Barcelona CH80 SF, Heliövaara/Jebavy – Gabashvili/Kuzmanov 6-4, 6-7(4), 10-8

Huhhuijaa, olipas tänäänkin matsi lopulta jopa aikamoista selviytymistaistelua, mutta edelleen muistettiin Romanin kanssa, että tärkeintä on vain voittaa. Tyylipisteitä ei tarvitse tässä lajissa jakaa, vaan ainoastaan vastustajaa paremmin pelaaminen riittää. Ja sehän tarkoittaa sitä, että pelaamme huomenna finaalissa! Vastaan tulee portugalilaispari Borges/Cabral, ja finaali on ohjelmassa päivän kolmantena otteluna kello 11 jälkeen.


Tämän päivän lähtö oli omalta osaltamme vähän rauhallisempi kuin edellisinä päivinä, sillä vastustajamme pelasivat ensin aamupäivän ottelussa kaksinpeliä toisiaan vastaan. Toiveissa oli pitkä ja väsyttävä matsi, mutta toisin kävi, sillä Kuzmanov vei voiton reilussa tunnissa. Ja vaikka näytti siltä, että vastustajat eivät ihan parhaassa terässä jaksaneet valmistautua nelinpeliin, niin kyllä he aika pian matsin alettua olivat ihan tosissaan taistelemassa voitosta, varsinkin Gabashvili, joka pelasi varsinkin toisessa erässä pariin otteeseen ihan hurjia huippujaksoja.

Tämän päivän ottelussa siis tapahtumia riitti. Ensimmäisessä erässä otimme murron heti ensimmäisessä gamessa ja ajattelin, että matsi tulee rutiinilla kotiin, mutta olosuhteet tekivät jälleen tepposet. Oliko se taas se matsin alkaessa noussut tuuli vai mikä, mutta varsinkin vastatuulipuolelta, josta minä syötin, ei pallo tuntunut lähtevän mihinkään. Hävisinkin syöttöni 3-2 -tilanteessa, mutta paikkasimme tämän heti seuraavassa gamessa ottamalla uuden murron. Seuraavatkaan syötönpidot eivät olleet helppoja, mutta molemmat omat syötöt tulivat no-ad -pisteiden kautta kotiin ja veimme siis ensimmäisen erän 6-4.

Toisessa erässä saimme jälleen murron alkuvaiheessa, mutta sama 3-2 -tilanne, tällä kertaa Romanin syöttäessä, koitui kohtaloksi. Pari tuplaa pahaan paikkaan ja tilanne tasoittui. Meillä oli tuon jälkeen kyllä pari uutta murtopaikkaa, mutta vastustajat ja varsinkin Gabashvili pelasi takakentältä parhaimmillaan aikamoisessa flow-tilassa. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että hän joutui pelaamaan pari pistettä peliparinsa Kuzmanovin mailalla, kun häneltä katkesi ottelun aikana niin monta jännettä, että omat mailat loppuivat! 😂 Edettiin kuitenkin siis värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta tie breakiin, jossa vastustajien hyvät otteet jatkuivat. Roman ei puolestaan ollut ihan vahvimmillaan, ja hän syöttikin lopulta kaksi kaksoisvirhettä peräkkäin 4-5 -tilanteeseen, mikä tarkoitti meille erätappiota.

Otimme toisen erän jälkeen vessatauon saadaksemme hieman nollattua tilannetta, ja pääsimmekin vähän paremmin mukaan peliin kolmannen erän tie breakissa. Nähtiin muutamia aika hyviäkin pisteitä ja muutamia ei niin hyvä suorituksia, mutta suurta eroa ei lukemissa saatu aikaiseksi. Ensimmäisen kerran vaihdettiin puolia 4-2 -johdossamme ja toisen kerran 7-5 -johdossamme, mutta molemmilla kerroilla vastustajat tasoittivat. 7-7 -tilanteessa volleystopparini onnistui kuitenkin vihdoinkin erinomaisesti ja vaikka seuraavassa syöttöpisteessä verkkopelini olikin vähän pehmeää, niin 8-8 -tilanteessa löytyi takataskusta hyvä suoran pisteen tuonut syöttö ykkösruutuun ulos. Ja matsipallossa aavistin täysin Kuzmanovin syötön tulevan kämmenelleni, joten otin reilusti askeleen oikealle ja vastaan ja hyökkäsin suoraan ykkössyötön palautuksesta verkolle. Kuzmanov ei tätä odottanut, vaan löi kämmenensä takakenosta verkkonauhaan, ja näin pääsimme tuulettamaan siis voittoa 10-8.

