti nytkin Miamin turnauksen päätyttyä. Brittien treenileireistä ja muusta toiminnasta on jo kokemusta, niin osaa ehkä paremmin tajuta mikä sopii itselle ja mikä ei. Vähän eri näkökulma tullee siltäkin suunnalta, kun olet aiemmin ollut siellä ykkösruudun pelaajana ja toisen oikeakätisen kanssa ja nyt annetaankin vinkkejä kakkosruudun pelaajalle, joka pelaa vasurin kanssa. Hyvä, että löytynyt myös nöyryyttä mennä vaikka challengereihin hakemaan pinnoja, eikä vaan väkisin yrittää päästä isoihin kisoihin suoraan. Toivottavasti pysyy selkä ja kaikki muutkin kunnossa, ettei fysiikka estä tuloksia. Hyvää massakevättä toivon ja tsemppiä!

  • Kiitos tsempeistä! Brittien kanssa on todella ollut aikaisemmin tosi mukava tehdä hommia, ja toivottavasti homma jatkuu positiivisella vireellä nytkin. Ja tottakai alemmilta tasoilta on aina hyvä hakea tuntumaa, jos matsivoittoja ei muuten niin paljoa heru.

 • Hieno uutinen! Oma kristallipalloni sanoo, että tämä on hyvä muuvi! Miami ja massa eivät ole tärkeitä. Syksyllä katsotaan, oliko kristallipalloni oikeassa. Yleensä se on …

 • Todella positiivinen kutina tästä uudesta kombosta ja sen antamista mahdollisuuksista. Se että toinen on vasuri, tarkoittaa sitä, että vanhat pölyttyneet pelikirjat voi heittää roskiin ja rakentaa ne täysin uudelle raikkaalle pohjalle. Henkisestikin on helpompaa olla kehittyvä pari, kuin täysin valmis pari, niin mahdolliset tappiot ovat vain oppimateriaalia pelillistä kehitystä varten, henkilökohtaisesti ja parina.

  Kävin tsekkaamassa Bryanin veljesten Youtube-kohokohtia, ihan siltä pohjalta, että heistäkin toinen oli vasuri ja tutkia, miten he sitä hyödynsivät. Ihan olivat tavallisia kuolevaisia rankkiykkösiksi, eivät kauhean hyviä tappamaan palloja kertalaakista, mutta tosi hyviä saamaan pallon takaisin, mistä tahansa asennosta, eli varsin atleettisia tyyppejä, joilla todella hyvä liikkuvuus ja yhteistyö. Merkille pantavaa oli se, että käyttivät yhtenäistä peliasua, jolloin vastustajat hukkasivat monesti sen vasurin ja tekivät sitten vääriä hyökkäysratkaisuja sille vastustajan paremmalle puolen, kun eivät tienneet, oliko veljeksistä vastassa se normaali, vai se kiero ”savolainen” vasuri. Vastustaja-informaatiohan kytketään monesti pelipaidan väriin, jonka tunnistaa nopeissakin tilanteissa vaikka syrjäsilmällä. Muutenhan sitä seurataan sitä palloa silmä kovana. Sinäkään et varmaan pane pahaksi sitä, että kun olette parina verkolla, niin vastustajalla ei ole selvyyttä siitä, että kumpi noista olikaan se, jolla on se hyvä verkkotatsi ja jota pitäisi välttää.

  • Kyllähän tästä hyvät fiilikset tuli minullekin uudesta kuviosta. Vasurin kanssa pelaaminenkin tuo tosiaan aina vähän lisää harmia vastapuolelle.

   Peliasun yhteneväisyydestä olen sitä mieltä, että se saattaa kyllä tuoda joukkueelle tiimihenkeä, mutta rehellisesti sanottuna en kyllä ikinä ole ajatellut lyöneeni palloa ”väärälle” pelaajalle sen takia, että luulin hänen olevan se toinen vastustajista. Jopa identtisiä kaksosia Sabanovejakin vastaan pelatessa pysyi minun mielestäni aina kartalla kummalle kannattaa lyödä. 😉

 • On varmasti vaikeaa kilpailla yhdessä kovimmista lajeissa selkä tai muiden fysiikka ongelmien takia – miten näet tämän asian oman urasi kannalta ? Menestys vaatii missä tahansa lajissa hyvää terveyttä

  • Tietysti jokainen mieluiten urheilisi terveenä ja vailla huolia, mutta kyllähän melkein jokaisella ammattilaisella jotain terveysmurheita on. Pitää vain tehdä parhaansa, hyväksyä realiteetit ja pelata sillä keholla, mikä kunakin päivänä on käytössä. Onhan vaikkapa Nadalkin aika monta Grand Slamia voittanut, vaikkei keho meinaa pysyä kasassa millään.

   Mutta toki jokainen päivä, kun paikkoihin sattuu tekee pelaamisesta vähemmän nautittavaa, ja varmasti sitä kautta ainakin jollain tasolla tuo uran päättymisen lähemmäksi. Mutta en onneksi itse ole vielä ihan tuossa pisteessä. 🙂

Comments are closed.