Wimbledon R64, Heliövaara/Patten – Bolelli/Vavassori 6-3, 6-4

Wau, tämä oli aika kova suoritus! Race-listan kärkipari jäi lähes jyrän alle, kun otimme pelin haltuun Wimbledonin avauskierroksella ja ladoimme taululle tylyt lukemat suoraan kahdessa erässä. Upea ottelu, jossa ei toki tiukoilta tilanteilta säästytty, mutta niissä onnistuttiin sitäkin paremmin. Perjantaina sitten jatkuu, kun vastaan asettuu espanjalaispari Martinez/Munar.


Saimme eilen tiistaina vedettyä hyvät viimeistelytreenit Raynes Parkissa Balaji/Johnson -parin kanssa, ja erityisesti palautuspeli alkoi tuossa harjoituksessa löytyä. Syötön kanssa on pitänyt olla tarkkana määrien osalta, ettei väsytetä olkapäätä liikaa, mutta muuten kehossa on kaikki tuntunut kyllä hyvältä. Ja onhan minulla fyssarini Mikkokin vielä varmuuden vuoksi tiimissä mukana tällä viikolla.

Niinpä kaikki oli tänään valmista, kun kävelin viileähkössä tihkusateessa aamulla reilun 10 minuutin matkan asunnoltamme Aorangi Parkin treenikentille. Kentät avattiin aamuisten sateiden jälkeen juuri sopivasti 9.30 bollaustamme varten, mutta juuri kun oli aika astella kentille kello 11 alkoi taivaalta ripotella jälleen vettä. Olimme ihan kirjaimellisesti jo lähdössä kävelemään järjestysmiehen perässä kentälle, mutta nyt tulikin kutsu takaisin.


Lähellä oltiin myös reilun tunnin odottelun jälkeen uuden yrityksen kanssa, mutta jälleen peitteet vedettiin takaisin kenttien päälle juuri kun saimme lämmittelyn valmiiksi. Kolmannella kerralla noin kello 13 kuitenkin viimein onnistui, ja pääsimme aloittamaan ottelun. Matsikentän priimakuntoinen nurmi tuntui varsin hitaalta, mutta tunnelma oli tietysti muilta osin upea. Kenttä 6 sijaitsee vielä tyylikkäästi keskuskentän kyljessä. On siinä maisemaa.


Henry piti oman syöttönsä ottelun alkuun, mutta seuraavaa Bolellin syöttövuoroa ei ehditty pelata kuin kolme pistettä, kun taas kävi käsky sisälle tihkusadekuuron osuttua kohdalle. Tuli ainakin lämmittelyrutiinit tutuiksi, samoin kuin pukuhuoneen ja ulko-oven väliset portaikot. Tällä kertaa tauko kesti kuitenkin vain 18 minuuttia, mikä tarkoitti 3 minuutin pallottelua ennen kuin ottelua taas päästiin jatkamaan.

Bolelli sai pidettyä, mutta 1-1 -tilanteessa minun syöttöäni pelattiin vähän pidempään. Vastustajilla oli siinä jopa kaksi murtopalloakin, mutta ässä ensimmäiseen ja Henryn erinomainen volley toiseen takasivat lopulta pidon. Emme saaneet vielä seuraavassa palatusvuorossa murtoa, vaikka meillekin kaksi murtopalloa Vavassorin syötöissä avautui, mutta 3-2 -tilanteessa pelasimme komeasti murtaen Bolellin syötön rystypalautukseni tuodessa ratkaisupisteen. Oma seuraava syöttövuoroni oli jälleen vähän nihkeä, mutta onneksi selkä seinää vastaan pelaaminen toimi taas, ja vastustajien kaksi murtopalloa tuli uudestaan selvitettyä. Ja lopulta Henry syötti erän vakuuttavasti kotiin 5-3 -tilanteessa.

Toisen erän alkaessa taivaalta tihutti hetken aikaan taas hienon hienoa sadetta, mutta peliä päästiin kuitenkin jatkamaan. Bolellin avaussyöttövuoro oli pitkä, ja saimme siinä yhteensä kolme murtopalloa, mutta tällä kertaa ei tärpännyt. Henry jatkoi tuon jälkeen kuitenkin vakuuttavaa syöttämistään ja minäkin sain vihdoin pidettyä syöttöni vähän helpommin 1-2 -tilanteessa.

