Roland Garros R32, Heliövaara/Patten – Johnson/Mansouri 6-3, 2-3 (jatketaan sateen takia loppuun sunnuntaina)

Ei päästetä Roland Garrosin järjestäjiä, pelaajia tai katsojia tänä vuonna helpolla. Sääennusteiden mukaan tänään piti olla ihan kohtuullisen hyvä keli, mutta niin vain ottelumme jouduttiin toisen erän puolessa välissä keskeyttämään, emmekä päässeet enää missään vaiheessa takaisin kentälle. Jatketaan siis sunnuntaina siitä mihin tänään jäätiin.


Saimme eilen perjantaina ottelumme päätökseen juuri ennen sadekuuron saapumista kisapaikan ylle, mutta tänään ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Löimme aamulla lyönnit läpi reilun kymmenen asteen kevyessä tihkusateessa, mutta ottelun alkaessa ilma oli ihan kirkas. Sen verran oli kuitenkin viileää, että vaikka kalenteri näyttää kesäkuuta, niin piti kaivaa ihan aluspaidatkin päälle. Ottelumme pelattiin kentällä 10, joka sijaitsee Suzanne Lenglen -areenan länsipuolella, ja kunhan lämmittelyt oli saatu tehtyä ja turvamiehet löydettyä niin suuntasimme siis pelikentälle kello 12.

Vaikka vastassa oli todella hyvin yleensä palauttava pari, olimme tänään omissa syötöissämme erittäin vahvoja. Voitimme ensimmäisessä erässä peräti jokaisen ykkössyötöllä alkaneen pisteen ja kakkosistakin yli puolet. Emme päästäneet vastustajia kertaakaan edes kahden pisteen päähän murrosta, ja kun 3-2 -tilanteessa otimme erän ainoan murtopallon kotiin Mansourin syöttäessä niin sehän riitti vakuuttavaan erävoittoon. Itse murtopallo oli aikamoista taistelua, jossa haimme yhteensä viisi vastustajien iskulyöntiä takaisin peliin, minä jopa yhden sivupressuja kolistellen, ennen kuin Johnsonin smashi päätyi verkkoon.

Toisessa erässä vasustajat syöttivät ensin, ja vaikka tuntui kyllä hieman siltä, että olimme edelleen niskanpäällä, niin murtopaikoille emme päässeet. Varsinkin Mansouri tuntui olevan kentällä vähän joka puolella pelastamassa tilanteita. Emme kuitenkaan edelleenkään olleet omissa syötöissämme vaikeuksissa, joten tasatahtia edettiin. Juuri kun Henry oli tulossa syöttämään 2-3 -tilanteessa, ilmoitti tuomari kuitenkin pelin keskeytyksestä.

Ei varmasti kukaan tuossa kohtaa ajatellut, ettei ottelua päästäisi tänään jatkamaan, sillä ilmassa oli vain kuurosateen tuntua, eikä sadetutkakaan näyttänyt mahdottomalta. Päätin ottaa pienen jäähdyttelyn jälkeen suihkun ja kevyen lounaan, mutta matsin jatkoa ei vaan millään näyttänyt tulevan. Aloitusaikaa siirrettiin jatkuvasti pikku hiljaa eteenpäin, ensin 14.15, sitten 15.00, sitten 15.30, sitten 16.00, sitten 16.45. Tasapainoilimme siinä koko ajan pienen syömisen, liikkeellä pysymisen ja lepäämisen kanssa, kunnes lopulta hieman ennen kello viittä kisajohdolta tuli viesti, että kaikki nelinpelit oli tältä päivältä peruttu. EDIT: Jälkikäteen kuulin, että viesti kaikkien nelureiden peruuttamisesta oli lähtenyt liian aikaisin, eikä tarkoitus ollut tuossa vaiheessa peruuttaa tältä päivältä niitä matseja, jotka olivat jääneet kesken. 😅 Mutta kun tuo tajuttiin, niin osa pelaajista, minä mukaan lukien, olivat jo matkalla hotellille…

