Wimbledon R16, Heliövaara/Patten – Matos/Melo 7-6(1), 6-2, Heliövaara/Dabrowski – Venus/Routliffe 4-6, 4-6

Kahden matsin päivä oli tänään, tuloksena voitto ja tappio. Nelinpelin kolmannen kierroksen voitto oli upea, ja ensimmäistä kertaa paikka Wimbledonin puolivälierissä on totta. Sekanelinpelissä sen sijaan vastustajat olivat tänään todella kovalla pelipäällä, ja tuo kaavio päättyi harmittavasti ensimmäisellä kierroksella. Mutta onpahan nyt täysi fokus sitten nelurissa, kun sitä keskiviikkona jatketaan.

Lontoossa on riittänyt sateita viime päivinä, otteluita on keskeytelty kerta toisensa jälkeen ja siirretty myöhemmille päiville. Esimerkiksi sekanelinpelissä, joka alkoi edellisperjantaina, ei ole vielä tänään maanantainakaan saatu kaikkia ensimmäisen kierroksen otteluita pelattua, vaikka finaalin pitäisi alustavan ohjelman mukaan olla torstaina. Eipä taida tuo ihan toteutua. Kaksinpelit on saatu kahdella isoimmalla stadionilla kattojen alla aika mukavasti läpi, mutta nelurinkin puolella ollaan kyllä vielä vähän myöhässä.


Oma ohjelmani on sateiden takia sisältänyt aika paljon tavallista enemmän odottelua, mutta onneksi tuohon osaa näin kokemuksen myötä suhtautua ihan mukavasti. Asioita joihin ei voi vaikuttaa ei kannata liikaa murehtia. Lauantaina jätin lopulta kokonaan menemättä treenikentälle ja tein vain hyvän kuntosalitreenin, kun sekanelinpelimme iltapäivällä peruttiin, mutta sunnuntaina en sentään ihan samaan uskaltanut. Sekanelinpeli peruttiin kuitenkin sen verran myöhään vasta viiden jälkeen iltapäivällä, että vielä yhden sadekuuron iskiessä Wimbledonin ylle ei ulkokentille enää ollut asiaa treenaamaan. Ne nimittäin laitetaan aina kello 19 kiinni. Onneksi uusi sisähalli tarjosi kuitenkin hyvät treenipuitteet.


Tänään maanantainakin sääennuste lupasi sateita, mutta saimme kuin saimmekin lopulta kummankin otteluni pelattua ilman taukoja. Aivan hienoista tihkua tiputteli taivaalta moneen kertaan, mutta pelejä päästiin jatkamaan, kunnes alkuillasta sade yltyi sen verran voimakkaaksi, että oli parasta laittaa pillit pussiin. Mutta omat pelit oli tuossa vaiheessa onneksi jo takana päin.

Bollasimme tänään Henryn kanssa aamun aikaisimmassa vuorossa heti treenikenttien auettua kello 9.30, minkä jälkeen olimme valmiita kello 11 alkaneeseen kolmannen kierroksen otteluumme. Pelikenttä oli numero 18, joka on kelpo areena pelata ja muistetaan erityisesti kaikkien aikojen pisimmän tennisottelun näyttämönä. Brassivastustajat oli skautattu tarkasti etukäteen, ja kieltämättä sellaista mukavaa luottoa tekemiseen toi myös se, etten kummallekaan vastustajista ollut aikaisemmin hävinnyt. Meloa vastaan tämän päivän kohtaaminen oli minulle jo kuudes, Matosiakin vastaan kolmas.

Hieman edelliskierroksia enemmän oli kuitenkin perhosia vatsassa ensimmäisten gamejen aikana, mutta tuo onneksi tasaantui nopeasti kuten yleensä on tapana. Henry oli huippuvireessä syöttöjensä ja palautustensa kanssa heti ottelun alussa, mutta minulla oli palautusten kanssa vähän hakemista vastustajien löytäessä tarkasti erityisesti oikean kainaloni syötöillään. Luotto oli kuitenkin kova, että jossain vaiheessa homma alkaisi toimimaan.

