Madrid CH100 SF, Heliövaara/Patten – Romboli/Zormann 6-4, 6-1

Kun kulkee niin kulkee, ja sehän sopii. Jälleen hyvä päivä kentällä, sillä perustaso tuntuu riittävän pitkälle. Alussa meni jälleen hetki saada paras terä esille, mutta loppua kohden kirimme selvästi vastustajien edelle. Finaalipaikka siis taskussa, mutta ei toki tyydytä tähän. Lauantaina pokaalista taistelemaan asettuu tuttu vastus viime ajoilta, Andreozzi/Reyes-Varela.

Aika eilistä toistettavalla kaavalla mentiin tänään, sillä päivän ohjelma oli identtinen, sää oli identtinen ja tuloskin ainakin gamejen määrässä identtinen. Mutta mitäpä sitä toimivaa kuviota muuttamaan, jos tällaista on tiedossa jatkossakin.

Tänään ottelu alkoi minun syötölläni, kun vastustajat käyttivät arvonnan voitettuaan defer-optiota, ja päädyimme syötön valittuamme aurinkopuolelle. Mutta kuten eilenkin, aamupäivällä aurinko ei vielä oikeakätisen silmään paista ollenkaan. Vastustajat olivat tuossa gamessa kuitenkin hyvin hereillä, ja varsinkin Zormann teki pari hienoa pelastusta, minkä myötä he saivat heti kaksi murtopalloa. Ensimmäisen hoidin kuitenkin ässällä, eikä 40-40 -tilanteessakaan syöttöni tullut takaisin. Hyvää venymistä jälleen.

Me pääsimme puolestamme hakemaan murtoa ensimmäistä kertaa 2-1 -tilanteessa Rombolin syöttäessä parin hyvän taistelupisteen myötä. Minulla oli 40-40 -tilanteessa verkolla avopaikka laittaa pallo pois, mutta harvinaista kyllä löin pallon ihan väärään paikkaan, ja Romboli sai sekä jatkettua pistettä että vielä käännettyä sen brasseille. Onneksi itseluottamus ei tuollaisesta kuitenkaan järkähtänyt, naurahdimme Henryn kanssa kumpikin tapahtuneelle ja jatkoimme eteenpäin.

Seuraavat omat syötöt tulivat vaivatta kotiin, mutta palautuspelissä oli hieman hakemista, varsinkin minulla. Mutta tulostaulupaineko se sitten olisi hiipinyt Zormannin puseroon, sillä 5-4 -johdossamme otimme murron ja sitä myöten erän kotiin. Minun palautukseni ensimmäisessä eräpallossa oli jo todella lähellä puhdasta winneriä päätyen kuitenkin aavistuksen leveäksi, mutta Henryn pommipalautus seuraavassa pisteessä olikin sitten jo niin kova, ettei Romboli ehtinyt verkolla kuin väistää alta pois.

Eikä toisessa erässä kannattanut turhaan ottaa jalkaa kaasulta, kun kerran vauhtiin pääsimme. Saimme kolme murtopalloa heti Rombolin ensimmäisessä syöttövuorossa. Kaksi ensimmäistä brassit selvittivät, mutta kolmannessa Henry löi ensin vahvan linjapalautuksen, minkä jälkeen minun stopparini etukenttään oli kyllä niin pehmeillä käsillä lyöty kuin olla ja voi. Zormann piti syöttönsä 3-0 -tilanteessa, mutta mursimme loppuun Rombolin vielä uudestaan, eikä minulle tuottanut ongelmia syöttää ottelua kotiin 5-1 -tilanteessa. Koko matsi pakettiin alle tunnissa ja ei muuta kuin katse kohti finaalia.


Henry oli tänään kyllä todella vahvassa vireessä, ja kun minäkin löysin palautuksiini parhaan terän, niin ei meitä pysäyttänyt enää mikään. Omia syöttöjämme ei taaskaan murrettu, kun taas vastapuolella syöttöjen pitäminen kävi loppua kohden lähes mahdottomaksi. Pelasimme pelitaktisesti erinomaisesti pitäen pisteet lyhyinä, ottaen verkon haltuun ja painostaen erityisesti Rombolin rystyä, joka oli selvästi kentän heikoin lyönti. Vastustajat olisivat halunneet pelata pidempiä pisteitä, mutta emme antaneet heille siihen mahdollisuutta käymällä alusta alkaen päälle.