Kyllähän tässä aletaan olla jo aika reilusti perässä alkuperäistä aikataulua, jonka mukaan tänään olisi pitänyt pelata puolet kolmannen kierroksen nelureista. Nyt järjestäjillä on kuitenkin edelleen useampi ensimmäisen kierroksen neluri ohjelmassa vasta huomenna sunnuntaina. Finaali on tarkoitus pelata ensi lauantaina, joten edelleen varapäiviä kyllä riittää, mutta sekanelinpelissä homma alkaa mennä jo tiukemmaksi. Finaali olisi tarkoitus 32 parin kaaviossa pelata torstaina, mutta tähän mennessä yhteensä 31 matsista on saatu pelattua vain kaksi. Kaksinpelin puolellakin olisi kyllä tänään vielä hyvä saada ainakin eiliseltä kesken jääneet ottelut pelattua loppuun…

No, ei sateille tietenkään mitään voi, joten sopeudutaan siihen, mitä on tarjolla. Vastustajillamme keskeytyksiä ja yön yli odotuksia tuli jo ensimmäisellä kierroksella, eli ehkä me olemme jopa onnekkaita, ettei tämän enempää ole tarvinnut kesken otteluiden säätää. Mutta on siellä kyllä koomisiakin tilanteita ollut, juttelin esimerkiksi Matt Ebden kanssa tänään;, heidän ensimmäisen kierroksen nelurinsa oli ensimmäisen kerran ohjelmassa tiistaina, mutta vieläkään ei ole päästy edes aloittamaan. Huomenna on vuorossa siis käsittämätön kuudes yritys, ja kaiken lisäksi vastustajakin on vaihtunut jo kahdesti, kun ensin Emil jäi pois ja sitten vielä alternatena tilalle tulleet Ofner/Nagalkin vetäytyivät. 😂

Huomenna sunnuntaina päästään toivottavasti kuitenkin taas jatkamaan, ja peli oli kyllä tänään sen verran hyvässä iskussa, että jos vain huomenna jatkamme samaa rataa, niin kyllä siitä hyvä tulee. Oma palautuspelini ei ehkä ollut ihan parasta laatua, mutta muuten tekeminen oli kyllä tosi vakuuttavaa. Vastustajatkin olivat kyllä hyvässä vireessä tänään, joten ei siinä kyllä herpaantumisellekaan ole varaa. Vamos!

24 thoughts on “Roland Garros R32, Heliövaara/Patten – Johnson/Mansouri 6-3, 2-3 (jatketaan sateen takia loppuun sunnuntaina)

 • Siirretäänpä kommentti tänne ajankohtaisempaan kirjoitukseen.

  Olipa kerrassaan harmillinen keskeytys, kun aika kivasti oli homma hallussa. Mutta se on ulkoilmaurheilua ja tällä kertaa varsin odottelun täytteistä.

  Kunhan peli pääsee jatkumaan, niin siihen hyvä pito alkuun ja sitten täysi hyökkäys Johnsonin syöttöön. Siitä murto ja sen jälkeen pari hyvää pitoa. Tekemistä vaille valmis. 🙂

  • Jep, oli tuo matsi kyllä ihan hyvin hallussa, vaikka Mansouri aika vahvasti pelasikin. Mutta huomenna heti alusta asti kova paine päälle vastapuolelle niin hyvä tulee 💪

 • Melkoista sopeutumista vaatii, mutta sopii iloita, että ei ihan tuohon mittaan kuin Ebden&co:lla. Rauhalliseen tapaasi tunnut asiaan suhtautuvan, hyvä homma! Ja Hyvä Homma tulee huomisesta loppuosuudestakin, go & make & take it!!!!!! Mukavaa katseltavaa on ollut.

