Aix-en-Provence CH175 – Ensimmäinen ottelu tiistaina

Nopea tilannekatsaus tähän väliin. Paikka Madridin ATP1000-kisaan jäi lopulta vain yhden sijan päähän, emmekä tällä kertaa halunneet lähteä alternate-paikkaa kärkkymään. Niinpä päädyimme pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tämän Aix-en-Provencen CH175-kisan, jossa otteluita saa varmasti ja mahdollisuus pisteiden keräämiseen on myös varmasti olemassa. Kohtaamme jo tiistaina ensimmäisellä kierroksella espanjalaisparin Martinez/Martos-Gornes.

Lontoon treenileiri sujui kokonaisuutena suorastaan erinomaisesti, sillä saimme Henryn kanssa paljon yhteistä treeniaikaa huippuvalmennuksessa. Yhteispeliin löytyi useampia kehityskohteita, joita kelpaa nyt työstää tulevissa matseissa. Käytimme paljon aikaa varsinkin palauttajan partnerin oikean liikkumisen ja sijoittumisen harjoitteluun sekä myöskin syöttäjän partnerin tekniseen kykyyn vastata kovaa tuleviin palautuksiin. Lisäksi mukaan mahtui tuttuun tapaan paljon muita Louis Cayerin tarkkasilmäisiä huomioita varsinkin kentän peittämiseen liittyen. Varsin onnistunut viikko siis. Eikä ollut ollenkaan hassumpaa saada viettää aikaa myös perheen kanssa. 🙂

Sunnuntaina oli vuorossa jälleen matkapäivä, kun palautimme vuokra-automme Heathrow’lle, ja jaoimme perheen kahteen osaan tälle viikolle. Lastenhoitajamme Janni ja pian kolmevuotias tyttäremme jatkoi minun kanssani Ranskaan, kun taas vaimo palasi pikkumiehen kanssa kotiin. Tällaista jakoa on kokeiltu muutaman kerran aikaisemminkin ja aina on tuntunut ihan hyvin toimivan. Myös valmentajani Boris saapui Suomesta mukaan Ranskan viikolle, joten alkaa olla tiimillä taas kokoa.

Saimme sunnutai-iltana myöhään tiedon, että olimme Madridin viimeisellä onsite alternate -listalle toisella varasijalla, jolloin päätimme alustavasti, ettei Madridiin kannattaisi enää lähteä lentämään. Maanantaiaamuna kuulimme kuitenkin siirtyneemme listalla yhden sijan ylöspäin ensimmäiselle varasijalle Escobar/Nedovyesov -parin saatuamme edeltämme villin kortin, ja nyt päätöksenteko olikin jo vähän hankalampaa. Meillä oli maanantaina kello 12 asti aikaa vetäytyä Aix-en-Provencen kisasta, jos halusimme pysyä Madridin listalla, joten päätös piti tehdä nopeasti.

Kävimme läpi erilaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös pysyä Aix-en-Provencessa vei voiton. Paikka Madridissa ei ensinnäkään vaikuttanut ensimmäiseltä varasijalta kovin todennäköiseltä, ja vaikka paikka olisi tiistaina auennut, niin valmistautumisemme kisaan olisi ollut aika vajavainen. Ei sillä, etteikö niinkin voisi pärjätä, mutta jos paikka ei aukenisi, niin kisakalenteriin tulisi yhteensä kolmen viikon tauko, mikä kuulostaa vähän turhan pitkältä. Kaiken lisäksi olisimme olleet varmasti ensimmäisellä varasijalla vain 16 nelinpelimiehistä koostuvan parin korvaamiseen, sillä jos joku 16 kaksinpeliparista (jotka eivät toki kaikki lopulta olleet kaksinpelaajia) olisi vetäytynyt, olisi heidät voinut korvata myös joku tiistaiaamuna paikan päällä nimensä alternate-listalle laittava kaksinpelaajista koostuva pari, jotka olisivat olleet varasijalla ennen meitä. Varsin monimutkaista, varsinkin kun kyseiset säännöt olivat nyt käytössä vasta ensimmäistä kertaa.

