Bukarest ATP250 R16, Heliövaara/Patten – Cretu/Jianu 6-1, 6-3

Uusi viikko ja uusi kisa, mutta voittoputki ei hyydy. Bukarestin ATP-kisa lähti käyntiin jopa melko helpolla voitolla nuoria villin kortin vastustajia vastaan, ja pelit jatkuvat toiselle kierrokselle. Jos sää sallii, niin toisen kierroksen ottelumme tulee olemaan ohjelmassa jo keskiviikkona, kun saamme vastaamme parin Cabral/Nedovyesov.

Vauhdilla meni pari päivää edellisen Madridin kisavoiton jälkeen ennen kuin oltiin taas tositoimissa seuraavassa kisassa. Suhailin sunnuntaina pikavisiitille kotiin, sillä en ehtinyt aiemmin saamaan matkalle mukaan uusia massakenkiä, ja saipahan myös nopeasti nähdä vähän perhettäkin tässä välissä. Ehdin kaikesta huolimatta kuitenkin maanantaina hyvin treenata Bukarestissa, ja olimme siten valmiina pelien alkuun tiistaina.

Olosuhteissa ei suurta muutosta edellisviikkoihin tapahtunut, sillä massakentillä pelataan taas ja pallot ovat kolmatta viikkoa samat Dunlop ATP:t, jotka ainakin omaan peliin sopivat erinomaisesti. Bukarest sijaitsee tosin lähempänä merenpintaa, mikä hieman hidastaa peliä edellisviikkoihin verrattuna. Samoin kentät ovat täällä selvästi lähempänä kotimaisia kevätkauden massoja, sillä kentän pinta on aika pehmeä ja peli ehkä senkin takia vähän hitaampaa kuin Marrakeshissa ja Madridissa. Ilma on kuitenkin varsinkin nyt alkuviikolla ihan helteinen, joten ei täälläkään mitään mahdottoman hidasta pallon pomppua tarvitse varoa, suurta määrää virhepomppuja sen sijaan kyllä.
Avausmatsimme oli ohjelmassa tiistaina heti päivän ensimmäisenä matsina, mutta sehän tunnetusti sopii hyvin. Bollaus kello 9.30 alle ja matsiin melkein samoilla lämmöillä kello 11. Romanialaisvastustajamme pitivät ensimmäisen syöttövuoronsa helposti, mutta sen jälkeen ensimmäinen erä oli kyllä meidän täyttä dominointiamme. Hävisimme kuuteen gameen yhteensä vain neljä pistettä, ja erä oli taputeltu reilussa 20 minuutissa 6-1. Tuntui, ettei vastustajilla ollut mitään aseita horjuttaa meidän peliämme.

Toisessa erässä mentiin kuitenkin selvästi tiukemmalle. Aloitin vastustajien palautuspuolten vaihdosta huolimatta vahvalla pidolla, mutta emme saaneet neljää murtopalloamme 1-0 -johdossa käytettyä, ja vastustajat palauttivat seuraavaan Henryn syöttövuoroon vahvasti. Henry onnistui hienosti pitämään 0-40 -tilanteesta, mutta momentun oli kuitenkin selvästi tasoittunut. Jianu selvitti myös 2-1 -tilanteessa murtopallon, joten pidoilla jatkettiin.

Lopulta erän yhdeksäs murtopallo toi kaivatun tuloksen, kun palautukseni linjaan 3-2 -tilanteessa oli riittävän laadukas. Matsi olisi voinut ratketa tuohon, mutta vastustajat koettivat vielä yhtä taktiikanvaihdosta siirtyen palauttamaan todella kaukaa takarajan takaa. Ja siinä he onnistuivatkin erittäin hyvin saaden pallot Henryn jalkoihin syötön jälkeen, mistä puolivolleyden lyöminen pehmeällä ja kuoppaisella kentällä oli aika mahdoton tehtävä. Vastamurto siis romanialaisille.

Emme tuosta kuitenkaan onneksi hääkeltyneet, ja varsinkin Henry pelasi seuraavan palautusvuoron erittäin hyvin. Uusi murto taululle, ja minä pääsin syöttämään ottelua kotiin. Tuloksena vakuuttava puhdas pito, ja näin koko matsi oli ohi alle tunnissa lukemin 6-1, 6-3.

