Madrid CH100 QF, Heliövaara/Patten – Arias/Zeballos 6-3, 6-2

Se oli vakuuttavaa tekemistä. Osoitimme kentällä olevamme selvästi vastustajia parempi pari, ja vaikka toisessa erässä pari tiukkaa omaa syöttövuoroamme jouduimmekin selvittämään, niin lopulta matsi oli kuitenkin meidän selvin lukemin. Hyvällä itseluottamuksella jatketaan taas huomenna perjantaina, kun saamme vastaamme brassiparin Romboli/Zormann.

Aamu valkeni Madridissa tänäänkin täysin pilvettömänä, mutta näin alkukeväästä vielä melko viileänä. Autoa hotellin pihasta startatessa hieman ennen yhdeksää mittari näytti lämpötilaksi vain 7 astetta, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa lämpeni kohti iltapäivän yli 20 asteen lukemia. Bollasimme lyönnit huolellisen kehon lämmittelyn jälkeen läpi kello 10, ja olimme näin nopeiden kamppeiden ja grippien vaihtojen jälkeen valmiina taas ottelun alkamiseen.


Vastustajat voittivat arvonnan ja valitsivat palautuksen, mikä sopi meille hyvin. Laitoimme Henryn syöttämään ensin myötäaurinkoon, sillä minua ei aurinkopuolelta oikeakätisenä häikäissyt näin aamupäivällä ollenkaan. Pidimme syöttöjämme ensimmäisessä erässä erittäin vakuuttavasti. Henry syötti todella hyvin ja vaikkei minulla ensin meinannut ykkönen löytyäkään niin syötön jälkeinen tekeminen oli tehokasta.

Saimme ensimmäisen murtopallon 2-1 -tilanteessa, mutta tuosta bolivialaiset selviytyivät Henryn kämmenen jäädessä verkkonauhaan. 3-2 -johdossa kuitenkin toisella yrityksellä onnistui. Oli mukana vähän tuuriakin, kun kämmenpalautukseni pysyi pokakosketuksesta huolimatta kentässä, mutta kyllä me tuon murron ansaitsimme. Perään vielä pari vakuuttavaa pitoa, ja ensimmäinen erä oli meidän 6-3.

Kenttä kasteltiin ensimmäisen erän jälkeen aivan kevyesti, mutta sekin oli auringon vasta keräillessä voimiaan vähän liikaa. Jouduimmekin odottamaan muutaman minuutin ensin kentän kuivumista ennen kuin toista erää päästiin aloittamaan. Ja heti ensimmäisessä pisteessä Zeballos liukastui tietenkin juuri siihen saviseksi jääneeseen pieneen kohtaan etukenttää, ja niinpä odotettiin vielä toiset viitisen minuuttia lisää. Bolivialaiset onnistuivat kuitenkin tuon gamen lopulta pitämään.

Henry aloitti toisen erän syöttämisen vahvasti, ja 1-1 -tilanteessa oli minun aikani pelata taas oikein kunnon palautusgame. Voitin kaikki neljä pistettä omalta puoleltani, vaikka no-ad -tilanteessa kävi ehkä taas vähän tuuri. Zeballosin tappovolley Henryä päin ei ihmeen kaupalla osunut vartaloon, ja minä ehdin kuin ehdinkin hänen takanaan palloon lyöden siihen maukkaan lobbin vastustajien yli. Murto meille ja tilanne alkoi olla hyvin hallussa.

Harvoin tennismatsia kuitenkaan ihan täysin vaikeuksitta voitetaan. Vastustajat pelasivatkin minun seuraavaan syöttövuorooni kolme tosi hyvää pistettä peräkkäin, ja tilanne oli vähän yllättäen 0-40. Mutta hienolla taistelulla ja vahvalla syöttämisellä tuo game kääntyi pidoksi. Lähellä oli heti perään tuplamurtokin, mutta Zeballos sai 15-40 -johdostamme pidettyä.

Läpi ottelun lähes virheettömästi syöttänyt Henry joutui 3-2 -tilanteessa hänkin aika yllättäen 0-40 -tilanteeseen, kun en ollut ihan niin kärppänä tappamassa palloja syöttäjän partnerina kuin yleensä. Mutta toisen kerran peräkkäin meidän tiimimme kampesi rinnalle ja ohi 0-40 -tilanteesta. Nähtiin pari erinomaista volleyta minulta, mutta jälleen myös pikkaisen tuuria, kun 30-40 -tilanteessa Ariasin kämmen oli niin painava, että se pomppasi verkkonauhasta pari senttiä pitkäksi.

