Orleans CH125 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

Terveiset Ranskasta! Jo kaksi hyvää treenipäivää on saatu alle Orleansin sisäkisassa, joten kaiken pitäisi olla valmiina huomista ensimmäisen kierroksen ottelua varten. Pelaan siis täälläkin yhdessä brittiparini Lloyd Glasspoolin kanssa ja olemme kisassa kakkossijoitettuja. Ensimmäiset vastustajamme kovatasoisessa kisassa ovat tutut jenkit Galloway/Lawson, ja ottelu pelataan päivän toisena otteluna paikallista aikaa klo 14 alkavan nelinpelin jälkeen.

Lensin Nur-Sultanista lauantaina aamuyön tunneilla lähteneellä lennolla nopeasti piipahtamaan kotiin Suomeen, jossa ehdin tällä kertaa viettää yhden yön. Vaikka visiitti oli lyhyt, niin idea kodin kautta lentämisessä oli se, että sain näin napattua tälle Ranskan reissulle vaimon ja vauvan matkaseuraksi, ja pääsimme lähtemään yhtä matkaa sunnuntain iltalennolla kohti Pariisia. Iltalento ei tällä kerralla ollut tavallisesti hyvin rauhallisen vauvamme mielestä ihan paras aika matkustaa, mutta parin tunnin automatka Pariisin Charles de Gaullen lentokentältä Orleansiin meni onneksi hänen osaltaan nukkuessa, ja saimme mahdutettua autoon vielä samaan aikaan Pariisiin saapuneen peliparini Lloydinkin.

Orleans sijaitsee siis Loire-joen varrella reilut 100 kilometriä Pariisista etelään. Noin 100 000 asukkaan kaupunkiin pääsee Pariisista myös junalla, mutta CDG:n lentokentältä pelkästään Austerlitzin juna-asemalle pääseminen on jo sen verran työn takana, että varsinkin perheen kanssa matkustaessa totesimme vuokra-auton olleen helpoin tapa päästä perille. Kisahotellistakin järjestyi meille muun muassa vauvansänky huoneeseen, joten vaikka huone ei olekaan valtavan iso niin siellä on kyllä kaikki tarvittava. Kisa tarjoaa hotellilla myös muun muassa ruoat pelaajille kolme kertaa päivässä, joten päivät kuluvat treenien ohella leppoisasti hotellilla leväten ja joenrantaa pitkin kävelylenkkejä tehden.


Täällä Orleansissa on pitänyt järjestää iso CH-kisa jo useamman kerran viimeisen vuoden aikana, mutta ainakin kahdesti juuri kisan alla tiukentuneet koronasäädökset ovat pakottaneet järjestäjät peruuttamaan tapahtuman vain viikkoja ennen kisan alkua. Nyt kisa saatiin kuitenkin vihdoin aikaiseksi ja aikamoinen kattaus pelaajia saapuikin paikalle. Kaksinpelissä on mukana kahdeksan nykyistä top-100 -pelaajaa ja peräti neljä ex top-10 -pelaajaa. Nelinpelissä puolestaan mukana on 11 top-100 -pelaajaa, ja laskujeni mukaan peräti kahdeksan tällä kaudella ATP-kisan voittanutta pelaajaa, joista kovimpana luuna ranskalainen Herbert, joka voitti tänä vuonna muun muassa Ranskan avointen nelinpelin. Vaikka tällä viikolla pelataan siis myös kaksi ATP-kisaa, niin pelaajia riittää näköjään myös alemmille tasoille.

Järjestelyt tässä kisassa ovat siinä mielessä erilaiset kuin mihin on totuttu, että keskuskenttä sijaitsee kaupungin keskustassa Palais de Sport -areenalla, mutta toinen matsikenttä ja yksi treenikenttä sijaitsevat toisaalla vartin automatkan päässä ihan tavallisessa tennishallissa. Toistaiseksi kaikki omat treenit ovat tapahtuneet tuolla tennishallilla, jossa myös nelinpelin alkukierrokset näytetään pelaavan, eli käytännössä tuntuu vähän siltä kuin samaan aikaan olisi käynnissä kaksi eri kisaa. Myös tennishallille on kuitenkin rakennettu kisaa varten ihan kunnolliset uudet pinnoitteet (samalla siirrettävällä tekniikalla kuin esim. Suomi-Intia Davis Cupissa), joten kentissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta eipä tuolla myöskään katsojia ole paikalla.