Oma syöttöpelini oli eiliseen verrattuna selvästi terävämpää, mikä aina ilahduttaa. Samoin aloin vihdoin päästä käsiksi verkolta keskikentän palloihin Henryn lyödessä krossipallottelua omasta kulmastaan vastustajien kämmenkulmaan. Jostain syystä tuo liike on tuntunut paljon vaikeammalta kuin A-ruudussa tehtynä, mutta nyt alkoi löytyä oikea ajoitus liikkumiseen ja sopiva aggression taso päätöksentekoon. Kyllä tästä hyvä tulee.

Ja huomenna onkin sitten jälleen finaalin aika. Vastus on tuttu sekä Los Cabosista helmikuulta että viime viikolta Marrakeshista, Andreozzi/Reyes-Varela. Viime viikolla tuli voitto 6-3, 6-4, mutta Andreozzi karsi täällä Madridissa pääsarjaan myös kaksinpelissä, joten varsinkin hän tuntuu olevan paremmassa vireessä kuin viime viikolla. Mutta kuten edelliskerralla, taktiikkamme on takakentällä pitää pallot mahdollisimman paljon Reyes-Varelalla ja erityisesti hänen rystyllään. Verkolla sen sijaan Andreozzi on oikea targetti. Ja toki verkko pitää jälleen ottaa haltuun.

Tulee varmasti hyvä ottelu finaalista, sillä uskoisin, että vastustajat koettavat joitain uusia metkuja, ja sitä myöten meidänkin on sopeutettava tekemistämme. Mutta toisaalta itseluottamuksemme on kyllä todella korkealla, joten varsinkin jos syöttöpeli pysyy yhtä tehokkaana kuin aiemmin tällä viikolla, niin ei meitäkään kyllä helpolla voiteta. Tärkeintä on kuitenkin jälleen kerran pitää yllä positiivinen fiilis ja kemia kentälla, sillä silloin niitä hyvä asioita kyllä tapahtuu. Vamos!

23 thoughts on “Madrid CH100 SF, Heliövaara/Patten – Romboli/Zormann 6-4, 6-1

 • Uudet kuvat ja uudet kujeet huomiseen finaaliin!
  Tänään oli niin kliinistä, ettei siitä sen kummempia 😉
  Onnea ja tsemppiä finaaliin 🎾😊👍
  Vamos-vamos!

 • Toinen yhteinen peliviikko ja toinen finaali. Voisi sanoa, että toivottu aloitus on saatu. Ja kuvatkin on päivittynyt. Tämähän on yhtä juhlaa! 🙂

  Eka erä oli tiukkaa vääntöä ja siellä oli muutama aika onnekaskin suoritus joukossa, mutta olihan tuo teidän olemus murron tuoneessa pelissä sellainen, ettei kenellekään jäänyt epäselväksi, mitä nyt tapahtuu. Toisessa erässä taisi vastustajilla jo vähän loppua uskokin, kun ei teidän pelistä vain aukkoja löytynyt. Vakuuttavaa tekemistä kaiken kaikkiaan.

  Hyvin sinä kyllä omaa rooliasi tuossa Henryn rinnalla hoidat. Harmi kun ei kuullut teidän keskusteluita, mutta kun Henryä meinasi kiukuttaa, niin kovin isälliseltä sinun ohjauksesi näytti. ”Äläpä poika huoli. Kyllä se sinun pipo vielä löytyy.” Tietysti täytät roolisi myös pelillisesti ja täydennätte hyvin toisianne.

  Hienosti olette käsitelleet suosikin aseman tähän asti tällä viikolla ja kovin samankaltainenhan tuo asetelma on finaaliinkin. Oma hyvä peli riittää varmasti, mutta se pitää myös muistaa ottaa kentälle mukaan. Ja miksei se siellä olisi, sillä olettehan te voittamaton pari!

  • Jep, eipä tämä yhteistyö olisi voinut paremmin alkaa. Otetaan huomenna vielä se toinen pokaali kotiin.

   Ja mitä tuohon henkilökemiaan tulee, niin olen samaa mieltä. Pystymme kumpikin saamaan toisistamme parhaan irti. Tukemaan huonoilla ja hyvillä hetkillä. Tosi huoleton olo pelata sellaisessa ilmapiirissä. Nautitaan.

