Roland Garros R32, Heliövaara/Patten – Johnson/Mansouri 6-3, 7-5

Yön yli piti ottelun jatkumista odottaa, mutta hienosti selvitettiin tänään eilen kesken jääneen ottelun toinenkin erä kotiin, ja matka jatkuu kolmannelle kierrokselle. Ja koska aikataulusta ollaan vähän myöhässä niin tuohan tarkoittaa myös sitä, että ollaan Grand Slam -kisassa toisella viikolla mukana, ei huono! Maanantaina kolmannella kierroksella vastaan asettuu viime viikolta tuttu pari Gille/Vliegen.

Eilen odoteltiin pitkään ottelun jatkumista, mutta sateet eivät Pariisin yltä ennen alkuiltaa poistuneet. Kaksinpelejä sen sijaan pelattiin ennätyksellisen myöhään Djokovicin ottelun loppuessa vasta aamukolmelta, mutta meidän ei siis onneksi tarvinnut yötöihin ryhtyä. On se nimittäin aika tiukkaa touhua pelata tennistä aamuyöllä lämpötilan pyöriessä kymmenessä asteessa.

Eipä lämpö kuitenkaan vielä tänään sunnuntainakaan Pariisiin ollut löytänyt, ja varsinkin aamubollauksessa aamuyhdeksän jälkeen keli tuntui kyllä viheliäisen kylmältä varsinkin kovien tuulenpuuskien pyyhkiessä ajoittain kenttäalueen yli. Tuuli onneksi tyyntyi ihmeen nopeasti ennen matsimme alkua, mutta lämpötila pysytteli edelleen alle 15 asteen. Olosuhteet olivat siis niin hitaat kuin olla ja voi. Pelikenttämme vaihtui yön aikana numeroksi 5, kun juniorimatsit alkoivat Suzanne Lenglen -stadionin toisella puolella, mutta eipä kentissä täällä onneksi suurta eroa ole.


4 minuutin matsipallottelu suoritettiin käytetyillä palloilla, minkä jälkeen eiliset matsipallot otettiin takaisin peliin Henryn syöttäessä tilanteessa 6-3, 2-3. Oli selvää, että noilla eilisestä kosteilla ja vanhoilla palloilla lyöminen tulisi olemaan todella raskasta, ja tiukalle tuo pito kyllä menikin. Pari pientä epäröintiä meiltä verkolla toivat hetkellisen epävarmuuden peliin, mutta Henryn vahvat ykkössyötöt vastustajien kumpaankin murtopalloon olivat upeaa venymistä. Ja lopulta syöttövuoro tuli kotiin kolmannella pitopallolla.

Johnson piti syöttönsä 3-3 -tilanteessa helposti, mutta niin tein minäkin uusilla palloilla 4-3 -tilanteessa Henryn ollessa useampaan kertaan mainiosti oikeissa paikoissa verkolla. Myös Mansouri ja Henry ottivat tämän jälkeen pidot mieheen, kunnes oli aikamme iskeä. Kolme erinomaista pistettä peräkkäin Johnsonin syötössä 5-5 -tilanteessa toivat meille 0-40 -tilanteen. Ensimmäisen murtopallon vastustajat selvittivät, mutta toisessa otin Henryn vahvan palautuksen jälkeen keskustan oikealla tavalla haltuun verkolla ja sijoitin pallon vastustamattomasti läpi. Eikä epäröinnille ollut sijaa myöskään 6-5 -tilanteen syöttövuorossani. Puhdas pito taululle ja paikka kolmannella kierroksella oli totta.


Eipä näitä yön yli keskeytettyjä matseja kovin usein tule vastaan, joten oltiin siinä vähän jännän äärellä tänään, kun tänään takaisin kentälle palattiin. Olimme eilen aika hyvin pelin sisällä sateen alkaessa, mutta kukaan ei tiennyt miten matsi tänään jatkuisi. Tavoitteena oli tietysti nopea visiitti kentälle ja toinen erä kotiin, mutta ehkä vastustajat terävöittäisivät peliään tai muuttaisivat jotain taktisella puolella, ja matsi venyisikin kolmanteen erään.

Tuo Henryn ensimmäinen syöttövuoro oli tiukka paikka, ja siitä selviytyminen kyllä todella tärkeää. Muuten olisi ollut erilainen päivä edessä. Mutta kun tuosta päästiin eteenpäin, niin jotenkin tunne oli sellainen, että tämä matsi kyllä tulee kotiin. Jonhson oli pärjännyt syöttövuoroissaan vähän turhan helposti, vaikka jo eilen tuntui siltä, että hän olisi murrettavissa. Mutta kun sitten saimme paineen päälle 5-5 -tilanteessa pelaamalla gamen ensimmäiset pari pistettä hyvin, niin siitä paikka sitten aukeni.

