Bukarest ATP250 QF, Heliövaara/Patten – Cabral/Nedovyesov 7-6(6), 6-4

Pitkään tätä matsia saatiin Bukarestissa odottaa, mutta eipä mennyt odotus hukkaan. Voittoputki nimittäin jatkuu, vaikkakin tällä kertaa ihan tiukkojen vaiheiden kautta. Hienot venymiset löytyi kuitenkin jälleen erien loppuihin, ja niinpä pelaamme huomenna lauantaina semifinaalissa, jossa vastaan asettuu pari Arends/Middelkoop.

Tämä puolivälierämme oli alustavasti aikataulutettu keskiviikolle, ja ehdimme tuolloin jopa astella kentälle ennen kuin taivaalta alkoi ripotella enemmän vettä. Palasimme keskiviikkona iltapäivällä vielä uudelleenkin melkein kentälle asti, mutta tuolloinkin sade alkoi juuri kun olimme lämmittelyn saaneet valmiiksi. Yöhön asti jatkunut sade teki lopulta tepposet kisan massakentille, joille ei oltu hankittu minkäänlaisia suojapressuja, ja lopulta torstainakin saatiin pelattua ainoastaan kolme ottelua, vaikkei taivaalta koko päivänä tullut vettä yhtään lisää.

Aika usein tennispelaajan elämä on aikamoista odottelua, mutta onneksi kuntosalilla voi tehdä aina lisää hommia, ja pääsimme kuitenkin sekä keskiviikkona että torstaina kentälle lyömään vähäksi aikaa, eikä pelituntuma sen takia ollut tänään perjantaina mitenkään kateissa. Kentät eivät toki edelleenkään olleet oikeastaan mistään kotoisin, mutta olosuhteille ei voi mitään. Ja yleensä ne ovat myös aikalailla samat vastustajillekin. 😊


Kisalla oli tänään perjantaina aika paljon matseja rästissä, ja meidänkin matsikenttää vaihdettiin vielä kertaalleen tänäänkin. Mutta lopulta pääsimme kentälle 2 noin kello kahden aikaa iltapäivällä. Olosuhteet olivat lämpimän alkuviikon jälkeen hyvin erilaiset kuin aiemmin; puolipilvistä lämpötilan pyöriessä 15 asteen tuntumassa ja kentän ollessa erittäin pehmeä ja kostea.

Syöttäjät kuitenkin dominoivat erittäin hitaasta kentästä huolimatta menoa ainakin avauserässämme. Palauttaminen oli huonojen pomppujen takia vaikeaa, ja pomput aiheuttivat muutenkin aika paljon harmaita hiuksia. Minä jouduin pelastamaan kaksi murtopalloa 1-1 -tilanteessa, ensimmäisen niistä aikamoisen taistelun jälkeen, mutta muuten olimme kyllä omissa syötöissämme hyvin kontrollissa. Vastustajillakin oli yksi vaikeampi syöttövuoro erän aikana, kun pääsimme 5-4 -tilanteessa hakemaan murtoa peräti neljän eräpallon verran. Cabral löysi tuohon paikkaan kuitenkin neljä erinomaista ykkössyöttöä peräkkäin.

Ensimmäinen erä ratkaistiin siis tie breakin kautta. Vastustajat pääsivät pariinkin kertaan minibreikin edelle, mutta vahvat kakkossyötön palautukseni toivat meidät kummallakin kerralla takaisin tasoihin. Henrykin pelasi 5-5 -tilanteessa hienon palautuspisteen, ja pääsin syöttämään erää kotiin. Pitkä palloralli päättyi tällä kertaa kuitenkin vastustajille. Hyvä syöttöni puoltenvaihdon jälkeen toi meille kuitenkin uuden eräpallon, yhteensä kuudennen, ja tällä kertaa tärppäsi, kun Nedovyesov syötti ottelun ensimmäisen kaksoisvirheen pahaan paikkaan. Mutta oli hänelle kyllä mukavasti ehditty painetta antaakin.

Toisessa erässä tuntui, että vastustajien turhautuminen oli lähellä, mutta emme saaneet murtoa aikaiseksi. Pääsimme kolme peräkkäistä kertaa 15-30 -tilanteeseen, mutta vastustajat selvittivät aina seuraavat kolme pistettä. Ja sitten 2-3 -tilanteessa he pelasivat puolestaan todella hyvän palautusvuoron murtaen Henryn syötön. Tuntui, että olimme pelillisesti edellä, mutta tulostaululla kuitenkin murrolla perässä.

