Lyon ATP250 SF, Heliövaara/Patten – Gonzalez/Molteni 7-6(9), 6-2

On se kyllä hieno tila, kun tiukat matsit tuntuvat kääntyvän kerta toisensa perään voitoksi. Tänään semifinaalissa pelattin ensimmäistä erää ihan maksimimittaisena, mutta kun saimme sen väännettyä kotiin, niin toinen erä kulki suorastaan tyylitellen. Jälleen kova voitto vyölle ja finaalipaikka taskuun. Lauaintain finaalissa tulee vastaan joko pari Gonzelez/Roger-Vasselin tai Bhambri/Olivetti.

Uusi päivä, uusi ottelu. Se tuntui olevan tämän päivän teema. Kuudes matsi edelliseen seitsemään päivään alkoi kyllä väkisinkin hieman tuntua kehossa, mutta saimme onneksi tehtyä tavallista vähän pidemmät lämmittelyt ja bollaukset kropan herättämiseksi, ja matsin koittaessa olo oli täysin valmis. Keskuskentällä tuli kaksinpeleissä vetäytyminen, ja kun meidän matsimme oli suunniteltu alkavaksi juuri silloin, kun keskuskenttä ensimmäisen matsin jälkeen vapautui, niin pääsimme herkuttelemaan semifinaalimme pääareenalle runsaslukuisen yleisön eteen.


Ja aika hyvää viihdettä tuolle yleisölle tarjosimmekin. Vastustajat voittivat arvonnan ja valitsivat defer, me valitsimme syötön, minkä jälkeen he valitsivat myötäaurinkopuolen. Aurinko oli ensimmäisen erän aikana selvästi hankalampi vasenkätiselle Henrylle, joten minä laitoin matsin käyntiin. Vakuuttavasti tietenkin. Vastustajat saivat erän ainoan murtopallon 1-1 -tilanteessa Henryn syöttäessä, mutta tuo tilanne pelastui komeasti ässällä. Muuten erässä edettiin syöttäjien komennossa, vaikka kumpikin tiimi sai kyllä palautuksia ihan hyvin kenttään.

Ensimmäinen erä huipentui siis tie breakiin, jota pelattiinkin varsin pitkään ja hartaasti. Minibreikkejä vaihdettiin puolin ja toisin useampiakin, ja pallorallit olivat välillä jopa ihan mielettömiä. Piti ihan omia heittäytymistaitojakin kerran esitellä. 😁 Erittäin tasaisesti edettiin kutenkin koko ajan, eikä kumpikaan tiimi päässyt kunnolla edelle. Eiräpalloja oli ainakin meillä useampikin, ja olisiko ollut vastustajillakin yksi. Mutta lopulta tarvittiin Henryltä vielä yksi ässä 10-9 -tilanteessa ennen kuin argentiinalaiset oli yli tunnin kestäneessä erässä lyöty.

Matsi ei tuossa vaiheessa tuntunut olevan vielä alkuunkaan ohi, mutta toisen erän alku oli meiltä kyllä murhaavan hyvä. Mursimme perä jälkeen sekä Moltenin että Gonzalezin ja siirryimme 4-0 -johtoon. Varsinkin Gonzalez palautti kuitenkin koko ajan tosi hyvin, joten ei matsi missään nimessä ollut tuossakaan kohtaa täysin ratkennut, mutta onneksi meidän pelimme pysyi loppuun asti hienosti kasassa. Vielä viimeisessä Henryn syöttövuorossa vastustajat saivat ottelun toisen murtopallonsa, mutta ei tutissut puntti meillä. Henryn iskulyönti päätti vastustajien pyristelyn ja me pääsimme tuulettamaan jälleen yhtä upeaa voittoa. 💪


Tänään oli vastassa jälleen yksi massakauden parhaiten pelanneista pareista, mutta ei se meitä pysäyttänyt. Syöttöpeli ja varsinkin verkkopeli oli erittäin varmaa, emmekä antaneet vastustajille ainuttakaan murtoa. Eivätkä he minun syötöissäni saaneet edes yhtään murtopalloa. Palautuksissa olimme mielestäni ihan alun jälkeen kohtuullisen hyvin mukana, mutta vasta toisessa erässä neutraalit pallorallit alkoivat yhä useammin kääntyä meille.

