Lyon ATP250 finaali, Heliövaara/Patten – Bhambri/Olivetti 3-6, 7-6(4), 10-8 (teksti päivitetty)

Aivan mieletön vääntö kääntyy matsipallon takaa voittoon Lyonin finaalissa! Ei tässä edelleenkään oikein tajua, miten me tämän finaalin voitimme, mutta nautintohan on sitäkin suurempi. Tätä tiimiä ei pysäytä mikään! Unelmaviikko Lyonissa päättyy siis voitonjuhliin, ja kyllähän tästä kelpaa sunnuntaina lähteä junailemaan kohti Pariisia.

Huhhuh, olihan viime viikon menestys Torinossa jo aikamoinen itseluottamuspiikki, mutta että ottaa nyt perään vielä toinenkin titteli ja vielä ATP-tasolla. Jotenkin olemme Henryn kanssa löytäneet sellaisen mielentilan, että häviäminen tuntuu melkein mahdottomalta. Kerta toisensa perään tiukat matsit kääntyvät kotiin. Tässähän täytyy kohta jo pokaalejakin alkaa lähettää kotiin jo kesken reissun, kun eivät kohta enää mahdu laukkuihin. 😁

Mutta palataan vielä hetkeksi viime päivien tapahtumiin. Pelasimme tosi vahvan semifinaalimme torstaina, minkä jälkeen eilinen perjantai tuli kyllä sopivaan paikkaan välipäiväksi. Treenasimme kevyesti puoliltapäivin, minkä jälkeen otimme loppupäivän rennosti kehoa palautellen ja tankaten kohti finaalipäivää. Ja kun kerran viereisessä puistossa, jossa tenniskentätkin sijaitsevat, on paljon muutakin nähtävää, niin täytyihän sinnekin välipäivänä suunnata.


Tänään perjantaina finaalimme oli ohjelmassa kello 12, joten kunhan hyvin nukutuilta yöuniltani olin herännyt, niin suuntasimme tenniskentille bollaamaan kello 11-11.30. Lyönti tuntui hyvältä, joten sen kummemmitta murehtimatta laitoimme matsikamppeet päälle, ja hyppäsimme kehiin runsaslukuisen yleisön eteen.

Matsin alku ei kuitenkaan ollut ollenkaan sellainen mihin olemme tottuneet. Vastustajat olivat todella vahvalla pelillä liikkeellä ja mursivat ensin minut 1-2 -tilanteessa ja perään vielä Henrynkin 1-4 -tilanteessa. Otimme hieman rentouduttuamme yhden murroista takaisin 1-5 -tilanteessa Bhambrin syöttäessä, mutta Olivetti ei enää 3-5 -tilanteessa antanut siimaa. Ensimmäinen erä aika nopeasti siis väärään suuntaan 3-6.

Tsemppasin tiimiämme tuomaan toiseen erään lisää energiaa ja asennetta, mutta vaikeaa oli edelleen. Henry pelasti upealla volleyllaan murtopallon heti ensimmäisessä syöttövuorossaan, mutta 1-1 -tilanteessa Bahambrin lobbi murtopallossa takarajalle oli sen tason lyönti, ettei siinä jäänyt kyselyille sijaa. Syöttöni murtui siis toistamiseen ja tilanne alkoi olla jo aika tukala.

Mutta jos tämä meidän tiimimme jotain osaa niin taistella viimeiseen pisteeseen asti. Vastustajien heikompi syöttäjä Bhambri piti syöttönsä 3-4 -tilanteessa, ja vaikka tyrinkin 3-5 -tilanteessa pari volleyta Henryn syötössä, niin hän sai syöttönsä pidettyä ja siirrettyä paineet vielä kerran vastapuolelle verkkoa. Yli kaksimetrisen Olivettin pommisyötön murtaminen 4-5 -tilanteessa tuntui kuitenkin edelleen aika isolta vuorelta kiivettäväksi, sillä olimme tainneet tuohon mennessä voittaa yhteensä kaksi pistettä hänen viidessä syöttövuorossaan. Mutta ei ole tennismatsi koskaan ohi ennen kuin viimeinen pallo on lyöty.

Olivetti laittoi kovia ykkösiään kenttään tuossakin gamessa, mutta meiltä löytyi jostain takataskusta kolme huikeaa palautusta. Ensin minulta kämmenlinja läpi, sitten Henryltä upea rystykrossi ja perään vielä minulta yksi kämmenkrossi. Saimme kuin saimmekin vielä mahdollisuuden, yhteensä kolme murtopalloa. Ensimmäisen Olivetti pelasti ässällä, ja vaikka 30-40 -tilanteessa rystypalautukseni oli melkein täydellinen, niin Bhambrin volley oli upea. Luulin jo ottelun ratkenneen 40-40 -tilanteessa palautukseni jäädessä verkkoon, mutta Olivettin syöttö oli kuin olikin pari senttiä pitkä. Astuin kakkossyötön palautuksessa reilusti vastaan, eikä ranskalainen kestänyt painetta. Vastustajien koko ottelun ainoa kaksoisvirhe tuli kuin taivaanlahjana ottelupalloon, ja matsi käytännössä aloitettiin alusta, ainakin henkisellä tasolle.

Näytin valmentajalle katsomoon, että nyt mennään eikä meinata, ja pidinkin syöttöni 5-5 -tilanteessa upeasti. Emme saaneet Bhambrin syöttöä hyvästä paineesta huolimatta seuraavassa gamessa murrettua, mutta toisen erän tie breakissa laitoimme kaikki peliin. Peräkkäiset unelmapalautukset 3-2 -tilanteessa siirsivät meidät tuplamurrolla johtoon. Henryllä oli vasurina vaikeuksia syöttää aurinkopuolelta, mutta onneksi toinen syöttöpisteistä tuli kotiin, ja saimme kolme eräpalloa 6-3 -johdossa. Ensimmäisessä palautukseni oli aavistuksen leveä, mutta Henry ei 6-4 -tilanteessa samaa virhettä tehnyt. Ottelu oli tasan ja ratkaisua haettaisiin mitenpä muuten kuin match tie breakin kautta.

Henkinen otteemme matsista oli luonnollisesti edeltävän menestyksemme myötä ratkaisupaikkoihin lähtiessämme kohdallaan. Mutta eipä ollut vastustajatiimikään koskaan hävinnyt MTB:tä yhdessä. MTB käynnistyi heti minibreikkien vaihdolla, kunnes otimme 2-2 -tilanteessa toisen ja sen perään vahvalla otteella jopa turvallisen tuntuisen 7-3 -johdon. Mutta voitosta oltiin vielä kaukana. Olivettin hyvä lobbipalautus ja Bhambrin oikea-aikainen verkkoliike kavensivat minibreikit yhteen, ja puoltenvaihdon jälkeen tilanne kääntyi kertaheitolla, kun ensin Bhambri palautti kakkossyöttöni suoraan läpi, ja 7-7 -tilanteessa pitkän pallorallin jälkeen kämmeneni päätyi pari senttiä leveäksi.

Etu oli käsittämättömästi siirtynyt jälleen vastapuolelle Olivettin tullessa syöttämään heidän 8-7 -johdossaan. Mutta vielä oli kierrepalloja jäljellä. Kämmenlinjapalautukseni Olivettin ykkössyöttöön oli siinä ja siinä menossa pitkäksi, mutta kun ranskalainen sen minulle ilmasta vielä palautti, niin toista kertaa en pitkäksi lyönyt. Täydellinen rystylobbi takakulmaan tasoitti tilanteeksi 8-8. Olivetti onnistui tuossakin paikassa hyvin ykkösessään, mutta Henryn krossipalautus oli loistava. En oikein voinut uskoa, että Olivetti sai tuon takaisin matalana, inhottavana keskikentän pallona, mutta Henryn seuraava kämmenpiiska linjasta oli kyllä sellainen lyönti, johon harva kiertueella pystyy.