Mutta Henrypä ei tuosta murrosta ollut moksiskaan, vaan pelasi siitä eteenpäin ottelun loppuun asti aivan mielettömän hyvin. Hän mursi käytännössä yksin Nedovyesovin syötön heti seuraavassa gamessa voittaen kaikki neljä palautuspistettään, ja pian tilanne oli 4-4. Eikä Henry tehnyt tuossakaan kohtaa yhtään virhettä Cabralin syöttöihin, ja kun tällä kertaa minäkin autoin yhden palautuswinnerin verran, niin siirryimme 5-4 -murrolla johtoon. Loppuun vielä tyylipuhdas syötönpito, ja näin oli voitto numero 10 totta.


Ei se ollut helppoa tänään kenellekään, mutta me käsittelimme virhepomput ja pelin sisäiset haasteet selvästi vastustajia paremmin. Annoimme heidän keskittyä purnaamiseen ja turhautumiseen, kun taas me keskityimme vain pelaamiseen. Tottakai se on helpompaa silloin, kun johtaa, mutta silti esitys oli henkisellä puolella kyllä varsin tasapainoinen. Ja kyllähän Henry vei henkisellä tasolla voiton myös ex-partneristaan Cabralista, mikä voi matsiin tuoda aina vähän lisäjännitystä tai -latausta.

Pelillisesti voin olla jälleen tyytyväinen syöttöpeliini, sillä minua ei murrettu hitaallakaan kentällä kertaakaan. Verkolta pallon tappaminen oli tänään selvästi tavanomaista vaikeampaa, mutta senkin hyväksyimme ja yritimme vain pelata oikeita lyöntejä. Palautuspeli sen sijaan oli minulle tänään ajoittain aika vaikeaa. Olin jatkuvasti liian aikaisin pallossa sen sijaan, että olisin malttanut antaa pallon tulla luokseni, ja kiihdyttää mailaa vasta osumahetkellä. Tie breakiin löytyi kuitenkin pari erinomaista palautusta ja toisen erän murtoonkin yksi tosi hyvä, joten ehkä otetaan tuostakin positiiviset mukaan, ja ollaan vaan huomenna ajoituksen kanssa tarkempia. Henry syötti ja palautti tänään todella hyvin, joten siinäkin mielessä paketti on erittäin hyvin kasassa.

Palasimme matsimme jälkeen vielä kentänlaidalle seuraamaan tulevien vastustajien kamppailua, josta muodostuikin varsin tiukka koitos. Kyllähän minä vähän salaa toivoin, että oltaisiin saatu Lloyd uuden parinsa Rojerin kanssa huomenna vastaan, mutta he pelasivat kyllä hämmentävän heikon match tie breakin, ja vastaamme tuleekin hollantilaispari Arends/Middelkoop.

Tuttuja miehiä ovat tietysti myös hollantilaiset, varsinkin Middelkoop, jonka kanssa olen myös yhden ATP-titteleistäni voittanut. Hän on myös kouluttanut minua parina viime vuonna Roland Garrosissa, vaikka muuten olenkin häntä vastaan ihan hyvin pärjännyt. Arendsia vastaankin minulla on useampi varsin tiukka matsi takana muutaman vuoden takaa. Hän ei syötä erityisen hyvin, ja pelaa muutenkin hieman omanlaisellaan tekniikalla, mutta verkolla hän on todella hyvä kuten myös pelin hahmottamisessa. Mielenkiintoinen matsi siis varmasti jälleen tulossa.

Semifinaalimme on ohjelmassa alustavasti lauantaina kello 12 keskuskentällä, mutta tuo saattaa vielä mennä uusiksi, jos tänään jää useampi ottelu kesken pimeyden takia. Mutta huomenna joka tapauksessa jatketaan. Vamos!

EDIT: Semifinaali lauantaina kello 12 kentällä 1.

30 thoughts on “Bukarest ATP250 QF, Heliövaara/Patten – Cabral/Nedovyesov 7-6(6), 6-4

 • Onnea! Erinomaisen vireen merkki sekin, ettei anna olosuhteidenkaan haitata määräänsä enempää, koska samanlaisethan ne ovat myös verkon toisella puolella. Erikoista sinänsä, että muutenkin virhepompuille ja ”luonnonvoimille” herkkä alusta oli noinkin omituisella hoidolla kesken ATP-turnauksen.