 • Uusi ilme blogin kuvituksessa ilmentää hyvin iloisuutta pelissänne. Tuosta on hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin samoin ilmein. 😀

  Itse peli näytti olevan täysin hallussanne. Huominen peli on uusi koitos ja vastustajat tämän päiväisen heidän pelinsä perusteella astetta kovempia. Alusta pitäen pitää olla taas hereillä ja pitää liikettä kintuissa, sillä heidän peliinsä näytti kuuluvan kohopalloja takakentälle. Eikä teidän syötötkään paljoa jälkeen jääneet teidän päiväisistä.

  Eipä muuta kuin onnea huomiseen peliinne ja hymyä huuleen pelin aikanakin!!

  • Virhe paholainen kirjoituksessani, sillä ”Eikä teidän syötötkään …”, tarkoitan heidän syötötkään…..

  • Jep, sen verran tuli palautetta kommenteissa, että piti laittaa yleisilmettä uusiksi. 🙂 Mutta näyttää toimivan!

   Kuten kentälläkin. Hereillä vaan huomenna heti alusta alkaen niin hyvä tulee. 💪💪

 • Onneksi olkoon! Olin lentokoneessa, joten pystyin vain seuraamaan kännykällä ja vain 4-4 asti, ennen kun kapteeni päätti laskeutua tunnin etuajassa. Ei tainnut olla tennisfani. Ehdin jo ajatella, että tästä tulee tiukka kamppailu, mutta ilmeisesti otitte loput pelit sitten 8-1. 🙂 Voitto huomenna ja alkaa olla tunne, että pelaatte väärässä sarjassa. Henryllä ei taida olla kovin paljon pisteitä puolustettavana, joten alkaako kohta olla mahdollisuudet päästä mukaan kesän ATP500iin?
  P.S. Kerroit, että buukkaat omat lentosi, onko ATP:lla kuinka paljon sopimuksia eri lentoyhtiöiden kanssa? Voisi kuvitella, että esim ilmainen ylimääräinen laukku ja paluulennon vapaa muuttaminen olisi tennisammattilaisten suosiossa.

  • Hyvin sujui kyllä tuosta 4-4 -tilanteesta eteenpäin. Ehditteköhän edes maahan asti, kun oli matsi jo ohi. 😅

   Toivottavasti kesän ohjelmassa olisi noita ATP500-kisoja. On tässä toki minulla vielä paljon puolustettavaa pisteiden osalta, mutta esim. Queen’s Club, Hampuri ja Washington olisivat kyllä hyviä kisoja pelata.

   Ja mitä lentämiseen tulee, niin ATP:n suunnasta ei kyllä valitettavasti apuja ole saatavilla. Reilut 10 vuotta sitten, kun South African Airways sponsoroi ATP-rankingia, oli top200-pelaajille saatavilla heidän kultakorttinsa, jolla sai Star Alliancen lentoyhtiöillä muun muassa tuon yhden laukun ekstraa ruumaan. Mutta tänä päivänä ei etuja ole minkäänlaisia… 😐 Olisikohan PTPA:sta tähän veturiksi? Ainakin jotain kuvioita Hilton-hotellien kanssa he juuri saivat aikaiseksi.

 • Kyllä peli sujui kuin tanssi! Eipä syke noussut juuri yhtään kotikatsomossa, ja tuskin siellä kentälläkään 😁 Nyt vaan vamos huomiselle 👍

  • No, kyllä se syke aina pikkuisen nousee kuitenkin. 😅 Mutta eihän se mitään haittaa, kun kulkee. Vamosia vaan lisää huomiselle.

 • Aijaa, on varmaan jotain isällistäkin sun otteessa tuolla kentällä, mutta minä tänään katselin, että veljeksethän siellä huispauttelee, ihan on samanmoinen olinteenne. Kiitos hienosta pelistä ja Onnea voitosta! Yksi pykälä lisää huomiseksi ja HHBrothers rulettaa!!!! PS. Kiva kun muistit kaiken keskellä hoitaa kuvituksetkin kuntoon!

  • Jep, kuvista tuli hienot! Kiitos vain muistutuksesta. Ja jatketaan ilman muuta huispauttelua 😅

 • Eiköhän sovita, että tappiosarake pysyy nollassa lauantain jälkeenkin? Ilo seurata matkaasi kypsällä iällä hyviin saavutuksiin!!

  • Todellakin sovitaan! Kyllähän tässä kelpaa vanhemmassakin iässä voitoista nautiskella.

 • Henryä on kehuttu täällä harvinaisen vähän. Mielettömiä yksilösuorituksia ja aivan matsien alkuhetkistä asti, silloin kun itse et ole vielä täysin pelissä mukana.