Takakentän pelaaminen oli alussa ehkä vähän turhan varovaista, ja turvauduin liian usein lobbiin tai muuhun tapaan päästä pois rallista, mutta toisessa erässä lyöminen terävöityi hienosti. Verkkomiehemme oli myös yhä paremmin mukana katkomassa vastustajien lyöntejä. Iskulyöntejä oli odotettavissa paljon, ja mielestäni ihan kiitettävästi niistä suoriuduimmekin, vaikka tietysti aina joku heikompikin mukaan mahtuu. Mutta asenne niihin pysyi päättäväisenä alusta loppuun asti.

Ja onhan se hienoa, kun yhteispelimme toimii päivästä toiseen. Joku sellainen luotto meistä tiukoissa paikoissa huokuu, että vastustajien on vaikea meitä henkisellä tasolla horjuttaa. Toki olemme edelleen uusi pari, ja sen takia moni kärkipään vastustkin on hieman hämillään, mitä meitä vastaan tuleman pitää. Mutta kyllä jaksan uskoa, että jos ja kun tällä tasolla pelataan jatkossakin, niin lisää hyviä asioita tulee varmasti tapahtumaan.

Toivottavasti hyviä asioita on edessä vielä täällä Lyonissakin. Perjantain välipäivä tulee erittäin tarpeeseen, ja lauantaina ollaan varmasti taas vahvassa iskussa. Finaalivastukseksi tulee joko pari viikkoa sitten takaisin yhteen palannut kokenut pari Gonzalez/Roger-Vasselin tai myöskin ihan vahvasti massoilla tulosta tällä kaudella aikaan saanut pari Bhambri/Olivetti. Meille varmasti käy vastustajaksi kumpi vain, pääasia on, että keskitymme omaan peliin ja saamme parhaan vireen finaalissa esille.

Finaali on ohjelmassa lauantaina kello 12 paikallista aikaa. Vedetään tuo matsi vielä kunnialla maaliin ja suunnataan sitten katseet ensi viikolla jo häämöttäviin Ranskan avoimiin. 😎

38 thoughts on “Lyon ATP250 SF, Heliövaara/Patten – Gonzalez/Molteni 7-6(9), 6-2

 • Kiitos todella viihdyttävästä matsista! Toka eräkin oli yhtä näytöstä, eikä haitannut, että siitä puuttui ylimääräinen jännitys, kun vastapuolella ei ollut oikein mitään annettavaa. Mistä löysittekin noin ison vaihteen, TB-erävoitto innosti? Onnittelut!!! Kropalle sopivasti lepoa ennen finaalia, ja sitten taas menoks!!!!

  • Oli kyllä viihdyttävä matsi! Ja varsinkin tie breakissa sellaisia pisteitä, että ei olisi edes niin harmittanut vaikka oltaisiin se hävitty. 🙂 Pieni lepo väliin ja lauantaina taas isketään 💪

 • Olipa korkeatqsoista peliä ja teillä peli hallussa, upeen 1. erän ja voitetun tiebreakin jälkeen vastustajat alkokin olla valmista kauraa, mutta viihdyttävästä pelistä saatiin nauttia vielä toinenkin erän, joka sekin hoitui kotiin ilman suurempaa draamaa!
  Onnea ja Tsemppiä 🎾🙂👍
  Vamos!

 • Wow vilken match! Vet inte när jag senast skulle ha sett en så underhållande och högklassig dubbelmatch! Grattis och lycka till i finalen!

 • Onnittelut! Kysymys vähän ohi aiheen: Onko Skupski vaihtanut paria lopullisesti kun pelaa Genevessä taas Miesin kanssa? Jos näin, niin jälkiviisas penkkiurheilija voisi kysyä että eikö olisi kannattanut alunperin pariutua sinun kanssa vuoden alussa… Toki toisaalta joutavaa spekulointia kun teillä on nyt niin hieno tiimi Henrin kanssa!

  • Skupskin tilanne kyllä harmittaa. Ensin viime kauden päätteeksi Koolhof päättää vaihtaa paria ja sitten kevään aikana Gonzalez palata takaisin yhteen Roger-Vasselinin kanssa. Miesille mukava tilanne saada paria vailla oleva Skupski verkon samalle puolelle, mutta Skupski ei ehkä ihan iloinen ole.