Brassit saivat yhden murtopallon syötössäni 3-3 -tilanteessa, mutta tuosta onneksi selvittiin. Meillä oli puolestaan paikka 6-5 -tilanteessa Matosin syöttäessä, mutta eräpallotilanteen kämmenpalautukseni meni hiukan leveäksi, vaikka hyvältä mailassa tuntuikin. Niinpä ratkaisua haettiin tie breakissa, joka olikin meiltä aikamoinen näytös. Mahtavaa verkkopeliä, vahvaa syöttämistä ja vielä pienet sivulaukkatuuletukset päälle, niin alkoi katsomokin lämmetä. Lukemat 7-1 olivat täysin oikeutetut, ja tuon myötä lähdimme erätauolle johtoasemassa.

Toisessa erässä jatkettiin sitten juuri siitä mihin jäätiin. Nyt osui minunkin palautukseni erinomaisesti, ja Matos murtui heti erän alkuun. Melo otti 2-1 -johdossamme medical time outin, mutta ei tuokaan meitä hidastanut. Henryn upea palautusvuoro toi meille tuplamurron 3-1 -tilanteessa ja hurmoshengellä mentiin melkein loppuun asti. Meillä oli jo 5-1 -tilanteessa yhteensä kolme ottelupalloa Melon syötöissä, mutta vaikka matsi ei tuohon ratkennut, niin puhdas syötönpitoni 5-2 -tilanteessa kelpasi aivan yhtä hyvin. Ässällä ottelu kotiin, ja taas kelpasi tuulettaa.

Matsipallo ja tuuletukset.

Tämä neluri oli jälleen osoitus siitä, että meillä toimii Henryn kanssa tiimipeli kyllä upeasti. Ainoa syötönmurto meitä vastaan koko ruohokaudella tuli Eastbournessa räikeällä virhetuomiolla no-ad pisteeseen, ja kyllähän tuon tason syöttötyöskentely tarkoittaa sitä, että aina taistellaan voitosta. Mutta kun kaiken lisäksi vielä palautuspelikin toimii, niin vaikea meitä on pysäyttää. Tänäänkin vastustajat tuntuivat jopa puoliksi luovuttavan pelin toisessa erässä, sillä ei heillä tuntunut olevan oikein mitään aseita nousta mukaan taistelemaan otteluvoitosta.

Henry oli todella kovassa vireessä tänään ja hallitsi syöttöjään kerrassaan käsittämättömällä tarkkuudella. Hän ei nimittäin hävinnyt koko ottelussa ainoatakaan pistettä, jotka hänen syötöllään alkoivat. Eikä miehen palautuspelissäkään ollut valittamista. Minäkin hoidin tonttini ihan kelpo tasolla, ja siitä tietää, että ollaan pelissä sisällä, kun refleksipelastuksiakin tuli useampia. Kerrassaan erinomainen ottelu siis!

Fiilikset olivat luonnollisesti voitetun nelurin jälkeen korkealla, mutta vielä oli sekanelinpeli edessä. Ehdin onneksi rauhassa tehdä kehonhuollot ja käydä syömässä ennen kuin oli aika lämmitellä kroppa uuteen nousuun. Sekanelinpelit lyhennettiin sateiden takia kahden ensimmäisen kierroksen osalta niin, että kolmas erä pelataan match tie breakina, mutta muista Grand Slameista poiketen mixtyt pelataan kuitenkin Wimbledonissa normaaleilla eduilla 40-40 -tilanteessa.

Juttelimme parini Gabyn kanssa hyvän tovin ennen ottelua taktiikat läpi, ja päädyimme muun muassa laittamaan minut A-ruutuun ja hänet B-ruutuun. Matsista ei kuitenkaan harmillisesti muodostunut ihan niin ikimuistoista kuin olisimme toivoneet. Vastustajat pelasivat kyllä todella hyvin, ja osuivat kaiken lisäksi vielä käsittämättömän monta kertaa ottelun aikana aivan viivoille ja niiden ulkoreunoille. Mutta ihan emme mekään saaneet parastamme myöskään esille.

