Eastbourne ATP250 R16, Heliövaara/Patten – Andreozzi/Daniell 6-3, 6-1

Eipä näkynyt ruohokauden avauksessa oikeastaan minkäänlaista ruosteisuutta, vaikka muutaman viikon kisatauko ja olkapäävamma oli takana. Erittäin vakuuttava voitto Eastbournen avauskierroksella vie meidät jatkoon, ja keskiviikkona odottaakin sitten mielenkiintoinen toinen kierros, kun vastaan tulee joko Ram/Salisbury tai Purcell/Ruusuvuori.

Olkapään tilanne on kehittynyt lopulta tosi ilahduttavasti. Treenasimme kolme päivää hyvällä laadulla Queen’s Clubilla ja sain lauantaina jo aikaiseksi muutaman täysivauhtisen syötönkin. Huolellinen lihashuolto on ollut kaiken a ja o, ja senkin takia tuo Queen’s Club oli hyvä valinta treenipaikaksi, että pääsin siellä ATP fyssareiden käsittelyyn päivittäin. Sen lisäksi, että ruohokentät ovat viimeisen päälle kunnossa ja valmennuskin oli siis kohdallaan, kun Louis Cayer oli paikalla.

Lauantai-iltana oli kuitenkin aika suunnata kohti Eastbournea, jonne matka Lontoosta junalla kesti noin puolitoista tuntia. Viihtyisä ja rauhallinen rantakaupunki on tuttu minulle jo parista aikaisemmasta visiitistä, joten suuria yllätyksiä ei olosuhteiden puolesta ollut odotettavissa. Kentät ovat täälläkin erinomaisessa kunnossa, ja kun kelitkin ovat suosineet, niin ei voi kyllä mistään valittaa. Vaimo ja lapsetkin tulivat Englantiin sunnuntaina illalla, joten nyt on vielä kannustusjoukotkin kunnossa. 🙌


Treenasimme sunnuntaina vammani jälkeen ensimmäistä kertaa kaksi treeniä samana päivänä, mutta tuokaan ei onneksi tuottanut ongelmia. Pelasimme aamun 1vs1 treenin jälkeen iltapäivällä erän verran pisteitä Ebden/Peers -parin kanssa, ja ilahduttavan nopeasti löytyi kyllä pelituntuma näin ruohollakin. Syötönpalautus on ainoa lyönti, jonka ajoituksessa on hieman haasteita, mutta ei se palauttaminen kai kenellekään ruoholla erityisen helppoa ole. Olkapääkin pysyi jälleen erinomaisesti mukana kinesioteippien avustamana, joten maanantain ensimmäisen kierroksen matsiin saattoi lähteä hyvillä mielin.
Vastustajiemme tämän päivän otteluun piti olla villin kortin saanut brittipari Broom/Fery, mutta he joutuivat pari tuntia ennen ottelun alkua vetäytymään, ja niinpä tilalle tuli ensimmäinen alternate-pari Andreozzi/Daniell. Edellisillan taktiikkapalaverit menivät siis vähän hukkaan, mutta onneksi Andreozzin olin kohdannut tänä vuonna jo kolmesti, ja Daniellkin oli valmentajalemme Calvinille tuttu viime viikolta, kun hänen toinen suojattinsa Luke Johnson kohtasi kyseisen uusiseelantilaisen. Minulle Daniell on kuitenkin yksi niistä harvoista lähes täysin tuntemattomista vastustajista, joiden kanssa en ole koskaan edes harjoitellut yhdessä, vaikka ollaan jopa samaa ikäluokkaa.

Matsin alkaessa kello 16 pelikentällämme numero 2 oli ilahduttavasti yleisöä paikalla. Ottelu alkoi kuitenkin hieman tunnustellen ajoitusta hakien, ja pieni epävarmuus hiipi puseroon ensimmäisessä syöttövuorossani 1-2 -tilanteessa. Sain kuitenkin hienosti käännettyä 0-40 -tilanteen pidoksi, ja jotenkin tuosta eteenpäin matsi oli sitten ihan erinäköistä toimintaa. Emme saaneet Andreozzia murrettua kolmesta murtopallosta huolimatta 2-2 -tilanteessa, mutta 3-3 -tilanteessa Daniellin syöttö murtui tuplan avustamana. Otimme vielä 5-3 -tilanteessa varmuuden varalle toisen murron, ja ensimmäinen erä merkittiin meille siis 6-3.