Joka tapauksessa me siis päädyimme priorisoimaan varmaa kisapaikkaa ykkössijoitettuina Aix-en-Provencessa, ja pelaamme ensimmäisen kierroksen heti huomenna tiistaina. Vastus on ihan mielenkiintoinen, sillä neluriin keskittyvä vasuri Martos-Gornes on tullut vastaan useammankin kerran, mutta kaksinpelissä viime aikoina todella hyvin pelannut Pedro Martinez on minulle uusi vastus. Hänellä on kuitenkin neluristakin parin vuoden takaa muun muassa Ranskan avointen semifinaali vyöllään, ja kun kovasta tsempparista on kyse, niin helpolla häntä ei varmasti voiteta.

Mutta kyllähän meillä Henryn kanssa perustaso on kovassa iskussa, joten jos pidämme oman pelin kasassa niin tällä viikolla menestystä on ihan rehellistä odottaa. Ja sitä kautta ovet isompiin kisoihin avautuvat varsin pian. Matsimme on ohjelmassa päivän kolmantena otteluna huomenna, ja CH-kisoissahan otteluiden striimi on tuttuun tapaan ilmaiseksi saatavilla suoraan ATP:n sivuilta. Vamos!

PS: Pahoittelut kuvattomasta postauksesta, huomenna korjataan tuo puute. 🙂

14 thoughts on “Aix-en-Provence CH175 – Ensimmäinen ottelu tiistaina

 • Varmasti ihan oikea päätös pysyä suunnitelmassa. Nyt pääsette varmasti pelaamaan ja hyvät pisteet tuoltakin on tarjolla, jos vaan peli kulkee. Ykkössijoitetuiksi saitte kyllä aika tiukan haasteen ekalle kierrokselle. Mutta pääsettepähän huippuunsa viritettyä peliänne heti testaamaan. Huomenna alkaa uusi voittoputki.

 • Käy vähän kyllä sääliksi noita turneen järjestäjiä, jos ykkössijoitetut olisivatkin edellisenä päivänä ilmoittaneet menevänsä parempaan paikkaan.
  Jos ei koko kisan järkkääminen ole kannattavaa bisnestä, sitten vielä joutuu pelaajia kaivamaan kissojen ja koirien kanssa.

  • Kieltämättä hankala paikka näillä CH175-kisoilla, kun ei ikinä tiedä ketä kaksinpeluhuippujakaan saavat paikalle, kun heidän pitää ensin hävitä isommassa kisassa alkukierroksille, että ehtivät mukaan. Ja nelurissa esim. kotiyleisön suosikit Mahut/Olivetti lensivät maanantaina Madridiin, vaikka olivat jo täällä Aixissa valmistautumassa.

 • Hyvä ratkaisu! Nyt on edelleen hyvä troikka suomitennistä turnauksessa. Laittakaahan Vapun kunniaksi ranttaliksi oikein joukolla! Eli tsempit sinulle ja koko porukalle!

 • Kaikki tuntuisi olevan kohdillaan, ja pääsette viemään viikon aikana opitut uudet kujeenne tositesteihin. Joten peli kerrallaan peukutetaan täällä kotona. Keep it wild and creative! PS. Jaksaako tyttäresi katsella pelejäsi ja jos, niin ihanko paikan päällä katsomossa? Vai kiinnostaako vielä pätkääkään?

  • Peli kerrallaan nimenomaan 💪 Eipä tuo tytär oikein jaksa tennistä vielä kovin pitkään yhtä soittoa katsoa. Mutta parhaat palat telkkarin välityksellä kuulemma kyllä kelpaavat 😅

 • Varmasti oikea päätös, nyt vaan (wappu)pallot lentämään 🎈 Ja me täällä kotosalla pääsemme nauttimaan mukananne livenä, vamos👍

 • Samaa mieltä, kuin kaikki muutkin.
  Ehdottomasti oikea päätös.
  Tunnin päästä matsi alkamassa.
  Täällä peukut jo valmiina!

Comments are closed.