Pelasimme parhaat hetkemme hieman ristiin, ja kun vastustajien syöttöjä ei onnistu millään murtamaan, niin vaikeaksi voittaminen meni. Hävisimme Gabyn syötön ensimmäisen erän 1-1 -tilanteessa, kun taas toinen erä ratkesi minun harmittavaan kaksoisvirheeseen 4-4 -tilanteen murtopallossa. Toiveena olisi ollut nauttia pidempään, mutta nyt jäi mixty siis yhteen otteluun.


Onneksi nelurin puolella hommat kuitenkin vielä jatkuvat, ja mikäs sen hienompaa, kun olla Wimbledonissa mukana pitkälle toiselle viikolle. Seuraavat vastustajamme Arevalo/Pavic ovat kuitenkin pelanneet viimeiset pari kuukautta hurjan hyvin voittaen muun muassa Ranskan avoimet, joten vastuskin kyllä selvästi jälleen kovenee. Kohtasin heidät Peersin kanssa maaliskuussa Miamissa, jossa hävisimme 6-7, 6-7, mutta nyt on toki tilanne täysin erilainen. Meillä on Henryn kanssa kova meininki päällä, mutta vastustajilla puolestaan kova menestymisen rutiini alla.

Tuo puolivälierämme pelataan keskiviikkona, joten tiistaina on ohjelmassa vain treeniä. Tämän päivän kahden ottelun jälkeen välipäivä ei kyllä haittaa yhtään, niin pääsee varmasti tuoreilla jaloilla tuohon neluriin. Sillä onhan nyt taas aika laittaa ihan kaikki peliin. Puolivälierä on nyt saavutettu kolmessa Grand Slamissa, mutta välierä on vielä saavuttamatta. Vielä. Vamos!

24 thoughts on “Wimbledon R16, Heliövaara/Patten – Matos/Melo 7-6(1), 6-2, Heliövaara/Dabrowski – Venus/Routliffe 4-6, 4-6

 • Kyllä oli Henry tänään pysäyttämätön. Täysin ylivoimainen kentällä ja löi palautus winnereitäkin lähes 10 kahdessa erässä.. Finaalissa ollaan jos sama meno jatkuu.

  • Totta, Henry oli rautaa myös mixtyssä, jonka ehti juuri katsoa ennen Harrin mixtyä. Se olikin aika hauska ottelu ystävien kesken, Henryllä ja Julianilla oli heti alkuun pientä leikkiä, tähtäsivät tahallaan toisiaan ja Henry taisi kuittailla tauolla Julianille että C´mon Novak 😉 Ikävä kyllä ei silti sitten saatu sitä Harri vs Henry mixtyä.

 • Vakuuttava oli voittonne jälleen ja hyvällä pelillä. Samaa vaan kvartsissa ja hyvin menee. Tsemppiä!

 • Hieno neluri ja loistava voitto taas kerran. Kyllä TB-tulitus taisi yllättää vastustajatkin, sen verran mykistävää toimintaa se joka tapauksessa oli.
  Tsemmpiä keskiviikkoon ja Vamos!
  🎾😊👍

 • Mahtavaa menoa läpi turnauksen! Yksi vaivainen murtopallo annettu vastustajille koko kisassa, sekin hoidettiin tänään kunnialla pois. Kova on puolivälierän vastus, mutta parina selkeästi nautitte kovista haasteista joten ei muuta kuin kentälle nauttimaan.

  Wimbledonin kisassa olen kiinnittänyt huomiota yhden numeron sisältävään näyttöön, mikä sijaitsee jossain päin kenttäaluetta. En tiedä löytyykö joka kentältä, mutta ainakin kentällä 18 sellainen näytti olevan, kamera sitä nopeasti kuvasi matsinne aikana. Olikohan siinä silloin numero yksi, en ole ihan varma. Onko tietoa, että mikä mahtaa olla kyseisen näytön tarkoitus?