Tuon pidon jälkeen bolivialaisilla alkoi usko olla menetetty, ja kun saimme 4-2 -tilanteessa pari huippupalautusta kenttään, niin loppu alkoi häämöttää. Arias teki tuplan murtopalloomme, ja nyt ottelu oli enää minun syöttövuoroani vaille valmista. Enkä tuossa kohtaa erehtynyt, vaan otimme matsin toisella ottelupallolla kotiin vastustajien aika karkealla volleyvirheellä. Siihen paikkaan ei kehdannut ihan tuttuun tapaan tuulettaa, mutta toki todella tyytyväisiä voittoon olimme.


Tänään pelasimme kyllä ehdottomasti sellaisen perus hyvän ottelun. Ei mitään täydellistä tekemistä, mutta kuitenkin juuri sellaisella peli-identiteetillä, jolla haluamme kentällä toimia. Vahvaa syöttämistä ja verkkopeliä sekä hyökkäysvoittoista palauttamista. Vastustajilla oli varmasti sellainen olo, ettei heillä ollut pisteiden aikana yhtään ylimääräistä aikaa, sillä kävimme koko ajan päälle, jos vaan saimme minkäänlaisen paikan. Taktisesti meiltä siis erittäin hyvä ottelu.

Henry syötti tänään parhaiten koko kahden viikon aikana, kun taas minulla syöttö ei kulkenut ihan niin hyvin kuin vaikkapa viime viikolla. Pidimme kuitenkin kaikki omat syöttövuoromme, joten eipä tuota voi kovin negatiivisesti katsoa. Ja toisessa erässä syöttöpeliin löytyi hienoa terävyyttä murtopallotilanteissa juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin. Verkolla tekeminen oli selkeää ja määrätietoista, eikä palauttamisessakaan ollut valitettavaa. Ollaan siis tyytyväisiä ja jatketaan eteenpäin!


Ja huomennahan tämä kisa taas jatkuu, kun CH-kisoille tyypillisesti neluri halutaan saada valmiiksi lauantaihin mennessä. Saamme semifinaalissa vastaamme brasilialaisparin Romboli/Zormann, jotka väänsivät tänään yli kahden tunnin ottelussa voiton ykkössijoitetusta parista. Heillä on myös alla Houstonin ATP-kisan semifinaali viime viikolta, eli hyvävireinen pari tulee varmasti huomenna vastaan.

Minun kanssa samanikäinen Romboli on tuttu kaveri jo juniorivuosista lähtien, mutta emme ole muistaakseni koskaan kohdanneet, vaikka paljon samoja kisoja on siis alla melkein 20 vuoden ajalta. Hieman nuorempi Zormann ei myöskään koskaan ole tullut vastaan, mutta hänen vahva kehityksensä nelurin puolella useamman vuoden kisatauon jälkeen kertoo kyllä siitä, että pelimiehestä on kyse. Täytyy siis jälleen tehdä tavallista enemmän taustatöitä vastustajien skouttaamiseksi, mutta se on ainakin tiedossa, että massakentällä he viihtyvät. Ja ainakin tänään nähtiin heidän ottelussaan paljon pitkiä ralleja ja myös todella korkea ykkössyötön prosentti.

Meillä kuitenkin homma toimii, ja kunhan pidämme saman pro-aktiivisen peli-ilmeen päällä huomennakin, niin hyvät mahdollisuudet on varmasti taas voittoon. Otteluaika ei vielä tätä kirjoittaessa ole selvillä, mutta todennäköisesti päivän ensimmäisenä ollaan jälleen vuorossa.

Nyt jatketaan iltaa siis vastustajia vakoillen ja toki samalla toisella silmällä vähän golfin tänään alkavaa Masters-kisaa telkkarista vilkuillen. 😊 Vamos!

