Aix-en-Provence CH175 R16, Heliövaara/Patten – Martinez/Martos-Gornes 6-1, 7-6(3)

Tulihan se voitto sieltä, vaikka toinen erä ainakin lukemien perusteella aika tiukaksi menikin. Tuntui kuitenkin, että olimme koko ottelun ajan vastustajia parempia, joten ansaittiin kyllä paikka siis toiselle kierrokselle. Pelit jatkuvat näillä näkymin torstaina, kun vastaan tulee viime aikoina CH-kiertueelle kovaa nousua tehnyt pari Johnson/Mansouri.

Aix-en-Provenceen oli luvattu täksi viikoksi aika kehnoa säätä, mutta vielä tänään tiistaina päästiin pelaamaan ihan kelpo kelissä. Puuskainen tuuli hieman pyöri kentillä iltapäivän aikana, mutta vesisateet pysyivät poissa, ja lämpötilakin oli mukavasti kahdenkymmenen asteen tienoilla. Bollasimme lyöntimme läpi kello 11.30, minkä jälkeen oli vuorossa lounas ennen kuin aloitimme ottelumme hieman ennen puoli kolmea.

Matsin alku oli kyllä aika yhtä maalia. Pelasimme tarkasti pelisuunnitelmamme mukaisesti, minkä lisäksi syötimme ja palautimme vahvasti. Ensimmäinen erä olikin nopeasti 5-0, ja vaikkei ihan nollille vastustajia jätettykään, niin 6-1 -lukemat vastasivat kyllä varsin hyvin kentän tapahtumia.

Toisessa erässä jatkoimme hyvää painostusta, mutta murto ei ottanut tullakseen erän ensimmäisessä gamessa eikä myöskään 1-1 -tilanteessa, vaikka breikkipalloille pääsimme kummallakin kertaa. Lopulta kuitenkin 3-3 -tilanteessa pelasimme Henryn kanssa erittäin vahvan palautusvuoron kumpikin ja mursimme Martinezin syötön puhtaasti. Matsin olisi tuohon kohtaan pitänyt melkeinpä ratketa, sillä vastustajat eivät olleet päässeet edes murtopalloille koko ottelussa, mutta pelasin kuitenkin 4-3 -tilanteessa ottelun ainoan kehnon syöttövuoron hosuen vähän lyöntivalintojeni kanssa. Vastustajat saivat siis murron takaisin, eikä ottelu ollutkaan vielä ohi.

Pinna meinasi vähän varsinkin minulla kiristyä, kun ottelu vielä jatkuikin, mutta pääsimme kuitenkin jälleen hakemaan murtoa 5-5 -tilanteessa. Kakkossyötön palautukseni verkkoon 40-40 -tilanteessa oli kuitenkin aika heikko esitys. Seuraava syöttövuoroni oli sen sijaan ottelun paras, ja niinpä toinen erä ratkaistiin tie breakissa. Tie breakin alussa pelattiin pari pidempää pistettä, mutta ne päättyivät kaikki syöttäjien eduksi, kunnes onnistuin 4-3 -tilanteessa lyömään kämmenpalautukseni aivan takarajalle. Siitä meille yksi minibreikki ja Henryn hienolla takakenttäpisteellä heti perään toinen. Henry pääsi syöttämään 6-3 -tilanteessa ja syötti tuohon kohtaan ottelun seitsemännen ässänsä, ja niin ottelu oli ohi reilussa tunnissa 6-1, 7-6(3).


Pienestä oli kiinni, että tämän päivän ottelu olisi ollut jopa erinomainen, mutta jännästi tuo toisen erän pieni keskittymisen herpaantuminen omassa syötössäni käänsi mielialan vähän turhan kireälle. Voitimme koko ottelussa peräti 25 pistettä enemmän kuin vastustajat, ja toisessakin erässä jopa 13 pistettä enemmän, mutta silti matsi oli muutamasta pisteestä kiinni kääntyä kolmen erän väännöksi. Kyllä saa nelurissa olla alusta loppuun hereillä, ettei vahingossakaan päästä vastustajia peliin mukaan.

