Roland Garros ennakkoa – Kaikki nelinpelit peruttu keskiviikolta EDIT ja myös torstailta

Lupasin aiemmin kirjoittaa vielä pienen ennakon ennen ensimmäistä ottelua Ranskan avoimissa, mutta tällä kertaa tuon lupauksen pitämiseen tarvittiin yksi sateinen päivä Pariisissa. Kisajärjestäjät laittoivat nimittäin ensimmäisen ottelumme jo tälle päivälle tiistaille, mutta lopulta huonon sään takia kaikki tämän päivän nelurit peruttiin. Pelaamme siis ensimmäisen kierroksen ottelumme paria Gonzalez/Roger-Vasselin vastaan sittenkin aikaisintaan keskiviikkona.

Lyonin kisa päättyi aika huipputunnelmiin, ja jäimme tällä kertaa vielä hetkeksi nauttimaan kisavoiton tunnelmista ennen matkaa Pariisiin. Ranskassa junamatkustaminen on kätevää ja nopeaa, joten sunnuntaina ehti rauhassa ensin aamupäivällä matkustaa Pariisiin, ottaa sitten vielä päivällä hyvät kehonhuollot fyssarin kanssa ja huilata loppuillan. Minulla ei tällä kertaa ole mukana omaa valmentajaa, mutta jaan fysioterapeutin Emilin kanssa. Valmennusapu tulee brittien suunnalta, sillä Henryn valmentajan Calvinin lisäksi myös Louis Cayer on tuttuun tapaan paikalla.


Suomesta kuuluu uutisia hellepäivistä hellepäivien perään, mutta kelit Pariisissa eivät kyllä ole olleet kovinkaan kesäiset. 20 asteen yli ei taideta päästä tällä viikolla kertaakaan, ja lisäksi kuurosateita on liikkunut yli tasaisen tappavaan tahtiin. Maanantaina päivällä oli aikaa katsoa ilahduttavasti sekä Emilin ja Oton matseja kaksinpelipuolella, mutta harmittavasti kummallakin kisat päättyivät tappioon. Itse saimme maanantaina omat treenit aloitettua vasta kello 19 illalla, ja kun kentillä kello 20 aloitetaan jo huoltohommat, niin tuolla tunnin treenillä saksalaisparin Frantzen/Jebens kanssa lähdimme kohti tämän päivän ensimmäistä matsia.


Tänään tiistaina ei kuitenkaan sää ollut yhtään eilistä parempi, päin vastoin. Ehdimme bollata aamulla kymmenen minuuttia tihkusateessa ennen kuin kenttien päälle lyötiin pressut ja sen jälkeen olikin vain pakko odottaa sateiden lakkaamista. Meidän ottelumme oli päivän kolmas matsi kentällä 2, mutta puoli neljältä, kun otteluita ei oltu vieläkään saatu käyntiin, ilmoitettiin nelureiden olevan tältä päivältä peruttu. Kaksinpelejä oli vielä paljon pelaamatta ja niitä alettiin siirtää myös kentille, joissa neluria oli tarkoitus pelata.

Sade taukosi lopulta hieman neljän jälkeen, mutta treeniaikaa ei tälle päivälle enää järjestynyt. Kaksinpelaajat ja ranskalaiset laitetaan tärkeysjärjestyksessä edelle, joten vaikka useampaan kertaan kävin kysymässä niin aina vastaus oli sama, impossible. Roland Garrosin alueella kaikki kentät olivat luonnollisesti matsikäytössä, mutta edes parin eri harjoituspaikan 15 kentästä yhdellekään ei edes puolikkalle ollut asiaa. Grand Slameissa treeniaikojen varaaminen on vuosi toisensa perään todella vaikeaa, mutta minkäs teet. Sillä mennään mitä on tarjolla. Ja sen verran kävi lopulta kuitenkin tuuri, että kuulin Emilin saaneen läheisestä Ranskan tennisliiton harjoituskeskuksesta vuoron sisäkentälle, joten hypppäsin tuohon mukaan ja sain sentään hieman syöttöä ja volleyta treenattua.