Omissa syötöissä pelaaminen oli läpi ottelun todella vahvaa, emmekä päästäneet vastustajia kuin kerran koko ottelussa edes 30-30 -tilanteeseen. Vaikkei ykkössyöttöprosentti ollut parasta mahdollista, niin pelaaminen syötön jälkeen oli meiltä kummaltakin kyllä erinomaista. Palautuksissa raskaissa olosuhteissa on edelleen vielä parannettavaa, sillä murtamisen pitäisi kaiken järjen mukaan olla hitaalla kentällä nopeaa helpompaa, mutta ei se aina niin suoraviivaista ole. Pääasia oli kuitenkin jälleen se, että löysimme ratkaisupaikoissa ne parhaat suoritukset esiin. Ja sillä tavalla mennään kyllä pitkälle.

Maanantaina vastus on jälleen tuttu pari, sillä kohtasimme Gille/Vliegenin viimeksi juuri edellisviikolla Lyonissa ensimmäisellä kierroksella. Pelasimme tuolloin todella hyvän matsin ottaen voiton 7-6, 6-2, mutta ei tuon tuloksen toistaminen varmasti helppoa tule olemaan. Voi kysyä vaikka Johnson/Mansourilta, jotka edelliskerralla meidät kaatoivat, mutta nyt eivät siinä enää onnistuneet. Jotain muutoksia on varmasti myös Gille/Vliegen -parilla mielessään viime viikkoon verrattuna, ja eiköhän heillä ole lisäksi tästä kisasta viime vuoden finaalipaikan myötä aika hyvät fiilikset muutenkin.

Meillä juna sen sijaan kulkee hienosti, ja kun vain pysyy homma kasassa ja mieli sekä keho virkeänä, niin kyllä me varmasti huomennakin voitosta täysillä taistelemme. Odotuksissa on kuitenkin varmasti tiukka matsi, mutta niistähän me juuri nautimme. Tänään olimme selviä ennakkosuosikkeja ja mieli sen takia vähän kireällä, mutta huomiseen voi varmasti lähteä rennommalla otteella. Sillä tavalla se paras virekin sieltä tulee taas esille. Vamos!

26 thoughts on “Roland Garros R32, Heliövaara/Patten – Johnson/Mansouri 6-3, 7-5

 • on komia kuva 🤩 ja onnea voitosta! ihmettelinkin, että miten tuo alku on noin tahmea, mutta pallot selittävät… siitä se sitten lähti, ja loppu oli teidän näytöstä 👏 kyllä on kiva, että pitkän odottelun jälkeen näkee matsinne nyt joka päivä 😂😂
  belgiparilla varmasti uusia metkuja mielessä, mutta ei anneta niiden haitata, vaan mennään etiäppäin 🎾

   • Kenttä 4 on pelialusta. Pelit alkavat klo 11 paikallista aikaa ja Harri-Henry peli näyttää olevan kolmantena. Ekan pelaajat eivät vielä näy, toisena N tupla.

    Saas nähdä näyttääkö Veikkaus tuon ottelun.

   • Muutos em kommenttiini; Kenttä sama, mutta eka peli jää pois. Toisena N duppel ja sitten Harri-Henry peli- Alkuaika kentällä näyttää olevan 13:30.

 • jee jee!! Mielessäni olen sinulle asettanut kevään tavoitteeksi edellisen vuoden pisteiden puolustamisen. Se on kyllä onnistunut erittäin hyvin. Ranskan avointen 180 pistettä on nyt jo kuitattu. Tähän mennessä jo kouluarvosanaksi kevätlukukauden 😄 osalta annan teille kiitettävän 9. 10 olisi tullut, jos Master 1000 kisassa olisi pari voittoa tullut. Mutta tästä eteenpäin kaikki on sitten ylös päin. Ennen US openia taitaa olla vain 180 pistettä putoamassa pois. Tuolla pelillä mitä nyt pelaatte, niin elokuun loppuun mennessä top20 hyvin realismia. Henrykin nousee kohinalla oman rankingin osalta. Doubles race sijoitus jo nyt 16. Yksi lisävoitto Ranskassa jo nostaa sitäkin muutaman sijoituksen.

  Hyvältä näyttää kyllä peli tällä hetkellä enkä näe mitään syytä, miksi sama ei jatkuisi. Aikaisempiin vuosiin verrattuna massanelurissa pysyt omassa syötössä paljon enemmän takana oman syötön jälkeen. Siitä olet itsekin kirjoittanut. Joskus ”omalla uralla” tuli parilta kyllä välitön palaute, jos jäi taakse omassa syötössä 😄 Nurmikaudella tuskin yhtä paljon pystyt takaa pelaamaan. Mutta peli-ilme ja itseluottamus on nyt teillä kohdillaan! Kovasti tsemppiä ja onnea loppukisaan!!