Pelillisesti Lontoossa treenattu palautuspeli oli ajoittain jo edellisviikkoja parempaa, mutta muutamia turhia virheitä tuli kuitenkin edelleen. Mutta niin siinä väkisinkin käy, kun yrittää muuttaa jotain; pelaaminen ei tapahdu alitajunnassa, vaan vähän hitaammin tiedostavallla tavalla ajatellen. Otimme myös tähän matsiin ensimmäistä kertaa käyttöömme verkkopelaajan antamat käsimerkit, jolla sovimme kakkossyötön palautuksen suunnan etukäteen, jolloin verkkomies voi liikkua oikeaan suuntaan jo etukäteen. Mutta ihan positiivinen fiilis tuosta kyllä jäi, joten eiköhän jatketa kokeilua jatkossakin.

Kaiken kaikkiaan tärkeintä oli ehdottomasti se, että voitolla kisat jatkuvat. Menestystähän tänne on kuitenkin ensisijaisesti tultu hakemaan. Treenasimme matsin jälkeen vielä hetken erityisesti syöttöä ja palautusta, jotta seuraavalla kierroksella ollaan sitten taas vielä parempia. Ohjelmassa on keskiviikkona välipäivä ennen kuin todennäköisesti torstaina pelaamme puolivälierän paria Johnson/Mansouri vastaan. Mahdollista olisi ollut saada toisella kierrokselle myös suomalaiskohtaaminen, mutta Otto Virtanen hävisi parinsa Lokolin kanssa tälle parille 5-7, 1-6.

Tuleva ottelu on kuitenkin edelleen siinä mielessä mielenkiintoinen, että Johnsonilla ja Henrylla on sama valmentaja, Calvin Betton, ja nuo kaksi brittiä tuntevat kyllä toisensa todella hyvin. Lisäksi treenasimme heidän kanssaan sattumalta juuri eilen maanantaina. Johnson on erityisesti palautuksissa parhaimmillaan, kun taas tunisialaisella Mansourilla on vahva syöttö ja muutenkin aika iso peli. Häntä vastaan olen itsekin pelannut pari kertaa, kummallakin kerralla kolmessa erässä voittaen, joten voi olla tiukka matsi tälläkin kerralla luvassa. He voittivat myös viime viikolla ihan kovatasoisen CH-kisan Roomassa, joten itseluottamuskin on vastustajilla varmasti tapissa. Täytyy vain pitää homma kasassa alusta loppuun. Ja hyväksyä, että vastustajatkin pelaavat tutun brittipelikirjan mukaisesti. 😊

Ja kai se on loppuun nyt kuitenkin vielä todettava, että vaikka tilanne täällä Aix-en-Provencessa on varsin hyvällä mallilla, niin olisi se paikka Madridin ATP1000-kisaan sitten lopulta kuitenkin auennut, sillä tänään siellä nähtiin yksi viime hetken vetäytyminen… Mutta ei noita voi koskaan tietää etukäteen, joten keskitytään nyt vain tekemään parhaamme täällä ja otetaan maksimipisteet täältä kotiin. Vamos.

Pahoittelut muuten myöhäisistä kirjoitusajoista. Illat kuluvat tällä viikolla tyttären kanssa touhutessa, ja pääsen läppärille vasta hänen nukahdettua. Mikä on kyllä ihan oikea tärkeysjärjestys. 😉

22 thoughts on “Aix-en-Provence CH175 R16, Heliövaara/Patten – Martinez/Martos-Gornes 6-1, 7-6(3)

 • Hyvää Vappua ja Onnittelut voitosta!
  Pelissä näki hyvin, että kuvioita oli hiottu ja tekeminen oli siten sujuvampaa, kun ei tarvinu reagoida niin paljoa pelikaverin liikkeisiin, vaan pelattiin etukäteiskuvioiden mukaan.
  Samalla linjalla seuraaviin otteluihin niin avot, taas tapahtuu hyviä asioita!
  Onnea ja tsemppiä seuraaviin matseihin; Vamos! 🎾🙂👍

  • Kiitos ja kiitos! Hyvinhän tuo sujui, ensi kerralla vielä murtopallot isommalla prosentilla kotiin niin pysyy lukematkin selvempinä. 🙂