Kyllähän tasoero oli tänään matsissa aika iso, eikä voittajasta siten ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Mutta kyllä tällaisetkin matsit pitää aina silti voittaa, ei voi vain odotella pelin päättymistä. Toisessa erässä vastustajat löysivät muutaman hienon palautuksen ja syöttivät myös hieman ensimmäistä paremmin, mutta kyllä me käytännössä kaikki pidemmät rallit käänsimme kotiin. Ja verkkopelissä ero meidän hyväksemme oli kyllä valtava. Ja niinhän sen pitikin olla.

Omaa peliä voi pitää varsin onnistuneena, sillä syötin ja palautin hyvin, minkä lisäksi taktisestikin homma toimi hyvin. Henryllä tuli toisessa erässä pienen pieni suvantovaihe, mutta hänkin selviytyi siitä takaisin parhaalle tasolleen todella hyvin. Pitää jatkossa vain muistaa pitää keskittyminen ja päättäväinen ote mukana joka pisteessä, ja minunkin huolta siitä, ettei energiataso pääse laskemaan.

Toisella kierroksella vastus meneekin selvästi pahemmaksi, sillä saamme vastaamme massalla hyvin viihtyvän parin Cabral/Nedovyesov. Nedovyesov voitti toissa viikolla Estorilin ATP-kisan vakioparinsa isyyslomaa nyt viettävän Escobarin kanssa, ja hän on ollut minulle perinteisesti vaikea vastustaja. Voitot taitavat olla peräti 5-2 hyvin palauttavan ja tasaisesti pelaavan kazakstanilaisen eduksi.

Portugalilainen Cabral on sen sijaan tullut vastaan neljä kertaa, enkä häntä vastaan ole suostunut häviämään. Tänä vuonna voitto tuli kotiin niin Adelaidessa kuin Davis Cupissa, mutta lisämaustetta tämän kertaiseen matsiin tuo ehdottomasti se, että Cabral pelasi viimeiset puoli vuotta yhdessä juurikin Henryn kanssa ennen kuin Marrakeshissa pareja vaihdettiin. Näyttämisen halua onkin varmasti tiedossa puolin ja toisin.

Toisen kierroksen matsimme on ohjelmassa jo huomenna keskiviikkona päivän toisena otteluna, mutta sääennuste lupaa Bukarestiin aika paljon sadetta, joten on mahdollista, ettei kaikkia matseja saada huomenna pelattua. Nyt palataan kuitenkin illaksi vielä hetkeksi treenikentälle niin ollaan sitten huomenna valmiita, jos pelikentälle päästään. Vamos!

22 thoughts on “Bukarest ATP250 R16, Heliövaara/Patten – Cretu/Jianu 6-1, 6-3

 • Otetaan voitto kerrallaan uuden parin kunniaksi! Eihän näitä jaksa enää laskea! 🎾😉👍
  Vamos!

 • Miten korkeus merenpinnasta vaikuttaa pallon pomppaamiseen? Onko muita tuollaisia ei niin ilmiselviä tekijöitä, jotka pelissä pitää ottaa huomioon?

  • Hyvä kysymys, tässä yksi aikaisempi kommenttini asiaan liittyen: Korkeuseron vaikutuksesta peliin tai palloon minulla ei ole antaa tarkkaa dataa, mutta fysiikan lakien mukaan siinä edetään. Pallon sisällä oleva paine on korkeammalla pelatessa suhteellisesti suurempi, joten pallo on kimmoisampi ja pomppaa korkeammalle. Ilma on myös ohuempaa, ja tästä johtuen pallo lentää nopeammin ja pidemmälle. Mutu-tuntumalla sanoisin että metri tulee helposti jo 500 metrissä peruslyöntiin lisää mittaa. Selvästi korkeammalla pelataankin sitten jo paineettomilla high-altitude -palloilla.