Emmekä jääneet toisessa erässä turhia varmistelemaan. Daniell käytti medical timeoutin erätauolla, ja syötti ehkä hieman kevyemmin toisessa erässä, mutta palautuksemme alkoivat myös napsahdella aika mukavasti kohdalleen. Voitimme yhteensä yhdeksän gamea peräkkäin siirtyen toisessa erässä nopeasti 5-0 -johtoon, ja vaikka pari helpohkoa rystyvolleyvirhettä minulta loppuun tulikin, niin ässä ottelupalloon 5-1 -tilanteessa sinetöi meille selvän voiton tasan tunnissa 6-3, 6-1.

Ässällä homma purkkiin 💪

Olihan se jonkinlainen helpotus palata pelikentille näin vakuuttavan voiton säestämänä. Kolme viikkoa vierähti edellisestä matsista, ja väliin mahtui kaksi viikkoa täysin koskematta mailaan sekä alustanvaihto, joten ei se automaattisesti peli siitä aina lähde kulkemaan. Mutta kyllä meillä Henryn kanssa on makea meininkin kentällä, kun pelipäälle satumme. Kumpikin tietää tasan tarkkaan mitä pitää tehdä, ja pelin osaset loksahtelevat aika mukavasti paikalleen.

Ja tottakai olkapään tilanne ilahduttaa myös suuresti. Ihan pari matsin ensimmäistä syöttöä olivat vähän varovaisia, mutta siitä eteenpäin syöttöpelikin oli hyvin hallussa. Ehkä muutama km/h parhaaseen verrattuna vielä puuttui, mutta päivä päivältä vauhtikin kyllä palautuu. Edelleen jatketaan siis huolellista kehonhuoltoa.

Ja on se vielä mainittava, että kyllä tuo nurmitennis minulle aika hyvin maistuu. Jotain ainutlaatuista tunnelmaa siinä joka kerta on, ja kun peliinikin tuo matala pomppu aika hyvin sopii, niin mikäs tässä on nautiskellessa. Slazengerin pallot tuntuivat varsinkin tänään yllättävän hitailta pelitilanteessa, mutta kivahan se on niin, ettei pelkkiä ässiä tarvitse vain syötellä. 😅

Huomenna tiistaina ohjelmassa on varmasti vähän kevyempi päivä, mutta keskiviikkona onkin sitten luvassa vähän kutkuttavampi ottelu. Vastaan tulee joko ykkössijoitetut Ram/Salisbury tai yllätysvalmis pari Purcell/Ruusuvuori. Kumpi vain tulee olemaan aika hyvä testi meille, mutta samanaikaisesti kumpaa vain vastaan olisi kyllä ihan hauska pelata. Eiköhän siis nautiskella tuo heidän ensimmäisen kierroksen ottelu huomenna katsomon puolelta ja laiteta sitten keskiviikkona taas kaikki peliin. Vamos!

34 thoughts on “Eastbourne ATP250 R16, Heliövaara/Patten – Andreozzi/Daniell 6-3, 6-1

 • Muistelen joskus kuulleeni, että syötönmurtaminen on ruohokentällä vaikeaa. Eipä tuo tänään siltä vaikuttanut.

  Kaikkiaan se oli hyvin mallikas paluu kentille. Henrykin löysi voittamattomuusmoodin päälle, kun tuttu ja turvallinen Harri löytyi vierelle. Nyt kun pysyy miehet kasassa, niin tässähän melkoinen kolme viikkoa ruohotennistä edessä. Peli kerrallaan tietysti. 🙂

  • Hienosti kieltämättä lähti käyntiin. Ja palautuspelikin löytyi aika mukavasti. Jatketaan tätä!