Toisen erän ratkaisuhetket osuivat 3-3 -tilanteeseen, jossa löin Vavassorin syöttövuoron avauspisteeseen pari ilmiömäistä refleksivolleyta. Eivätkä seuraavatkaan suoritukset olleet hassumpia, sillä game päätyi meidän murtoomme. Voitto alkoi jo maistua suussa, mutta vielä vaadittiin yksi tiukka pito minulta. Kaksi tuplaani toivat vastustajille kaksi murtopalloa, mutta upeat neljä peräkkäistä ykkössyöttöä kreivin aikaan päästivät pois pälkähästä. Ja jotenkin Henryn astellessa syöttämään ottelua kotiin 5-4 -tilanteessa luottamus oli jälleen rautainen. Kaksi pistettä italialaiset vielä tuossa syöttövuorossa saivat, mutta ottelupallon ässä oli kyllä upea. Niinpä tuuletukset olivat jälleen paikallaan.


Ja tässä vielä ottelupallo ja jälkifiilistelyt videon muodossa. 😎

Ei meitä kyllä helposti kukisteta, sen saivat tällä kertaa huomata kovantason italialaisetkin. Pelitaktisesti onnistuimme erinomaisesti, sillä tiesimme todella hyvin mitä vastustajilta odottaa, osasimme vastata siihen, ja pidimme heidät puolestaan koko ajan juuri sopivasti varpaillaan sen suhteen, mitä me tulisimme tekemään. Vastustajien syötön suunnat ja verkkopelaajan liike oli etukäteen skautattu todella onnistuneesti, ja oli varmasti yksi tärkeimpiä syitä voittoomme.

Mutta oli palautuspelimme tänään teknisestikin todella vahvaa. Minulle tämä taisi olla pitkästä aikaa sellainen oikein super palautuspäivä, ja kyllähän tuo minun vahvuuteni pelissä pitäisikin olla. Joten on siistiä, kun se näkyy. Verkollakin teimme riittävästi oikeita asioita, että vastustajille oli epämukavat paikat, eivätkä he päässeet painostamaan omilla aseillaan eli voimakkailla peruslyönneillään.

Syöttämistä piti sen sijaan kaivaa vähän syvemmältä, sillä tuo osa-alue ei minulla kyllä tänään kulkenut. En hävinnyt ykkössyötöllä kuin kolme pistettä koko ottelussa, mutta ykkössyöttö pitäisi kyllä saada ruutuun useammin. Ja kaksoisvirheitäkin tuli ihmeen monta, kaikki verkkoon. Helposti tulee hätäiltyä verkolle ryntäämisessä näin ruohokentällä, jossa pelaan enemmän syöttö-volley -peliä, mikä sotkee syötön rytmin siihen verrattuna, että jäisi syötön jälkeen takakentälle. Mutta toisaalta oli se aika kova suoritus kaivaa ne parhaat syötöt aina murtopalloihin esiin pelastaen kaikki vastustajien kuusi breikkipalloa.

Ehkä tuo henkinen ote otteluun olikin tänään kaikesta huolimatta se ottelun paras anti. Olimme fantastisesti läsnä ja hereillä ottelussa alusta loppuun asti. Peak performance state of mind, kuten Louis Cayer sen ilmaisee. Halu ottaa ohjat käsiinsä, usko omiin kykyihinsä ja täysi luotto partnerin tekemiseen. Oli tiedossa, että vastustajat tulevat otteluun kovalla energialla, mutta emme kyllä jääneet yhtään kakkoseksi tuollakaan osa-alueella. Ja olihan se hienoa huomata, kuinka yleisökin eli täysillä mukana matsissa. Ja tietysti vielä erityinen hetki Henrylle, joka otti uransa ensimmäisen voiton Wimbledonissa perheensä ja ystäviensä edessä.


Huippusuoritus avauskierroksella vie meidät siis jatkoon, mutta tähän ei olla tosiaankaan tyytymässä. Seuraavan kierroksen matsimme on todennäköisesti perjantaina, jolloin saamme vastaamme espanjalaisparin Martinez/Munar. Heitä ei etukäteen voi varmasti pitää mitenkään erityisen hyvin ruohokentillä viihtyvänä neluriparina, mutta toki kaksinpelin puolella kummallakin on kyky pelata todella hyvää tennistä. Ja ottivat he täällä nelurissakin varsin vakuuttavan 6-2, 6-2 -voiton avauskierroksella.