Aikataulua keskiviikolle ei vielä tätä kirjoittaessa ole julkaistu, mutta vastus on siis selvillä, kun toiselle puolelle verkkoa astelee kisan 5-sijoitettu pari, kaksi todella kokenutta 40-vuotiasta pelaajaa. Meksikolainen Santiago Gonzalez on todella taitava taistelija, joka on parhaimmillaan varsinkin verkolla ja rystypalautuksissa. Viime kausi oli kokonaisuutena hänen uransa paras, mutta on hänellä myös saavutettuna yksi finaalipaikka Ranskan avoimista useamman vuoden takaa. Edouard Roger-Vasselinilla on vuosikausien nelurikokemuksen lisäksi puolestaan myös vahva kaksinpelitausta, ja hänellä onkin sen myötä todella varma syöttö ja tehokkaat palautukset. Roland Garrosin voittokin löytyy kymmenen vuoden takaa.

Kokemuksessa jäämme siis varmasti tulevia vastustajiamme jälkeen, mutta nuoruuden into ja nopeus voi olla meidän tapamme iskeä. Vastustajiamme tulee olemaan vaikea ohittaa verkolla, mutta lobbit sen sijaan ovat heille myrkkyä. Tunnemme myös heidän syötön jälkeiset pelikuvionsa etukäteen varsin hyvin, mutta toki he nuo kuvionsa toteuttavat sen verran huolellisesti, ettei se tarkoita suurta etulyöntiasemaa. Jotenkin minulla on kuitenkin sellainen tunne, että jos saamme saman huippuvireen esille kuin viime viikolla varsinkin ensimmäisellä kierroksella ja semifinaalissa, niin ei meitä ole helppoa pysäyttää. Syötämme ja palautamme todella aggressiivisesti, ja ikään kuin tukahdutamme ajan pois vastustajiltamme.

Olosuhteet tulevat kuitenkin varmasti olemaan melko hitaat kaiken sateen jäljiltä, ja lisää sateita on vielä kaiken lisäksi sääennusteessa luvassa sekä keskiviikolle ja torstaille. Toivotaan nyt kuitenkin, että pääsemme pian pelaamaan. Pyysin kyllä kisajärjestäjiltä alusta alkaen ensimmäistä matsia vasta keskiviikolle, mutta sitä kauemmaksi ei välttämättä tarvitsisi kyllä odotella.

Grand Slam -kisasta ollessa kysymys on tietysti muistettava myös sekanelinpeli. Minun oli alunperin tarkoitus pelata australialaisen Perezin kanssa, mutta hän päätti jonkunen aika sitten olympialaisia ajatella vaihtaa sittenkin parikseen toisen aussin, Matt Ebdenin. Oma rankingini on tässä vuoden aikana valahtanut sen verran alaspäin, etten lopulta löytänyt millään toista sopivaa paria, jonka kanssa olisin päässyt tuohon kaavioon mukaan. Olisi vaadittu selvästi top20-paria, eikä sellaista ollut nyt vapaana. Niinpä tällä kertaa ohjelmassa on vain neluri. Palataan sekanelinpelin pariin sitten Wimbledonissa, johon minulla on jo hyvä pari sovittuna.

Nyt sitten odotellaan vain sekä keskiviikon peliohjelmaa, että toivotaan sateiden pysyvän mahdollisimman hyvin poissa Pariisin yltä tulevina päivinä. Ja kun kentälle päästään niin laitetaan sitten kaikki peliin. 💪

29 thoughts on “Roland Garros ennakkoa – Kaikki nelinpelit peruttu keskiviikolta EDIT ja myös torstailta

 • ”johon minulla on jo hyvä pari sovittuna”
  Hö, pidetään hulluja jännityksessä… onko tuo nyt reilua?

  • Hehee, oliko se noin epäreilua? Kanadalaisen Gabriela Dabrowskin kanssa on pelit Wimbledoniin siis sovittu. 🙂

   • Awesome news! She’s a great doubles player and she looks like she always has fun on the court!! Can’t wait to see what kind of success you two string together!

   • Todella hyvältä näyttää tuo ”parisuhde” sekaneluriin, sillä GD on rankingissa peräti 5. sijalla.