Kentän nopeus on aika keskinkertainen ainakin niillä kentillä, millä itse olen lyönyt. Kuulemma keskuskentällä pinnoite olisi vähän nopeampi, mutta se selviää omalle kohdalle vasta todennäköisesti loppuviikolla, jos sinne asti pelit jatkuvat. Käytössä on samat Head XT pallot kuin viime viikolla, mikä hieman hidastaa pelin tempoa. Ja vaikka nuo pallot eivät siis laadultaan missään nimessä ole mielestäni ammattilaistasolle kuuluvat niin jonkinlaista tatsia niihinkin alkaa nyt onneksi reilun viikon jälkeen löytyä.

Pelaamme Lloydin kanssa ensimmäisen matsimme siis huomenna keskiviikkona jenkkiparia Galloway/Lawson vastaan. Molemmat ovat hyvin tuttuja pelureita jo useamman vuoden takaa, joten suurempia yllätyksiä tuskin vastaan tulee, mutta tarkkana saa kyllä ehdottomasti olla. Edellinen kohtaaminen Rooman massakentillä päättyi keväällä meidän tappioomme, mutta sisällä alkuvuonna puolestaan me voitimme. Molemmat jenkeistä pelaavat vahvasti eteenpäin menevää neluria hyvällä syöttämisellä ja verkkoliikkumisella höystettynä. Palautuksissa varsinkin Lawson on kuitenkin ajoittain hukassa, jos omissa syötöissämme on tarpeeksi vaihtelua, joten pitää muistaa riittävä kierteiden ja nopeuden variointi huomenna. Lisäksi pitää uskaltaa hakea omilla palautuksilla tarpeeksi linjaa pitkin lyöntejä, sillä vastustajat peittävät keskustan todella hyvin ja rankaisevat huonoista krossipalautuksista kyllä joka kerta.

Toivottavasti saamme huomenna hyvän vireen päälle, jotta tällä viikolla saataisiin viime viikon pettymys pyyhittyä mielestä. Pari, jolle hävisimme Nur-Sultanin kvartseissa todella tiukasti vei lopulta kaksi seuraavaa ottelua ja tittelin suorastaan näytöstyyliin, joten ei se kaukana ollut, että siinä tilanteessa olisimme mekin voineet olla. Mutta jossittelu ei koskaan johda mihinkään, vaan tärkeintä on keskittyä siihen mihin voi itse vaikuttaa. Ja se on aina se seuraava ottelu ja sen seuraava piste. Vamos!

4 thoughts on “Orleans CH125 – Valmistautumista ensimmäiseen otteluun

 • Harri,
  Onnea otteluun ja loppu syksyn turnauksiin , koska parinne on todella lähellä breakata seuraavalle tasolle ( tappiot olleet todella pienestä kiinni)!

  terv.juhani

 • Haaste piti ottaa vastaan, Gasquet on helppo tunnistaa mutta Simon on vahan niinkuin pelinsakin, ei niin oikein kovin erikoisen nakoinen tai helposti bongattavissa. Komia karpaasi kuitenkin.

  Varmaan ovat kayneet mielessa loppusyksyn puolustettavat pisteet, jos talla viikolla menette pitkalle ja ei paljon puolustettavia pisteita putoa tulee maanantaina taas uusi ennatysranking. Sen jalkeen varmaan menee sitten katsellessa kalenterista hyvia kisoja. ATP ei ole viela paivittanyt marraskuun Challenger-kalenteria onko mitaan arvausta missa pain ja miten pitkaan kausi mahtaisi jatkua?

  Tsemppia avausmatsiin, sen jalkeen kaavio nayttaisi avautuvat vahan paremmin!

  • Sehän meni kerralla oikein eli Gasquet ja Simon siellä tosiaan pallottelee. 🙂 Kyllähän harjaantunut silmä näkee molemmista nopeasti, että osumat ovat niin uskomattoman puhtaita, mutta on se silti huikeaa kuinka eri muotoista palloa herrojen mailoista lähtee. Gasquetin kovat yläkierteet vastaan Simonin lähes kierteettömät flätit.

   Ensi viikosta alkaen alkaa minultakin vähän pudota pisteitä saldosta, joten siinä mielessä olisi kiva saada hyvää menestystä tulevilla viikoilla. Mutta ei sitä kannata liikaa stressata. Kisakalenteri on nyt julkistettu ainakin pelaajille marraskuun puoleenväliin asti ja jos kovilla kentillä haluaa CH-kisoja pelata niin suunta on joko Ranska/Italia tai sitten USA:n perinteinen kiertue Charlottesville+Knoxville+Champaign. Ja Talin kisa on tottakai kalenterissa myös!

Comments are closed.