Torino CH175 – Ensimmäistä ottelua odotellessa

Rooman pikavisiitistä aletaan olla toivuttu ja parin treenipäivän jälkeen tuntuma olla kohdallaan Torinossa, jossa pelataan siis tällä viikolla isoa 175-pisteen CH-kisaa. Pelaajalistan puolesta kisa voisi yhtä hyvin olla ATP-tasoa, emmekä päässeet Henryn kanssa tällä kertaa edes sijoitetuksi pariksi. Mutta eihän tuo menestymistä estä, joten kunhan sää sallii, niin aloitamme kisat paria Bortolotti/Smith vastaan.

Roomassa ei tosiaan montaa tuntia tullut sunnuntaina vietettyä, sillä kun tappio oli koettu, niin halusimme päästä mahdollisimman pian valmistautumaan seuraavaan kisaan Torinossa. Junalla matka kohti pohjoista olisi taittunut helpoiten vajaassa viidessä tunnissa, mutta sunnuntaina ei iltapäivällä tai illalla ollut yhteenkään junaan ainuttakaan paikkaa vapaana. Niinpä palasimme vielä illalla uudestaan Fiumicinon lentokentälle, josta myöhäisillan lennolla Torinoon oli sentään muutama viime hetken lippu jäljellä. Perillä Torinossa olimme hieman yhdentoista jälkeen illalla, ja tuli kyllä uni nopeasti.


Aloitimme treenit Torinossa maanantaina hieman puolenpäivän jälkeen, kun saimme tasokkaan parin Mies/Skupski toiselle puolelle verkkoa. Bollasimme hetken ensin kahdestaan, pelasimme sen jälkeen treenierän verran neluria ja jatkoimme tuon jälkeen vielä tunnin verran Henryn kanssa kahdestaan muun muassa syöttöä ja palautusta sekä verkkopelin viimeistelyä treenaten. Varsinkin palautuspeli on ollut viimeisessä parissa matsissa vähän vaisumpaa kun mihin on totuttu, mutta tuohon on onneksi nyt alkanut hieman löytyä taas parempaa tatsia. Pitää vain muistaa pitää jalat liikkeessä ja hartiankierto riittävän laajana.


Tänään tiistaina tarkoitus oli vetää kaksi treeniä, mutta saimme vain ensimmäisen tehtyä ennen kuin taivaalta alkoi ropista vettä. Voimakasta sadetta oli koettu jo edellisyönä, ja seuraavillekin päiville sadetta on ennusteen mukaan luvassa todella paljon, joten jokainen ulkokentillä tehty treeni tulevina päivinä on kyllä positiivinen juttu. Viime vuonna tässä kisassa pelattiin osa matsista sisällä, mutta toivotaan, että tänä vuonna ei tarvitse tuohon turvautua, kun finaali pelataan päivää myöhemmin, sunnuntaina.


Peli on tosiaan tuntunut ihan hyvältä, varsinkin syötön osalta, ja kun palaset loksahtelevat palautuksissakin kohdalleen, niin kyllä tälläkin viikolla voi menestystä hyvin olla otettavissa. Olosuhteet tulevat olemaan varmasti sateiden jäljiltä aika hitaat, ja iso muutos edellisviikkoihin on myös palloissa, jotka ovat täällä samat Wilson Roland Garrosit kuin Pariisissa parin viikon päästä. Alkukausi massalla pelattiin Dunlopeilla, mutta nyt siirryttiin siis Wilsoneihin, jotka tuntuvat kyllä erittäin painavilta ja kovilta. Kyseessä on selvästi eri pallo kuin kaupasta ostettava versio, mutta niin se on ollut aikaisempinakin vuosina. Eli ei muuta kuin rannejumppaa alle ja totuttelemaan.

Ensimmäisen ottelumme pelipäivä ja -aika on tässä vaiheessa vielä vähän epäselvä, mutta vastustajat sentään tiedetään. Kyseessä on viime hetkellä toisensa löytänyt pari, italialainen Bortolotti ja australialainen Smith. Varsinkin Smith on minulle ihan tuttu vastus, ja olemme kerran jopa pelanneetkin yhdessä, mutta Bortolottia vastaan kohtaamisia on vain yksi parin vuoden takaa.