 • Vamos ja onnea! Tästä on taas hyvä jatkaa. Madridia on turha miettiä ja murehtia. Itseäni ainakin ärsyttää ajatus siitä, että pitäisi lähteä pelaamaan uhkapeliä ilman varmaa tietoa siitä, aukeaako paikka vai ei. Jotenkin tuo systeemi vaan on outo. Henkisesti oli varmasti helpompi päätös pelata Ranskassa alkuperäisen suunnitelman mukaan. Vähemmän säätöä ja harmaita hiuksia = parempia pelejä Ranskassa, näin uskomme! 😊

  Mainitsit, että otitte käyttöön verkkopelaajan käsimerkit. En tajunnut, ettei ollut aiemmin teillä käytössä ja jotenkin luulin, että ne kuuluvat automaattisesti neluriin. Pystyisitkö yhtään avaamaan sitä, miten nuo merkit toimii, ovatko esim universaaleja vai sopivatko kaikki omansa?

  Isot tsempit jatkoon! 😊🥳💪🏼

  Ps. Minulle sopii nämä myöhäiset blogipostaukset oikein hyvin, kun tässä vauvaa yösyötän, niin on mukava samalla näitä lueskella 😃👌🏼

  • Hehee, yölukijoille hyvä aikataulutus tällä viikolla siis tiedossa. 🙂

   Tosiaan käsimerkit on meillä ennenkin olleet käytössä, mutta olemme palautusvuoroissa näyttäneet vain verkkopelaajan liikkeen palautuksen jälkeen. Eli vaihdetaanko puolia palautuksen jälkeen vai ei. Nyt lisättiin mukaan toinen käsimerkki, eli näytämme sekä palautuksen suunnan että verkkopelaajan liikkeen. Samoin kuin syöttäessä, jolloin käsimerkeillä näytettään syötön suunta ja sen jälkeinen verkkopelaajan liike.

   Ja otetaan nyt täällä Ranskassa kaikki irti tästä kisasta ja ensi kerralla sitten isompien pisteiden kimppuun 💪

 • Vamos ja onnea! Tästä on taas hyvä jatkaa. Madridia on turha miettiä ja murehtia. Itseäni ainakin ärsyttää ajatus siitä, että pitäisi lähteä pelaamaan uhkapeliä ilman varmaa tietoa siitä, aukeaako paikka vai ei. Jotenkin tuo systeemi vaan on outo. Henkisesti oli varmasti helpompi päätös pelata Ranskassa alkuperäisen suunnitelman mukaan. Vähemmän säätöä ja harmaita hiuksia = parempia pelejä Ranskassa, näin uskomme! 😊

  Mainitsit, että otitte käyttöön verkkopelaajan käsimerkit. En tajunnut, ettei ollut aiemmin teillä käytössä ja jotenkin luulin, että ne kuuluvat automaattisesti neluriin. Pystyisitkö yhtään avaamaan sitä, miten nuo merkit toimii, ovatko esim universaaleja vai sopivatko kaikki omansa?

  Isot tsempit jatkoon! 😊🥳💪🏼

  Ps. Minulle sopii nämä myöhäiset blogipostaukset oikein hyvin, kun tässä vauvaa yösyötän, niin on mukava samalla näitä lueskella 😃👌🏼

 • Ensimmäinen erä oli kyllä vahvaa tekemistä teiltä ja vastustajat jäivät ihan jalkoihin. Erän viimeisen pallon lopetus oli sinulta hieno näyttö taidoistasi (rysty volley stoppari jyrkästi taitettuna). Toisessa erässä teille alkoi kertyä virheitä. Henryn rystypalautukset olivat välillä aika hukassa ja muutaman breikkipallon tyritte vähän helponoloisiin virheisiin. Siinä sinun syöttövuorossa (joka murrettiin) energiataso ja päättäväisyys tippuivat silmissä, ja se meni vähän softiksi. No tosiaan seuraava syöttövuorosi oli aivan eri luokkaa ja match taiskassa oli samaa päättäväisyyttä kuin ensimmäisessä erässä. Tuntuu siltä että pelinne nytkähti jälleen piirun verran eteenpäin treenijakson aikana.