23 thoughts on “Madrid CH100 QF, Heliövaara/Patten – Arias/Zeballos 6-3, 6-2

 • Jos tuo on perus hyvä suoritus, niin kuten olen aiemminkin sanonut, teillä on vain taivas rajana. Voittamattoman parin tarina voi jatkua hyvinkin pitkään. Ehkä ei kannata tavaksi ottaa, että antaa kaksi kertaa peräkkäin neljä murtopalloa, mutta toihan se kivasti jännitystä peliin. Sentitkin oli siinä puolella, mutta tuskinpa siitä annettu murtokaan olisi peliä täysin kääntänyt. Muuten ei kyllä tarvinnut hirveästi hermoilla. Kiitettävän hyvin oli peli hallussa. Ensimmäisen yhteisen pelin jälkeen kaipailin Henryltä isoa peliä ja siellähän alkaa iso poika heräilemään. 🙂

  Samaan tilastoon kiinnitin huomiota huomisista vastustajista, että kova oli ykkössyöttöprosentti ja vielä voittivat niitä hyvin. Ehkä ei siis yhtä paljon murtopaikkoja ole tarjolla kuin tänään, mutta omista syötöistä kun huolen pidätte, niin hyvä siitä tulee. Pelkästään teidän peli-ilme on sellainen, että sillä jo yhden erän voittaa. Ja toinen tulee sitten huikeilla suorituksilla.

  • Kyllä kulkee hyvin nyt. Kiva pelata, kun kuviot on selkeitä ja perussuoritus riittää. 💪

   Huomenna kuitenkin varmasti taas tiukempi matsi tiedossa. Mutta kyllä luotto on kova.

 • Mutta missä oli ’crabdance’, entä ’Harri-yell’? Onko voittaminen jo niin tavallista ettei sitä edes juhlita?

  Vai tuliko voitto niin yllättäen, vastustajan virheestä ettei ehtinyt huomaamaan ottelun päättymistä?

  • Oli siellä matsin aikana useampi kunnon tuuletus oikeisiin paikkoihin. 😉 Mutta ottelupallo päättyi tosiaan sen verran ihmeelliseen virheeseen, ettei sitä osannut edes odottaa.

 • Laitoin jo FB: hen että olette Nitto finaalissa 2025, sen verran vakuuttavalta näyttää. Olen sanonut jo pari vuotta että sinulla on Tourin paras verkkopeli. Siitä on valtava hyöty nyt kun Henryllä on loistava syöttö ja laadukkaat palautukset.

  • Wau, hieno ennustus ja toivottavasti pitää kutinsa. On siellä muitakin verkkotaitureita kiertueella, mutta tehdään toki parhaamme, että meillä on se paras. 💪💪

 • Hienosti lopulta melkein kaikki tiukat tasaiset paikat tuli kotiin. Niin sitä pitää. Samalla luottamuksella vain jatkossa. Upeasti ennakoit sen smashi tilanteen takakentällä vaikka vastustaja löi lujaa kohti sun partneria.

  Missä vaiheessa yleensä päätätte kuka ottaa vastaan noadds tilanteessa?

  Mielenkiintoista kisaautoista että kuka niitä Volvoja ajelee kuin sinulla/teillä? on Fiat?

  • Jep, kyllähän se helpottaa, kun tiukat paikat tulee hyvällä prosentilla kotiin. Mutta jäi meiltä edelleen murto kahdessa palautusgamessa ottamatta eli varaa on vielä kiristää. 😉

   Yleensä vasta tilanteen tullen päätetään kumpi ottaa no-ad -tilanteessa palautuksen. Meillä Henryn kanssa hyvä tilanne, kun kumpikin osaa palauttaa niin hyvin niin voidaan katsoa sen hetkisen fiiliksen lisäksi myös sitä, kumpaan ruutuun vastustaja on syöttänyt huonommin.

   Ja on niistä kisakuskeista vielä muille pelaajille hyötyä, vaikka yksi pari ajelisikin Fiatilla. 🙂

 • Kyllä se perusvarmalta peliltä näyttikin, ja siitä on hyvä hinautua pikkuhiljaa huippuvarmoja kohti 🙂 Odotin vastustajalta tänään enemmän (käytyäni vilkaisemassa heidän edeltävää matsiaan), mutta ehkäpä teistä huokuva varmuus ja rauhallisuus söi vastapuolelta parhaimman terän. Miellyttävää katseltavaa oli, ja onhan se huomaavaista himmata voittotuulettelujaan kavereille loppuun tulleen karkean virheen jälkeen. Mitähän huominen tuo tullessaan vieraampine vastustajineen; mukana ollaan ja valmiina tuuletuksiinkin 🙂

  • Jep, hienoa perustekemistä. 💪 Ehkä meidän vahva otteemme sai myös vastustajien pelin näyttämään vähän aseettomalta. Tai ainakin siltä se tuntui. Toivottavasti huomenna on sama fiilis.