Nyt oli siis ottelupallo meillä ja vielä omassa syötössä. Bhambri oli ollut läpi ottelun kentän paras palauttaja, mutta painetilanne on aina eri tilanne. Henryn ykkönen oli pitkä, mutta kakkoseen oli oikea valinta lyödä se Bhambrin kämmenelle, eikä pallo enää tullut takaisin verkon yli. Tuuletuksissa oli tunnetta ja ihan täysin ansaitusti. ATP-titteli numero 6 ja tiimititteli numero 2 olivat totta!


Edelleen vielä tätä kirjoittaessa finaalin voitto tuntuu minusta epätodelliselta, sen verran paremmin vastustajat pelasivat pistettä vaille kaksi erää. Ja voittivat vielä kuusi pistettä meitä enemmän koko ottelussakin. Olivettin syöttöihin ei tuntunut löytyvän mitään lääkettä, kun taas me olimme aika pahasti hätää kärsimässä varsinkin kakkossyöttöjen jälkeen. Kovanluokan palauttajaksi tunnetun Bhambrin lisäksi Olivettikin tuntui olevan palautuksissaan todella hyvin mukana. Eikä välttämättä tuntunut edes siltä, että teimme liikaa virheitä, vastustajien lyöntien laatu oli vain meitä parempaa.

Mutta kuten tiedämme, tennismatsi kuitenkin ratkaistaan melkein aina pään sisäisellä hallinnalla, ja jotenkin käsittämättömästi me tuon osa-alueen tänään vastustajia paremmin toteutimme. Emme häkeltyneet tilanteesta edes erän ja murron perässä, vaan uskoimme mahdollisuuksiimme loppuun asti. Energiaa oli varastossa ja jaksoimme olla ärsyttäviä vastustajia loppuun asti. Ja kun se pieni oljenkorsi meille lopulta annettiin, niin olimme valmiita hyppäämään kuskin paikalle.

Jotenkin meinasimme vielä kuitenkin tuon 7-3 -johdon MTB:ssa sählätä vastustajille, mutta aivan mielettömät kaksi pistettä 7-8 -tilanteessa palauttivat meidät johtoon. Tietysti olisi ollut parempi hoitaa MTB kotiin vähän selvemmin, mutta ei kisavoitto koskaan helpolla tule. Ja onpahan sitten matsin jälkeen vähän enemmän muisteltavaa. 😊

Hetkellisesti tuli MTB:ssa myös vähän pelästyttyä, että polvelle kävi liukastuessa huonosti, mutta onneksi jälkitarkastusten jälkeen mitään suurempaa vammaa ei löytynyt. Kaaduin vain pahasti luun maahan kolauttaen, ja eiköhän tuosta pienelä turvotuksella selvitä. Ottelun loppu oli kyllä pientä tuskaa, enkä pystynyt oikein 7-6 -tilanteessa ponnistamaan syöttöön kunnolla, mutta eihän sitä tuossa adrenaliinipäissään onneksi liikaa tule stressanneeksi. Matsin jälkeen sen sijaan vaikkapa valokuvissa kyykkyposeeraukseen ei sen sijaan polvi taipunut. Mutta kisafyssari kyllä siis onneksi vakuutti, ettei Pariisin suhteen tarvitse olla yhtään huolissaan.

Palkintojenjakoseremonia meni yhdessä hujauksessa, ja kun kiitospuheet oli pidetty, valokuvat otettu sekä nimmarit jaettu, niin pelaajien loungen sohville lysähti kyllä kaksi euforian tunteesta nauttivaa miestä. Henryn valmentaja Calvin ja tyttöystävä Ellie olivat kanssamme fiilistelemässä, ja eihän tuota parempaa tunnetta oikein tenniskisoissa voi saavuttaa. Kisa päättyy voittoon eli tavoite on saavutettu täydellisesti. Vielä dopingtestit purkkiin ja homma oli sillä selvä.

Lyonissa ei valitettavasti tämän vuoden jälkeen enää ATP-kisaa pelata, joten ensi vuonna ei tätä voittoa pysty ainakaan näissä maisemissa puolustamaan. Mutta yleisölle tarjottiin kyllä finaalipäivänä suurta herkkua myös kaksinpelissä, jossa siinäkin voittaja pelasti yhden vastustajan matsipallon. Ja tuossa matsissa voittaja oli vielä ranskalainen.

Meillä oli vaihtoehtona jatkaa vielä tänään Pariisiin, mutta päätimme sittenkin jäädä Lyoniin vielä yhdeksi yöksi. Jos sitä kerrankin olisi mahdollisuus vähän hengähtää kisavoiton jälkeen ja nauttia voitosta. Kyllähän tähän paikkaan väkisinkin on nimittäin yksi lepopäivä otettava. Tennistä on kuitenkin tullut pelattua nyt 14 päivää peräkkäin, mikä alkaa olla aika maksimi sekä henkisesti että fyysisesti.   

Ei tässä toki viimeiseen pariin viikkoon kovin paljoa huonoja päiviä ole joukkoon mahtunut, joten kunhan huomenna junaillaan Pariisiin ja saadaan maanantaina treenit käyntiin, niin eiköhän tästä kannata samalla flow’lla jatkaa myös Roland Garrosissa. Tuskin ainakaan paremmalla itseluottamuksella voisi kisaan lähteä.

Nelurikaaviot Roland Garrosiin tehdään sunnuntaina, ja pelit alkavat nelurin osalta tiistaina tai keskiviikkona. Sekanelinpeliin minulla ei valitettavasti ole vielä paria, mutta maanantaina ilmoittautumisen sulkeutuessa meinaan kyllä olla hereillä ja katsoa, jos jonkun kanssa viime hetkellä mukaan vielä mahtuisi. Mutta mennään päivä kerrallaan.

Tänään nautitaan voitosta ja Lyonin kuuluisasta ruokatarjonnasta. Ja palataan Pariisista sitten asiaan viimeistään otteluja edeltävänä iltana. Vamos!


Ja mainitaan vielä loppuun ATP:n mediaosaston eilen julkaisema ihan mukava juttu matkastani tähän pisteeseen!
https://www.atptour.com/en/news/harri-heliovaara-doubles-spotlight-2024

104 thoughts on “Lyon ATP250 finaali, Heliövaara/Patten – Bhambri/Olivetti 3-6, 7-6(4), 10-8 (teksti päivitetty)

 • Onneksi olkoon todella jännittävän matsin voitosta!
  Itse aloin uskoa voiton mahdollisuuksiin kun toisen erän – oliko tilanteessa 5-5 vastapuolen syöttäjä alkoi pelätä mahtipeliäsi ja tekin sen vuoksi kaksoisvirheen kun ei uskaltanut syöttää pakko sinun palautettavaksi =DD.

  Sinulta upeaa terävää peliä erityisesti toisessa erän loppupuolella kun tilanne piti kääntää teille ja näyttää, että täältä tullaan ja kovaa vielä.

  • Kiitokset! Tennisottelu voi joskus olla niin mahdottoman pienestä kiinni, mutta onneksi kääntyi tällä kertaa näin päin. 🙂

 • Onnea ihan valtavasti! Jälleen kerran ihan uskomaton nousu.

  Ethän sinä satuttanut itseäsi? Jotenkin liike oli vaisun näköistä kaatumisen jälkeen, mutta minä nyt näen kauhuskenarioita kaikkialla. Epäilemättä minäkin kirjoitan lisää myöhemmin. 😀

  Atp:n sivuilla oli melkoinen herkku: Harri’s takeoff, jos joku ei ole vielä bongannut.

  • Kiitos! Ei onneksi käynyt pahemmin. Hetkellisesti teki kipeää polveen, mutta nyt yön yli nukuttua jo selvästi parempaan päin.

 • Miten voisit tajuta, mitä tuli tehtyä ? Sehän oli ilmiselvä IHMEIDEN IHME isoilla kirjaimilla !! Olivetti tuli syöttämään matsia kotiin 6-3, 5-3 tilanteessa. Sitä ennen hän oli voittanut kaksikymmentä 22 syötöstänsä. Katsoin sattumalta vedonlyöntikertoimet … teille se näytti 100 !! Eli vedonlyöjien mielestä, jos pelaisitte tuosta tilanteesta matsin loppuun, häviäisitte sen 99 kertaa; kerran voittaisitte ! SE PÄIVÄ OLI TÄNÄÄN !!