 • Hyvin hoidettu!
  Harmi vain ettei näkynyt ainakaan Veikkaus tvllä eikä Unibetillä niin kuin muut ottelut. Pääasia että voititte.

 • Onnea voitosta! Tosin ei siitä näyttänyt olevan epäselvyyttä oikein koko kahden päivän aikana.

  Miltä Henrystä tuntuu näiden voittojen jälkeen ja onhan siinä samalla tulopuolella merkitystä? Toki kummallekin. Puhumattakaan rankingin hiipiessä aina ylemmäs. Lasiallas on ohitettu jo aiemmin Henrynkin toimesta. Kovaa nousua on Henry tehnyt kanssasi. ATP NP Race liveranking näyttää nyt sijaa 16 (nousua 3).

  Pelejä seuratessa olen pannut merkille teidän loistavan yhteisen pelihuumorin. Olette kumpainenkin kehittynyt yhteispelissä ainakin omasta näkökulmastani katsottuna. Peliin on tullut mukaan hyviä vastustajan kurituslyöntejä (ohitukset ja linjalyönnit).

  Huomiset vastustajat eivät tänään esittäneet mitään erikoista, joten on voitettavissa toistamiseen. Vamos huomiseen!!!!!

  • Vamos, hienosti kulkee! Henry tykkää voittamisesta ihan yhtä paljon kuin minäkin, joten kyllähän menestyshuuma hänellekin maistuu. Ja tietysti aina tuo luottoa tulevaan, kun kassavirran suuntakin alkaa kaikkien vuosien jälkeen kääntyä 💪

 • Sehän meni melkein niin kuin kaavailin. Ei murtunut Johnson vanhoilla palloilla, mutta eipä tuolla niin väliä. Pienen hetken näytti, että kääntyi vähän päälaelleen ja vastustajat onkin teitä paremmin palautuksissa mukana, mutta niin vain oikealla hetkellä alkoi taas paukkua tuttuun malliin. Teidän hallinta kakkossyötöissä molemmin puolin oli varsin selkeää ja se siivitti hienosti kolmannelle kierrokselle.

  Grand Slam -turnauksen toinen viikko. Kuulostaa paikalta, jossa teidän kuuluu olla mukana. Samalla viime vuoden pisteet tuli puolustettua ja nyt kaikki on vaan plussaa. Kevään suunnitelmaa avatessa mainitsit, että ette lähde Surbitoniin ja totesin, että ettehän te voikaan sinne mennä, kun olette Pariisissa silloin. Ja siihen ei edes tarvittu kristallipalloa. 😀

  Belgialaiset oppivat varmasti jotain viime kohtaamisesta ja osaavat suhtautua teihin uhkana. Tiukka vääntöhän siitä varmasti tulee, mutta teidän ei tarvitse muuttaa mitään, mutta heidän pitäisi jotain keksiä. Maha ei varmaan ole vielä kenelläkään täynnä ja tätä herkkua voidaan nauttia koko ensi viikko.

  Ja piti jo alkuviikosta mainostaa, että Verkolla-podcastissa oli taas varsin mielenkiintoinen vieras kertomassa eräästä voittoputkesta, joka nyt vain jatkaa kasvamistaan. Vieläköhän sinne laukkuun yksi pokaali mahtuisi… 🙂

 • Vinkiksi etta jos joku sattuu omistamaan VPN:n jolla voi menna verkkoon Ranskan proxyn kautta niin https://www.france.tv/sport/tennis/roland-garros/ nayttaa kaikki muut pelit paitsi iltapelit joihin Amazon on ostanut yksinoikeudet (ainakin Ranskassa). Ilmaisen rekisteroitymisen tuo vaatii, mutta muistaakseni ei mitaan vaikeita tietoja tarvi antaa.

 • Revenge is a dish best served cold as the Parisian weather. 🥶💥 The first game after the resumption was tough but having won that it felt you were in control. 💪 The last two games were flawless. 💅 Is the photo of you hitting a BH cross court winner in the last game? Good luck tomorrow. 🤞

  It would seem the Skupski/Mies partnership is over. Neal is playing Queens & Wimbledon with Michael Venus. Jamie Murray is TD of Queens and he might be playing Wimbledon with brother Andy. Any gossip if this is a temporary break? 🗣️😉 Also Lloyd is playing with Bhambri in Surbiton next week to add to the speculation. 🤔😁

  • Oh yes, great win! I believe that photo is of my BH winner at the end of the match 💪

   TBH I haven’t heard much about partnerships after Wimbledon. Olympics might have an influence too but let’s see. One tournament at a time. 😎

 • Hienosti on alkaneet kisat kahdella komealla voitolla. Gille/Vliegen tulee taistelemaan kuin leijonat puolustaen edellisvuoden pisteitään, joten maksimaalista venymistä luultavasti tarvitaan taas kerran. Tsemppiä!

