Montpellier ATP250 finaali, Heliövaara/Glasspool – Herbert/Mahut 6-4, 6-7(3), 10-12 (lisätty muutama kuva ottelusta)

Voihan videot, mitäpä sitä tähän nyt sitten sanoisi! Huikeaa tennisviihdettä, neluria parhaimmillaan, yli viisi tuhatta ranskalaista katsomossa hurraamassa, ATP-kisan finaali ja ratkaisua haetaan kolmannen erän tie breakin jatkopalloilta. Eihän juuri sen parempaa fiilistä voi kentällä kokea, mutta tappio on silti niin karvas. Suomalaisen tenniksen supersunnuntai päättyi harmillisen mollivoittoisesti, mutta eiköhän tästä vain oteta opiksi ja jatketa täysillä eteenpäin.


Tänään pelattiin Montpellierissä finaalia siis aivan upeissa puitteissa. Areena oli varsinkin matsin loppua kohden lähes täynnä yleisöä, eikä pelin sisäinen draama jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Aloitimme Lloydin kanssa matsin vahvasti pelaten omaa aggressiivista peliä pitäen syöttöjämme ilman murtopalloja. Vastustajat syöttivät kuitenkin tarkasti myös, kunnes 5-4 -johdossa ensimmäisen erän lopussa iskimme. Lloyd oli palautuksissa todella vahva, ja no-adissa minä tein juuri oikean liikkeen verkolla ja viimeistelin erän meille vahvalla rystyvolleylla.


Toisen erän alussa momentum oli meillä, mutta valitettavasti murtopaikkoja ei auennut. Ranskalaiset sen sijaan onnistuivat Lloydin syöttövuorossa 2-2 -tilanteessa hyvien palautusten ansiosta. Heillä oli vielä kaksi tuplamurtopalloa 2-4 -tilanteessa minun syötössäni, mutta pidimme homman elossa pidolla. Ja 4-5 -tilanteessa Herbertin syöttäessä onnistuimme sitten taas molemmat Lloydin kanssa ihan nappiin. Murto ja tasoitus viiteen viiteen oli totta, minkä jälkeen laitoin seuraavaan omaan syöttövuorooni peräti kolme ässää. Toista murtoa ei kuitenkaan nähty, vaan erä eteni tie breakiin. Siinä oma aloitukseni oli harmittavan huono, sillä missasin volleyn ensimmäisessä pisteessä ja hävisin molemmat syöttöpisteeni 0-3 -tilanteessa kakkossyötöillä. Kavensimme vielä 3-6 -tilanteeseen, mutta siihen se jäikin.


Finaali ratkaistiin siis kolmannen erän tie breakissa, mikä alkoi suorastaan käsittämättömästi peräti kahdeksalle peräkkäisellä minibreikillä. Ykkössyötöt olivat harvassa ja palauttajat iskussa. Tuon jälkeen pelin hieman tasaantui, kunnes 6-7 -tilanteessa ranskalaiset saivat minibreikin minun syötössäni. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Herbert syötti matsipalloon 7-9 -tilanteessa kaksoisvirheen, minkä jälkeen Lloyd löi kaksi todella hyvää ykköstä, mikä toi meille ottelupallon. Siinä Lloydin palautus jäi niin hilkulle verkkonauhaan kuin olla ja voi, enkä minäkään onnistunut saamaan palautustani verkon yli 10-10 -tilanteessa. Ranskalaisten kolmannessa matsipallossa löin hyvän syötön ja kelvollisen puolivolleyn Herbertin rystylle, mutta hän löysi minun ja Lloydin välistä tilaa, ja matsi päättyi keskelle lyötyyn läpilyöntiin lähes kahden tunnin pelin jälkeen.

Tässä yhden kaikkien aikojen buuauskonsertin aiheuttanut tilanne kolmannen erän tie breakin 6-7 -tilanteessa. Piste pelattiin siis lopulta uudestaan, mutta onhan tässä alkuperäisessä pisteessä aikamoisia reaktioita!

Kirjoitan tämän postauksen nyt vähän normaalia lyhyempänä, sillä matka jatkuu vielä tänä iltana vuokra-autolla Barcelonaan, josta lento vie huomenna maanantaina Dallasiin. Tämän päivän ottelu tarjosi kuitenkin ihan mielettömän hienon tenniselämyksen, vaikka lopputulos on kaikkea muuta kuin mitä halusimme. Vaikea se on kieltää, etteikö toisen ja kolmannen erän ratkaisuhetkillä olisi jännittänyt, mutta tällä kertaa ykkössyöttö karkasi liian usein ruudun ulkopuolelle, minkä lisäksi tuli tehtyä juuri ratkaisevat pari turhaa volleyvirhettä. Lloyd pelasi upean ottelun, ja lähes legendaarinen viisinkertainen Grand Slam -voittajapari olisikin ollut tänään ihan lyötävissä, mutta jostain he kaivoivat sen kokemuksen, jolla voiton ansaitsivat.