  Mutta muutaman kerran näin kyllä sinusta, että harmitti, kun vastustajien lyönnit tippuivat rajoille … näytti siltä, että uskoit vielä nousuun. Mielestäni Henry ei tuossa 36, 35 tilanteessa uskonut … vasta hiukan myöhemmin sait hänetkin vakuuttumaan voiton mahdollisuudesta.

  Iso kysymys: Mitä teit saadaksesi Olivetin syöttämään tuplan matsipallossa ? Näytitkö kieltä vai mitä ??

  • Hahaa, ei kyllä ollut todennäköisyydet meidän puolella tuossa toisen erän loppuvaiheessa. Mutta aina kannattaa pelata loppuun asti! 😎

   Kyllähän minun kolme palautustani tuossa 4-5 -tilanteessa Olivettin ykkössyöttöihin olivat ihan julmetun hyviä. Ja kummasti se paine sitten hiipi ranskalaisen pöksyihin. Mutta ei hänellä painetta olisi tuntunut, ellei hän olisi tiennyt, että on pakko syöttää hyvä kakkonen tai se tulee pahana takaisin.

 • ”En edelleenkään oikein tajua, miten me tämän finaalin voitimme,”

  Osuvaa flow-tilan kuvausta =)

  Jatkakaa samaan malliin!

 • Pitää tunnustaa, häpeäkseni laitoin veikkauksen livevetoon vitosen kun näytti siltä ettei tästä mitään tuu. Ajattelin että jotain iloa päivästä tulisi. Siitä se nousu sitten alkoikin!

  Pieneltä puhelimen ruudulta ei meinannut erottaa pallojen voittajaa kunnes tajusin että patongit hurraavat vain Olivetille.

  Liikkumisesi näytti minustakin vähän varovaiselta kaatumisen jäljiltä. Ehkä palaat asiaan kun lihas ilmoittaa myöhemmin tilanteestaan.

  Uskomaton nousu! Onneksi olkoon!

  • Uskomaton nousu todellakin! Eikä välttämättä itsekään ihan täysin ollut uskoa enää voittoon toisen erän lopussa, mutta jostain löytyi ne tarvittavat huippupalautukset ja se yksi kaksoisvirhe Olivettilta. On se pienestä kiinni tennisottelu joskus.

 • Vastustajat pelasivat zonessa aina 5-4 toka erä asti. Yksi Olivettin kova syöttö, ja pokaali olisi ollut heidän. Vaan siitä alkoi Harri-show, jota Henry säesti. Maestro teki vain vain yhden virheen, eli heittäytyi pallon perään. Noi kannattaa kyllä jättää Boris Beckerille. Näytti siltä, että sattui ja liike heikkeni. Toivottavasti Harri on kunnossa!

  • Jep, oltiin kyllä pahasti altavastaajia pistettä vaille koko ottelun ajan. Mutta sittenhän ottelu vasta todenteolla alkoi 💪 Harri on kunnossa, mutta säästetään joo noi heittäytymiset jatkossa ruoholle 😁

 • Aivan älytön ottelu. 2. erän 5-4 tilanteeseen saakka vastustaja pelasi lähes virheetöntä peliä. Olivetti ei ollut antanut paljon armoa aikaisemmissa syöttövuoroissaan. Teiltä muutama huippusuoritus siihen, mutta hän pääsi vielä syöttämään matsipalloa – ja teki siihen tuplan! Sen jälkeen marginaalit tasoittuivat, mutta en edes MTB:n 7-3 tilanteessa ollut kovinkaan varma voitosta. Kaverit nousivatkin 8-7 johtoon ja sen jälkeen teiltä taas huippusuorituksia. Näkyi kyllä, että voitto oli teille aika iso juttu kaiken tuon jälkeen. Harmi, kun VeikkausTV:n lähetyksessä aina melkein heti ottelun päättymisen jälkeen kuvaan tulee koko ruudun peittävät ottelutilastot. Ei pääse yhtään näkemään kuinka fiilistelette ottelun jälkeen (tai kuinka toiset ottaa tappion).

  Mutta kyllä suorastaan ryöväsitte voiton itsellenne. Muistan muutamia matseja Glasspoolin kanssa, joissa voitto olisi kuulunut teille, mutta jotenkin ryöstö oli silloin teiltä. Nyt siis näin päin. Kaiken kaikkiaan mahtava juttu. Ja samalla koko ajan teidän yhteisranking vähitellen hilautuu ylöspäin. Kevään pisteiden puolustus on kyllä sujunut hyvin. Vielä Ranskan avointen 180 p puolustettavana. Sen jälkeen muutama kuukausi mahdollista mennä vain ylöspäin. Doubles races nyt jo sijalla 19!

  Odotan innolla sinun analyysiasi ottelusta.

  • Aivan älytön ottelu kerta kaikkiaan. Mutta mikäpä maukkaampaa kuin kääntää se voitoksi! Nyt on uran aikana tullut kaksi kertaa noustua ATP-kisan finaalissa ottelupallojen takaa voittoon. Ja toki myös kaksi kertaa omien ottelupallojen jälkeen hävittyä 😅

 • HH jyrää ja voitto! Uskomatonta, mutta totta.
  Se joka ei anna periks ja tekee parhaansa saattaa mennä maaliin!
  Hienoa Harri ja Henry. Lisää tätä. Olette kova tiimi! Hiphei!

 • Onnea Harri toisesta atp turnaus voitosta Henryn kanssa! upeaa pelaamista , hyviä syötönpalutuksia sekä lobbeja toisen erän lopusta lähtien. Jotenkin tuntui että voitatte vaikka olitte pahasti alla, vaikka alku oli hankalaa mutta… Voisitko mahdollisesti avata vähän Henryn tunnetiloja voiton jälkeen koska tällainen menestys on hänelle uutta?

  • Kiitos! Olihan tuo aika ainutlaatuinen venyminen ja nousu. Pahasti olimme perässä, mutta emme vain suostuneet luovuttamaan.

   Henry oli kyllä isoissa fiiliksissä matsin jälkeen myös. Mies tykkää todellakin voittamisesta, ja arvostaa kyllä näitä hetkiä korkealle. Henry on lupautunut kirjoittamaan jossain vaiheessa, todnäk Ranskan avointen jälkeen, itsekin yhden tekstin tänne sivustolle. Toivottavasti siinä päästään vähän syvemmälle hänenkin ajatuksiinsa. 🙂

 • Kyllä tässä nyt kävi niin että nelinpelitourin paras palauttaa H. Heliövaara hoiti homman kotiin mielettömillä palautuksillaan 💪Palautukset on niin vahvassa vireessä että käsittääkseni kirjaston kirjatkin on palautettu viimeistään kaksi päivää etuajassa 💪 Onneksi olkoon ja tästä on hyvä jatkaa Roland Garrosiin!!

  • Hahaa, aika hyvin sanottu 😂 Bhambri saattaa kyllä olla vielä minuakin kovemmanluokan palauttaja, mutta tällä kertaa painetilanteessa vein kyllä tuollakin osa-alueella voiton. Huippua!

 • Käsittämätön nousu kyllä jälleen, ja kaipa siinä onnettarkin jo oli teille suosiollinen. Mutta sen verran olette osoittaneet tässä viime kuukausina olevanne tiukkojen tilanteiden miehiä, että nyt meni vedotkin kohdilleen, ja pelikassa valmis ruohokautta varten. Suuret onnittelut teille, on ollut aivan mahtava massakausi näitä teidän otteitanne seuratessa, nyt jänntään RG kaaviota, mutta kyllähän se on ilman muuta todettava, että jokainen pari on voitettavissa! Vamos! 💪

  • Isot onnittelut! Aivan mieletön finaali! Melkein kaksi erää altavastaajina ja sitten loppu aivan jäätävää tekemistä. Vanhan sanonnan mukaan win the right points meni ihan kirjaimellisesti ja kapealla mutta riittävällä marginaalilla. Hieno päätös loistavalle viikolle! Olette todistetusti erittäin vaikea pari voitettavaksi 💪

  • Kiitos! Oli kyllä tottakai onneakin paljon matkassa, mutta kai se pitää itse ansaita. Marginaali voittoon ei olisi voinut olla pienempi, mutta on se vain hienoa, kun tällaiset matsit kääntyvät kotiin. Pariisissa lisää tätä!

