Nur-Sultan ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Pel/Qurehsi 7-6(4), 6-3

Jes, kyllä kelpaa palata voittokantaan Glasspoolin kanssa. Tuntui, ettei edellisestä yhteisestä ottelustamme olisi kulunut aikaa ollenkaan, vaan pelin sävel ja henkinen lataus löytyivät heti alusta asti. Toki muutamia juttuja voi aina tehdä paremmin, mutta kokonaisuudessaan päivän matsi oli jälleen hyvä osoitus siitä, mihin tasomme riittää. Toivotaan, että sama meno jatkuu huomenna, kun saamme vastaamme kvartseissa ykkössijoitetun parin Gonzalez/Molteni.

Rehellisesti on sanottava, että parin viime päivän harjoitukset menivät yllättävän huonosti siihen nähden, miten paljon treeniä oli alla edellisviikon aikana. Jotenkin maila tuntui painavalta kädessä ja virheitä tuli vähän joka puolelta. Hävittiin Lloydin kanssa kai jokainen treenierä ja -tie break, mutta siitä huolimatta jostain syystä luotto oli korkealla, että matsissa sitä herää pelaamaan täydellä innolla ja pelikin löytyy. Lisäksi on myöskin sanottava, että treenin tekeminen silloinkin, kun ei kulje on tärkeää, koska sitä kautta pelin voi taas löytää. Ja aina pitää myös antaa itselleen armoa yölennon, aikaeron, pallojen sekä alustanvaihdon kanssa, sillä eihän ihminen mikään kone ole.


Tänään pelipäivänä kaikki tuntui onneksi loksahtavan vähän paremmin kohdilleen, sillä jo aamun bollauksessa ajoitus oli parempi kuin edellispäivinä ja jalkakin hieman kevyempi. Matsi alkoi minulta parilla tosi hyvällä verkkopisteellä, mutta yllättäen kävi kuitenkin niin, että Lloyd hävisi syöttönsä ottelun toisessa gamessa vastustajien palauttaessa ihan huipputasolla. Vastasimme siihen kuitenkin välittömällä vastamurrolla, jossa varsinkin rystylobbipalautukseni, joka hyväksyttiin vasta challengen kautta, sekä breikkipallon inside-out -rystypalautuspommini sivurajalle lämmittivät mieltä. Tuon jälkeen syöttäjät pääsivät vähän paremmin mukaan peliin ja matsi ikään kuin rauhoittui hetkeksi.

Meillä oli kaksi breikkipalloa Pelin syötössä 3-3 -tilanteessa, mutta ne hän selvitti hyvillä syötöillä ja Qureshin verkkopelillä. Me puolestamme jouduimme pelastamaan yhden eräpallon 4-5 -tilanteessa Lloydin syöttäessä. Omat syöttöni sujuivat kuitenkin vakuuttavasti, joten tie breakiin lähdettäessä oli luottavainen olo. Aloitinkin tie breakin palauttamalla yllättäen kämmeneltä krossilobbin Pelin yli winnerinä, ja lopulta tuo minibreikki oli koko tie breakin ainoa. Lloydilta pari erinomaista volleyta ja meiltä molemmilta hyvät syötöt varmistivat lopulta siis erävoiton tie breakin kautta 7-6(4).

Toiseen erään oli tärkeä saada hyvä ja energinen alku, mutta harmittavasti hävisin syöttöni 1-1 -tilanteessa jopa vähän turhaan, kun syötöt eivät ihan osuneet oikeisiin kohteisiin ja Lloyd oli pari kertaa myöhässä verkolla. Olimme kuitenkin jälleen heti tarkkana seuraavassa gamessa murtamalla Pelin syötön hieman erikoistenkin tapahtumien jälkeen. Tilanne oli 40-30, kun Lloydin kämmen oli menossa pitkäksi, mutta pallo hipaisi Pelin mailaa. Pel harmitteli heti tilannetta hollannin kielellä, mutta tuomari ei ollutkaan huomannut ollenkaan osumaa Pelin mailaan, vaan ilmoitti tilanteeksi 3-1. Tästä Lloydin kanssa suivaantuneena menimme hieman keskustelemaan tuomarin kanssa ja vähän sääntöjen rajoja koetellen aloimme myös hieman kovistelemaan Peliä, etteikö tämä muka todellakaan huomannut kosketusta. Kaikki kentällä olijat päätuomaria lukuun ottamatta tiesivät pallon osuneen hänen mailaansa, mutta Pel ei suostunut sitä myöntämään.