  • Jep, mitäpä sitä hötkyilemään, kun muiden armoilla tässä ollaan. Keskitytään pelaamiseen, niin kyllä se hyvin menee 💪

 • Siirrän myös tänne kommentin edellisen blogin loppupuolelta.

  Uskon samanlaisen pelitavan riittävän huomenissakin. Siis lisää sijoituksia, kuten tänään teitte. Mansouri on hyvin taktinen veikko eli sijoittelee viisaasti lyöntejään.

  • Jep, vähän vielä terävyyttä palautuksiin varsinkin Johnsonin syöttöihin niin hyvä tulee!

 • Siirränpä minäkin kommenttini tänne. Harmi, ettei enää tänään jatku. Odottavan aika on pitkä, mutta onneksi sentään teillä toisen kierroksen peli kyseessä. Miesten nelurissa vielä neljä ekan kierroksen ottelua kokonaan aloittamatta (ehtinyt Bopanna/Ebdeniltä tuleva vastusparikin vaihtua odotellessa jo kahdesti) ja naisissa viisi aloittamatta ja kaksi keskeneräistä. Toivottavasti säät vihdoin parenisivat ja eivät sotkisi aikataulua enää yhtään lisää.

  Jatkona vielä sen verran, että tänään oli tumma lippis eli se muutoksena eiliseen.

  • Lippis oli vaihtunut, hyvin huomattu! Ja on tässä kyllä aika paljon sadetta kyllä otettu Pariisissa vastaan. Josko se sunnuntaista eteenpäin sitten selkeytyisi 🤞

 • The BP in the first set was incredible. 💪 4 lobs it took to force the error from Johnson, 3 from Henry and your one required so much effort, the replay showed you colliding with the side wall. 💥Well worth rewatching.

  • I agree! And funnily enough, in Aix when we lost against the same team, we had a BP that was almost identical to this one. That time we didn’t break but this time Johnson missed the smash for which we of course thank him big time. 🙂

 • Se teidän kannalta onnellisesti päättynyt breikkipallo oli kyllä hauska. Ei näkynyt Harria kuvassa eikä paljoakaan pitkään aikaan. Kun jaksoi töllöä vaan tuijottaa, niin sieltä jostain ilmakehän yläkerroksista se pallo sitten kuitenkin tuli takaisin ruutuun ja vielä vastustajan puolelle päätyen siitä verkkoon. Tuli taas todistettua hyväksi se vanha neuvo, että vaikka olisit miten ahdingossa niin laita vastustaja lyömään vielä kerran.

  • Jep, se oli kyllä taisteluneluria parhaimmillaan. 😎 Aina kannattaa yrittää loppuun asti.

   • Niinpä, Eurosportin kommentaattoreilla on hauska tapa kutsua tuota yrittämistä nimellä ”ask the question”, eli jatkamalla sinnikkäästi pelaamista kysellään sillä tavalla vastustajalta että luovutatko jo 🙂

 • lippis vaihtanut väriä! 😁 mutta mutta, harmillinen keskeytys! just fiilistelin, että sopivasti ehdin kotiin matsin alkuun omista harkoista ja sit loppuu ennen iltamenoja, vaan eipä näille mahda mitään… ja täytyy sanoa että ihmettelin, kun eurosportilla näkyi, että kentät avattiin ja joku siellä treenasi, että miksei neluri jatkunut… 🧐 mutta joskus hätiköidään. huomenna jatketaan siitä miihin jäätiin 😁🎾

  • Lippis vaihtui, juuri niin! Mutta oli kyllä kai vähän tunarointia järjestejiltä perua kaikki nelurit jo ennen viittä. Vaikka ilmeisesti siellä kyllä taas nyt kahdeksalta illalla satelee ja pelit on seis…

 • Asiaan ei mitenkaan liittyva kysymys: Taman paivan Koolhof/Mektic – Purcell/Thompson pelissa tuomari sanoi, etta etu oli Thompsonilla (eika Purcellilla), kun aussit olivat vastaanottava pari riippumatta syottajasta. Miksi nain? Kun nailla syottajalla oli etu, mainittiin tietenkin syottaja.