 • Saatiin ottelun sijasta uusi blogiteksti. Arvasin. 🙂

  Pikkuisen pianhan tuo peli olisi tullut tänään vastaan, joten hyvähän se on vähän nälkää kasvattaa ennen sitä. 5-sijoitetut kuulostaa paperilla aika pahalta ja huippukaudenhan he viime vuonna pelasivat, mutta ei tuo massatekeminen ole ollut viime vuosina ihan timanttia. Eikä tällä kaudella ole oikein muutenkaan kulkenut. Omalla hyvällä tekemisellä se on kyllä teidän peli, mutta tietysti se pitää saada kentällä esille.

  Nyt kun pelataan ”oikeilla” säännöillä, niin syötönmurto vaatii molempien palauttajien onnistumista ja sen luulisi suosivan teitä. Omista syötöistä, kun pidätte huolen, niin murtopaikat tulee kyllä. Massakausi on jo tähän mennessä ollut valtava menestys ja nyt on vielä huipennus edessä. Samalla innolla ja toisiinsa uskoen vaan jatkamaan tarinaa.

  ps. Ei se kiusata tuolla tavalla, että on hyvä pari sovittuna Wimbledoniin sekanelinpeliin ja ei sitten kerro kuka! 😀

  • Kovat on vastukset, mutta varmasti olisivat hekin halunneet toisen vastustajan avauskierrokselle. Hieman on nimittäin erikoinen tilanne, että H&H näyttäisi olevan vedonlyönnissä selvästi pienemmät kertoimet. Ei varmaan kovin yleistä sijoittamattomilla 5-sijoitettuja vastaan.

  • Tiukalla avausmatsilla lähdetään tosiaan liikkeelle. Kokeneet vastukset, jotka ovat vielä paljon ehtineet voittaakin. Mutta vireessä olemme mekin.

   Tiistai olisi kieltämättä tullut nopeasti, mutta nyt voi olla, ettei vielä torstainakaan ehditä pelata, jos sade-ennusteet pitävät paikkaansa…

 • vinkki: jos haluatte ennakoida matseja ja täsmäsäätä, niin katsokaa esim. foreca ja verratkaa yr.no saitti, ottakaa siitä keskiarvo tai jotain. Norjalaisilla on suomalaisia tehokkaammat tietokoneet, niin useimmiten sieltä löytyy tarkemmat ennakot, tunnin tarkkuudella. Voivat vaihdella paljonkin keskenään, silloin on epävarmempaa. Tänään oli yr.no sivuilla etukäteen tieto, että RGn päällä sade on siinä klo 12-16 välillä muistaakseni, eikä se kovin pahasti mennyt pieleen kai. Perheen kanssa telttailtiin tuossa 10 vuotta sitten niin, että 30 asteen helteessä ennakoitiin lomakohteet ja ukkosalueet yr.no kautta paremmin ja varattiin mökki sadepäiville ja telttapaikka helteille, sekä kotimatka päivälle, jolloin ukkoskuuroilta ei ollut pakenemisreittiä, muutakuin kotiin. Sama on toiminut talvella lumitöiden suunnittelussa, yr.no kertoo kokemukseni mukaan tarkemmin milloin lumisade lakkaa ja on aika kääriä hihat.

  • Oma kokemus ei sääennusteissa ole kovinkaan uskottavaa. Yr.no:a hehkutetaan tavan takaa, mutta erot Suomessa eivät ole ole mitenkään merkittäviä. Onko tieteellistä näyttöä Ilmatieteenlaitokseen tai Forecaan nähden? Säämalli pohjautuu kaikilla samaan (HIRLAM), meteorologit vielä korjaa ennustetta omaan ammattitaitoonsa perustuen.

  • Totta, itsekin tuota yr.no -sivustoa tulee yleensä seurattua. Hyviä ennusteita, mutta välillä menee selvästi monta tuntia uusien ennustusten päivityksessä. Tarkempaan sateen ennustamiseen pitää kyllä ehdottomasti olla sadetutka käytössä, itselläni windy-niminen applikaatio on parhaaksi todettu.