  • Katsoin lähetystä BBC:ltä, ja teidän eilisessä matsissa oli selostajat/kommentaattorit (olivat todella hyviä ja kehui teitä), jossa kertoivat että liittyy sateeseen. 1 on valmiustila, oisko että kenttähenkilökunta paikalla varmuudeks jos tarttee vetää pressut. 2 on että tuomarilla kentällä päätösvalta pelataanko (näin kävi just ennen vikaa syöttövuoroa). Ja 3 (ja 4?) ei käyty läpi mutta sillon varmaan tarkoittaa välitön keskeytys ja pressut päälle, käsky ylemmältä taholta tms

 • Tremendous performance, the tie-break was almost perfection. 💥 Apart from saving a BP in the first set, your service games were very comfortable. 💅 At 3-1 in the second set, a stat was displayed on the screen saying you had 10 return winners to your opponents 1, that’s a match winning stat. 💪 It was good to have BBC commentators (Nick Lester & Arvind Parmar are fans of yours) for your match and get some background information on Henry. They pointed out his brother in the crowd who works for Hawkeye. Does he supply you with even more stats than the LTA? 😉 It was good to see a return of the crab dance celebration. 🦀🥳

  Michael Venus seems to have a new lease of life since partnering Neal Skupski, he just does not miss. If you’d been able to take one of the BPs in the second set it might have been different, you and Gaby seemed to have a good understanding. I wonder if Venus will continue with Skupski, they’d be crazy not to. Henry’s mixed doubles was very relaxed with some showboating (unnecessary tweeners, lots of lobs and an underarm serve) and some banter between Henry and Julian Cash.

  Good luck in the QF. 🍀

  • I agree, Henry’s mixed doubles game was very entertaining, it was like watching those invitation doubles games, thank you Henry for that 🙂 In addition, Henry showed that he is a real team player as he managed to finish the match perfectly just in time when Harri’s match started, how good is that! 😉

 • Jösses kun oli hienoa peliä, oli nautinto katsoa! Pallo pallolta alkoi verkon toisella puolella hartiat painua, eivät vain voineet mitään, ja peli-into lopahti silminnähden kakkoserän kuluessa. Teidän puolella oli tosi hyvät energiat ja loistavia suorituksia. Onnea! Mun on pakko tunnustaa, että olen huojentunut kun mixty jäi pois. Pelkäsin sun kroppasi puolesta, olin jo näkevinäni et selkäsi alkoi jäykistyä kakkoserässä. Eikä se oikein lähtenyt lentoon koko aikana. Joitain välähdyksiä, mutta ei riittävästi vastapuolen kaatamiseksi. Luovutitte näköjään Venus&Routliffe -kapulan Henrylle&Colle 🙂 Keskiviikkona taas jänskätetään ja peukutetaan, HuhHAhHEi, keep going strong!!!!!! Voipi jopa olla satamatta 🙂

 • Aivan mahtavaa peliä esititte jälleen. Henry tosiaan oli liekeissä. Hänestä on kuoriutunut varsin nopeasti hiottu timantti pelikaveriksesi. Kelpaa pelata ja tuulettaa voittojen jälkeen.
  Samoin ottein seuraavaan keskiviikon peliin. Onnea tuohon peliin!!! Vamos.

  Mixed-pelit loppui nyt tuohon yhteen, mutta ei kai se haittaa kokonaiskuvaan. Vastustajat lienevät pelanneet enemmän yhdessä, kun ovat saman maan edustajia. Henry näyttää jatkavan ainakin seuraavassa pelissä,joten välittänet hänelle siihen onnentoivotukset.

 • Voisiko sen ajatella että Harri on joukkuepelaaja loppuun asti, ei tule pahaa verta tiimin sisällä kun ei mixtyssä tarvii pelata vastakkain. Yritinköhän hakea positiivista puolta vähän liian pitkältä?

 • Onnea Q paikasta! Hieno peli. Varmasti upea tunne päästä Wimpelissä näin pitkälle. Kuten totesit, nyt vastus kuitenkin kovenee mutta teidän pelillä kaikki on mahdollista. Marginaalit ovat todennäköisesti pienet. Rohkeutta peliin heti alusta asti jotta pääsette heti 1. erästä taistelemaan. Play to win! 🇫🇮💪🏻💪🏻🇬🇧