 • Noniin, hanaa ja anna palaa! Tietysti, varo sitä olkapäätä kuitenkin, kun se nivel on tunnetusti ihmisruumiin kaikista osista se huonoin insinöörisuunnittelun tuotos, lue ekonomin kettuilua insinöörille 🙂 Edellinen postauksesi tosiaan, ne wimledonin uudet pallotuubit ei aukene minullekaan. Wimpeli niitä perinteitä niin tarkasti vaalii ja on ylpeä niistä ja tuubi oli ainakin jo 80-luvulla niitä itse käyttäneenä aina wimpelipyyhkeen virallisissa väreissä. Ne viralliset värit muodostavat jo itsessään historiallisen brändin, niin mietin tässä markkinointiekonomina, että miksi ihmeessä tuo muutos, ellei ole taustalla sellaista, että halutaan tietoisesti muuttaa brändiä, jos vaikka katsojakato käy. Mutta eihän sellaista syytä näytä olevan, Wimbledon instituutioona porskuttaa hyvin eteenpäin niinkuin aina ennenkin. Noniin, mutta nyt sitten Florida Panthersin Suomi-pelaajien tueksi NHL finaalin pariin, toivottavasti kannattaa valvoa, kun on myös ne Emilin matsitkin vielä…

  • Annetaan palaa, mutta tietenkin järkevästi. Olkapää on tosiaan aika kompleksi ruumiinosa, joten pitää kunnioittaa sitä, että palautuminen vie aikansa. Mutta nautitaan tietysti kuitenkin nyt kun kulkee. 🙂

 • Hyvää paluuta kesäisille ruohokentille ☀️☀️☀️ siitä ei fiilikset paljoo parane. Vielä hyvä voitto alkuun ja pelit jatkuu 🎾🎾🎾
  Hanaa ja anna palaa; Vamos! 😊👍

 • Vahvan oloinen esitys tauon jälkeen, propsit siitä! Toivottavasti emppu klaaraa Purcellin kanssa omansa, niin saadaan suomidubbelia tuplasti areenalle. Ja kun kuittaa myös singelinsä ja Otto jatkaa omaa taistoaan yhtä lailla kuin ekaa, niin hyvä tennisviikko tulollaan! Ja tosiaan nyt floridan suomipoijat täydentää. Joka tapauksessa semit teille tulkoon vastaan ketkä vaan!
  Ps. Mielenkiinnosta: mikähän mahtaa olla tyypillisin/eniten käyttämäsi peli-/syöttötaktinen kommentti peliparille syöttöön valmistuessa? Oletettavasti aika tavalla toisteisia nekin. Anna vaikka esimerkki.

  • Jep, aika vakuuttava aloitus kyllä ruohokaudelle. Ja saadaan Emilkin vastaan keskiviikkona!

   En ihan päässyt käsiksi tuohon kysymykseen. Tarkoitettiinko sillä sitä, mitä sanon ennen kuin itse syötän? Silloinhan yleensä vain ilmoitan/ehdotan syötön suunnan ja verkkopelaajan liikkeen. Varmaan tällöin T-syöttö ja verkkopelaaja liikkuu oikealla on minulla yleisin. Jos taas tarkoitettiin sitä, mitä minä sanon Henrylle ennen kuin hän syöttää, niin se on puolestaan varmaan ”here we go”! 🙂

 • Hyvää peliä sai nähdä teiltä jälleen. Mielestäni syöttönne /myös vastustajienne) olivat luokkaa kovemmat kuin edeltävässä neluripelissä. Muutoinkin taso tuohon verrattuna oli kovempi. Onko syöttöjen vastaanottaminen ruoholla vaikeampaa syötön ollessa vaisumpi? Ainakin edellisen pelin kohdalla siltä näytti.

  Ei muuta kuin hanaa seuraavaan peliin samalla rytinällä, niin sen pitäisi riittää tuli vastaan kumpi tahansa vastustajaksi. Vamos!!