  • Kiitos onnitteluista! Ei haittaa tällaiset kysymykset ollenkaan. Skupskilla on kieltämättä ollut vähän epäonnea matkassa parimarkkinoilla. Olisiko sitten karma iskenyt, kun ei minun kanssani halunnut pelata. 😉 Joka tapauksessa Miesin kanssa pelaavat nyt Ranskan avoimiin asti, sen jälkeen taitaa pakka hänellä olla edelleen auki.

 • Olihan tuo ensimmäinen erä aikamoinen jännitysnäytelmä. Oli oikeastaan ihan uskomatonta, että koko erässä nähtiin yksi murtopallo. Melkoista mielen- ja pelinlujuutta esititte, että tie break tuli kotiin. Toinen erä olikin sitten melkoinen näytös. Voititte ihan erän alkuun huikean taistelupallon ja sekö lie siivitti tuollaiseen lentoon. Tulos on tietysti pääasiassa, mutta kyllähän tuo peli myös näyttää todella hyvältä.

  Minua hieman huvitti tuo ottelukuvauksen aloitus. Minä laitoin matsin käyntiin. Vakuuttavasti tietenkin. Joskus oli ekat syöttövuorot ihan tuskaa, mutta nyt itseluottamus tulee esiin jo tekstissä. Ja siltähän se tekeminenkin näyttää. Finaalissa kelpaa todellakin vastaan kumpi pari vaan, sillä ihmeissään tulevat teidän pelin edessä olemaan.

  Ensi viikkoa ajatellen se, että olette sijoittamaton pari, niin voi huonolla tuurilla tuoda tosi kovan arvan. Mutta kääntäen on selvää, että ei yksikään sijoitettu pari halua teitä vastaansa. Melkoinen jokerikortti olette siinä arvontapakassa.

  Onnittelut jälleen yhdestä finaalipaikasta! Kyllä tämä itsellekin niin suurta iloa ja riemua tuottaa. Mahtavaa olla edes jotenkin menossa mukana. 🙂

  • On kyllä hienoa menoa. Huippupareja kaatuu ja matseissa pelataan mielettömiä taistelupisteitä. 😎 Itseluottamuskin on ihan syystä aika korkealla.

   Laitetaan finaalissa sama vaihde päälle, ja katsotaan sitten mitä Ranskan avoimet tuo tullessaan. Päivä kerrallaan. 🙂

 • WOW, WOW ja kerran vielä WOW, mitä korkeatasoista peliä saimmekaan seurata. Taitaa olla paras pelinne tähän mennessä. Yhteistyönne toimii mallikkaasti. Lopputulos on suorastaan ilmiömäinen ottaen huomioon, että vastustajat oli rankattu toiselle tilalle.
  Katsoin ATP nelinpeliparien live rankinglistaa joka kertoo sijoituksenne nousseen jo parien kohdalla sijalle 24, nousua 4 sijaa. Ei huono tilanne, joka tällä menolla kohoaa mihin kohoaakaan. Henkilökohtaisetkin live sijoitukset nelinpelissä näyttävät kummallekin nousua.

  Nyt onnea seuraavaan peliinne lauantaina, tuli vastaan kumpi pari tahansa.

  • Oli kyllä siisti matsi pelata. Tupa täynnä ja pallorallien väähdyttävyys tapissa. Ei se neluri todellakaan aina mitään tylsää syöttelyä pelkästään ole. 🙂

   Tätä rataa kun jatketaan, niin väkisinkin alkaa rankingitkin liikkua oikeaan suuntaan. Vamos!

 • Onnittelut hienosta voitosta! Oli kyllä todella viihdyttävä matsi alusta loppuun! Itseluottamus teidän kohdalla paistaa kyllä kilometrien päähän, joten kelpaa haastaa mikä tahansa huippupareista. Itse vähän toivon, että pääsisit koittamaan revanssia R-V & Gonzalez parista, sen verran oli tiukka vääntö viime syksynä.

  Syöttösi osalta punainen lanka on todellakin löytynyt ja kovasti vaikeaa tuntuu olevan itse kullakin päästä siihen kiinni. Ihan hirveän montaa kertaa ei ole viimeisen 20 matsin aikana sitä murrettu, joten siinä saa vastustajat miettiä ihan tosissaan että minkälaisella taktiikalla teitä vastaan kannattaa lähteä. Osaatko itse avata, että mikä on ollut syötön suhteen avain onneen?

  Ja RG tosiaan nurkan takana, osallistutko myös mixtyyn?