 • Bravoo ja onneksi olkoon!!!! Upea jännittävä peli! Ja vaikka olitte veitsen terällä niin monen kerran, todella hienosti selvisitte ja paljon paremminkin kuin kukaan uskoikaan (paitsi sinä Harri) !
  Koskaan ei ole pelisi ollut tylsiä eikä varmasti tulee olemaan.
  Pitäkää parisi kanssa huolta itsestänne ja toivotan hyviä fiiliksiä, pelejä !

  • Kiitos!! Tylsiä ei kyllä meidän pelit ole koskaan, se on varmaa 😁 Ja aika mukavasti kääntynyt voitotkin viime aikoina kotiin. Pidetään toisistamme huolta!

 • Kotikatsomossa meinas toivo hiipua, mutta ei teillä: mahtava nousu lähes kuilun partaalta 🤗 Nyt sitten samoilla fiiliksillä ja voitto kotiin RG:ssa, allez👍

  • Ei se toivon hiipuminen ollut kaukana kentälläkään, mutta ikinä ei kannata luovuttaa. RG:ssä lisää tätä!

 • Voitko yhtyä mielipiteeseeni, että vaikeuksien kautta voittoon? Varsinkin eka erän vaikeuksien? On teillä mahtava itsehillintä ja pelihuumoria myös löytyy tappiotilanteessa ihan voittoon asti. Uskomaton teko.

  Henrylle sellaisia terveisiä voinet välittää, että kannattaa hieman lisätä voimaa palautuslyönteihin verkolla ja ne sijoitukset sinne sivulinjaa kohden olisi monta kertaa pisteen arvoisia. Sinulta monta hyvää sivulinjapalautusta. Niistä propsit paikallaan.

  Ranskalaisella oli paikalla kova huutosakki. Oliko siitä apua teillekin tuohon voittoon? Siltä se ainakin vaikutti toisesta erästä alkaen. Niin, ja lopun viimeisen pisteen voitto tuuletuksin olivat paikallaan. Vamos mikä voitto taas! Onneksi olkoon vielä ja nauttikaa siitä olan takaa. Sen olette ansainneet.

  • Onneeeee🎉

   Draamaa riitti koko rahalla!

   Harrin pelihuumori varsinkin näytti tosiaan riittävän. Sekin tilanne kun kaivoi pallon ”sieltä jostain” ja näytti katsomoon ”Että pallo on tallessa”.🌞Vaikka varmaan sattuikin.

   Mieletöntä tekemistä jälleen!

  • Todellakin mentiin vaikeuksien kautta voittoon! Ei lopetettu taistelua eikä yritystä, vaikka kuinka alkoi näyttää tilanne epätoivoiselta.

   Pelihuumorikin säilyi hienosti loppuun asti, vaikka ranskalaisyleisö oli luonnollisesti vastustajien puolella. Mutta aika rehdisti meitäkin kannustettiin. Hieno tunnelma!

 • En minä malta enää odottaa päivitystä, kun niin paljon polttelee. Eli jatkan, vaikka kukaan ei kysynytkään…

  Ottelun alussa ajattelin, että Bhambrin syöttö seitsemännessä pelissä vanhoilla palloilla on ekan erän iskunpaikka. Eipä käynyt mielessäkään, että erä oli oikeastaan siinä vaiheessa jo taputeltu. Toinen erä eteni kovin samaan suuntaan ja rehellisesti tilanne vaikutti ihan toivottomalle, kun Olivetti tuli syöttämään otteluvoitosta. Vastustajat oli vetäneet ylipäätään aika flow’ssa ja varsinkin hänen syöttönsä oli ihan ottamaton. Mutta mitä vielä. Te vasta aloititte pelaamisen siinä vaiheessa. Ottelun suunta vääntyi yhdessä pelissä ihan päälaelleen.

  Tosi hyvä toisen erän tie break ja kolmaskin alkoi näyttää siltä, että ei tarvitse edes paljon jännittää. Sitten meni Harri nurin ja vaikka taisitte ottaa sen jälkeen pari pistettä, niin näytti, että kaikki ei ole kunnossa. Vastustajat ottikin vissiin 5 seuraavaa pistettä ja taas oli Olivettilla voittopallot kädessä. Mutta niin vaan sieltäkin nousitte. Kuten edelläkin todettiin, niin valitettavasti noissa veikkaustv:n lähetyksissä tulee tilastot melkein heti tielle, mutta sen vähän mitä näki, niin vaikutti olevan tunnetta. Ääni jatkoi kuulumista jonkun aikaa, mutta ei sekään haastatteluihin kestänyt, jos niitä olikaan.

  Olette tässä kuussa ottaneet muutamia ihan uskomattomia voittoja ja pääsette Ranskan avoimiin huikeassa putkessa. Odotukset kotisohvalla ovat jo lähes epärealistisen korkealla, mutta olette te juuri nyt todella vaikea pari voittaa. Tässä ollaan jonkun todella suuren äärelle!

  • Ihan mielettömiä voittoja on kyllä tullut otettua, ja tämä menee kyllä varmasti sarjaan hullut matsit. Miten paljon draamaa voikaan yhteen tennisotteluun mahtua?

   Mutta on tässä kyllä odotukset Pariisia kohtaan taas aika hyvin nousseet. Päivä kerrallaan kuitenkin mennään.

 • Kyllä hymy maittaa voihan jepulis sentään: Megataisteluvoitto. Ratkausupisteet ratkaisee ja Olivetilla meni pasmat sekasin ottelupallossa lopullisesti!
  Paljon Onnea ja tsemppiä. 🎾🙂👍
  VAMOS!

  • Kyllä pysyy hymy huulilla vielä nukutun yönkin jälkeen! Ihan mahtava taistelu ja kisavoitto, kiitos 😎💪

 • Mitäpä tässä muuta kuin perinteiset Isot Kädet ja propsit upean sagan viimeisimmästä merkkipaalusta! Hyvin on toisteista teidän tarina ollut. Sen myötä odotukset kasvaa RG:n suhteen, mutta uskon teidän tiimin kokemuksella hallitsevan senkin puolen. Tsemit Garrosiin!

  • Isot kiitokset! Aikamoista menoa on kyllä viimeiset pari kuukautta ollut, mutta ei toki pysähdytä vielä tässä kohtaa vaan jatketaan samalla innolla Pariisiin 💪

 • No huhheijaa! Jälleen hieno kisa alusta loppuun ja vaikka rima väpätti finaalissa, niin sekin hoitui ehkäpä viimeisellä mahdollisella hetkellä. Varmaan tiiminä analysoitte mikä matsin ekassa erässä jumitti. Onnittelut kuudennesta atp-kisavoitosta ja eipä juuri kovin paljon paremmin olisi voinut toivoa pelien sujuvan uuden parin kanssa. Tästä hyvällä itseluottamuksella – mutta nöyrästi oikeita asioita tekemällä – kohti Pariisia. Toivottavasti ehdit tehdä kropan huoltoa koska kuormitusta on tullut ja jos haluatte Garronissa pitkälle, niin lisää tulossa. 👍💪

  • Huhheijaa, se on kyllä kuvaava sana tälle finaalille ja koko kisalle. Pari aivan todella vahvaa voittoa ja pari upeaa venymistä tiukempien vaiheiden kautta. Kyllä kelpaa jatkaa Pariisiin. Sunnuntaina kehonhuoltoa tiedossa ja maanantaina sitten taas kentälle 💪

 • Wowza! 💥 incredible!💥Is it fair to say they were cruising to a straight sets victory then Olivetti, out of nowhere serves a DF on MP. 👀. Having been rock solid on serve up to then, I was thinking it’s almost a forgone conclusion when he stepped up to serve for the match. 🫢What were you thinking at that point? About Paris or it’s never over till it’s over? 🤪 Olivetti snatched defeat from the jaws of victory twice! The DF and then losing both serves at 8-7 in the MTB. Henry was immense. 💪It reminded of the 2022 US Open when hip-thrusting Kyrgios was serving at 8-6 in the MTB only to lose the next 4 points. 🤭 Did Olivetti speak during the prize giving as I’m sure he wished he was anywhere else. I’m sure you were generous in your victory speech. 🗣️

  A double celebration, as well as the title 🏆 Henry breaks the top 50 and is at a new career high ranking. 🥳 I’m sure Louis Cayer is proud of you both. 😎

  Onwards to Rolly G with confidence high. 📈🛤️

  • Incredible indeed 😎 I don’t think anyone thought we were going to win that match when Olivetti came to serve out the match in the 2nd set. But somehow we found three amazing returns and then he felt the pressure just too much. And in the MTB at 7-8 we played two unreal points again.

