Orleans CH125 R16 – Heliövaara/Glasspool – Galloway/Lawson 3-6, 6-4, 10-12

Voi voi taas, jollain ihmeen kaupalla saatiin puolikuntoisen Lloydin kanssa taisteltua itsemme lähelle voittoa, mutta tie break -lukko ei auennut vieläkään. Tappion lisäksi Lloyd joutuu nyt kuitenkin siis taas muutamaksi viikoksi telakalle, joten omatkin suunnitelmat menevät jälleen uusiksi. Voisi siis sanoa, ettei eilisestä paljoa positiivista jäänyt käteen.

Valitettavasti jo ottelua edeltävässä bollauksessa selvisi, ettei Lloyd pystyisi syöttämään täysipainoisesti. Hän pystyi ainoastaan laittamaan pallon peliin noin 150km/h työntöinä ja ensimmäinen erä menikin siinä, ettemme saaneet hänen syöttöjään vain pidettyä. Oma pelini oli koko erän ajan varmaan lähellä vuoden parasta, ja mursimme muun muassa Lawsonin syötön kertaalleen minun kolmella puhtaalla winner-palautuksella, mutta sekään ei riittänyt.

Toisessa erässä jatkoimme rimpuilua muistellen Wimbledonin toista kierrosta, jossa ihan samallalailla Lloyd oli puolikuntoinen ja harkitsimme luovutusta. Oma pelini jatkui vahvana ja saimme kuin saimmekin pidettyä Lloydin molemmat syöttövuorot. Ja kuinkas sitten kävikään, mursimme 5-4 -johdossa Lawsonin syötön parin fiksun palautuksen avittamana ja matsi olikin yhtäkkiä tasan.

Kuin varkain olimmekin siis vain tie breakin päässä voitosta, ja ottelun tunnelma sähköistyi. Tie breakin alussa olimme kahteen kertaan minibreakin edellä hyvien palautuksieni ansiosta, mutta jenkit saivat tasoitettua tilanteet molemmilla kerroilla. 7-6 -tilanteessa Lloydin palautus näytti jo päättyvän winneriin, mutta Galloway kaivoi huippukurotuksella pallon peliin ja seuraava lyhyt rystyni oli kyllä täysin kädetön. Varsinkin tuo piste jäi kyllä matsin jälkeen kaivertamaan. 7-8 -tilanteessa Galloway pelasi hyvän pisteen antaen vastustajille kaksi matsipalloa, mutta ensimmäisen niistä pelastin ässällä ja toisen voitimme hyvän taistelupisteen jälkeen takakentältä. Jotenkin tuossa vaiheessa tuntui, että tulisiko tämä matsi sittenkin kotiin? No ei tullut. 9-9 -tilanteessa palautukseni meni pokalla leveäksi, ja vaikka taas pelastimme yhden matsipallon niin 10-10 -tilanteessa Lloydin ykkösvolley jäi verkkoon, emmekä neljännestä enää selvinneet.

Jotenkin, vaikka alusta alkaen oli selvää, että matsin voittaminen ilman Lloydin syöttöä tulisi olemaan tosi vaikeaa, niin silti harmitus ottelun päätyttyä oli kyllä aika iso. Ei meillä varmaan kisavoittoon asti ainakaan olisi ollut mitään asiaa, mutta olisi nyt kuitenkin noita tie breakeja välillä ihan kiva voittaakin. Pelasin niin älyttömän hyvän matsin 2,5 erää syöttäen aggressiivisesti ja palauttaen varsinkin Lawsonin syöttöjä jatkuvasti tarkasti takaisin, että lopun pari virhettä jättivät kyllä silti aika pahan maun suuhun. Tuntuu, että juuri tie breakiin tuli jälleen pari sellaista pistettä, jotka normaalisti voitamme kahdeksan kertaa kymmenestä, mutta nyt ne päättyivät kuitenkin vastustajille. Ja onhan se ärsyttävää.

Tämä kisa oli nyt siis kaikesta huolimatta tässä ja onhan se pettymys, että myös seuraavat viikot Lloydin kanssa menivät samalla pipariksi. Näin lyhyellä varoitusajalla on aika vaikea löytää ainakaan ihan huippuparia ensi viikon kisaan, joten katsotaan miten tilanteesta selviää. Tällä hetkellä kaikki on ihan auki, mutta toivotaan, että jotain vastauksia saadaan tulevien päivien aikana. Eiköhän tämä kuitenkin vielä tästä hyväksi muutu. Tylsäähän se olisi, jos kaikki olisi aina liian helppoa. 😊

9 thoughts on “Orleans CH125 R16 – Heliövaara/Glasspool – Galloway/Lawson 3-6, 6-4, 10-12

 • Todella harmittava tappio, katsoin toisesta erasta eteenpain. Naytti olevan taas joitain keskusteluja verkkoon kosketuksista jne. mutta ne eivat kai hairinneet itse suoritusta. Valitettavasti nuo ottelutiebreikin pari pienta virhetta todella nayttivat ruudullakin harmittavilta ja taysin poikkeavilta muuten teravasta pelista.