  • Jep, kyllä tässä matsissa oli paljon hyvää. Verkolla kentän peittäminen oli entistä parempaa ja muutenkin taas selvittiin tiukasta paikasta hienosti läpi. Tuo ensimmäisen erän viimeinen piste keräsi Martineziltakin isot kehut, ja oli kyllä hieno suoritus. Lisää niitä siis 😎

 • Ensiksi onnittelut suorasta voitosta, joka eka erän pelin perusteella olisi pitänyt olla vielä selvää pläkkiä toisessakin erässä. Jollain tavalla pelinne hieman kärsi liian selvästä erävoitosta. Toisessa erässä oli muutama helppo virhe ja ehkäpä Henry olisi verkolla ollessaan toisessa erässä voinut liikkua pariin kolmeen otteeseen ja ottaa pallon kuoletuksen vastustajan etukenttään, eikä päästää vastustajan palautuslyöntiä takakentälle sinun palautettavaksi.

  Seuraavaan peliin tarkkuutta ja liikkuvuutta niiden sovittujen käsimerkkien lisäksi, niin hyvä tulee ja voitto ns. kotiin! 😀 😀

  • Jep, muutama palautusvirhe tuli toisessa erässä liikaa, mutta olimme me silti parempia kun sitä eniten tarvittiin eli tie breakissa. 💪 Seuraavaan matsiin aavistus terävyyttä lisää niin hyvä tulee!

 • Ihan samat fiilikset kotikatsomossa: voittajasta ei näytä olevan mitään epäselvyyttä, mut sitten kuitenkin menee jännäksi. Julistin tilanteessa 3-4 rouvalleni, et me ollaan voitettu tää peli, varsinkin kun edellinen syöttövuoro meni vastustajalta nollille ja vaikuttivat jotenkin itseluottamuksensa menettäneiltä. En kuitenkaan mennyt siivoamaan terassia, kuten ensin meinasin, vaan jatkoin katsomista loppuun. Onneksi voiton vei parempi joukkue, kuten voitetuista pisteistä näkee.

  • Juuri näin, hereillä saa olla, sillä kyllähän vastustajat yrittävät aina loppuun asti, jos heille turhaa siimaa antaa. Pahoittelut, että terassin siivoamisen aloittaminen venähti, mutta tulipahan voitto nyt ainakin kaikesta huolimatta. 😅

 • Minun ottelutilastojen mukaan olitte ihan yhtä ylivoimaisia kummassakin erässä: Voititte 13 pistettä enemmän kuin vastustaja kummassakin erässä … joka on valtava ero. Tietysti täälläkin hieman pelotti, kun mentiin taiskassa puolen vaihtoon tilanteessa 3-3. Hienosti kokosit itsesi tuon menetyn syötönmurron jälkeen … kuusi upeeta syöttöäsi sen jälkeen sinetöivät matsin.

  Ei kun eteenpäin !

  • On kyllä hämmentävää, että voi voittaa kahdessa erässä kummassakin 13 pistettä enemmän kuin vastustajat, mutta erälukemat ovat niin erilaiset. Kai se pitäisi nuo 40-40 -pisteet ottaa vähän isommalla prosentilla kotiin, niin tulisi vielä vakuuttavampaa jälkeä. Seuraavalla kierroksella sitten 💪

 • Uusi upea voittoputki on alkanut! 🙂

  On tuo nelinpeli kyllä erikoinen laji. Olitte niin paljon parempia, mutta silti toisen erän lopulla oltiin tilanteessa, jossa vastustajat on kahden tiebreakin päässä voitosta. Onhan sekin valtava vuori, mutta varmaan hetkellisesti haistoivat mahdollisuutensa. Tylysti otitte kyllä orastavan mahdollisuuden pois ja kun voittaa viimeiset viisi pistettä, niin ei jää enää edes jossiteltavaa. Pikkuisen meni ylitöiksi, mutta hyvin kesti paketti pienen vastoinkäymisen.

  Teidän peli näytti kaikkiaan todella hyvältä ja se on vielä Madridista todettava, että jos nelurin suosiota halutaan kasvattaa, niin mitä järkeä on jättää yksi koko kiertueen kuumimmista pareista ulkopuolelle? Pelissä toimi aika kivasti kaikki osa-alueet ja ennen kaikkea mieltä lämmitti verkkopeli, joka pikkuisen vuoti edellisellä kerralla. Nyt oli jämäkkää tekemistä.