Tenniksessä herrasmies-käytöstä on aina arvostettu, ja varsinkin touch-säännön kohdalla pelaajat yleensä tuomitsevat virheen myös itseään vastaan toisin kuin linjatuomioissa, jotka usein jätetään tuomareiden päänsäryksi. Pel selvästi kamppaili itsensä kanssa, mutta lopulta hän päätyi pitkällisten keskustelujen jälkeen sittenkin ilmoittamaan, että pallo osui hänen mailaansa. Tuomari alkoi tässä vaiheessa olla jo aivan pihalla tilanteesta, eikä vähiten sen takia, että hänet oli sivuutettu keskustelussa täysin, mutta lopulta hänkin ymmärsi, että haluamme jatkaa peliä tilanteesta 2-1, 40-40. Matsin jälkeen asiasta porukalla keskusteltuamme kaikki olivat sitä mieltä, että Pel teki lopulta ihan oikein myöntäessään kosketuksen, mutta kyllä häntä varmasti silti harmitti se, että seuraavan pisteen rystyvolley jäi verkkoon ja tilanne olikin 3-1 -johdon sijasta 2-2.

Meille tuo tietysti oli huippujuttu, sillä olimme nyt taas mukana pelissä. Myös seuraavassa gamessa jouduttiin kuitenkin taas ihmettelemään sääntöjä, kun linjatuomari tuomitsi ensin Qureshin kämmenen pitkäksi, mutta korjasi sen jälkeen tuomionsa. Lloyd haastoi tuon korjauksen, mutta pallo oli kuin olikin todellisuudessa sisällä. Päätuomari ilmoitti, että piste tulee pelata uudestaan, mikä oli kai ihan oikein, sillä vaikka me haastoimme tuomion ja olimme väärässä, overrulen vuoksi emme menettäneetkään suoraan pistettä. Mutta olisiko sen pitänyt vaikuttaa, että Lloyd missasi tuon huudon kanssa jotakuinkin samaan aikaan tapahtuneen refleksilyöntinsä takarajan tuntumasta, jolloin meidän olisi sittenkin pitänyt hävitä piste?

No joka tapauksessa replaylla siis jatkettiin, ja vaikka tuo piste lopulta hävittiin, niin tuo Lloydin syöttö kuitenkin pidettiin kuten myös minun seuraava syöttöni. Ja jotenkin 4-3 -johdossa minulla tuli sellainen fiilis, että nyt siinä oli iskun paikka Pelin syötössä. Ja upeastihan se meni. Palautimme molemmat todella hyvin ja herkuttelimme lopulta no-ad pisteessä molemmat verkolta pari volleyta ennen kuin pallo jäi vastapuolelle ja murto oli totta. Eikä Lloyd tuttuun tapaan erehtynyt matsia kotiin syöttäessä. Kaksi ässää ja kaksi palautusvirheen tuottanutta syöttöä olivat täydellinen suoritus, joka siirsi meidät lopullisesti toiselle kierrokselle.


Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että henkisesti tämä matsi oli siis suorastaan erinomainen suoritus. Jouduimme molemmissa erissä ihan alussa breikkitappiolle, mutta mursimme heti takaksin kummallakin kerralla ja pelasimme erän loput todella vahvasti. Kummallakin meistä oli takana monta tappiota kisoissa viime ajoilta, joten sitäkin hienompaa oli nähdä vahvat erien lopetukset ja kova itseluottamus ratkaisuhetkillä.

Taktisesti onnistuimme myös ihan kohtuullisesti, sillä pidimme syöttämisen yksinkertaisena ja palautimme paljon pitkin linjaa niin kuin oli suunniteltukin. Myös onnistuneet lobbipalautukset tekivät todella nannaa, sillä vastustajat tulivat jatkuvasti todella lähelle verkkoa. Ehkä ainoat tilanteet, joissa olimme ajoittain hieman vaikeuksissa olivat ne, kun molemmat vastustajat olivat verkolla ja me molemmat takarajalla. Isokokoiset vastustajat peittivät verkon todella hyvin, joten emme meinanneet löytää aukkoja ohituksille, mutta toisaalta ei noissa tilanteissa kovalla kentällä kovin moni muukaan pääse aina vain winnereitä mätkimään. Kurinalaisesti vain pitää pitää pallo matalana ja odottaa sitä oikeaa palloa iskeä.

Positiivisena asiana voi myös mainita oman syöttöpelin, joka on on ollut ajoittain hieman hakusessa, mutta löytyi tänään varsin hyvin. Päätin kompromissina antaa itselleni vähän enemmän aikaa noston jälkeen ja nostaa palloa hieman taaksepäin, jolloin syöttö menee todennäköisemmin yli verkon. Samalla kuitenkin liike verkolle on hieman hitaampaa. Mutta ehkä silti on tärkeämpää laittaa se syöttö kenttään kuin olla ajoissa verkolla, mutta syöttö jää verkon puoleenväliin. 😊

Eli paljon hyvää oli tämän päivän matsissa, mutta paljon on varmasti myös hiottavaa jäljellä. Verkolta pallo jäi pari kertaa turhaan peliin tappopaikasta ja erän alun syöttövuorot pitää ottaa vielä huolellisemmin. Mutta edelleen pitää muistaa, että tämä taisi olla vasta yhdeksäs otteluvoittoni ATP-tasolla, joten jokaisesta pitää olla iloinen. Mutta samalla pitää tottakai pyrkiä ottamaan niitä vielä enemmän.