Jos eilen kentällä se olin minä, joka oli melko kokonaisvaltaisesti hukassa ottelun alussa niin tänään se oli kyllä Roman, jonka peli katosi aika pahasti toisen erän puolestavälistä alkaen. Hän sanoi itsekin, että meni jotenkin ihan kipsiin parin huonon syötön ja palautuksen jälkeen, eikä tuo lukko oikein auennut millään. Oma pelini puolestaan oli vähän hakemista ensimmäisessä erässä, eikä se missään vaiheessa ottelua mitään juhlaa ollut, mutta onneksi lopussa sain ylläpidettyä kohtuullisen perustason, mikä riitti juuri ja juuri kantamaan joukkueemme tänään voittoon. Toisaalta on otettava huomioon, että näissä olosuhteissa joudun pelaamaan tavallista paljon enemmän takakentältä, mikä ei aina tunnu luonnolliselta, ja saattaa siten vaikuttaa myös omaan tuntumaan pelintasosta.

Tuntuukin ehkä vähän epäreilulta keskittyä taas liikaa sättimään omaa peliään, kun voitto tosiaan taas oli tuloksena, mutta kyllä se vain on fakta, ettei tämänpäiväinen esitys ollut missään nimessä mikään erityisen hyvä. Romankin sanoi, ettei muista pitkään aikaan menettäneensä otetta peliinsä näin totaalisesti, kun taas omassa pelissäni varsinkin syöttö ja rysty yskivät ajoittain pahasti. Ja vähän oli verkkopelissäkin varovaisuutta. Olisikohan lähes kaikki kuitenkin jälleen kerran riippuvaista jalkatyöstä, joka varsinkin massalla, tuulessa ja pienen epävarmuuden alaisena menee helposti liian suorilla jaloilla seisomiseksi? Sitä jotenkin alkaa pelätä ja epäillä kaikkea tekemistään ja lopputuloksena keho ikään kuin jäätyy paikalleen. Ja ehkä täytyy muistuttaa Romania, että hän syö huomenna myös kunnon lounaan ennen peliä, ettei ainakaan ole verensokerin laskusta homma kiinni. 😊

Mutta huomenna pelataan siis finaalissa ja sehän oli tottakai viikon tavoitekin. Tänään vastustajat pelasivat lähes staattista nelinpeliä lyöden paljon krossia ja pitäen verkolla linjan visusti kiinni. Ja he tekivät sen kyllä todella hyvin, eikä meille sitä kautta jäänyt juurikaan paikkoja avata kenttää. Eikä näissä hitaissa olosuhteissa verkolle nousu ole siis missään nimessä helppoa sekään. Huomenna tuohon vahvaan takakenttäpeliin yhdistyy kuitenkin portugalilaisten pelissä myös hieman aktiivisempi verkkopeli, mikä tarkoittaa, että toisaalta meidän krossilyömisen laatumme pitää olla vielä laadukkaampaa, mutta toisaalta myös linjaa pitkin lyödyille lyönneille voi aueta tilaa. Syöttöpelin laadun pitää myös mielellään parantua tästä päivästä meiltä molemmilta.

Tämä on portugalilaisparille kolmas viikko peräkkäin, kun he pelaavat finaalissa, joten he ovat varmasti itseluottamustasoltaan kova pari, mutta täytyy vielä tänään illalla vähän tutkia heidän viimeaikaisia otteluitaan, jos sieltä joitain selkeitä hyökkäyksen kohteita löytyisi. En ole kummaltakaan nähnyt aiemmin oikeastaan yhtään ottelua, varmaan osittain sen takia, että he viihtyvät lähes pelkästään massalla, joka taas ei omiin suosikkeihin kyllä kuulu. Mutta huomenna kun pelataan kuitenkin voitosta, niin tuollaiset asiat voi siirtää syrjään ja keskittyä pelaamaan vain piste kerrallaan.