Smith on vasenkätisenä pelaajana aina hankala vastustaja, mutta massakenttä ei onneksi ole ihan hänen lempialustansa. Pallo kuitenkin lähtee terävästi, ja kokemusta on iän puolesta yhtä paljon kuin minulla. Bortolotti sen sijaan on nimenomaan parhaimmillaan massalla. Hänen syöttönsä ei ole kovin kova, mutta takakentän peli ja palautukset ovat vahvoja. Kotimaassa pelaaminenkaan tuskin hänen peliään ainakaan huonontaa. Yhteispeli vastustajiemme välillä on kuitenkin kysymysmerkki, joten tiimihengessä saamme toivottavasti yliotteen.

Matsimme ei näytä olevan otteluohjelmassa ainakaan vielä keskiviikkona, joten jatketaan treeniä ja toivotaan, että loppuviikosta kelit paranevat. Ja sitten laitetaan taas show pystyyn!

19 thoughts on “Torino CH175 – Ensimmäistä ottelua odotellessa

 • Hienoa, että treenit on sujuneet mallikkaasti ja intoa riittää! Pahin vastus lähipäivinä on vissiin sää 😡, mutta peukut pystyyn! Vamos 👍

 • En tiedä minkälainen roomalainen visiitti on verrattuna ranskalaiseen, mutta olihan tuo aikamoinen pikakelaus tennisturnauksesta.

  Pitikin mainita tuosta Mies/Skupski -parista, että on tämä parinmuodostus aikamoista puuhaa. Skupski oli varmaan marraskalenterin kuumin sinkkumies ja Mies ei taas oikein tuntunut kenellekään kelpaavan. Ja nyt he sitten pelaavat parina. Ihmeellistä on tenniselämä.

  Arpahan olisi voinut tuo ekalle kierrokselle vastaan ihan mitä vaan, joten aika hyvä osuma sieltä tuli. Omalla hyvällä pelillä pelit jatkuu pitkään tällä viikolla. Tietysti jos riittävästi satelee, niin nehän venyy joka tapauksessa. Siellä ollaan varmasti valmiina, kunhan käsky kentälle käy ja niin ollaan täälläkin. 🙂

  • Jep, oli minullekin aika yllätys tuo Mies/Skupski paritus tähän massakauden lopulle. Mutta kumpikin päätyi näin kesken kaiken ilman paria -tilanteeseen, eikä muita vaihtoehtoja oikein ollut tarjolla. Katsotaan miten jatkuu ruoholla…

   Meillä ei tosiaan pahin mahdollinen avausvastus tullut, mutta eipä täälläkään helppoja ole tiedossa ollenkaan. Hyvällä fokuksella vaan kentälle ja hereillä heti alusta alkaen. 💪

 • Sori Harri, tämä postaukseni menee jonkin verran off-topiciksi blogissasi, mutta ajattelin kuitenkin kysyä, sillä sama asia vaivannee moniakin tenniksestä kiinnostuneita lukijoita.

  Ostin siis jokin aika sitten TennisTV:n kuukausittaisen tilauksen ja näen sieltä hyvin ATP-turnauksia, mutta kanavalla ei ole oikeuksia ITF:n alaisiin Grand Slam turnauksiin. Onko jollain täällä tietoa mitä kautta voisi seurata Roland Garrosin miesten ottelut?

  Minulla oli aiemmin Discovery Plus, mutta kun he lakkasivat näyttämästä ATP-turnauksia, niin lopetin tilauksen. Nyt ainakin joidenkin nettitietojen mukaan Discovery Plus näyttäisi Roland Garrosin kaikki ottelut, mutta väitettiin, että tämä vaatii Premium-luokan tilauksen ja maksaa yli 30 Englannin puntaa.

  En etsi mitään piraattistriimejä, vaan olen tottakai valmis maksamaan otteluista, mutta vaatiiko se tosiaan yli 30 GBP panostuksen vai onko tässä muitakin vaihtoehtoja?

  Kiitos vinkeistä!

  • Mulla on Eurosport hintaan 6,99 €, ja se näyttää kaikki grand slamit, ehkä myös davis cupit🤗 Aiemmin kanavalla näkyi myös atp-kisoja ennen kuin ne siirrettiin muille hintaville kanaville! Naistennistä taas katson Wtatv.com ’n kautta, joka on vähän hintavampi 16,99 €/kk, mutta myös antaa jännittäviä taustoja 🥎 Mahdollisia siis suoriin matsielämyksyyn löytyy , joten niitä innolla seuraamaan ja kannustamaan kaikkia jännittäviä taistoja👍

   • Mielenkiintoista. Taalla Ranskassa kylla nakyvat ATP-turnaukset Eurosportilta. Tosin sos on useita 250 turnauksia meneilla samaan aikaan, kaikkia ei valttamatta nayteta. Ja kuukausimaksu on 5.80€ (vuosimaksu poistui tassa kevaalla)

  • Ei hätää, nämä ovat hankalia juttuja ja hyvä että niitä käydään läpi.