 • on kyllä luontoäidillä mennyt säät sekasin suomen ja ranskan välillä… mutta eihän näille mitään voi. huominenkin näyttää aika sateiselle, mutta josko sieltä sopiva rako löytyisi peleille 😇

  olen samaa mieltä ylläolevien kanssa 😉 ei saa kiusotella tuollain wimbledonilla. onnistuin muuten saamaan 5. päivälle lipun sinne, uskomaton tuuri kävi.

  onko yonex tarjonnut uusia pelivaatteita RG’hen? 😁

  • Ei kyllä ranskalaisia paljoa hellesäällä tällä viikolla hellitä… Mutta josko viimeistään loppuviikosta edes sateet hälvenisivät. Ehtipähän rauhassa hakea uudet Yonexin varusteet tässä sateita pidellessä.

   Ja wau, tervetuloa Wimbledoniin! Täytyy toivoa, että osuisi omatkin pelit juuri tuolle päivälle. 😉

   • no todella toivotaan 🤩 meillä on court 1 liput, mutta jos ymmärsin oikeen, niin niillä saa liikkua myös ’groundilla’.

 • Jäin vähän miettimään kun kuittasit ilman kommentointia Emilin ja Oton matsit että olet varmasti sopinut heidän kanssaan ettet analysoi heidän otteluita blogissasi🤔 Molemmilla turnaukset loppunut viime aikoina ensimmäiselle kierrokselle. Toivotaan että nurmi kausi tuo heille jonkun verran enemmän voittoja 👍 Ei muuta kuin voittoputkelle jatkoa Roland Garrosissa.

  • No joo, ehkä se on vähän kohtuutonta alkaa tuttujen pelaajien otteita analysoimaan. Tulisi ehkä helposti sanottua jotain mitä ei pitäisi 😅 Mutta ainahan sitä tietysti parasta toivoo muille suomalaisille kiertueella!

 • Ymmärränkö minä oikein, että pelit taas siirretty seuraavaan päivään? Kyllä tässä nyt on jo tarpeeksi nälkää kasvatettu.

  • Seuraava yritys on torstaina illalla, mutta sateita on tuollekin päivälle luvattu, joten en lähtisi lupaamaan…

 • Fucsovics/Ruusuvuori on luovuttanut. Bopanna/Ebden pelaa ensimmäisen kierroksen ottelunsa paria Nagal/Ofner vastaan.

  • Tai siis ei luovuttanut, vaan vetäytynyt ennen ensimmäistä ottelua ja varapari tilalle.

   • Älä kuitenkaan ota turhia paineita viimeisen suomalaisen paikasta. Taistelkaa täysillä ja tehkää parhaanne kentällä sitten kun sade lakkaa. Enempää ei voida vaatia. Voitto voi mennä kummalle parille vaan, riippuen paljon päivän kunnosta ja sitä taas ei voi oikein lähteä ennustamaan.

    VAMOS!

 • Onneksi on vielä päiviä jäljellä, ettei välttämättä tarvitse kahta peliä päivässä pelaamaan. Semmoisen haluaisin kysyä Emilin otteluun liittyen. Sade keskeytti pelit ja pelaajat astelivat rappuja alas ”kentän alapuoliseen” tilaan. Mitä siellä tarkalleen ottaen on ja mitä pelaajat siellä yleensä tekevät. Heittävätkö läppää keskenään, keskittyykö joku jne..? Mitä itse teet/tekisit sadetauon aikana..?

  • On tässä tosiaan onneksi vielä reilusti pelipäiviä jäljellä.

   Roland Garrosin alueen alla kulkee tunneleita, joita pitkin pelaajat voivat siirtyä Chaterier ja Lenglenin stadioneiden uumenissa pelaajatiloissa (ravintolat, pukkarit, kuntosalit ym) ilman, että täytyy nousta maantasalle yleisön sekaan. Ja tunneli jatkuu aina kentälle 16 asti eli kentille 10-16 pääsee kulkemaan maan alla.

   Jos pelaajat pyydetään kentältä pois, niin ymmärtääkseni sen jälkeen saa liikkua vapaasti kunnes kentälle taas kutsutaa. Oman tiimin kanssa siinä yleensä lähinnä aikaa vietetään, ellei sitten ole hyvä kaveri vastustajana. 🙂

Comments are closed.