  • Jep, aika kiitettävä alku minunkin mielestäni. Joskus ruohollakin tuo syötön tempon vaihtelu toimii ihan hyvin, ja jopa kick-syöttö pomppaa aika hyvin tällaisella tuoreella ruohokentällä. Eli ei kannata pelkkää täyttä vauhtia syöttää ellei sitten omaa kunnon pommia. 🙂

 • se on hyvä jatkaa siitä, mihin jäätiin 🎾 onnea jälleen voitosta! kyllä näytti hyvältä yhteispeli, se vähä mitä näin. mukava olisi ollut nähdä koko ottelu, mutta ilmeisesti toimiva internetsi on täysin tuntematon käsite savonlinnan ja parikkalan välisellä junaosuudella vielä näin herran vuonna 2024 😅 mutta blogista saa aina tietää kaiken tarpeellisen 🤗

  emilillä näyttää olevan tänään tuplavuoro, toivottavasti peli kannattelisi vielä Ram/Salisburyä vastaan 👍 olisihan se hauska katsella ottelua, jossa suomalainen varmasti voittaa 😄 mutta toisaalta varmuudella myös häviää 😥

  • Todellakin siitä jatkettiin mihin massakentillä jäätiin. Siistiä huomata, että vire siirtyi näinkin helposti eteenpäin. Ja siistiä on myös huomenna saada Emppu toiselle puolelle verkkoa. 😎

 • On varmaan hienoa palata kentille ja todella huippu nurmikentille. Peli näyttää heti alussa olevan hyvin kuosissa ja kemiat toimii loistavasti, mikä on a ja o dubbelissa.
  Seuraavaa matsia odotan itsekin mielenkiinnolla, tsemppiä sille.
  Onko tietoa mistä näitä dubbeleita voisi nähdä livenä, MTV- Katsomossa vain kaksinpelejä?

  • Kokeile Veikkaus-tv:n välittämää peliä! Ainakin tähän saakka on melkeinpä kaikki suomalaisten pelit, Challencen pelit mukaan lukien, välitetty katsottaviksi.

   • Challenger-turnausten pelit kannattaa katsoa Challenger TV:ltä, joka näyttää ihan kaikki ottelut, mutta kuvanlaatu lienee parempi kuin VeikkausTV:ssä. Googleen vaan ”ATP Challenger TV” niin sillä löytyy.

  • Peli on kuosissa ja kemia toimii, ei siis ihme, että tuloskin oli sen mukainen. Lisää tätä vaan keskiviikkonakin!

   Ja kiitos kommentoijille striimivinkeistä. 🙏

 • Jätän ottelun kehumisen niille jotka sen paremmin osaavat ja keskityn ihan sivuseikkoihin.

  Miten voit julkisesti esiintyä Dunlopin varusteissa, luulin että sinulla on soppari toiseen firmaan?

  Eikö pelaajille ole omia tiloja ollenkaan? Kartasta en nähnyt sellaisia. Vai onko noi hospitaalit tai lounget sellaisia? Vai eikö niitä merkitä julkisiin karttoihin ettei rahvas väsytä ovimiehen ulosheittokättä?

  • Mahdatko tarkoittaa tuota juna-asemalta otettua kuvaa? Paparazzi-Harri on siinä kohtaa napannut kuvan Henrystä, joka pelaa siis Dunlopin mailoilla.

  • Jep, tuossa on tosiaan Henry päässyt kuvaan. 🙂

   Ja pelaajille on kyllä omat tilat, kuvan alareunassa Congress Theathre -rakennuksessa. Tainnut vain jäädä julkisesta kartasta tahallaan merkitsemättä.

 • Onnittelut hienosta avauksesta!👏👏👏 On myös ilo kuulla, että olkapääsi on hyvin parantunut, ei tarvitse katsomossa jännittää👌👌👌.
  Onhan teidän tiimin osaaminen Henrin kanssa moneen kertaan jo nähty, kuinka hyvin teillä peli voikaan kulkea.🤩🤩🤩 Pahatkin vastustajat ovat kaatuneet, joten tulipa huomenna vastaan kumpi tahansa, niin on kyllä todella mielenkiintoista katsoa kenttätapahtumia.
  Tsempit huomiseen!👍👍👍💪💪💪

  • Kiitos taas onnitteluista ja tsempeistä! Olkapäätä ei tarvinnut varoa, joten onhan tässä positiiviset fiilikset taas tulevaa ajatellen. Vamos!