   TennisTV tosiaan näyttää hyvin ATP-kisat (pl. sivukenttien matsit ja nelurit ATP250-kisoissa), mutta Grand Slameja tuota kautta ei näe. Itselläni on Eurosportin tilaus edeleen voimassa, ja ymmärtääkseni tuota kautta näkee kaikki matsit Grand Slameissa. Osaakohan joku muista lukijoista sanoa, voiko yhä ostaa pelkän Eurosportin tilauksen vai onko hankittava koko Discovery+?

   • Moi taas, mulla on pelkkä Eurosport, ei muita kytkösiä! Asennus Google Playsta 😁 hintaan 6,99 €/kk

   • Tere. Kannatta osta eurosport vuositilaus 39,90 vuosi. Näkee kaikki GS mit karsintoineen. Riku

    • Kiitos Harri, Anja ja Riku. Tein Eurosport-tilauksen Android tablettitietokoneellani ja näyttäisi toimivan. 6,99€/kk.

     Hassu juttu tässä on se, että minulla oli jo vuosia sitten Eurosport Player. mutta se ajettiin alas ja käyttäjien piti siirtyä Discovery Plus palveluun. Nyt näköjään tämä Eurosport App on tehnyt paluun ja toimii taas!

 • oivoi, näyttääpä edelleen huonolle torinon säätilanne, eivät ole pelit tänäänkään päässeet starttaamaan. mites tämmöisissä tilanteissa kun sää ei anna periksi, onko mahdollista että koko kisa perutaan? 😮 ei kai sitä vou ensi viikollekaan venyttää, kun sitten taas alkaa seuraavat karkelot.

  • Alkaa kyllä nyt olla riittävästi tullut sadetta taivaalta kolmeen päivään. 😅 Täällä on kaksi sisäkenttää tarvittaessa otettavissa käyttöön, ja vaikkei kaksinpelejä ainakaan tänään siirretä niin ehkä jotain nelureita.

   Kisalla on aina sään takia käytössä yksi varapäivä eli mahdollista on pelata maanantaille asti. Mutta en usko, että tuohon tarvitsee turvautua, viikonloppuna sää näyttää ihan hyvältä.

   Kerran olen kyllä pelannut sellaisenkin kisan, joka sateen takia jätettiin kesken. Reunion challenger v. 2011. Koko saarella ei ollut yhtään sisäkenttä, eikä sade tauonnut ollenkaan torstain jälkeen. Torinossakin toukokuu on vuoden sateisin kuukausi, mutta ei sentään tuollaisiin sademääriin täällä varmaan päästä.

   • kiva että kävit vastaamassa 😊 ja kiitos tiedosta! toivotaan loppuviikolle parempia säitä 🌞🌼

 • Ainakin varmistui, että olette vielä viikonloppuna peleissä mukana. 😀

  Hyvä, että kiirehditte Roomasta pois, niin ehditte varmasti odottamaan riittävästi. Voihan tuo olla, että odottavan aika on hieman pitkä, kun ei sattuneesta syystä pääse edes treenikentälle. Jospa viikonloppuna saa sitten pelata siitäkin edestä. Me kyllä jaksamme katsoa, siitä ei tarvitse huolehtia.

  • Jep, nyt peruttiin kaikki nelurit jo torstailta.

   Treeniä saa sen sijaan ihan hyvin tehtyä. Sisämassoja on useampikin ja lisäksi 4 massaa kuplassa. Nuo kentät ovat vain rajojen ulkopuolella liian pienet matsien pelaamiseksi.

 • Ilmeisesti tässä voi onnitella avausvoitosta? On tästä muodostumassa hiukan erikoinen turnaus, mutta yleensä niistä on tullut aika hyviä tarinoita.

  • Näin on, JP Smithillä oli selkävamma, eikä alternateja ollut enää perjantaina paikalla.

   Jatketaan siis toisen kierroksen ottelulla klo 13. 💪

Comments are closed.