  • Jep, parempi keskittyä pelaamiseen. Mutta kentät olivat kyllä alusta alkaen jo välttävässä kunnossa, ilmeisesti tällä tennisklubilla ei juurikaan kisapelejä normaalisti pelata, eikä kentänhoidosta siten ole juurikaan kokemusta. Ja nyt täällä pelattiin ATP-kisaa siis ensimmäistä kertaa, eikä sateeseen oltu ollenkaan varauduttu. Uskoisin, että ATP:n puolelta jotain sanktioita kisalle kyllä tämän jälkeen on luvassa.

 • Kovaa kamaa. Huhhuh.
  Siis nyt HH vetänyt 10/10 voiton putken.
  Tänään oli jännää. Eka erä taistellen kotiin 76(6)!
  Toisen erän aikana tuli breikki 2-4. Lähdin syömään etanapannun Viskarilaan.
  Kotiin tullessa heti kattomaan kuinka mtb meni.
  Eihän sitä edes tarvittu, koska lopputulos 76 64.
  Lisää tätä, vai miten se olikaan!

  • Kovaa kamaa todellakin! Aika mukavasti kääntyy tiukat paikat kotiin kerta toisensa perään. Eiköhän pidetä sama meno päällä 💪💪💪

 • Mieletön voittoputki teillä takana, lisää tätä! 🤩 Minäkin odottelin, että olisitte saaneet Lloydin vastaan, mutta harmittavasti ei. Aasinsiltana tästä tulikin mieleeni, että oletteko paljon vielä hänen kanssaan tekemisissä ja minkälaiset välinne ovat? Yhdessä voititte ja koitte hienoja asioita. Mutta, se oli silloin ja nyt on nyt ja tämä uusi brittipari tuntuu olevan sinulle loistava match – ja toisinpäin! Huomenna sitten hollantilaisia kaatamaan, jospa ehtisi itsekin peliänne seuraamaan.

  Vamos! 🔥

  • Hurjaa menoa, mutta antaa mennä vaan! Ja harmi kyllä, ettei tullut Lloyd vastaan. Treenasimme heidän kanssaan maanantaina, ja olisi tullut varmasti hauska ottelu.

   Ollaan Lloydin kanssa tosi hyvissä väleissä edelleen. Täällä Bukarestissakin käytiin eilen yhdessä lounaalla ja muutenkin paljon tullut juteltua viikon aikana. 🙂

 • Kuulutte nyt kuuluisaan kymppikerhoon; miltäs tuntuu? 😉
  Ei muuta ku usvaa putkeen ja Vamos! 👍

 • Olette te vaan kova pari! 10-0, voittamattomia!

  Ensimmäinen erä alkoi jo tuntua noidutulta, mutta suostuihan se lopulta teille tulemaan. En tiedä kuinka soveliasta vastustajan tuplaa on tuuletella, mutta ehkä se tuon väännön jälkeen hyväksytään. Kotikatsomossa voi onneksi hyppiä tasajalkaa ja huutaa siitäkin edestä. Toisessa erässä oli jälleen huikea lopetus. Vastustajille vähän pelitapahtumien vastaisesti murto, mutta ette taipuneet yhtään, vaan samalla positiivisella ilmeellä eteenpäin. Tykkään todella paljon!

  Minusta oli ihan hyvä, ettei sinun ja Lloydin eeppinen kohtaaminen tapahdu romanialaiselle perunapellolla. Kunnon puitteet siihen on saatava. Wimbledon olisi aika kova, mutta Roland Garroskin kelpaa. 🙂

  Toivotaan, ettei Matwe ole ihan yhtä liekeissä kuin viime vuonna Ranskassa. Toisaalta teidän pari roihuaa semmoisessa liekissä tällä hetkellä, että ehkä heidän olisi parempi varautua sammutuspeitteellä.