   Ja tässä vielä nimimerkki Opiskelijan hieno vinkki:
   ”Tuossa oli aiemmin jollain kysymystä pallon lentoradasta korkeammassa ilmanalassa. Jos haluaa nörtteillä, niin NASAlla on simulaattori tästä aiheesta, joka pyörii ilmaiseksi netissä. Pieni varoituksen sana: simulaatio on aika raskas alustaa, eli se ei kyllä kännykällä pyöri, mutta ainakin omalla läppärillä puolen minuutin odotuksen jälkeen toimii oikein hyvin.
   Simulaatio on virallisesti baseball-heitosta, mutta siihen voi vaihtaa asetukset niin, että se vastaa tennispallon lyöntiä:
   ball: input ball
   diameter: 2.575-2.70 (joku arvo tältä väliltä)
   weight: 1.975-2.095 (joku arvo tältä väliltä)
   Oikeasta yläkulmasta voi säätää sääolosuhteita (tai esimerkiksi sitä korkeutta merenpinnasta), keskeltä näkee pallon lentoradan ja ilman virtauksen pallon kiitäessä ilman halki, vasemmalla alakulmassa voi tutkia ilman virtausta pallon ohi tarkemmin ja oikeasta alakulmasta säädellä heittoa (tai iskua mailasta). Plussana voi tutkia, miten tennispallo lentäisi Marsissa. Kai jos suunnittelee avaruuslentoja niin sitä pystyy tutkimaan myös pallon lentämistä 🙂
   https://www1.grc.nasa.gov/beginners-guide-to-aeronautics/foilsimb/

 • Eipä ollut epäselvyyttä voittajasta koko pelin aikana. Tästä on hyvä jatkaa, vaikkakin Henrylle huomenissa verkon toisella puolen varsin tuttu miekkonen. Luulisi olevan hyvä paikka pistää vähän ns. kampoihin. Eikös vain? 😀 😀

  Huomenna, jos sää sallii, niin uutta matoa koukkuun. Vamos!!!

  • Jep, tästä on hyvä jatkaa ja tulee varmasti mielenkiintoinen matsi seuraavalla kierroksella. 😎 Kyllähän Henry varmasti haluaa laittaa Cabralille jauhot suuhun 😁

 • Saitte muuten ajoittain juosta voittonne eteen! Ja oli todella viihdyttäviä hetkiä, vaikka selkeästi olittekin kentän kunkkuja. Siispä jälleen onnittelut voitosta! Pikkasen nauratti, kun muistin aiempia kirjoitteluja Myrtsin ja Peersin ”synkeistä” peli-ilmeistä. Olitte näetsen aika yksi-ilmeisiä tekin ainakin tauoilla, kommunikointi close to nolla. Mutta ehkäpä peli oli niin selvää, ettei tauoilla tarvinnut muuta kuin hikensä kuivata. Tuo siis vain pienenä mieleenjuolahduksena, ei aihetta sen kummempiin johtopäättelyihin. Toivotaan että sateet pysyy maltillisina eikä aikataulut kovin viivästy. Pomputelkaa Cabral/Nedovyesov nurin!

  • Todellakin, jäi ihan tekstissä mainitsematta yksi ottelun parhaista pisteistä, joissa muun muassa hain lobbin jalkojenvälistä tweenerinä ja jonka vielä voitimme. 🙌😂 Oli siellä paljon kohokohtia! Eikä penkilläkään tarvinnut liikaa stressata, sopivan vahvaa tekemistä alusta loppuun 💪

 • Oliko muuten Henryn ja Cabralin tien eroamisessa mitään draamaa? Eli tuleeko huomenna vielä lisäkierrettä sen takia?
  Vai halusivatko vain kokeilla jotain muuta?
  Käsittääkseni pelasivat kuitenkin ihan kelvollisesti ja rankki oli nousussa.

  • Ei ollut mitään suurempaa draamaa. Vajaa puoli vuotta kokeilivat, mutta aika laihoin tuloksin pääosin. Ei oikein Cabral sopeutunut brittivalmennuksen muottiin, ja oli sitten parempi kokeilla muuta.

 • Mikä maa? Mikä valuutta? Ei sillä näytä olevan väliä. Voittamaton pari porskuttaa vaan!

  Eipä tainnut tosiaan hirveästi olla paremmuudesta kiistaa tänään. Ihan hyvä testi kuitenkin tuli toisessa erässä, kun pelin piti olla ohi, niin vastustajat ottikin murron. Ei taas kuullut, että mitä puolten vaihdossa sanoit, mutta vaikutti, että pumppasit aika hyvin ilmaa Henryyn. Täysin vastustamaton murto ja sitten varma pito oli hyvin komea lopetus.