Ei siis missään nimessä aliarvioida vastustajia, vaan tehdään taustatyöt huolella ja lähdetään perjantaina pelaamaan jälleen samaa omaa parasta peliämme. Ja haetaan myös henkisesti jälleen se paras vire esiin. Silloin siitä kyllä hyvä tulee taas, vamos!

PS: Pahotitelut myöhäiseen iltaan venyneestä blogipostauksesta. Menee kehonhuolto ja muut palauttelut sekä palaverit edelle sekä tällaisilla viikoilla tietysti myös pikkulasten iltarutiinit. Mutta kyllä nämä tekstit aina jossain vaiheessa sivustolleni ilmestyvät. 🙂

48 thoughts on “Wimbledon R64, Heliövaara/Patten – Bolelli/Vavassori 6-3, 6-4

 • Olipa upeaa katsottavaa erityisesti tuo teidän palautuspelinne. Selvästi turhautui vastustaja, kun liki jokainen syötönpalautus oli vaarallinen. Ehkäpä tuosta hitaammasta kentästä oli tässä apua?

  Oikea Suomi-tenniksen superpäivä tänään! Harmillisesti Otto ei aivan onnistunut täydentämään päivän triplaa, vaikka pirullisen lähellä olikin.

  Tsemiä seuraavaan matsiin!

  • Oli palautusten osalta kyllä superpäivä 💪 Pelattiin ruoholla, mutta voitin minun puoleltani 44% ykkössyötön palautuspisteistä ja 58% kakkossyötön palautuspisteistä. Ne ovat kyllä hurjat lukemat 💪💪

   Pelikentät ovat Wimbledonissa aina treenikenttiä hitaammat, eli paremmin pääsee palauttajat mukaan. Harmi, ettei Otolla hienosta taistelusta huolimatta aivan riittänyt voittoon, muuten olisikin ollut täydellinen suomalaispäivä.

 • Hei Harri! Upea voitto. Kysymyksiä kaksi:
  1) kenellä on mielestäsi paras palautus nelinpelaajista?
  2€ miten Wimbledon mansikat vertautuu suomalaisiin? 🙂

  • Kiitos!

   Paras palautus on varmaankin Matt Ebdenillä tai Yuki Bhambrilla. Parhaassa iskussa ollessani voin kyllä hyvin itsenikin top-3:een laittaa. 🙂

   Maistoin Wimbledonin mansikat viikonloppuna ja olivat kyllä harvinaisen mauttomia. Ehkä kävi huono tuuri, mutta vaikea kai sitä on suomalaisia mansikoita voittaa?

 • Hieno voitto; lobit Vavassorin yli Bolelille toi monta pistettä, hyvin scoutattu… 🎾👍
  Tsemppii ja Vamos seuraaviin peleihin! 🙂

  • Jep, todella lähellä ovat italialaiset verkkoa. Pitäähän sitä käyttää hyväksi. Vamos!

 • Brilliant performance and victory!💥 Your best win to date by ranking since you and Henry joined up and the best place to do it. Even facing BPs, it felt you were in control such was the confidence you were playing with.😎 There were some great points at the net and you seemed to win all of them.

  Probably an unfair question but you said whilst playing with Lloyd, he had one of the best serves on tour, how does Henry’s serve compare? Of course, he’s a lefty which brings its own pros and cons and he reads your blog unlike Lloyd. 😉😁

  Good luck in the next round. ☘️

  • Thank you! It was a pleasure to play in Wimbledon after two years. And we really made the most of it. Even if we managed to save all the BPs maybe next time we can try to hold my serves a little easier… 😅

   Henry definitely has one of the best serves on tour. Being lefty helps a lot, but it has a very good pace anyway and is difficult to read which is also very important in doubles. But there are other great servers too, Olivetti, Martin, Arevalo, Krajicek come to mind.

 • Vamos vamos vamos! Oli kyllä italialaiset aivan suupala teille. Ehdinpä pitkästä aikaa itsekin seurata matsia ekan erän loppupuolelta loppuun asti. Jännitti toki, mutta koko ajan tiesi, että voitatte. Oli toisin sanoen kannattajillenne varsin ystävällistä peliä, kun ei tarvinnut kynsinauhoja nakerrella.