Finaalimme on ohjelmassa päivän kolmantena ottelun kello 11 jälkeen, ja ATP Challenger TV näyttää matsin tuttuun tapaan. Toivotaan, että olemma Romanin kanssa sopivasti säästelleet parasta virettämme finaaliin ja huomenna sitten lyömme koko arsenaalimme tiskiin. Vamos, siistiä päästä taas pitkästä aikaa hakemaan sitä kirkkainta palkintoa!

13 thoughts on “Barcelona CH80 SF, Heliövaara/Jebavy – Gabashvili/Kuzmanov 6-4, 6-7(4), 10-8

 • Matchen var en riktig nagelbitare, berg-och dalbana hela vägen. Resultatet avgör!

  • Jehh, kenkien kanssa kävi pikku moka pakatessa eli varakengillä mennään… 🙂

 • Olet aivan oikeassa, että ei todellakaan ollut Romanin päivä … taisi tulla 5 tuplaa hänelle ja nelurissa melkein kaikki tuplat tulee tärkeisiin paikkoihin. Ja sitten nuo pahat lentolyöntivirheet toisen erän lopussa ja 7-5 johdossa match tie-breakissa. Tuohon kun lisää sen, että vastustajat pelasivat mielestäni hyvin ja selvästi halusivat matsin voittaa, niin tietää, että eräs Harri H pelasi loisto-ottelun !! Ilman sinun upeata peliä tuo matsi ei olisi tullut kotiin. Eli eipä kannata tosiaan sättiä itseänsä … tietysti syöttöä voi aina parantaa, mutta massalla sillä ei montaa suoraa pistettä voiteta.

  • Kiitos positiivisesta kommentista. Nelinpeli on onneksi tiimipeli eli joskus pärjää vaikka vain toinen parista pelaisi hyvin. Ja nyt meni meillä sopivasti ristiin, ettei olla vielä missään vaiheessa kumpikin pelattu kokonaista ottelua samanaikaisesti huonosti, joten kisat jatkuvat. Ja kyllähän me uskomme, että huomenna löytyy sitten se paras terä. 💪

 • Nyt ollaan asian ytimessä! Kun tuntuu että alusta on sovi, syöttö ei lähde, peruspeli ei suju ja silti tuo tiukan matsitiebreikin kautta pisteet kotiin. Eli vääntö piisaa, tällä mennään pitkälle! Juuri tiukkojen matsi-tb-voittojen siivittämänä Kontinenkin nousi atp-kärkeen!

  • Juuri niin! Ei sen pidäkään aina tulla helpolla, vaan näissä paikoissa mitataan miestä. Toivotaan, että huomenna saadaan vielä yksi voitto puristettua. 👍

 • A very solid game Harri! Kun huomisen finaalissa jatkat samaa rataa ja Roman palaa tasolleen, niin kannu on käsissä. Vahvat tsempit siihen!

  • Kiitos! Parhaamme yritetään, että huomenna saa antaa matsin jälkeistä haastattelua kannu kädessä!

 • Onnea voitosta ja paikasta finaaliin! On ilman muuta otettava kaikki positiivinen tuosta pelistä ja ladata paras esitys huomiseen. Terve itsekritiikki, oman ja partnerin pelin analysointi on tietysti paikallaan, mutta syvempään itseruoskintaan ei todellakaan ole syytä. Otitte voiton! Olette finaalissa! Vaikka pelinne ei ollut kenties parastanne, se oli silti parempaa kuin vastustajilla. Not bad. Mites kavereilla? Not so good.
  Ja huomenna on taas uusi mahdollisuus tehdä asiat paremmin ja hoitaa voitto kotiin. Just do it!

  • Se on nimenomaan näin. Huomenna on uusi päivä ja sehän riittää, kun vain pelaa paremmin kuin vastustaja. Ja sitä lähdetään huomennakin tavoittelemaan, vamos!

 • Hyvä Harri ja Roman!
  Taas meni semi jännän kautta.
  Onnea finaaliin. Ottakaa Barcelonan massakannu!

Comments are closed.