 • Onnittelut hienosta vireestä ja tsemppiä semeihin! Oli ilo katsoa tokan erän lopun suvereenia näytöstä; kämmenpalautukset meni läpi niin että heilahti!😅

 • Tämän päivän pelissä olitte hyviä. Ei mitään jakoa ollut vastustajilla. Mutta, mutta, huomenna onkin päivä uusi ja katselin tulevan vastustajanne pelin ja totesin pelinsä ( myös vastustajan) olleen varsin liikkuvaa hyvin palautuksin ja hyvää syöttöpeliä. Kunhan olette liikkuvia ja syötöt kulkee hyvin, niin voitto on ”haarukassa”. Siis tuloillaan. Ei muuta kuin onnea peliin oikein roppakaupalla!!!!
  Vamos!!

  • Jep, tänään toimi kuviot, mutta huomenna on taas uusi vastus toisella puolella verkkoa. Täytyy olla alusta asti hereillä ja näyttää kaapin paikka 💪

 • Onnittelut hienosta voitosta!🙌
  Ehdin juuri katsomaan tuon 2. erän ja erityisesti nuo kaksi pitoa 0-40 tilanteessa olivat mahtavaa katsottavaa.
  On kyllä hieno seurata teidän tekemistä, hyvä fiilis. maailman kärkiosaaminen ja rentous paistaa kaikesta läpi. Ei muuta kuin samalla ilolla taas seuraavaan matsiin, Vamos!💪💪💪

  • Vamos ja kiitos! Hieno rentous ja helppous on kieltämättä pelaamisessa läsnä. Pidetään sama yllä jatkossakin 💪

 • Matsi oli hyvin hallussa toisen erän hetkellisiin notkahduksiin asti; onneksi niistä kuitenkin selvittiin kunnialla ja voitto tuli ansaitusti!
  Hyvä peli ja onnea huomiseen! 🎾🙂👍
  Vamos!

  • Kiitos! Huomenna muuten samaan malliin, mutta jätetään ne pienetkin notkahdukset pois. 💪

 • Huippuneluria teiltå.
  Olet saanut arvoisesi parin niinkuin myös Henry.
  Henry on luotettava tiimipelaaja.
  Syöttää hyvin. Tappaa verkolta terävästi isoilla kulmilla.
  Osaa myös palauttaa hyvin ja toimia nopeasti kriisitilanteissa.
  Peli toimii myös yllättävän hyvin yhteen kanssasi näin lyhyen kumppanuuden jälkeen.
  Lisää tätä. Johtaa varmaan johonkin mihin noilla taidoilla kuuluukin.
  Nämä kaikki sanat kuvaavat myös sinun tekemistäsi.
  Menestys tulee osaamisen kautta.
  Go for it. Antaa palaa vaan. Hanaa!

  • Huippuneluria toden totta. Henryn kanssa yhteistyö toimii, toivotaan että päästään yhdessä nostamaan toisiamme kohti kärkikahinoita 🙌

 • Vahvaa tekemistä ja tätä kirjoittaessani huomasin, että finaali odottaa huomenna. Vamos !!
  Tylyt oli lukemat semissä.🎾🎾

 • Se on turha tuota tuuria miettiä, hyvät joukkueet ansaitsevat itselleen hvän tuurin.

  Eli kuten meidän alppihiihtotähtemme aikoinaan sanoi, kun joku tykkäsi, että hänellä
  oli tuuria ””Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.”

  Vamos ja lycka till i finalen!

 • Upea voittoputki. Liene sun ennätys ammatilaisuralla. Ja tsemppi pysyy ilmeisesti hyvin päällä. Eiköhän voitoputkea nyt vain jatkamaan. Mitenköhän ammattipelaajat/sinä saa fokusoituu vain seuraavaan palloon kuten kuuluisi. Ettei ajatukset kesken matsia harhaile atp pisteillä tai euroissa

Comments are closed.