  • Tässähän sitä alkaa ihan innostua …

   Kovat massaukot kaatuivat. Gladiaattorimaista taistelua. Tokassa erässä jäivät jalkoihin, vaikka erityisesti Gonzales on massahuippu. Näin, vaikka voitto-otteluun mukaan mahtui muutama virhe Henryltä. Toisaalta Harrin tekeminen oli täydellistä.

   Nyt olen jo varma, että kristallipalloni oli oikeassa. Henryllä on oiva mahdollisuus kehittyä paremmaksi kuin Harrin muut partnerit ovat olleet. Jos ja kun näin tapahtuu, vain taivas on rajana!

   • Täysin samaa mieltä tuosta Henryn kehityskaaresta. Mahtaa tulla kova pari kenelle vastustajalle tahansa. Merkit ainakin viittaavat tuohon suuntaan, joten kristallipallosi osaa näköjään kertoa salaisuutta. 😀
    Olin muuten jo heti parin valinnan jälkeen kertonut Harrille, että hänellä on kultakimpale, hiomaton timantti vierellään.

  • Kiitos onnitteluista, kyllähän tässä itsekin innostuu, kun pelit kulkee niin hienosti. Loistavaa taistelua ja voittoja voittojen perään. 😎

   Oikean parin löytäminen ja syöttöpelin asettuminen kohdilleen ovat kyllä olleet avaimet onneen. Parinvalinnassa kävi vähän tuurikin, mutta syötössä tuli Acapulcossa ahaa-elämys, kun pärjäsin kipeällä selällä niin hyvin. Vaihtelua ja kick-syöttöä tuli käytettyä paljon enemmän, enkä enää pelaa syöttö-volleyta kuin satunnaisesti. Jostain syystä syötön laatuni kohenee huomattavasti, kun en kiirehdi heti perään verkolle. Mutta varsinkin massallahan tuo kyllä toimii erinomaisesti.

 • Mahtava voitto, laadukas pari nurin. Onnea Harri! Harmitti vietävästi, ettei töiden takia ollut mahdollista katsoa. Tietääkö joku, että olisiko jokin linkki, josta matsin näkisi tallenteena?

  • Kiitos! Oli kyllä hieno ottelu, mutta valitettavasti ei taida olla missään nähtävillä jälkilähetyksenä nämä ATP250-kisojen nelinpelit. :/

 • What a performance! 💥 What a match! If your match with the Belgians was your best to date, this reached another level. 😎 The first set was incredibly tight but you played an epic tie-break. 💪 I’d roll up the net and take it home with you, it’s obviously Finnish 🇫🇮 😉 You were both oozing with confidence in the second set, hitting the ball freely. They are such a flexible pair that ball placement has to be so accurate, this you did. 🎯 You both served well and actually won a higher percentage of points on your second serve than first. 🫰

  Good luck on Saturday. 🤞

  • What a great entertaining doubles match! 😎 I still think the 1st round was an even more clinical performance from us, but today we really got to enjoy some magnificent rallies. Doubles at its best. And our 2nd serve points won % was really high today, no wonder Louis Cayer often says it’s the most important stat in predicting who wins the match.

 • Onneksi olkoon upeasta, arvokkaasta voitosta ja isot taputukset hienosta pelistä! 👏🏼👏🏼👏🏼

  Jos edellinen matsinne oli hieman ailahtelevaa, niin tämän päiväinen sen sijaan aivan maailmanluokkaa!
  Ensimmäinen erä oli todellakin kovatasoinen, tiukka ja täynnä hienoja syöttöjä ja palautuksia.
  TB taas puolestaan jännitysnäytelmä, jossa loistavaa peliä molemmilta tiimeiltä. Jotenkin oli aistittavissa, että kyllä te sen hoidatte ja niinhän te jälleen kerran KAIVOITTE VOITON KOTIIN! Mahtavaa!!!

  Olette Henryn kanssa TODELLA KOVA TIIMI ja täynnä voittoon tarvittavaa itseluottamusta ja katsomoonkin näkyvää hyvää tiimihenkeä! 💪💪💪. Ja kovissa tilanteissa pelissänne on rohkeaa riskinottoa ja luovaa peliä, jossa syötöt, palautukset ja verkkopeli ovat vielä tavanomaista parempia. Tänäänkin toinen erä teiltä 4-0:aan riisui vastustajat kylmästi kyydistä. He olivat selvästi ihmeissään teidän flow’sta.