Huomenna perjantaina vastaan asettuu sitten hieman eri tyyppinen pari, kun saamme vastaamme ykkösijoitetun duon Gonzalez/Molteni. Gonzalezia vastaan pelasin Davis Cupissa Meksikossa viime vuonna, mutta Molteni on minulle lähes täysin vieras vastustaja. He ovat tässä kisassa ykkössijoitettuja ja tulevat kisaan viime viikon ison CH-kisan voittajina, mutta mikään mahdoton vastus ei kyseessä kuitenkaan ole. Gonzalezilla on todella pehmeät kädet ja letkeä olemus kentällä, minkä lisäksi rysty on vaarallinen. Moltenin osalta minun täytyy kuitenkin vielä vähän tehdä tutkimusta, jotta tietää ainakin jonkin verran mitä sieltä on odotettavissa.

Joka tapauksessa meillä on Lloydin kanssa varmasti huippufiilis lähteä haastamaan kärkisijoitettua paria, ja jos pystymme tekemään omat juttumme hyvin, niin taistelemme varmasti voitosta. Matsi on ohjelmassa huomenna taas päivän ensimmäisenä matsina kentällä 1 klo 12 eli Suomen aikaa klo 9. Siinä riittääkin sitten suomalaisella tennisseuraajalla tekemistä, kun pitää samaan aikaan seurata myös Emil Ruusuvuoren peliä keskuskentältä. Ja lisäksi vielä Henri Kontinen pelaa myöhemmin samana päivänä Metzissä. Tuskinpa kovin montaa kertaa aiemmin on samana päivänä kolme suomalaista pelannut ATP kisan kvartsissa, vamos!

11 thoughts on “Nur-Sultan ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Pel/Qurehsi 7-6(4), 6-3

 • Onnittelut molemmille voitosta! Ja sinulle tarkasta pelikirjasta mitä on aina niin mielenkiintoista lukea. Tulee mieleen Jarkon postaukset, jonka tiimoilta virisi meidän faniharrrastajien monenlaista ja -tasoista keskustelua. Mutta onhan se urheilun oleellinen ilmentymä ja sen ylläpitämisestä kredittiä sinulle!

  Ja huomenna ykköspari ketoon ja kumoon! C’mon!

 • Onneksi olkoon hienosta voitosta ja kiitos taas hyvästä päivityksestä! Harmi, kun teidän matsia ei päässyt näkemään, mutta onneksi pystyi seuraamaan ATP:n Live Scoresta. Toivotaan, että mahtuisi huomenna TennisTv:n ohjelmaan. Teillä näkyy kimppa Lloydin kanssa toimivan mainiosti. Samalla meiningillä ja asenteella vain huomiseen matsiin ja voitto kotiin!👍 💪

  • Kiitos ja kiva, että päivitykset kelpaavat!

   Jostain Batmanstream- tai Bet365-sivuston kautta matsi saattaisi huomennakin olla näkyvissä toivottavasti!

  • en7.sportplus.live . Hyvin toimiva streaming sivu ..melkein kaikki ATP kisat näkyy

 • Qureshi also had a ball touch, just a bit more painful. 😉 Respect to Pel for owning up, eventually.

  It must feel good to have clicked immediately after not having played together since Wimbledon. The magic is still there. Good luck tomorrow. 🤞

  • Haha, yeah Qureshi had a rougher touch! 😲 Luckily looked like he was alright anyway.

   Hopefully we can keep the same spirit up tomorrow!

 • Otitkin jo esiin syöttötyöskentelysi matsissa. Kun katsoin lauantaina DC dubbelia, niin kiinnitin huomiota melko matalaan nostoon syötössäsi. En tiedä, oliko vika katsojan silmässä vai olitko todella muuttanut tarkoituksella nostoasi. Varmaan alusta ja taktiikka vaikuttavat ratkaisuihin.

  • Joo syötön kanssa ollut monesti ongelmana matala ja eteen valuva nosto. Tuntuu aina vähän ”väärältä”, kun alkaa siirtää nostoa taaksepäin, mutta tänään ainakin tuo tuntui toimivan. Paremmin saa tuolla tavoin kuitenkin joka tapauksessa kropan syötön taakse, ja ehkä myös vähän enemmän marginaalia verkon yli.

 • Isot onnittelut voitosta! Olipahan striimiä tihrustaessa jännä matsi, mutta hyvin teillä oli rautaiset hermot tiukissa paikoissa. Kiitos kun selvensit vielä tokan erän tilannetta mailakosketukseen liittyen – oli vähän ihmettelemistä selostuksettomasta striimistä seuratessa että mitä siellä oikein tapahtui 😅 Isot tsempit huomiseen koitokseen!

 • Harri,
  On kiva lukea kirjoituksiasi , ne ovat sopivan positiivisia ja myös rehellisiä. Päivän paras on kommenttisi että nautit jokaisesta ATP tason ottelu voitosta !!

Comments are closed.