  Mutta eihän tämä tähän vielä jää…nälkää on ja eteenpäin! 🤩👌🏻

  Ps. On itsekin tullut Wimbledonissa neljä kertaa käytyä. Nyt viimeisimmästä kerrasta vierähtänyt jo 10 vuotta. Taitaa nykyisin olla mahdotonta sinne katsojana päästä. Vuosi sitten vielä päästiin 6h jonotuksen jälkeen. 🎾

  • Vamos! Kyllähän pieni jännitys aina tennismatsiin kuuluu. 🙂 Lisää tätä siis!

   Ja onhan tämä upea paikka pelata tennistä tämä Wimbledon! Liput tuntuvat tänä päivänä olevan aika suuren kiven takana, mutta toivottavasti vielä pääset sinäkin katsomaan joku päivä viidennen kerran.

 • Thanks for including the match-point video!
  Lovely to watch.
  Fantastic result for you and Henry against one of the best duos in the world …

 • An awesome win over a pair that you said was going to be a tough challenge! You and Henry seemed to have fun, and why not, when taking down the race-leaders!? 🙂 It was a very strong showing indeed! It looked like you were putting pressure -and creating opportunities for a break- in almost all of the opponents service games. I realize the rain delays were not probably anything you celebrated, but for me they were perfect as once your match truly begun, I was free to sit down on my couch and watch it all without interruptions 🙂

  Mixed doesn’t start for some time, but when you do end up writing about it, I am curious how you and Gabby ended up playing together. She’s one of my faves; always with a great fight and energy on the court! (I do dream of you pairing up with Siniakova, my favorite women’s doubles player since she started on tour).

  Good luck to your match(es) on Friday. Will be cheering on!

  • Thank you! I agree we played very offensively in their service games from start to finish and managed to create a lot of pressure that way. I am sure they didn’t enjoy playing against us. 😎 Hope we can make opponents feel that way in the future too.

   And I will surely write more about the mixed when it’s time. 🙂

 • Tässä on monta viikkoa tullut huudeltua, että teidän hyvällä pelillä kaatuu mikä pari vaan. Nyt tuli sitten todistettua se aika isosti. Ja millä tavalla! Mielettömän hienoa nelinpeliä. Upeita yksittäisiä suorituksia, mutta ennen kaikkea tekeminen oli koko ajan kovatasoista. Lisäksi näytittekin hyvältä kentällä kokovalkoisissa. Heliövaara/Patten on todellakin saapunut Wimbledoniin. Ja ei muuten hetkeen ole lähdössä mihinkään.

  Oma jännittäminen meinasi jo ottaa voiton minusta (voiton varmistuttua piti soittaa vaimolle, kun en pystynyt viestiä kirjoittamaan, sillä kädet tärisi vielä niin paljon 😀 ), mutta teidän tekeminen oli itseluottamusta uhkuvaa ja peli-iloa pursuavaa. Vastustajat yritti jopa vähän ylitsempatakin itseään, mutta ei vaan lopulta teidän pelille mitään voineet. Tietysti siellä oli useampi murtopaikka, mutta otetaan siitäkin positiivinen kokemus siitä, että pää kesti hienosti painetilanteet ja omaan tekemiseen voi luottaa tiukoissa paikoissa.

  Mixtyn kaaviosta tuli aika hauska, kun ensin on naispuolinen nelinpelipari vastakkain ja toisella olisitte sitten sinä ja Henry. Henrylle on vielä tarjolla otatus Cashin kanssa ennen sitä. Saa nähdä päädyttekö vielä peliruuhkaan, mutta ottelu kerrallaan. Tällaista voittoa passaa tuuletella hyvin perjantaihin asti.

  • Huokuihan meistä valtava itseluottamus heti matsin alusta alkaen. Hieno tunne tuo voittamaton olo kentällä, vaikka vastassa olisi ketä tahansa. Alkoi italialaisilta yksinkertaisesti keinot loppua. Ja painetilanteissakin veimme kerta toisensa perään pidemmän korren. Lisää tätä!