   He was a true gentleman in the trophy ceremony and we also wished them best of luck for RG. Not a team we’d want to face in the first rounds.

 • Tokan erän puolivälistä pääsin katsomaan veikkaus tv:stä (mitenköhän kuvan saa koko ruudulle eikä vaan yläkulmaan?). Todella hieno nousu. Siinä olisi kyllä kertoimet ollut kohdallaan. (en ole kyllä koskaan lyönyt vetoa) Oli ajatus että kyllä te nousette. Kun vastustajat sitten syötti voitosta niin mietti että mitenköhän käy. Vastustaja siis teki vain yhden tuplavirheen ja se oli ottelupallossa! Oho. Parhaat pelaajat kuten te nostatte sitten tasoanne kun tiukka paikka. Otroligt fint. Fantastiskt självförtroende. Gratulerar. Fortsätt med samma stil.

  • (mitenköhän kuvan saa koko ruudulle eikä vaan yläkulmaan?)

   Millä laitteella katselet? Ensin pitää suurentaa kuvaa Veikkauksen juvan ylälaidassa olevalla ruksilla. Ja jos sen jälkeen haluaa vielä suurempaa kuvaa, niin voit yläpalkin kolmen pisteen kautta suurentaa kuvaa ”Lähennä kohdassa +-merkillä”. Noin toimin itse läppärillä.

  • Kyllä oli pienestä kiinni, mutta niinhän ne nelurit yleensä ovat. Mieletön voitto ja upea fiilis ottelun jälkeen!

   Toivottavasti VeikkausTV näyttää pelejämme jatkossakin 👍

 • Massive congratulations!!!! It sounds you and Henry stole the match!!!
  (I am so annoyed that something was wrong with my tv-provider and all I saw was ”error” messages on all devices. ..even the replay is the same error. Very frustrating when paying for special subscription!)
  Anyway, I followed through ’live scores’ and when you two lost the first set, told my son ”the Finn’s going to get it in the 3rd!”. And that you two did!! I wish I could somehow watch the match. … but will settle for your (and others’) recap of it and hope to catch many of your RG matches as those should be shown by my provider.
  Lastly, to echo what was said in the previous comments in previous days, I also look forward to your blog notification coming to my inbox. Thank you for sharing the ins and outs and the highs and the lows of life on Tour!

  • Thank you! It really felt like we stole this one. The opponents would have deserved the win had Olivetti been able to hit one more good serve. But not this time. 😅

   Hopefully we can keep the flow going in French Open too. And happy to hear my blog brings joy even outside Finland!

 • Harri, kyllä nyt oli ”biorytmit” kohdillaan! Mahtavaa peliä erityisesti sinulta. Onneksi Henrykin onnistui tärkeissä pisteissä, vaikka muutoin oli vähän vaisumpi tänään. Joka tapauksessa isot onnittelut molemmille!

  • Biorytmit todellakin kohdallaan! Henry taisi säästää parhaat palautuksensa tie breakeihin, mutta eipä tuosta kovin pahoillaan tarvitse olla 😎 Kiitos!

 • Huh-huh, mikä ottelu!!!
  Onneksi olkoon aivan huikeasta henkisen kantin näyttämisestä!
  Vain kovimmat pelimiehet pystyvät tällaisiin urotekoihin!👌👌👌
  Kylmähermoisuus ja omaa tekemiseen uskominen tilanteessa kuin tilanteessa on se henkinen kantti, joka ratkaisi tämän finaalin teidän voitokseni!!!💪💪💪

  Nyt nauttimaan tästä ja valmistautumaan Pariisin turnaukseen.
  Teillä on kaikki avaimet uusiin urotekoihin!!!

  • Kiitos taas kerran ylisanoista! Olihan tuo aika ainutlaatuinen venyminen ja voitto vielä finaalin paineissa. Upeaa! 💪💪💪

 • Nyt pitäis varmaan keksiä jotain, joka estäis liiallisen leijumisen, onhan nuo seuraajien kommentitkin niin ylistäviä. Mutta mutta, en nyt keksi. Eikä kai se hetken leijuminenkaan niin pahasta ole, kunhan muistaa pehmeän alastulon. On melkein sydäntäsärkevää nähdä teidän veljellinen loppurutistuksenne, nimenomaan pelinjälkeinen sellainen (vrt. sitä edeltävä loppurutistus kentällä, wau!)! Siinä on iloa ja voiton jakamista aidoimmillaan. Tuliko paitatappion lisäksi mailatappio, taisit paiskata ihan kunnolla? Olen niin iloinen puolestanne, ja toivotan Onnea Tämänpäiväisestä & Tulevaan! Pysykäähän kunnossa ja terveinä.

  • Hahaa, kyllä voittojen hetkillä pitää nauttia! Jotain spesiaalia tuossa tuuletuksen jälkeisessä rutistamisessa kyllä oli, voitto jaettiin ihan täysillä. Eikä onneksi ollut maila moksiskaan pienestä pudotuksesta 😎

  • “But since I know that I only have one life, maybe this was the last opportunity to try tennis if I wanted to.”

   Todella hieno kirjoitus Harrin tennisurasta. Onneksi on löytynyt sopiva lääke uran jatkoon, siihen jota hän niin rakastaa.

 • Todella vahva voitto! Saitte Olivettin pelin sekaisin toisen erän viimeisessä pelissä, kun syötti voitosta, sitä ennen oli ollut pitelemätön etenkin syötöissä.
  Tännekin näytti samalta kuin muutamasta muustakin kommentoijasta, että heittäytymisessäsi sattui johonkin. Toivottavasti paikat kunnossa Pariisin alkaessa.

  • Kiitos! On se tennis vaan niin henkinen laji. Olivetti ei saanut tuon kaksoisvirheensä jälkeen ykköstään enää millään kenttään, vaikka oli sitä ennen ollut syötöissään pitelemätön. Uskomaton nousu, ja onneksi kaatumisestakin selvittiin lopulta säikähdyksellä.

 • Onneksi olkoon, melkoista!!!
  Valitettavasti pääsin seuraamaan ottelua vasta toisen erän tilantteessa 3-5 ( 15-30). Luotto teidän venymiseen on kuitenkin kohdallaan ja laitoin pikaisesti 17 – kertoimella rahaa tuplasti enemmän kuin normaalisti, teidän voiton puolesta!!! Se oli varma sijoitus😉.
  PS. Normaali panos jännityksen puolesta on 1 ege🤣🤣.
  Samalla kaavalla Roland Garrosiin, Onnea ja taistelutahtoa!!!

  • Hahaa, aika rohkea panostus ollut kyllä tuo, mutta tällä kerralla näköjään kyllä kannatti 😅 Toivottavasti jatkuu sama meno RG:ssä, kiitos tsempeistä!