  Voittava pelaaja, mahdotonta hävitä tällä hetkellä jos itse vain syötät hyvällä tasolla omat syöttövuorot.

  • Kyllä, on kehujen arvoinen kaveri, rauhallinen, fokusoitunut, vahva ja hyvä on pelinluku. Haiskahtaa perfect match’iltä tämä HH Bro’s! Toki leijumista pitää välttää täällä katsomossa ja varmaan kentälläkin, mutta iloita voi jokaisesta hyvästä (yhteis)pelistä.

  • Ihan totta, mies on nostanut tasoaan ihan valtavasti tässä parin viikon aikana. Kyllähän se hyvä tiimihenki saa paljon aikaiseksi. 😉 Ja toki oikeiden asioiden tekeminen muutenkin.

 • Taaskaan en ehtinyt matsia liveajassa seurailla, mutta blogiteksti ilokseni pamahti sähköpostiini ja säästin tämän lukemisen iltapalaksi 🙂

  Ei oikeastaan ole muuta kommentoitavaa, kuin että jatkakaahan samaan hyvään malliin! Forza HH!

 • Can’t wait to see you both ‘live on tv’ one of these days. Anticipation is building as I read everyone’s comments on how well you two play together. .. a good doubles team is a combination of having fun, trust, respect, and creativity. Sounds like you and Henry have been able to build an environment where you have room for all of the above! Certainly doesn’t hurt that you’re also very good players 😁
  I was wondering along the line with Mats, that you seem to be playing at a wrong level.. Will be fun to watch you take on higher ranked players once that happens.
  Congratulations on a job well done, and good luck for tomorrow!!

 • Onneksi olkoon voitosta ja finaalipaikasta!!!

  Todellakin ilo katsoa teidän peliänne. Edellinen ottelu oli hyvää ja rentoa tekemistä ja tämän päivän matsi ja erityisesti toinen erä aivan huippuhienoa seurattavaa.
  Kuten edellä Charlie Bone totesi, teillä on juuri ne elementit, jotka huippupareja yhdistää, ”combination of having fun, trust, respect, and creativity”, ja lisäksi molemmilla kova pelitaso, niin syötöissä, palautuksissa ja verkolla sekä kyky nousta ahdinkotilanteista voittoon.

  Nostaisin vielä tuon luovuuden erityisesti esille. Monilla huippupareilla on perustekemisen taso korkealla ja suoritus kliinistä, mutta aika usein myös liian turvallista ja väritöntä. Tänäänkin teillä oli useita haamupelastuksia ja saumatonta yhteispelin lukutaitoa, jota ei aina näe. >>> Ja tulosta tulee.
  Henry ja sinä todellakin täydennätte toisianne.

  Hyvä keskinäinen kemianne näkyy myös siinä, että uskallatte antaa palaa ja kannustatte toisianne kaikissa tilanteissa. Uskon, että teidän tiimi tulee menemään pitkälle ja pidemmälle kuin menitte Lloydin kanssa.

  Vamos, forza, c’mon & go for it!!!

 • Yhteistyönne alkoi massakenttäkaudesta ja massa tuskin on kummankaan se ns. ”paras alusta”, joten mielenkiintoista nähdä miten massakausi etenee ja miltä peli näyttää sitten, kun ollaan ruoholla ja kovilla kentillä.

  Lloyd ei ymmärtääkseni ollut halukas näkemään kaaviota etukäteen ja tietämään keitä on tulossa vastaan, jos ottelu voitetaan. Ei ymmärtääkseni myöskään pohtinut suuremmin etukäteen taktiikoita. Miten on Henryn kanssa? Onko hän perillä kaaviosta ja pohditteko yhdessä taktiikoita?

  Tsemppiä finaaliin, täällä kyllä katsotaan ja kannustetaan ruudun äärellä!

 • Hyvä, hienoa, voittopelinne jatkuu. Mietin, että mikä on saavutuksesi: kuinka monta voittoa peräkanaa olet saavuttanut elämässäsi? Kunnioitan sinun periksiantamatonta asennetta. Sinulla on ollut rohkeutta aloittaa uudestaan vaikka alemmalta tasolta kohti voittoa. Sisukkuus, usko pelitasosi ja pelitasonne kehittymiseen on luja. Sitä kunnoitan ja siksi olen motivoitunut seuraamaan pelejänne. Mielenkiintoista.

Comments are closed.