  Kotiläksyiksi voisi ottaa sen, että palautusvuorot pitää viedä maaliin asti. 40 ei riitä, vaan samalla päättäväisyydellä vielä se yksi piste. Ihan riittävästihän noita murtoja tänään tuli, mutta toisaalta 16 murtopalloa on aika harvinaista herkkua. Toinen läksy oli tuo, kun vastustajat keksi tiputella palautuksia Henryn jalkoihin. Oikeastaan ekan kerran löytyi keino haavoittaa teidän peliä. Tuota tulee varmasti nyt lisää, mutta eiköhän teillä ole jo vastalääke mielessä.

  Seuraava kierros on varmaan kovin haaste teille tähän asti. Cabral haluaa varmasti näyttää Henrylle kaapin paikan ja toisaalta parinsa pelaa varmaan elämänsä tennistä tällä hetkellä. Mutta suhteellisen hyvähän tuo teidänkin vire on ollut. 😀

  • Jep, ihan totta, valuuttakin vaihtui kolmannen kerran viikon aikana, mutta voittojuna sen kuin puksuttaa. 😎 Breikkipallojen konvertointi on ollut viimeisessä kahdessa matsissa aika heikkoa, mutta toisaalta, jos saa kahdessa matsissa peräkkäin 16 murtopalloa, niin ei sekään nyt huono tilanne ole. Mutta terästäydytään tuolla saralla huomenna. 💪 Samoin kuin ehkä kokeillaan Henryn jäämistä takakentälle syötön jälkeen, jos vastustajat onnistuvat palauttamaan noin matalia kuin tänään. Mutta harvemmin siinä kukaan hänen syötössään onnistuu, ja yleensä pallo pomppaa myös etukentästä vähän paremmin, jolloin puolivolley on kuitenkin kontrolloitavissa.

   • Vähän lähtökohtaisesti suhtauduin epäilen sinun taaksejäämiseen omissa syötöissä, kun kyllä noin hyvin kulkevalla syötöllä kannattaa käydä napsimassa helpot pois verkolta. Mutta sehän on toiminut tosi hyvin. Välillä kun vielä yllättäen verkollekin singahtaa, niin jo on vastustajilla pohtimista, mitä ihmettä keksisi. Ehkäpä samaa voi tosiaan harkita Henrylläkin, jos vielä jalkoihin pudottelevat.

    Olin tänään päivällä vähän pimennossa, niin ehdittekö te kentälle asti ennen kuin vedettiinkin koko peli huomiselle?

    • Jep, ihmeen hyvin tuo taakse ajoittain syötön jälkeen jääminen on minulle toiminut. Syötön laatu paranee selvästi, kun en kaadu liikaa eteenpäin, minkä lisäksi palauttajillakin on vähän enemmän ihmettelemistä, kun liikkumisessani on enemmän vaihtelua.

     Ja Bukarestissa ei keskiviikkona päästy pelaamaan.

 • 9 voittoa putkeen on aika huima! On varmaan ammattilaisuran ennätys. Tästä on hyvä jatkaa. Varmaan aika harvinaista dubbelitourillakin. Mitenköhän paljon ammattipelaajat miettii kaikenlaista tälläisiä putkia. Virallisissa haastatteluissa sanotaan yleensä aina samat clichet jotka kuuluu sanoa. Varmaan hyvin yksilöllistä paljonko pelaajat miettii mutta olisi kiva kuulla joku kommentti :). (Kun joskus itse miettii alasarjoissa liikaakin itse peliin epäolennaisia juttuja)

  • Kieltämättä aika hyvä voittoputki, mutta on kai minullakin 10 vuoden takaa jopa pidempiä voittoputkia takana ITF-kiertueelta. 🙂 Ja Henryhän voitti toissa vuonna yhteensä ennätykselliset 10 CH-kisaa, joka sisälsi ainakin kaksi kolmen peräkkäisen kisavoiton putkea.

   En usko, että kukaan pelaaja näitä liikaa miettii tai antaa niiden pyöriä ajatuksissa matsien aikana, mutta tottakai se tuo itseluottamusta kun voittoputki on päällä. Negatiivisia putkia sen sijaan enemmänkin kannattaa varoa 😅

  • Turvallisimmin varmaankin vedonlyöntisivustojen kuten Unibetin tai Bet365:n kautta.

   Mainoksia väistelemällä striimi näkyy yleensä myös sivustoilla en10.sportplus.live tai sportshub.stream

Comments are closed.