  Huominen onkin hyvä levätä, ladata akkuja ja luoda voittava taktiikka lauantain finaaliin.
  Tuleepa vastaan kumpi vain, joko Gonzalez/Roger-Vasselin tai Bhambri/Olivetti, niin teillä on voiton avaimet
  taskussa omalla hyvällä pelillä. 👍👍👍

  • Kiitos jälleen tosi positiivisesta kommentista. Mutta on siihen kyllä syytäkin, sen verran hienosti kulkee peli meidän tiimillämme. 💪💪💪 Lauantaina vaan sama meno pystyyn, niin vaikea meitä on pysäyttää!

 • Onnea finaaliin paasysta! Olimme ajatelleet ajaa Lyoniin finaaliin, jos sinne asti paasisitte, mutta onneksi ei tarvitse, koska se on loppuunmyyty. Hyva teille, kun saatte pelata taydelle katsomolle!

  • Isot kiitokset! On ollut kyllä todella suosittu turnaus tämä Lyon, keskuskentällä päivittäin ihan täydet katsomot. Siinä mielessä harmi, että on viimeinen vuosi, kun kisa täällä järjestetään.

 • Hieno voitto! Nayttaa olevan finaalipaiva loppuunmyyty; muuten olisimme kylla tulleet paikan paalle kannustamaan. Joka tapauksessa hyva tunnelma varmaan kun on tays katsomo. Tsemmpia finaaliin!

  • Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Todella täydet katsomot ovat kyllä olleet joka päivä, ja varmasti finaali kyllä kiinnostaa laajasti. Toivottavasti ruudun välityksellä finaali kuitenkin näkyy!

   • Ei ole nakynyt Lyonin turnausta tv:sta taalla, ei kaksin- eika nelinpeleja. Eurosport nayttaa Geneven turnausta ja france-tv Roland Garrosin karsintoja.

 • Onnittelut finaalipaikasta ja hyvästä voitosta!🙌
  Onhan tää nyt teiltä ihan jäätävän hienoa tekemistä viikosta toiseen. Jotain on selvästi natsannut teidän pelissä kohdalleen ja tulosta tulee, hienoa!💪
  Tsemppiä finaaliin!

  • Kiitos! Jotain on selvästi loksahtanut paikalleen. Tai ainakin olemme löytäneet toisillemme todella hyvät partnerit. Jatketaan samaa rataa!

 • Pääsin katsomaan vasta 7-7 tilanteessa tb:ssa. Mutta olipa kovatasoista peliä siitä eteenpäin. Hienoja pisteitä ja varmoja vaikeita suorituksia jatkuvasti. Hienoa ja varmaa pelaamista sinulta takakentältä. Ja teidän itseluottamus on selvästi korkealla. Henry käyttää koko ajan paremmin kroppansa pitkiä välityksiä. Semmoisia tykkejä välillä tulee. 250 pistettä lauantaina tarjolla. Tuolla pelillä ja itseluottamuksella voittoon 89% todennäköisyys 😁

  • Hehee, eli täytyy vain jatkaa samalla itseluottamuksella ja pelillä niin aika todennäköisesti pääsee pokaalia nostamaan. 😎 Ei vain, tottakai tehdään parhaamme, ja uskotaan että se vie pitkälle. Sen verran hyvin kyllä kulkee.

 • Onnittelut hienosta pelistä ja voitosta ja jatkakaa samaan malliin finaalissa! Tossahan asiat tuli jo edellä hyvin käytyä läpi. Joku kirjoitti eilen et laittakaa stoppareita takakenttävastustajille tänään, sinulta sitten tulikin hieno stoppari tiebreikkiin. 😁👌

  • Kiitos ja hehee! Stopparit on aina herkullisia, mutta nelurissa pitää vain käyttää säästellen 😉

 • Olettehan te parina kaikkia kuviteltavissa olevia kehityskäyriä edellä. Odotukset on jo melkoisen korkealla jopa tälle ensimmäiselle vuodellenne.

 • Hienoa, nyt on itseluottamus kohdillaan ja vastaavasti vastustajilla oikeutettu syy olla entisestäänkin varuillaan. Vaikuttaa tosiaan erinomaiselta kombolta tuo teidän pelinne ja upeaa, että syöttötyöskentelykin on tuonut mielenrauhaa entisestään; mentaalilajissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tsemppiä kovasti finaaliin, täällä kaikki peukut pystyssä!

Comments are closed.