 • Onneksi olkoon uran 6. ATP-turnausvoitosta! Ja millä pelillä se tuli, ai että, oli niin hienoa todistaa palanen suomalaista tennishistoriaa.🇫🇮🇬🇧
  Peli näytti vahvasti menevän vastustajille, mutta vaikka takaraivossa kävi ajatus että ”on ne kyllä viime aikoina pystyny kääntää vaikka minkä ottelun edukseen”, niin en kyllä rehellisesti siihen uskonut. Mutta nyt uskon ja hyvä niin.💪
  Teidän tiimi on niin käsittämättömän hyvä, että pystytte voittamaan minkä tahansa ottelun, oli pisteet mitä tahansa ja siitä on mukava jatkaa kautta ja lähteä hakemaan menestystä grand slamista, joten tsemppiä sinne.
  Kysyn vielä, onko Olivettilla yleensäkin tapana suunnata lyöntejä vastapuolen pelaajia kohti vai näyttikö se vain siltä? Ja onko teillä muuten Emilin kanssa vielä mahdollisuudet päästä olympialaisiin?

  • Isot kiitokset! Ainutlaatuisia hetkiä kyllä nämä ATP-kisavoitot, on siinä aina tunteet pinnassa itselläkin. Toivottavasti sama meno jatkuu Pariisissakin!

   Olivettilla pallo lähtee syötössä ja kämmenellä kyllä todella kovaa. Joskus suoraan päin lyöminen on taktisesti jopa paras vaihtoehto, sillä vastapuolen pelaajalla on maila yleensä joko kämmen- tai rystypuolella. Ja taisi se olla tässä matsissa itse asiassa minä, joka Olivettiin yhden osuman otti 😅

   Olympialaisia ajatellen rankingit eivät taitaa valitettavasti millään riittää 🙄

 • Kiitos jälleen jännityksen ja ilon hetkistä! Pääsin mukaan tunnelmaan toisen erän tilanteessa 4-5 ja jännitys oli lähes sietämätön…
  Onneksi teidän tiimi ei luovuta, vaan tekee parhaansa viimeiseen pisteeseen asti. Ja usko omaan tekemiseen siivitti jälleen voittoon!!!
  Neluri on parasta ja teidän joukkueen neluri ihan parasta.
  Näillä eväillä on hyvä jatkaa 🙂
  Ps. Itselle tuli kunnon talismaani-olo, kun käänsitte pelin heti, kun pääsin ruudun ääreen.

  • Hahaa, aika moni seuraaja on selvästi osannut tulla mukaan matsiin vasta ratkaisuhetkillä. Ja tuossa kohtaahan se paras osuus vasta alkoi! Kiitos, että olit talismaanina paikalla, olethan jatkossakin 😎

 • Olipa taas koitos 😁 Ei tätä tiimiä pysäytä mitään, ei muuta kuin pommit kulmiin RG:ssäkin ja peli kerrallaan nauttimaan GS-tunnelmasta 👍

 • Mahtavaa! Nyt pitää kalenteriin jo alkaa piirtää ATP-finaaleja Torinossa. Sen ei pitänyt olla todennäköistä enää parinvaihdon myötä, mutta nyt näyttää vahvasti siltä! Way to go!
  Olet ottanut vahvasti näkemystä vaihtaessasi Peersin Pattenin, ja kaikki tietää nyt että näkemys oli oikea!
  Pienet marginaalit kääntyy puolellenne,kun kemia toimii. Uskallette pelata rennosti tiukoissakin paikoissa.

  • Kiitos! Olihan tuossa kieltämättä omat riskinsä varsinkin rankingiin liittyen Henryn kanssa yhteistyötä aloitellessa, mutta ei kyllä tällä hetkellä harmita ei sitten yhtään. Torinoon on vielä pitkä matka, mutta toivottavasti pelit jatkuvat yhtä vahvasti jatkossakin niin ei se toki mahdotontakaan ole💪💪

 • Oikein lämpimät onnittelut tästä taisteluvoitosta teille molemmille Henryn kanssa. Hienoa peliä, tätä samaa Roland Garrosissa.
  Toivottavasti paikat kunnossa.

  • Isot kiitokset! Paikat tuntuvat olevan yön jälkeen ihan kunnossa, joten Pariisissa lisää iskua tiedossa.

 • Kiitokset huikeista trillereistä ja ISOT onnittelut niiden voittamisista🤩 Vaikka joudun toisinaan seuraamaan matsia vain live-tulosseurannalla niin jännitys tuntuu melkein sietämättömältä.

  Tämä blogisi on ainoa seuraamani, ja kuten moni jo on todennut ”Harriposti” sähköpostissa ilahduttaa aina.
  Haluan antaa kunniaa ja kiitosta myös teille aktiivisesti ja asiantuntevasti kommentoiville tennis- ja Harri-faneille; odotan kiinnostuksella kommenttejanne aina Harrin julkaisun jälkeen. Tämä blogin positiivinen interaktiivisuus on ihan superia. 👏

  Pariisia malttamattomana odotellen 🎾

  • Harri, tästä Liinukan kommentista tuli mieleeni, että olisi hieno juttu, jos blogin lukijoille olisi jonkinlainen meet and greet -tapaaminen vuoden lopulla. Olisin heti vapaaehtoinen organisoimaan tuota, sponsorisi saisivat näkyvyyttä, lukijat voisivat keskustella keskenään ja kysellä sinulta erilaisia kysymyksiä. Miltä kuulostaisi? Tuo osuisi tietty loma-alkaisi, mutta olisi varmasti suosittu lukijoidesi keskuudessa, otaksuisin.

   • Mielenkiintoinen idea! Jotkut lukijat ovatkin itsensä reaalimaailmassa tulleet esittelemään esimerkiksi tennishallilla törmätessään, mutta olisihan tuollaisessa isommassakin tapahtumassa ideaa. Pistetään ehdottomasti harkintaan!

   • Mikko K:n herättämä Meet & Greet on käynyt monesti mielessäni. Se olisi todellakin hieno ja ainutlaatuinen tilaisuus. Harrilta vain lupa ja ajankohta Meet & Greetille ja Mikko irti järjestämään agendaa ja paikkaa!!!

  • Isot kiitokset! Onpa siistiä kuulla, että blogini kiinnostaa niin laajasti 🙌 Eihän tämä minullekaan olisi alkuunkaan yhtä antoisaa kirjoittaa, jos ei kommenttipuolesta olisi muodostunut näin olellinen osa blogia. Paljon asiantuntijuutta ja tunteiden jakoa niin ilon kuin surun keskellä. Kiitos teillekin!

 • No niin, nyt tuli vähän myös kaipaamaani rankingnousua! Mites on, voiko olettaa että olette vielä parempia ruoho- ja kovilla kentillä? Niin että loppuvuonna listoilla nousemiseen olisi sitäkin paremmat mahdollisuudet?
  Sinussa kun näyttää olevan kulinaristin vikaa, niin onko viinilasillinen ruuan kanssa välipäivinä mahdollista vai kokonaan poissuljettua?

  • Kyllä se ranking väkisinkin nousee, jos jatkaa voittamista 🙂 Ja aika hyvään kohtaan vielä juuri ennen ensimmäisten ruohokisojen ilmoittautumis-deadlineja. 💪

   Alunperin ajattelin, että massakentät olisivat meille Henryn kanssa se vaikein alusta. Mutta nyt puolet ATP-kisavoitoistani on jo tullut massalla ja muutenkin peli tuntuu sopivan kentille, joissa palauttajat pääsevät paremmin mukaan peliin. Mutta kyllähän ruoholla ja kovilla kentillä on varmasti menestystä myös otettavissa. Ruoho ainakin on meille Henryn kanssa molemmille todella luonteva alusta pelata.

   Hyvä ruoka kyllä maistuu aina, mutta viinilasillinen aika harvoin. Kisojen aikana ei juuri koskaan tule otettua, mutta nyt kyllä oli pakko vähän samppanjaa kisavoiton kunniaksi maistaa lauantai-iltana. 😎

 • Sieltähän se arpa lopulta tuli. Pitäisikö tässä sanoa, että kävipä Gonzalez/Roger-Vasselin -parilla kova arpa?