 • Mitä juuri tapahtui? Puuhasin välillä datan varmuuskopiointia tokan erän alussa ja nelurilähetys päättyi selän takana kesken kaiken, ATP sivuilla tieto että Emil/Purcell voittivat koska RET.

  • Ensimmäisessä erässä oli medical timeout, jossa näytti, että Salisburyn selkää käsiteltiin. Hyvin näytti kyllä liikkuvan, mutta varmaan siellä sellaisia tuntemuksia oli. En ainakaan muuta huomannut ja vähän hämmästyin, kun oltiin kättelemässä (ihan tarkkaan en itsekään katsonut sitä edeltäviä tapahtumia). Sen verran hämmentävää ilmeisesti, että Ylen teksti-tv:ssä numerot oikein, mutta luovutus väärin päin…

   • Flashscoressa oli myös hetken väärinpäin ja heti tuli mieleen Emil, ettei vaan olisi mitään sattunut. Hetken päästä katsoin uudestaan, niin oli korjattu toisinpäin. Tuskinpa Ram/Salisbury haluaa ottaa riskiä ennen Wimbledonia.

   • Kiitos paljon tiedosta! Matti myöhäsenä tulin mukaan otteluun n. 5-5 tilanteessa ekassa erässä, taisin missata sen medical time-outin.

  • Aika yllättävä vetäytyminen tosiaan Ram/Salisbury -parilta. Kaavioon ei ole vetäytymisen syytä merkitty, ja lopetin itsekin katsomisen ensimmäisen erän jälkeen, joten mysteeri tuo on minullekin.

 • My mum & I enjoyed meeting you last Friday at Queens. Always good to know that someone is equally awesome when the cameras are off and thanks for the photos.

  19-2 as a pair (90% win rate) and 4 tournaments won from 6 entered (i’m not counting the walkover loss). Already top 20 in the doubles race and you’ve only been partners for a couple of months…!

  And now you’ve got a dream tie against Emil Ruusuvuori of all people…

  Best of luck in Wimbledon – if you play your first match on the Thursday then we will be watching and cheering for you. I will make sure to wear my Finland shirt. We will also be at the Davis Cup match against Argentina in Manchester!

  Onnea!

  • It was great to meet you! Thanks for the nice comment and I agree, the start of the partnership with Henry has been pretty awesome. Let’s keep it rolling and hope to hear some Finnish support soon!

 • Noniin, herkkupala on syöty, annoitte Empulle kylmää kyytiä, mutta niin antoi Emppukin teille välillä samalla mitalla. Sinivalkoisin lasin, mutta ehkä ihan oikeastikin Emppu pelasi hienosti niitä volleyta kun Empulta niin harvoin näkee niitä singelissä. Totuttu hyvä kliininen peli Henryn kanssa teillä, en ikävä kyllä keksi teille päin rakentavaa kommenttia. Mutta sitä enemmän huomio kiinnittyi pieniin yksityiskohtiin tällä kertaa: 1. Empulla ja/tai Purcellilla oli haastetta Henryn syötönpalautuksen kanssa, kun viuhtoivat usein yhdessä ilmaan Henryn syöttövuoron alkaessa. 2. Purcell teki ainakin lopussa ihme side-step tanssia, kun vastaanotti syöttöä, en ole tainnut aiemmin tuollaista nähdä missään. Onko siinä sitten tarkoitus hämätä syöttäjää, kun syöttäjä on jo päättänyt mihin syöttää, sitten palauttaja alkaa liikkua ja yrittää siten häiritä syöttäjän suoritusta. 3. Emppu ja Purcell toisti monesti jännää kaavaa, jossa molemmat lähtivät pelastamaan mahdollista rajalle lyötyä palloa peräkkäin samaan nurkkaan, muistaakseni lobbeja. Ne pallot menivät rajan yli, mutta oliko sittenkään järkeä jättää koko kenttä auki? 4. Häiritsi jonkin verran tuota hiljaista ja rauhallista peliä joku vieruskentän jopa pelottavan vihainen nainen, piti oikein tarkistaa kuka siellä pelasi. Veikkaan vahvasti, että vanha suosikkini Ostapenkohan se siellä tapansa mukaan piti sitä meteliä 😉

Comments are closed.