   Mixtykaavio on tosiaan mielenkiintoinen, mutta kyllähän me tällaisista haasteista tykätään. 🙂

 • Olipa tosiaan Wimbelin ainutķertainen suomipäivä, missä 2/3 voittosuhde kaikki käänteet huomioiden erinomainen saavutus! Oli aivan DC-fiilikset. Ehditkö itse seuraamaan Oton ja/tai Empun peliä katsomosta käsin?
  Teidän osalta lähes totutusti well done ja iso käsi sille! Tasaisen hyvää suorittamista, mikä onkin mielestäni ollut teidän yhteistaipaleen suurin vahvuus. Toki nelurille tyypillisesti teilläkin toinen kykenee tarvittaessa paikkaamaan toisen huonompia hetkiä, mutta kokonaisuutena tasapainoista meininkiä. Sitä pe lisää ja tsemit siihen!

  • Hieno suomalaispäivä kerrassaan, joku meistä tuntui olevan koko päivän ajan kentällä, kun vielä melkein peräkkäin pelattiin lähes vierekkäisillä kentillä. En valitettavasti ehtinyt livenä muita matseja oikein seuraamaan, kun oli paljon muuta hässäkkää matsin jälkeen, mutta pelaajien tiloissa tuli kyllä kaikkiin törmättyä. Toivottavasti Emil pysyy kisassa vielä tämänkin päivän jälkeen, niin ehtii enemmänkin häntä nähdä kentällä. 🙂

 • Parasta peliä saimme nähdä, vaikkakin syötöissäsi oli pienoisia vaikeuksia. Kuitenkin erinomaiset syötönpalautukset korvasivat nuokin ”puutteet” tällä kertaa. Olitte ennakoineet hyvin vastustajien pelin rakentelut ja niinpä italiaanot menivät omiin ansoihinsa ja näin olivat kentällä haavi auki. Harrin loistavia palautuksia sekä Henryn upeaa syöttötyöskentelyä ei voinut kuin ihastella. Ainoa asia jota sai jännittää pelin aikana olivat todellakin Harrin syöttöjen pitäminen. Onnistuivat kerta toisensa jälkeen vaikeuksien kauttakin.

  Nyt vastaan tulee sitten kaksinpelaajat jotka osaavat käyttää syötön palautuksissa hyvin pitkin linjaa palautuksia ja muutoinkin kulmasta kulmaan lyöntejä, joten näitä lyöntejä pitäisi jotenkin pystyä ennakoimaan. Kovinkaan kummoisilla ATP sijoituksilla ei kumpainenkaan ole, mutta kuten olemme nähneet, niin se merkitse mitään. Otto pelasi erinomaisen pelin rankingissa sijalla 12 olevaa Paulia vastaan. Jos Oton pelihuumori olisi pitänyt ihan loppuun saakka, niin toisinkin olisi voinut käydä eli voittaa ottelun, mutta näin tällä kertaa.

  Kova näyttää ohjelma olevan kohdallasi, sillä perjantaille on merkitty myös sekaneluripeli. Nyt on tennistä ohjelmassasi oikein olan takaa, mutta siitähän sinä nautit. Eikös vain? Onnea tuleviin peleihin oikein roppakaupalla!!!!!
  Pitäneeköhän meikäläisten sade-ennustukset paikkaansa, mutta kovin sateista ennustavat viikon lopulle siellä päin?

  • Olihan tuo hieno ottelu kerta kaikkiaan. Onnistuimme nimenomaan taktisesti erinomaisesti ja omia vahvuuksiamme käyttäen. Vaikea se on vastapuolella tuolla tavoin pelaavaa tiimiämme horjuttaa.

   Seuraava koitos tulee tosiaan olemaan varsin erilainen ottelu, mutta eiköhän siihenkin taktiikat keksitä. Sekanelinpeliturnaus alkaa perjantaina, mutta voi hyvin olla, että meidän ottelumme on vasta esimerkiksi lauantaina. Aika sateiseltahan tuo perjantai muutenkin näyttää…

 • Olit selvästi leijumassa flow tilassa kun unohdit kertaalleen voitetun pisteen jälkeen käsiläpsyt. Et ole ollut noin tohkeissasi sitten New Yorkin kun unohdit mainita Annan.
  Tämä voi tarkoittaa vain hyvää!