  Ainakin teillä on kovia pareja vastassa koko matkan ja se on tuntunut sopivan, joten otetaan vastaan.

  • Joo, mutta eiköhän tuo 5. sijoitus ole järjestetty juttu G ja R-V parille? Heille todellakin kova arpa. Mahdollisuuksien rajoissa on, että Lyonin kahdesta vastustajaparista tulisi toinen vastustajaksi myös RG:ssa HH:lle.

 • Minusta taas RG:ssä on pedattu vihdoin kohtaaminen Lloydin kanssa. Ja arvoisellaan paikalla.

 • Jasso, tässä Japan Airlinesin Tokion lennolla on toki runsaasti aikaa miettiä näitä juttuja. Kuten kaikki vakiokommentaattorit ovat noteeranneet, on tämä ollut huikea alku teillä, massalla 1000 pistettä vähän vajaa ja vielä pienemmän kategorian kisoista kerättynä. Aivan huikeaa. Voin yhtyä muiden kommentteihin täysin rinnoin.

  Koska jätän tehotoiston vaimon ja hänen perheenjäsentensä välisiin puheluihin etsin tässä tuoretta tulokulmaa tähän tilanteeseen josta nyt itsemme löydämme (suomalaiseen tapaan olemme samaistuneet tähän 3HP pariin ja omineet teidät kuin brittikuninkaalliset ja leijonamiehistön konsanaan):

  1) Ranskan avointen ensimmäinen kierros: Piti käydä kelaamassa alkuvuosi kun Gonzalez ja ERV pelailivat erikseen ja yhdessä ja kyllähän tilanne näyttää siltä että parivaljakko on erikseen tai yhdessä aikalailla tuuliajolla. Mahut-ERV eivät saaneet aikaan muuta kuin lihassärkyjä vuoden alusta ja Skupski-Gonzalez kunniamaininnan ajatuksesta yhdistää Britannian ja Meksikon lippujen värit Tikkurilan värikartaksi. Jos pitäisi penkiltä huudella strategiaa miten heitä horjuttaa niin ehdottomasti ERV:n liikuttaminen lobbien kanssa ja väliin tähtääminen kun varmaat kuka ottaa mitä ottaa on heille haaste pienen tauon ja sen jälkeisen vaatimattoman yhteispelin jälkeet. Eli ruokkikaa heidän epävarmuuttaan!

  2) Käsiteltyäni voiton avaimet ensimmäiselle kierrokselle nostan valkoisen olympialaiselefantin pöydälle. Harri kommentoitkin tuolla aikaisemmin että olympialaiset ovat nyt vähän kaukainen haave mutta ITF:n sekavien entry-kuvioiden valossa ei se aivan mahdoton yhtälö ole. Käsittääkseni ja korjatkaa mieluusti jos olen väärässä Harrin ja Emilin mahdollisuus lepää ns. keskikastissa:
  1-10 neluripelaajat saavat valita parinsa (tästä BBC:llä oli ansiokas pohdinta joka koski Salisburya ja Skupskia) joten tässä arvonnassa ette olisi mukana
  Parit 11-24 on siis combined ranking kategoria. Aloitin tuossa päivänä muutamana raakadataharjoituksen erilaisista komboista mutta en vielä saanut valmiiksi. Jotenkin näyttää kuitenkin siltä että jos Emil saisi noin 250 pistettä lisää Ranskan avoimista teidän yhteisrankinginne voisi riittää tuohon kategoriaan. Avain onneen on siinä että nelin- ja kaksinpelin maat ovat sopivasti eroavat eli voi olla yllättävän vähän soveltuvia pareja tuohon ellei sitten tehdä oikeita härkäpareja tyyliin de Minaur – Purcell. Joten saman analogian mukaan noin 300 pistettä lisää sinulle Ranskan avoimista nostaa teidän parin todennäköisyyksiä.

  3) Nostetaan vielä panoksia fanitapaamisiin: Tästä täytyy tehdä kirja (ja myöhemmin menestyselokuva tai minimissään Netflixin minisarja) ja lähdet sinne maakuntiin signeerauskierrokselle missä me kaikki tullaan ottamaan nimmarit ja nautitaan pullakahvit. Tämä blogi itsessään tarjoaa mahtavan määrän lähdeaineistoa ei tarvitse kuin E. Lönnrotin kävellä raitilla ja kirjata ylös. Takakanteenkin saadaan varmaan sopivat sitaatit vakiokommentoijilta. Mutta oikeasti: Tenniksen filosofia by H. Heliövaara odottaa kirjoittamistaan. Apus tarjoudun haamukirjoittaksi koska muilla urheilijoilla on ollut selkeästi heikommat haamut kuin mitä minä olisin. L tuli 34 vuotta sitten ylioppilasaineesta… Melander voi siitä sitten purra kynsiä.

  • Minä voin oikolukea ja suorittaa tarvittaessa sensuuriin. Ja ihan maksutta, kunhan nimi tulee kiitoksissa oikein. 🙂

  • Olen Markon kanssa täysin samaa mieltä, Harrin pitäisi kirjoittaa kirja tenniksestä kohderyhmänä kaikki Suomen tennis-enthusiastit, Davis Cup -ilmiön innostamat ja koko ATP Tour’in tennisfanit.

   Kirjan nimen tulisi olla yhtä kiinnostava kuin Elizabeth Gilbert’in Big Magic.
   Sitä ei voi käyttää, mutta sen sijaan Harrin kirjan nimi voisi olla: Hit Magic. 💪💪💪
   Siitä voisi tulla tenniksen Best Seller.

 • So happy for this victory!! I was checking the score and I couldn’t wait to see what you’d write about it and the feelings throughout the match, what a great win!
  I found your blog last week and I’ve loved it since, it’s given me an insight into doubles (I specifically loved the entry from last year where you talked about finding a new partner and the changes ahead of the new season, I found it so interesting! There’s barely any talk about how partnering for doubles works).
  Sorry for the english comment, I’m not finish 😅, I’m reading it thanks to google translate but the translations seem fairly good.

  All the luck for Roland Garros!!

  • For new user here and using translator, one tip: Translation knuckles means backhand in this context. In Finnish we are using that word correctly.

 • Thrilled to see you won … again! This team up with Henry is proving powerful. Fantastic to see you climbing back to the very top of the game and the rankings … where you undoubtedly belong. You are a huge talent, and I love to watch you play such dynamic tennis.

 • Jännä homma tosiaan miten Harrin pelien mukana tulee elettyä tunteella, paljon enemmän mitä esimerkiksi Emilin pelien. Vaikka siis voisi luulla että suunnilleen samoilla rankingsijoilla oleva, myös suomalainen, kaksinpelaaja olisi jotenkin ”tärkeämpi”. Ja mitenkään väheksymättä Emiliä. Hieno pelaaja ja urheilija! Se vain on niin, että tarinoilla ja tarinallisuudella on yhä enemmän merkitystä ja Harrin ”tauon ja vaikeuksien kautta takaisin vahvempana” tyyppinen tarina on sellainen johon monet voivat samaistua. Ihmiset haluavat nykyään myös tavallaan päästä lähemmäksi ennen niin etäisiä urheilijatähtiä, mitä edistää blogin pitäminen ja sen palstan kysymyksiin vastaaminen. Ja toki pariutumisnäkymistä ja rituaaleista kuuleminen on kivaa viihdettä sinänsä. Kun soppaan lisää sen, että omalla vaatimattomalla, B-luokkaan päätyneellä tennisurallani olin nelinpelissä kaksinpeliä parempi, niin voidaan yhteenvetona todeta, että minunlaisia on varmaan muitakin ja täten nelinpelissä yleensä ja Harrissa erityisesti on vielä suosiopotentiaalia täytettävänä!

 • Tämä ei voi olla todellista! Mikä hirvittävä päivä suomalaisen tenniksen kannalta.

  Ensin Emil sai kuonoonsa Soonwoo Kwonilta suoraan kolmessa erässä.