  • Vamos! Olihan tuo eräpallon tupla seurausta kovasta paineesta, joten kai siitä vähän sopii salaa iloita, kun oli oikeita asioita tehnyt sen aikaansaamiseksi. 😉

   Ja hyvä pointti tuo, että mieluumminhan sitä Lloydin kohtaa vähän isommalla areenalla. 😎

 • Med stort intresse har jag följt era matcher. 10 av 10 är bra facit på att det funkar mellan er. Jag är mest imponerad av den professionalitet som genomsyrar era matcher. Efter en ”dålig” boll riktar ni blicken direkt framåt, blir inte och grubbla på förgående poäng.
  Speciellt i tajta situationer tar ni fram det bästa ni kan leverera! Wau.
  En kort fråga! När du returnerar serven, vad påverkar mest din retur. Serven, motståndarens placering vid nätet, taktiken på förhand…Hinner man se om motståndaren rör sig vid nätet och ändra slagriktningen i sista stund eller går man på intuition?

  • Vad kul att höra! Jag håller med att vi har haft bra energi på banan varje gång. Det spelar ingen roll om vi missar några slag, vi bara fortsätter och fokuserar på nästa poäng.

   Snacka om returer, det beror lite på situationen. Ibland har vi lite information om motståndarnas favoritserver och var dom helst rör sig efteråt, vilket man kan använda. Men oftast går man mycket på intuition. Mot dom bästa nätspelare är det dock svårt att se vad dom ska göra i förhand och då är det bäst att försöka titta på den som servar. Men även det kan vara svårt. Och då kan man också bestämma sig innan serven kommer att till exempel slå forehand returen rakt. Det är komplicerat men kanske just därför är dubbel så intressant. 🙂

 • Vanhana korkeushypyn piirinmestarina voin todeta olosuhteista aikanaan usein käyttämämme
  sanonnan ’paskaa korkeushyppypaikalla, mutta sama kaikille’.
  Eli pitää olla vaan parempi oli keli mikä keli.

 • Kenttä taisi tosiaan muistuttaa pahamaineisia suomalaisia massakenttiä keväällä, aikanaan.
  Henkinen puolenne oli kuitenkin taas rautaa, ja tekninenkin riittävää. Menestystä loppuviikkoon, sitten onkin kai tiedossa taas väliviikko?
  Blogin/sivuston kello on muuten taas ei-Suomen ajassa, nyt tunnin jäljessä.

  • Jep, ei ollut helppo kenttäolosuhde, mutta hienosti hoidettiin.

   Ensi viikolla ei ole kisaa ohjelmassa, mutta tarkoitus on treenata yhdessä Lontoossa. 💪

   Ja kiitos huomiosta sivuston kellon suhteen. Eipä siirtynyt automaattisesti kesäaikaan, joten korjataanpa samantien. 🙌

 • Onnea 10-kerhon voitosta!
  Uskomatonta, kuinka te pelaatte koko ajan paremmin ja paremmin👏👏👏
  Muutama blogi sitten joku totesi:” ”combination of having fun, trust, respect, and creativity”, siinä on ne ainekset, joka teidän pelissä on.
  Luovuusjanan toisessa päässä on useilla huipputilmeillä vähän turhan ennakoitavia ja joskus jopa tylsää katseltavaa. Teidän peliä on kyllä ilo seurata.
  Mielenkiintoista katsoa, miten luovuutenne pääsee esiin huomisessa matsissa! Go for it!!!

  • Hienoa, kiitos! Ja hyvä pointti tuo luovuuden säilyttäminen, sitä kai uuden parin kanssa pitääkin hyödyntää, kun vastustajat eivät oikein tiedä mitä odottaa. Jatketaan huomenna samaan malliin!

 • Tattaraa, ja taas ne voitti! Siis te, ootte te kovia! Aikataulut venyy ja paukkuu, pelit alkaa vaan eipäs alakaan, mutta teidän juna se vaan jatkaa raiteillaan! Kylläpä on mielenkiintoista luvassa taas huomennakin; ehkäpä yksi napsu lisää olisi taas paikallaan ja luovuutta perunapellon laidasta laitaan!!!!