 • Kyllä teidän neluri alkaa olla samassa – jollei paremmassa – tikissä kuin Lloydin kanssa parhaimmillaan. Ja silloin puhuttiin aivan maailman kärjestä. Ette varmasti ole unelmien vastustaja Arevalo/Pavicille tässä kohtaa kaaviota. Paineet ovat nyt heillä. Ja vaikka teidän pelit päättyisi tähän niin aivan mahtava suoritus tämänvuotisessa Wimpelissä. Toki miksei sitten samantien käytä tätä ansaittua mahdollisuutta ja kokeile jos pääsisi semeihin samoilla höyryillä. Menox👍💪

 • Vamos, onnittelut! Vaikka vastus kovenee, niin eipä ole mitään syytä miksei voitto olisi hyvällä pelillä mahdollista. Siihen uskotaan, tsemppiä!

 • Bon jovin sanoin: You are a half way there!
  Nyt vaan puita uuniin ja vettä lauteille💪

  • Mun ennakkopapereissa vastustajien mahkut olivat todella pienet. Selvyyden vuoksi, en koskaan lyö vetoa. Ja toki neluri on pienten marginaalien peli ja vielä pienempien ruoholla. Itse ottelu olikin silkkaa ilotulitusta. Melon kipeä käsi teki vastustajista lopullisesti täysin kädettömiä (pun intended) HaHe-tiimin rinnalla.

   Sekuri oli ja meni. Ei ollut Harri-ilotulitusta. Hieman huonoa onneakin matkassa. Mutta mun mielestä näin parempi. Kroppaa kannattaa ehdottomasti säästää, sillä kolme ottelua vielä edessä 😁

 • Onnittelut molemmille QF-paikasta. Joukkueenne toimii ja liikkuu synkronoidusti erittäin hyvin.
  Lisää tätä. Peukut täällä jo valmiina huomiseen matsiin!

 • Onnea hienosta voistosta (taas)! meno on vakuuttavaa mutta nyt vaan peli kerrallaan, koska vastus on myös kova. Tosin teidän peli näyttää sopivan erinomaisesti nurmelle . Tsemppiä.

 • Valtavat onnittelut. Se on siis luvallista edetä kolmatta kierrosta pidemmälle Wimbledonissa. 😀

  Olipa vain kerrassaan niin ihana tiebreak. Jos joskus on flow-tila, niin tuossa se oli. Ja nyt se siinä syntynyt hyvä kierre tuli mukaan toiseen erään ja kantoi loppuun asti. Erittäin vakuuttavaa tekemistä!

  Vähän tuli mieleen, että nyt on kyllä Melolla kikkakirja levällään, mutta näytti kyynärpäätä oikeasta kohdasta painettaessa, että kyllä se aika höpötitiä teki. Vähän tuntui, että brassit yrittivät sadettakin odotella apuun. Toisaalta jos ei pelillisesti pärjää, niin jotainhan sitä pitää yrittää. Eipä tuo tosin teitä hetkauttanut.

  Käynnistyykö se vanha vähän hitaasti, kun tuntuu, että Henry on karmeassa iskussa ihan alussa(kin), mutta sinulla vähän kestää lämmitä? Toisaalta mixtyssä kyllä aloitit tosi vahvasti (Liekkö a-ruutu sytyttänyt?), mutta se ei sitten ihan samalla tavalla kestänyt. Joten ehkä mennään tuolla pienellä lämmittelyllä. 🙂

  Mixtyssä oli paikat kääntää toiseenkin suuntaan, mutta tuntui, että teillä oli hyvin pelanneiden vastustajien lisäksi myös kentän rajat vastassa. Toisaalta tiukat paikat, jotka Henryn kanssa käännätte tällä hetkellä järkiään kotiin, meni nyt vastustajille. Harmi juttu, sillä olitte kyllä kovan potentiaalin pari, mutta yhteen koitokseen jäi.

  Sen verran tuoreessa muistissa on vielä olkapäävammasi ja vähän se peikkona mielessä pyörii, että ihan pikku tuuletuksen annoin välipäivällekin. Puolivälierässä on syytä olla täydessä iskussa, sillä siellähän on toista kertaa samassa turnauksessa race-listan kärkipari vastassa.