  Noista ensi viikon pareista, mahtaako Feli Lopez olla ilmoittautunut neluriin? Nayttaisi olevan kaksinpelissa, ja varmaan jos olisi kiinnostunut niin todella maailmanluokan nelurin pelaaja. Tuli vain mieleen kun katsoo kaksinpelin listaa. Talla viikolla tietysti moni ranskalainen jatkaa tuohon seuraavaan kisaan etta ehka sieltakin joku voisi olla kiinnostunut?

  • Joo tie breakiin lipsahti kyllä pari ärsyttävää virhettä. Muuten matsi oli omalta osaltani niin hyvä, että jäi siis kyllä harmittamaan.

   Ja ensi viikon kuviotkin onneksi selviytyivät jo nyt. Aika montaa pelaajaa ehdin Ranskan kisaan kysyä, mutta kaikki olivat jo sopineet kuviot. Onneksi tsekkiläinen Roman Jebavy kuuli huhut Lloydin loukkaantumisesta ja otti myös yhteyttä minuun päin. Pelaan siis hänen kanssaan nyt pari viikkoa. Päätimme lopulta jättää kuitenkin Ranskan todella kovaksi ounastellun kisan väliin ja pelata sen sijaan massalla Barcelonassa. Olin siellä itsekin viime vuonna finaalissa, joten josko nyt tärppäisi voittoon asti. 🙂

 • Eilinen päivä oli suomitennis-fanin osalta valitettavan huono kun kaikissa kolmessa tuli 3 eräiset tappiot. Teidän kamppailu oli tiukin, missä marginaalit suosi vastustajaa. Ittekin olin havaitsevinani (kiitos atp-challenger-sivuston livestreamin) kehonkielessä jonkinasteista alavireyttä, mikä siis selittyy Lloydin vaivalla. Oma pelisi näytti paikoin todella hyvältä jos kohta tie breikissa tulikin pari karkeampaa virhettä. Mutta jännittävää taistoahan se oli.

  Toivottavasti pari löytyy jatkogeimeihin! Tsemppiä niihin!

  Ps. Muistelen, että en ole koskaan (eli n. 10 v) nähnyt sinun pelaavan ilman lippistä. Onko kesäkeleistä jäänyt tapa, hikinauhan korvike vai muuten vaan pelihabitukseen kuuluva varuste?

  • Jännittävä tuo matsi eilen kyllä oli! Jostain syystä oma peli oli Lloydin vaivoista huolimatta tosi hyvää, tai ehkä juuri siksi, kun sai pelata niin paineettomasti. Kunnes tie breakissa tajusikin, että voitto saattaisikin olla mahdollinen.

   Ja lippis on kyllä aika syvään juurtunut tapa, mutta taisi olla eilen kentällä kaikilla muillakin pelaajilla hatut päässä. 😉 Ulkona lippis luonnollisesti suojaa auringon häikäisyltä, mutta lisäksi käytän sitä apuna siinä, ettei tule hiukset silmille. Joskus harvoin olen treenannut kyllä ilmankin lippistä, mutta ei se oikein luontevalta vain tunnu. 🙂

 • Nolla viis siitä vies suomipoika nousee, muistakaa syväri raatteentie 😀

  Toivotaan että lloyd saa ittensä kuntoon….onko kyllä henkisesti raskaita noi 10-8 tiebrake tappiot

  • Jep, kyllä tästä noustaan taas! Ja eiköhän ne tie breakitkin ala pian kääntyä kotiin päin. 🙂

 • Loppusyksy ei ole mennyt varmasti odotetusti, mutta miten itse ajattelet viimeisiä turnauksia. On tullut syksyn aikana ATP250 otteluvoittoja, mutta nopeasti myös lähtö ulos. Viimevkolla Lloyd loukkaantui ja taas uusi pari seuraaville viikoille. Oletteko Puhunut Henkan kanssa ensivuodesta, olisihan se hienoa nähdä Suomalaispari kiertueella..!!

  • Kyllähän pelit Wimbledonin jälkeen ovat rehellisesti sanottuna menneet vähän alakanttiin. Suurin osa tappioista on kuitenkin ollut todella tiukkoja, eli lähellä ollaan oltu, mutta ei kuitenkaan. Varsinkin US Openin tappio matsipallojen jälkeen ja nyt Nur-Sultanin tappio, kun kaavio olisi ollut hyvin auki kisavoittoon asti harmittavat kovasti. Mutta pakko se on uskoa, että jossain vaiheessa ne tiukatkin matsit alkavat taas kääntyä kotiin päin. Harmi tosiaan, että Lloydin kanssa emme ole pystyneet pelaamaan yhdessä kuin yhden ehjän kisan viimeisen kolmen kuukauden aikana, sillä tiimipelimme on kyllä tosi hyvällä mallilla.

   Toivottavasti kalenteriin mahtuisi vielä tänä vuonnakin jokunen ATP-kisa. Parien osalta ideaalitilanne olisi jatkaa Lloydin kanssa mahdollisimman paljon, mutta hänen terveydentilansa asettaa omat rajansa sille. Ja toki Henkan kanssa pelaan aina, jos vain siihen mahdollisuus avautuu. Se ei vain ole täysin omissa käsissä tuo. 🙂

Comments are closed.