 • Olihan päivä. Martinez veti kaksi kolmieräistä singeliä, ei ihme että jätti dubbelin väliin, kun päivän rasitus on enemmän kuin GS 5-eräinen. Navone pelasi kolme-eräisen, mutta sai armoa ja päivän toka singel siirrettiin huomiseksi syystä tai toisesta. Voi hyvää päivää näitä järjestelyjä, joissa kenttiä ei peitetä sateella ja jotka moiseen tilanteeseen johtaa, ei ole ihan reilua peliä kaikille. Lloyd pelasi kaksieräisen, mutta hävisi päivän toisen matsin. Oliko siinäkin syynä kaksi matsia samalle päivälle… ei päässyt taaskaan vastaan seuraavaksi vastustajaksi sinulle. Mutta onneksi teillä peli kulkee, kiva katsella. Pisteseuranta (ruudussa näkyvä) häiriintyi tokan erän alussa, syöttövuoroissa näytti ihan väärin pari gamea ja pisteet näytti ihan miten sattuu, alkoi jo mennä tunnelmasta maku kokonaan, mutta onneksi korjaantui parin pelin jälkeen. No niin, sitten vain SF huomenna, onnea siihen, onneksi ”vain” Middelkoop vastassa ilman Koolhofia, niin voitettavissa kai ne on.

  • Oli kyllä kisajärjestäjillä tänään tekemistä saada mahdollisimman paljon otteluita pelattua. Mutta ei silti ehditty kaikkia, vaikka aloitettiin jo klo 10 aamulla, kun varsinkin jotkut kaksinpelit venyivät oikein maratoneiksi.

   Mutta keskitytään me omiin matseihimme, joita on ohjelmassa sopivasti yksi per päivä. 🙂

 • Vahvaa tekemistä, onneksi olkoon täydestä kympistä! Antakaahan palaa samaan tahtiin koko loppuviikko!

  Mainitsit tuolla ylempänä, että ensi viikko on väliviikko peleistä, mutta Madridissa ilmeisesti WC-paikkoja on vielä jakamatta. Onko mahdollista, että teille voisi tuommoinen aueta viime viikkojen näytöillä vai millä logiikalla noita Wild Card paikkoja yleensä isompiin kisoihin jaetaan?

  • Komppaan, empiirisen datan mukaan single WCt jaetaan Madridissa Espanjalaisille (vedetään kotiin päin, niinkuin myös Suomi teki Talissa viime syksynä) ja tähtipelaajille, jotka vetävät porukkaa katsomoon, kuten Nadal, Kyrgios, jos heidän ranking tai protected ranking ei muuten riitä. Dubbelista olisi hauska tietää, päteekö tuo sama siihenkin ja onko muita kriteerejä olemassa.

  • Kiitos! Jatketaan samaan malliin lauantainakin. 💪

   Madridissa kokeillaan uutta neluriformaattia, joka pelataan vasta kisan toisella viikolla ti-la. Ensi viikolla ei siis Madridissa pelaa neluria kukaan. 🙂

   Ja mitä villeihin kortteihin tulee, niin ei varmaan kyllä meille ainakaan mitään toivoa ole sellaista saada. Yleensä noita jaetaan ihan muita kriteerejä käyttäen; esimerkiksi kotimaan tuleville toivoille, kotimaan vanhemmille tähdille tai muille kiinnostaville pelaajille ja kv-tähdille kuten Zverev, Tsitsipas ja Kyrgios. Kisanjohto nuo ihan itse päättää, ja lippujahan he vain haluavat myydä.

 • ”I didn’t have trouble with it [the court]” so speaks the winner. 😁💪The umpire seemed to be apologizing for the state of the court at the end of the match and you could just be heard. 😉

  A very good win with some lovely touch shots at the net. 😎 Both your opponents are volatile characters and I wonder if they’re going to become a regular pairing. I’m surprised Nedovyesov didn’t get a warning for ball abuse.

  Good luck tomorrow. 🤞

 • Pelikohtaiset seurantapylväät näyttivät kuinka teidän oma peli parani ensimmäisestä erästä lähtien, kun ensin kolmannen syöttövuoronne tuoman hyvänolontunteen (?) jälkeen menetitte heti neljännen syöttövuoronne (ja erän). Pelin parantaminen antoi mahdollisuuden hoitaa viimeisestä yhdeksästä pisteestä kahdeksan kotiin 2-7 takaa-ajotilanteessa!

  Hienoa ja kutkuttavan jännittävää!
  Voittoputkessa finaaliin!

  t. Mikko Tampereelta

 • Vamos!
  Onnea Harri ja Henry finaalipaikasta ja todella kovasta voittoputkesta. Ei varmaan kukaan olisi voinut uskoa näin hurjaan yhteistyön alkuun.
  Ja kiitos vielä blogista. On ollut todella mukava lukea omia ajatuksia peleistäsi ja mm. ”lisätiedoista” kiertueesta.

Comments are closed.