  Race-listasta, kun se tuli esille, niin oliko olemassa joku sääntö, että tietyiltä sijoilta pääsee mukaan loppukauden tonnisiin? Tietysti teidän rankingit nousee tällä hetkellä muutenkin, mutta muistelen, että aikanaan tuotakin Lloydin kanssa seurattiin.

  Mutta takaisin tähän päivään. Tsempit puolivälierään! Teidän hyvää peliä tottelee edelleen kaikki. Jos ensimmäisen ottelun jälkeen kommenttisi oli, että Heliövaara/Patten on saapunut Wimbledoniin, niin sehän alkaa muuttua muotoon Heliövaara/Patten valloittaa Wimbledonin!

 • Tässähän oli toisintoa Munar-Martinez -matsista. Terävä ekan erän tie break ja tämän jälkeen toka erä ja koko matsi kotiin selkeästi vastustajia paremmalla pelillä. Onneksi olkoon ja kovaa itseluottamusta jatkoon!!! Tällä kertaa verkon molemmin puolin olikin fyysisesti tasaväkiset parit; Melo ja Henry pitkiä kavereita, sinä ja Matos hieman lyhyempiä. 😃

 • Vamos! En hetkeäkään epäillyt kumpi pari menee jatkoon. Yhteispelinne on saumatonta ja kumpikin hoitaa oman ”ruutunsa” loistavasti. Henry on kehittynyt alkukaudesta huimasti sinun vanavedessäsi.
  Tällä tekemisellä finaali häämöttää.
  Tsemppiä seuraavaan matsiin 👍🎾🍀

 • Huh-heijaa ja heittämällä Wimbledonin puolivälieriiin!👏👏👏
  On teillä Henryn kanssa todellinen Dream Team! Kemia rockaa ja peli huippuiskussa. Huomenna Arevall/Pavic on paineen alle, teille nyt vain hurmosta päälle!💪💪💪

 • Sekurissa teki pahaa katsoa sinua vastaamassa ykkösestä. Kakkosen rystyt linjaan tai jyrkkinä krosseina on jo hitsautunut selkärankaasi ja ovat nykyisin erittäin laadukkaita, joten kyllä se kakkonen on sinun ruutusi ja ykkönen historiaa. Ykkösen takana rystyn kulmat ovat paljon rajoitetumpia. Kämmenkontrasi vastustajien jalkoihin tai ylipäätään verkkonauhan alle, ovat myös toimineet mainiosti, sekä pelissä että syötönvastauksissa. Ensimmäisellä lyönnillä luodaan tilanne ja toisella sitten tapetaan mahdollinen jatkopallo.

  Jos kakkonen on äijäruutu, jossa ratkaisut tehdään, niin ykkönen on daamiruutu, joka vastaa lentopallon passaria. Jos äijällä ei peli kulje, niin hyvä daami jatkaa tarjoilua niin pitkään, että äijä lopultakin onnistuu. Daami voi murtaa normaalissa, ei no-add-nelurissa vain tilanteessa 15-40. Jos siinä daami ei onnistu, eikä onnistu äijäkään sen jälkeen, niin daami saa syliinsä tilanteen 40-40 eikä pysty enää voittamaan omin avuin kyseistä peliä. 0-40 tilanteessa äijä pääsee yrittämään ratkaisua kahdesti ja daami vain kerran, joten yleensä äijäksi kannattaa laittaa aina se paras syötönvastaaja, oli se sitten mies tai nainen.

  Miesten neluri oli puhdasta nautintoa, koska te molemmat pelasitte niin hyvin ja monipuolisesti. Tuo taso riittää jatkossakin. Myös sekuri oli hyvää tekemistä ja siinä täytyy antaa krediittiä myös vastustajille, jotka hekin pelasivat tosi hyvin. Pienestähän se jäi lopulta kiinni, mutta toisaalta hyvä niin. Olisi ollut tänään Henry vastassa ”leikimielisessä” kohtaamisessa, omalla naisparillasi sitä ennen naisten neluria ja tietenkin taas sataa, joten ei hajukaan milloin sitä pääsisi pelaamaan. Rantapallon kyttäilyn sijasta pääset nautiskelemaan lunkisti virkistävästä vapaapäivästä.

Comments are closed.