 • Indeed wau! Onnittelut upeasta voitosta! Kyllä se teidän luottamus ja halu voittaa näkyi ottelussa ja varmasti auttoi myös sinua löytämään parhaat syötöt breikkipallojen kohdalla. Stadion ja 6. kentän ympäristö on kyllä upea ja se että kiinnitää tähänkin huomiota kertoo rentoudesta ja läsnäolosta. Samaa mieltä siitä että kovalla luottamuksella Martinez/Munar otteluun mutta että helppoja vastustajia ei tällä tasolla ole. Hekin voittivat vakuuttavasti 1. ottelunsa. Siihen on varmaan syynsä. Te taidatte kuitenkin tehdä scouttaukset ja etukäteistyöt huolella. Tsemppiä perjantain otteluihin 💪🏻🇫🇮!

  • Oli kyllä upea läsnäolo kentällä alusta loppuun asti. Osasi nauttia tilanteesta, mutta keskittyä olennaiseen. Lisää tällaista!

 • Hienoa peliä, olihan tämä melkoinen myrskyvaroitus! Aivan käsittämätöntä miten onnistuitte pelastamaan kaikki omat tukalat paikat ja samalla hyvillä palautuksilla aiheuttamaan vielä enemmän tukalia paikkoja vastustajille. Vastustajat eivät päässeet ihon alle, vaan kaksoisvirheiden ja murtopallojen selvittäminen tuntui antavan teille vain lisäenergiaa.

  • Olipa komia voitto, nyt vaan nasta laudassa perjantaina lisää samanlaista tekemistä. 👍
   Jäikö syötetyissä tuplissa osuma vähän turhan alas, kun oli kiire verkolle tai reagoimaan vastustajan palautukseen? TV kuvassa näytti välillä siltä.
   Jos maailman kärkipari pystyy kaatumaan , vaikka oma syöttäminen ei 100% tasolla kulje, niin antaahan se jatkoa varten aika hemmetin luottavaisen olon. 💪
   Tsemiä👍

  • Oli todella hyvää peliä kaiken kaikkiaan.. Ja vaikkei syöttötyöskentely ihan nappiin mennyt, niin kaikki murtopallot pelastettiin ja kyllähän tuo hyvää itseluottamusta antaa. Kakkossyötöissä erityisesti karkasi nosto ja koko kroppa liian eteen, kun oli kiire verkolle. Täytyy tuohon kiinnittää treenipäivänä huomiota, niin löytyy oikea rytmi taas seuraavaan matsiin. Eiköhän se syöttö kuitenkin taas paremmin kulje kun saa vähän treeniä alle.

 • Onneksi olkoon, oli todellinen huippupeli kaikilta ja ilo seurata. Huomasi miksi italialaiset ovat race-listalla ykkösenä, todella hyvin hakivat ja tappoivat pallot aina kun oli tilaisuus. Mutta ei se vaan riittänyt teitä vastaan. Täytyy myöntää, että koko ekan erän jotenkin odotin, että kyllä italailaiset tämän vielä känntää itselleen, mutta kun eivät onnistuneet murtopalloissa niin toisen erän alussa selvästikin aisti kuinka heidän peliinsä hiipi pieni paniikki ja epätoivo. Varmaan aika hieno tunne, kun huomaa että tällä hetkellä maailman paras pari ei vaan löydä keinoja teitä vastaan. Kuinka paljon olkapää vaikuttaa syöttöön? Kun näyttää siltä, että on ainoa osa-alue joka ei 100% kulje vielä. No, nyt vaan samanlainen fiilis seuraavaan otteluun niin hyvää tulee. Ei mitään paineita, mutta täällä selailaan jo kaaviota ja mietitään ketkä tulee vastaan semeissä… 🙂

  • Oli hyvätasoista neluria, ja aika makea fiilis, kun päättyi vielä tyylikkääseen voittoon. 💪 Olkapään kanssa joutuu päivittäin tekemään aika paljon tavanomaista enemmän huoltoa, mikä joskus vähän sekoittaa herkkää liikerataa. Mutta päivä päivältä tuntuu paremmalta, enkä siten ole huolissani tulevista kierroksista. 🙂 Matsi kerrallaan kuitenkin.