 • Hieno suoritus vaikeassa tilanteessa! Toivottavasti ei tullut isompaa jälkeä selkään Henryn lyönnistä.😅

  Hämmästyttävän laadukkaat kentät tuntuvat ranskalaiset osaavan rakentaa, kun kestävät noinkin vaihtelevat olosuhteet.

 • Millä tavoin noita käytettyjä palloja, joilla ottelua jatketaan, säilytetään yön yli? Tungetaanko ne vain märkinä takaisin tuubeihinsa ja annetaan muhia siellä seuraavaan päivään? Mahtavat tosiaan sitten olla raskaita lyödä. Vai kuivatellaanko niitä edes jotenkin?

  • Hyvä kysymys, johon en kyllä tiedä varmaa vastausta! Oma mutu on, että säilytetään ihan sellaisinaan pallotuubeissa, mutta selvitän asiaa tarkemmin huomenna. 🙂

 • Another good win, well done! You and Henry have performed better than anyone could have expected in the past few months, you should go into tomorrow’s match with confidence. Good luck!

 • Piti ostaa oikein Eurosport kuukuadeksi kun ei muuten olisi nähnyt tämän päivän peliä. Hieno suoritus. Molemmilta huippuosaamista. Nauttivaa katsoa. Täällä ollaan keskusteltu pelivaatteista ja jatkan sitä linjaa. Kysynkin onko teillä pelaajilla mahdollisuus jonkinlaiseen etu(muna)suojaan, koska tänään teidän vastustajilla näytti olevan sellaiset. Muutenkin olen kiinnostunut niistä aluskerrastosta. Näyttää olevan monelle ongelmalliset kun niitä pitää kiskoa alaspäin pelin kuluessa. Onko niitä eri mallia?

  • Mukavaa että pääsit katsomaan! Kaipa nuo aluskerrastot aika yksilöllisiä ovat. Mitään suojia tuskin kenelläkään kuitenkaan on… Minulla oli tänään ihan perus Intersportista hankittu kompressiopaita pitämässä lämpöä yllä. 💪

 • Otitte tärkeän voiton, onneksi olkoon! Johnson/Monsouri ei päässyt kyytiin mukaan, vaikka väläyttivätkin osaamistaan paikka paikoin. Tuo mainitsemasi backhand cross -kuva on kyllä todella hyvä, jolla teit hienon pisteen upean pallorallin jälkeen. 🤩🤩🤩
  Teidän yhteistyö Henryn kanssa vain paranee ja se näkyy. Pystytte taidokkaasti kääntämään tiukat tilanteet
  eduksenne. Hyvä kemia, rento peliasenne ja kova henkinen kantti – niillä pääsee pitkälle.

  👍👍👍>> Huominen Gill/Vliegen on varmaan miettinyt uusia kuvioita teidän varalle huomiseen otteluun, mutta uskon vahvasti, että nykyisellä pelillä pystytte ottamaan voiton viime kohtauksen tapaan. 💪💪💪

 • Hieno voiton viimeistely ja GS kakkosviikko saavutus!
  Ei jäädä tähän nyt patsastelee vaan täysii eteenpäin kohti uusia voittoja; Onnea ja menestystä! 🎾🙂👍
  Vamos!

 • Hieno kuva tosiaan ja näyttääpi vielä siltä huikealta lyönniltä joka painui jyrkkänä krossina vastustamattomasti läpi😊

 • Upeaa! Hyvä meno jatkuu vaan. Tänään alku on hankala, mutta onneksi saitte ekan pelin pidettyä. Samoin kaksi ekaa palautusvuoroa meni ihan ohi, mutta onneksi kone käynnistyi kun erän ratkaisuhetket alkoivat!
  Tykkään kliinisestä viimeistelystäsi verkolla ilman turhaa kikkailua. Samoin tuo kuvaan taltioitu huikea rystykrossiohitus oli nautinnollinen katsoa. Eurosportin hidastuksessa huomasin, että tuuletuskin alkoi nopeasti lyönnin jälkeen, joten taisi tunne olla hyvä myös lyöntihetkellä!
  Piste kerrallaan eteenpäin ja tsemppiä huomiseen!

 • Ensimmäinen syöttövuoro oli tärkeä ja sen pitämisen jälkeen selvästi helpotti. Ensimmäisen kierroksen ottelu oli kentällä 5 ja nyt tämän kentällä 10 aloitetun ottelun loppu. Huomenna vuorossa kenttä 4, jolla tulevat vastustajat tänään pelasivat. Huomenna vaan ottamaan sekin kenttä haltuun. Tsemppiä!

Comments are closed.