  Otto johti Misolicia vastaan 6-4, 6-4, 3-6 ja neljännessä erässä tuplabreikillä 4-0 ja omassa syötössä oli 30-0. Yksi breikkipallokin oli vielä saada tilanteeksi 5-1 mutta Otto ei pystynyt käyttämään sitä, vaan hävisi käsittämättömästi KUUSI geimiä peräkkäin ja siis neloserän 4-6.

  Viides erä oli järkyttävää katsottavaa 2-6 tuplabreikillä ja Otto ulos. Kakkoskierros olisi ollut se maksimisuoritus, sillä Cerundoloa vastaan massalla Ottolla ei olisi ollut jakoa. Eikä ole Otton kaataneella Misolicillakaan.

  Rahallisesti voi kauniisti sanottuna vit… siis ”ottaa päähän”. Ensimmäinen kierros tuo palkintorahana 73000€ mutta toinen kierros olisi tuonut 110000€. Ei ole varmasti Ottolla mikään mahtava fiilis tällä hetkellä. Eihän tuota neloserää uskoisi todeksi ellei olisi itse Eurosport Appilla katsonut! Huhhuh! Voitto oli kertakaikkiaan ihan lähellä, mutta olipa karu opetus meille kaikille, että ottelu ei ole ohi ennenkuin viimeinen pallo on lyöty!

  • Oton ongelmat alkoivat 3.erässä 2-2 tilanteessa. Hävisi pari palloa putkeen ja sitten kiehahti Otolla, tuli jopa mikin lähellä selkeästi pari veellä alkavaa sanaa. Mielestäni Otolla on henkisellä puolella paljon kehitettävää varsinkin, kun pääsee pelaamaan paras viidestä ottelua. Kaksi erää oli ihan hallussa ja sitten vaan tapahtui romahdus…. Tätä samaa on ollut näkyvillä myös CH-puolella.

   • Kaukovalta voisi ehkä urheilupsykologiaan erikoistuneena konsultoida Ottoa Davis Cup tiimin yhteiseksi hyväksi? Voi olla myös kyse Otolla ongelmanratkaisukyvystä, eli jos sivuuttaisi kokonaan sen seikan, että jokin menee pieleen, ja keskittyisi pelkästään hakemaan siihen erilaisia ratkaisuja. Tästä on puhuttu paljon, että mestarit voittavat myös huonoina päivinä, kun osaavat ratkaista ongelmia. Vaihtavat taktiikkaa tms., mikä se ongelma sitten onkaan. Hyvä esimerkki tästä oli Harrin taannoiset selkävaivat, kun ei pystynyt syöttämään koko kropalla, niin syötti sitten luovasti pelkällä kädellä ja matseja voitettiin kotiin, kunnes vastus oli puolikuntoiselle tiimille liian kova 😉

  • Tämä Oton peli on täydellinen esimerkki ja vastakohta Harrin peleihin. Toisella pää kestää ja toisella ei. Tolla on kuitenkin valtava potentiaali ja uskon että kokemuksen myötä tällaisia ei tapahdu. Harrilla taas on niin vankka kokemus että tällaiset paikat ei päätä huimaa ja tiukat paikat käännetään kotiin 💪

  • Onnittelut Harrille turnausvoitosta ja onnea Ranskaan. Toivottavasti sade loppuu ja pelaamaankin päästään. Sekanelinpelin kaaviosta ei nimeä löytynyt, mutta toivottavasti jonkun kanssa kärkyllä Alt-paikkaa odottamassa – niitä luulisi tulevan ainakin jokin.

   Oton osalta turhauttaa. Karsintojen toisella kierroksella voitti Thiemin ongelmitta ja DavisCupissa osoittanut, että kunhan on iso areena ja kunnolla väkeä, niin peli löytyy. Karsintojen kolmas kierros ei vakuuttanut ja kun käy niin harvinainen onni, että karsintojen sijoittamattomana pääsee pääsarjaan lucky loserina, niin se todellakin pitäisi käyttää. Jotenkin vaan oli taas halutonta ja laiskaa. Näytti taas siltä, että yrittää päästä helpolla ja kävellen. Oton pitäisi sisäistää, että ei voi suoraan vaan pelata isolla kentällä ja isolle yleisölle (jossa takuulla pelaisi paremmin), vaan pitää ensin ansaita paikka sinne ja sitä varten pitää taistella jokaisesta pisteestä, eikä vain ihmetellä. Kolme voittoerää vaaditaan vain grand slamien pääsarjassa ja US Openissakin tappio tuli ekalla kierroksella – onkohan Otolla vielä(kään) yhtään voitettua ottelua, jossa voitettava 3 erää?

   • Tämä oli erittäin hyvin kiteytetty. Lisäisin vielä sen, että pääsi lucky loserina mukaan kisaan ja tuli rankingissa heikommin sijoittunut pelaaja vastaan, eikä kuten Wolffilla Alcaraz. Nämä ovat vaan niitä paikkoja mitkä pitää vain käyttää. Eu-liveranking näytti plussana karsint”saatuja” pisteitä ja siihen 1.kierroksen voitto alkaa jo olemaan CH-kisan voittopisteitä. Toivotaan Otolle isoa tsemppiä nurmelle ja syötön onnistumista. Sorry Harri, sun blogi ja Otosta keskustellaan…..

    • Olen aikanaan kysynyt Harrilta onko sopivaa keskustella tässä blogissa myös tenniksestä yleisemmällä tasossa, erityisesti muista suomalaisista. Harrille tämä oli ookoo, joten ei syytä pahoitella.

 • Eipä sitten päästykään tänään aloittamaan. Tiedä vaikka saataisiin uusi blogiteksti. 🙂

  • Onko jossain tieto siitä, että Harrin ja Henryn ottelu olisi siirretty? Sivuston livescorehunter.com mukaan ottelut kentällä 2 on parhaillaan käynnissä ja Harrin dubbeli on merkitty alkamaan myöhään illalla!

   • Ristiriitaista tietoa vain, ATP sivuilla Harrin matsi näyttäisi alkavan n. 22.15 suomen aikaa, mutta RG sivuilla matsi puuttuu kokonaan päivän tulevista otteluista. Toisaalta ATP sivuilta puuttui tuoreita tuloksia ja live rankingisssä oli puutteita, mm. Dominic Thiem puuttui kokonaan listalta ja varmaan moni muukin, kun oli ihmeellisiä kymmenien sijoituksien nousuja joillakin, jotka ei edes pelanneet missään. En lähtenyt tarkemmin analysoimaan, mutta mutulla jokin oli vialla. Viime viikon karsinnat merkattiin ATP sivuilla osittain R128 kierrokselle ja osittain karsintaluokkaan?!? Tuollaiseen olen törmännyt aiemminkin ATP turnauksissa. Ja ATP live score ei ole toiminut, vaan live tilanteet näkyy vain RG sivuilta. IT asiantuntijana sanoisin, että kyse on jostain ATP/RG järjestelmäongelmasta, tai niiden välisestä integraatio-ongelmasta, jonka takia noita ristiriitoja syntyy.

 • Huomennakin taitaa olla sadepäivä ja itse asiassa huonolta näyttää koko tää viikko… voi-voi…

 • Täällä on paljonkin Harri&Co:n peliin liittyen ollut puhetta peli-ilosta.
  Otto: ”Oikeastaan ei mitään odotuksia ollut, kun kentälle asteli, että koitti vain nauttia ja pitää hauskaa….”
  Eipä taida olla kyse samasta asiasta….. Rentokin saa, ja pitääkin olla, mutta… Kismittää vielä päivänkin päästä.

  • Niinkuin Harri on kommentoinut, niin eri persoonat sopivat eri tavalla yhteen dubbelissa. Samaa uskon myöskin Oton osalta, että vaikka singelistä on kysymys, niin samat keinot eivät sovi kaikkien pään sisäisille demoneille. Kun Oton demonit löydetään ja niihin lääke, niin sitten on itse
   piru irti kaikilla top 100 pelaajilla 🙂

Comments are closed.