 • Hyvää sanottavaa pelin kulusta on paljon, mutta yksi huomio jonka tein tässä pelissä, myös aiemmissa, Henry näyttää ”rakastavan” viistolyöntejä sekä linjalyöntejä kovalla voimalla. Henrylle terveisiä, voiksiko hieman sitä voimaa vähentää. Mutta vain hieman jotta pysyy lyönnit kentällä rajojen sisällä? 😀 😀
  (Hiukkasen huumorin poikasta mukaan)

  • Hehee, eikös tuo ole juuri Henryn vahvuus, että lyö palloa oikein kunnolla eikä turhaan varmistellen. Pysyy vastustajille sopiva epävarmuus pelissä. 😉

 • Suomalaista tennisfania hemmotellaan nyt kyllä suloisesti! Eipä ole Davis Cupin menestys ollut onnenkantamoinen vaan sama tehokas ja voittoisa meno jatkuu. Onnittelut tästä murskaavasta aloituksesta teille, tuskin maltan odottaa jatkoa!

  Harjoitteletko muuten mixty-parisi kanssa ennen matsia?

  • Aika hienoa aikaa suomalaisessa miestenniksessä kieltämättä! Positiivinen pöhinä 😅

   Mixtyä ei kyllä yleensä tule etukäteen harjoiteltua, ellei satu välipäivää juuri sopivasti molemmille ennen ensimmäistä matsia. Mutta eiköhän tuohon mennä enemmän fiilis edellä.

 • Kyllä vaan, peli näytti tosi hyvältä. Onneksi olkoon vakuuttavasta voitosta!! Ottelun syöttäminen kotiin on usein vaikea paikka, mutta Henry ei hapuillut. 👍

  • Upea voitto! Ja Henry on ollut kyllä todella rautaa otteluita kotiin syöttäessään 💪

 • Upea voitto. Onneksi olkoon. Onko muuten adsillä pelattuna ehkä helpompi/rennompi lyödä palloa kun ei välttämättä koko matsi ole yhdestä pallosta kiinni.

  • Kiitos! Onhan tuo normieduilla pelaaminen jollain tavalla rauhallisempaa, ei ole ihan niin suuri stressi koko ajan omissa syötöissä päällä. No-ad -säännöissähän jo 15-30 -tilanne on varsin huolestuttava, sillä pitää voittaa kolme pistettä peräkkäin tai muuten on breikkipallo vastustajilla. Eduilla pelatessa pelivaraa on vähän enemmän. Toki nuo tosi pitkät omat syöttövuorot puolestaan lisäävät painetta seuraaviin syöttövuoroihin, ja saattavat olla momentumin kannalta olennaisia.

 • Ai että oli mukavaa katseltavaa ko. matsi. Teillä pysyi hienosti fokus koko matsin päällä ja siinä ohessa se rennonterävä tekeminen. Italialaisilla alkoi päät painua viimeistään toisessa erässä. Kuvaamiesi onnistumisten lisäksi nostaisin esille lobit, joita viljelit aika onnistuneesti. Toivottavasti sama meno jatkuu ja miksipä ei jatkuisi. Hyvällä positiivisella asenteella ja nautiskellen eteenpäin vaan.

  • Oli kyllä aika mukavaa pelatakin. 🙂 Upea fokus alusta loppuun ja viimeistely rautaa. Rystylobbin on kyllä yksi tourin parhaita, joten pitää muistaa sitä käyttää aina kun sopiva paikka tulee. 💪

 • ohhoh, näin i news:in uutisen jossa 49 nelinpelin pelaajaa mahdollisesti haastamassa atp:n seuraavien viikkojen uuden pienennettyjen nelurikaavioiden takia, tämä siis testi joka nyt ATP kuitenkin perui. Oletko mukana tässä haasteessa, onko palaverit liittyny tähän? Artikkelissa mainittiin ettei neluriedustajat tukenu tätä rajottamista. https://inews.co.uk/sport/tennis/tennis-stars-legal-action-changes-doubles-tour-3150394

  ehkä turnauksen jälkeen voit kirjotella laajemmin ajatuksia, ettei nyt tartte siirtää fokusta pelistä!
  toivottavasti tämä ei liikaa vaivaa mieltä vaan matsit sujuu yhtä hyvin kuin alkoi!

  • Jep, pientä kulissitaistelua tässä on viime päivinä ollut. Mutta palataan tähän tarkemmin Wimbledonin jälkeen 👍

Comments are closed.