  • Mielenkiintoinen kysymys, kiinnitin itsekin tuohon huomiota sivukorvalla jossain matsissa. Olisiko ajansäästöksi tuomarit laitettu sanomaan vain B-ruudussa palauttavan pelaajan nimi, kun palauttajalla on etu? Koska hänellehän se syöttö tulee.

   • Tahan selitykseen mekin paadyimme aikamme ihmeteltyamme. Ja teidan tamanpaivainen peli vahvisti teorian: palauttajana olleen Mansourin nimi mainittiin, kun heilla oli etu.

 • Samoin minäkin hieman ihmettelin miksei käynnissä olevat nelurit pelattiin loppuun. Taisi järjestäjätkin jo olla niin tottuneita siihen, että sade vaan jatkuu että vaan oletettiin ettei tänäänkään jatketa enää.
  Harmi, Johnson näytti jo luovuttaneelta. Mansouri taas oli liekeissä, todellinen atleetti ja nopeat kädet verkolla. Muistuttaa hieman Gael Monfilsiä ja samalla tavalla keskittyminen välillä herpaantuu. Toivotaan että huomenna vielä enemmän. Vaikkei sillä taida olla väliä, teidän peli on nyt niin uomissaan, että jos vaan pystytte jatkamaan samalla tavalla niin pelaatte vielä ensi viikonloppunakin. Ainakin jos sateet jatkuvat. 😀Nyt saattaa käydä niin, että jotkut etenevät toiselle viikolle pelaamatta otteluakaan. Saavutus sekin.
  Onnea huomiseen!

  • Huomenna jatketaan ja sillä mennään, vaikka olisihan tämä matsi ollut ihan mukava saada kertavedolla purkkiin. Mutta toivottavasti huomenna jatketaan siitä mihin tänään jäätiin. 💪

 • This doubles tournament hasn’t only been weird for Bopanna/Ebden, as one could have expected with these rain delays. 😅
  Yesterday, both Bublik/Shevchenko and Hanfmann/Köpfer won their first round doubles matches and then withdrew almost immediately from their 2nd rounds.
  Then today, Daniell/McDonald must have somehow convinced the tournament to still be allowed to play their second round match although all doubles matches had already been cancelled, only to withdraw after 1 game. I suppose they already knew Daniell was injured but they wanted to get full prize money and points which they wouldn’t have got if they had withdrawn (in ATP tournaments they would have actually even had to complete the match) and they wanted to simultaneously allow McDonald to play Surbiton which wouldn’t have been possible if they had played and retired tomorrow. It’s understandable but a bit of a weird look, of course, if it’s all true. 😅

  • Yes, there has been a lot of random things happening in the doubles haha. 😅 Must be close to a record number of alternates who got in, 7 (EDIT make that 8 as Kokkinakis/Shapovalov just pulled) in total if we count Ofner/Nagal who got in as alternates only to pull out the next day. And still time for more with four 1st rounds in schedule on Sunday. And 2nd round has so far seen more retirements than completed matches… Crazy!

   • I agree it’s crazy, are the harsh conditions the explanation to these massive pull-outs, or what… We can see that players in Paris have been warming up in extra clothes, like Tallon Griekspoor against Zverev, and yet, here in Finland we are doing our best to keep our apartments cool by staying up all night and trying to ventilate the house during the nights, when it is cooler. 🙂

 • Tsemiä huomiseen! Lähtökohdat

  Lähtokohdat huomiselle on hyvät, joten rennosti eteenpäin.
  Vaatepartesi on kyllä tyylikäs. Itse kuvailit aiemmin paidan väriä vihreän ja harmaan välimaastoon. Nyt vaimokin pääsi antamaan asiantuntevan tennisanalyysin: väri on rosmariini, ja sopii loistavasti turnauksen väritykseen.

Comments are closed.