  Hyvässä vireessä oleva pari tulee seuraavaksi vastaan, mutta olen ollut havaitsevinani, että teilläkin on aika positiivinen kierre käynnissä. Jos peli tuolla tavalla kulkee, niin ei teitä tällä viikolla kukaan pysäytä. Sehän on siis tekemistä vaille valmis! 😀

  • Voittoputken tiellä taas! 😎 Kyllähän tästä uuden sellaisen reilun kymmenen voiton sarjan taas mielellään aloittaisi, eikä sinänsä mikään tuota estä, jos emme itse ala rajoja laittamaan. Verkkopeli on vahvaa, ja kun syöttö- ja palautuspeli napsahtaa kohdilleen, niin vaikea meitä on voittaa.

   Tiukka testi kuitenkin toisella kierroksella vastassa. Kovavireinen pari ja varsinkin palautuksissa vaarallinen tiimi.

 • Eka erä eteni kuin juna, ei jäänyt verkon toiselle puolelle palaakaan. Sitten tuntui, että teillä pikkasen tippui draivi + kaverit löysi jyvän, ja kuten kirjoititkin, mieliala hetkellisesti vähän kiristyi. Ekan erän jälkeen alitajuntaan hiipi tunne, että tämä on selvää pässinlihaa…. no, eihän se koskaan ole, mutta jotenkin ylivoimainen eka erä voi ohjata virettä hieman väärään suuntaan. Vaan juna palasi raiteilleen, ja onnittelut voitosta on taas paikallaan!! Viehän tytärtä taas syömään jälkiruokia ja tankkaa itsekin hyvin torstaita varten. Toivotaan ennustetta parempia säitä. Ja Voittoa, go go go!!!!!!

  • Juuri näin, pitää muistaa loppuun asti pitää hymy huulilla ja nauttia pelistä, niin ei mene turhaan hampaiden kiristelyksi kentällä. Ja jälkiruoathan piristävät kaikkia, joten ei muuta kuin sieltä peli-iloa hakemaan. 🙂

 • Jep, Sirkka sen sano: ei aleta lepsuttelee liian aikaisin tai voi tulla pikainen noutaja… niinku Matve&co kokivat teitä vastaan edellisessä turnauksessa. Hyvää peliä loppuun asti ja 2 murton jälkeen voi vähän höllätä… 😅👍 Vamos!

 • It was double doubles watching duty yesterday with both you and Lloyd on court at the same time although unlike your match his was incredibly close. 💪 Although the second set was tighter, the result was never in doubt and you pulled the trigger in the TB when it mattered. 😎 Your QF match was either going to be divided loyalties for either the Finns or the Brits. So the quandary passes to the Brits. 😉

  Did you get an opportunity to watch the experimental doubles format in Madrid? I really didn’t notice a difference watching a match but that’s the point. Jamie Murray speaking to the BBC was overall positive about the changes but felt the 15 seconds between points was too short. Far more strategy in doubles in singles which needs time. He also criticised the ATP for not promoting doubles on social media. He said only 1% of their posts was about doubles.

  Bruno Soares posted on X/Twitter after the draw was made that it was ”terrible for the sport” having a pair with a combined ranking of 414 competing at a 1000. ”Good try, terrible outcome” he said although maybe now eating his words since the pair (Shelbayh & Hassan) beat the 4th seeds Dodig/Krajicek. 🤭

  Just when it seemed singles players were committed to the format, Taylor Fritz withdraws when he reaches the QF in singles. Same old, same old. 🙄

  • Haha, you need two screens to watch two doubles at the same time then. 🙂 I also watched the matches from Madrid with big interest but the differences weren’t that big to be honest. It would have been nice to have the shot clock visible on the stream at least during the trial to get a sense of how fast the players need to be. There were some time violations but not that many.

   But I 100% agree that ATP or Madrid tournament did not do at all what was promised to us doubles players in terms of marketing push. And that’s kind of sad. Almost as sad as Fritz pulling out just a day later than he entered the doubles. 🙄

 • Taitaapi ranskassa sataa kun otteluita lykätään kokoajan eteenpäin. Ja nyt on nelurit jo hävinneet listalta kokonaan.

Comments are closed.