US Open – Ensimmäinen ottelu ohjelmassa torstaina

Nyt alkaa olla valmistelut suoritettu ja kaikki valmista ensimmäisen kierroksen otteluun US Openissa. Vastaan asettuu siis pari Inglot/Krajicek, ja ottelu on ohjelmassa torstaina päivän ensimmäisenä otteluna kentällä 8 kello 11 paikallista aikaa eli Suomen aikaa parhaaseen katseluaikaan kello 18. Ei siis muuta kuin kotikatsomoissa Eurosport Player auki ja kannustamaan!

Viime päivät täällä New Yorkissa on jatkettu treeniä ja valmistautumista, eikä keskiviikolle ja torstaille ennustetut sateetkaan iskeneet aivan niin laajasti kuin etukäteen odotettiin. Saimmekin siis pelattua vielä keskiviikkonakin hyvät 1,5 tunnin treenit aussiparin Ebden/Purcell kanssa, minkä jälkeen vedin vielä viimeistelevän syöttötreenin itsekseni. Mukavaa on kyllä ollut tämän valmistautumisen aikana saada myös uusia treenivastustajia kuten Bolelli/Gonzalez tiistaina ja Vliegen/Molteni sunnuntaina. Joka treeni on iso mahdollisuus kehittyä ja testata omia taitojaan maailman parhaita vastaan.

Eikä omassa pelissäkään ole treeneissä ollut valittamista. Matsikenttiä hieman hitaammilla harjoituskentillä palautuksiin on ehtinyt hieman paremmin, mutta pelikentillä syöttö on kyllä avainasemassa. Henkan kanssa yhteispeli alkaa kuitenkin olla aika selkeää, ja pikkuhiljaa löytyy enemmän ja enemmän luotto siihen, että tietää koko ajan, mitä toinen tekee pelikentällä. Ja meillä on kaiken lisäksi ollut ilahduttavan rento ilmapiiri niin treeneissä kuin kentän ulkopuolellakin, joten hyvillä fiiliksillä odotellaan siis tosipelien alkua.


Puitteiden osalta kaikki on edelleen toiminut tosi hienosti niin kuin Grand Slameissa kuuluukin. Ruoka Arthur Ashe -stadionin pelaajien tiloissa on erinomaista, kuljetukset pelaavat ja kentillä on aina juomat ja pyyhkeet valmiina. Ainoa ongelma Grand Slamien alkukierroksilla tuntuu olevan se, että pelaajia on niin paljon, että treenikenttien kanssa on vähän tiukkaa ja vähän joka paikassa saa aina pikkuisen jonottaa, mutta sekin varmasti helpottaa, kun ottaa pari voittoa. 😊


Ja koska voittojahan tänne on siis tultu hakemaan niin huomenna laitetaan kaikki peliin ja toivotaan, että se riittää. Vastus ei ole helppo, mutta uskon silti, että homma tulee olemaan omissa käsissä. Ei siis muuta kuin peukut pystyyn pommit kulmiin!

4 thoughts on “US Open – Ensimmäinen ottelu ohjelmassa torstaina

  • How is the weather in NY?
    I hope the players will be able to play in good condition🍀

  • Ottelu päättyi hetki sitten ja oli odotetun tasainen. Tosin pakko myöntää myös tilastojenkin perusteella vastustajan olleen himpun verran parempi. Kokonaispisteitä tosin vain 5 enemmän, mutta mm. syöttö-% , voittolyönti- ja palautuspisteet osoittivat heidän paremmuutta. Mutta toki olivat katkaisuerässä hieman onnekkaampia kun suomalaisparin ratkaisut lipuivat millien verran rajojen yli. Harrilla oli myös loistopaikka tuottaa omassa syöttövuorossa loistavan crossijoituksen jälkeen 3 ottelupalloa, mutta syötöt eivät vaan toimineet. Mielenkiintoista kuulla Harri sinun omat kommentit niistä ja koko ottelusta.

    Mutta kaikkiaan hyvä esitys ajatellen tulevaa Davis Cupia. Ellei sitten Emil lunasta pelipaikkaa etenemällä saadun luovutusvoiton myötä päätyyn asti…. Niin taikka näin, mutta kovasti tsemppiä Davis Cupiin ja muihin syksyn koitoksiin!

Comments are closed.