Matka jatkuu siis nyt kohti Dallasia, jossa toivottavasti tiedossa on lisää menestystä ja paikkoja ottaa sitten se tämän vuoden ensimmäinen kisavoitto. Se mikä ei tapa, vahvistaa!

34 thoughts on “Montpellier ATP250 finaali, Heliövaara/Glasspool – Herbert/Mahut 6-4, 6-7(3), 10-12 (lisätty muutama kuva ottelusta)

 • Jos joskus on hilkulla niin nyt oli voiton kanssa. Hieno matsi ja hienosti pelattu turnaus. Onnittelut ja tuosta mukaan bägillinen lisää itseluottamusta sekä rutiinia seuraaviin peleihin!
  Tasonne kyllä riittää Lloydin kanssa vaikka ketä vastaan ja lisää menestystä tulee varmasti. Ranska on ollut teille hyvä maaperä, josko se enteilisi jotakin 💪.

  • Hilkulla nimenomaan. Vaikkei voittoa nyt tullutkaan niin otetaan positiiviset mukaan ja jatketaan ensi viikolla tittelinmetsästystä. 💪

 • Onneksi olkoon huikeasta matsista, vaikka lopputulos ei miellyttänyt. Olette top-20 tasolla.

  • Kiitos! Oikealla tiellä olemme ainakin. Toki muutkin osaavat pelata, minkä takia ranking kertoo todellisen tason, mutta eiköhän tuo top-20 vielä jokin päivä toteudu.

 • Tappion hetkellä kannattaa muistaa, missä olette juuri nyt. Vuosi sitten ei ollut näköpiirissä pelejä maailman ehdotonta nelurieliittiä vastaan ja nyt pelaatte täysin tasaväkisesti juuri näitä matseja. Suunta on juuri oikea. Huikeita matseja tulossa ja kovat kaatuu!

  • Se on juuri näin! Aika pitkälle ollaan vuodessa tultu CH-peleistä ihan kärkikahinoihin. Tällaista menestystä lisää ja joku huipputulos GS-kisoissa niin kyllä tästä hyvä tulee.

 • Onnittelut hyvästä matsista vaikka kirpaiseva tappio tulikin. Jäi epäselväksi että miksi tuo mainitsemasi piste pelattiin uusiksi?

  • Kuten tuossa alla jo hieman avattiin asiaa niin lippiksen putoaminen kesken pisteen oli syynä. Itse olin sitä mieltä, että piste olisi kuulunut ranskalaisille, mutta en nyt lähtenyt tuossa tilanteessa tuomaria oikomaan. Sääntöhän menee niin, että lähtökohtaisesti hatun pudotessa piste pelataan ensimmäisellä kerralla uudestaan, ja jos sama tapahtuu toisten, häviää pelaaja automaattisesti pisteen. Pistettä ei ymmärtääkseni kuitenkaan pelata uudestaan, jos lippiksen tippuminen häiritsee vain pelaajaa itseään, eli toisin sanoen, jos vastustaja ei siitä häiriinny tai jos pelaaja itse ei ole vaarassa loukata itseään esimerkiksi astumalla lippiksen päälle.

   Tänään päätuomari huomasi lippiksen putoamisen vasta selvästi tapahtuneen jälkeen, minkä lisäksi hän teki tuomion ”stop, stop” vasta silloin, kun minun lyöntini oli jo matkalla pitkäksi. Ymmärrän siis ranskalaisten purnauksen, mutta samalla lailla he olisivat varmasti purnanneet, jos olisivat tehneet virheen eikä tuomari olisi keskeyttänyt pistettä.

   Jätän siis tämän säännön tulkitsemisen ammattilaisille eli tuomareille, sillä vaikeaa se varmasti on. Onneksi ei matsi kuitenkaan tuohon tänään varmastikaan ratkennut.

 • Olipa todella tennisfanin ”hikinen iltapäivä”. Hienoja hetkiä ja otteita molemmissa. Marginaalit pienet, mutta tänään hivenen paremmat voittivat. Näitä lisää ja mikä ettei jo hetimmiten Dallasissa!
  Ps. Mistä tarkalleen ottaen johtui 3. erän kärhämä? Mahut/Herbert ja myös yleisö kävi todella kuumana. Jäikö jotain huomaamatta Harrin kaatumisen yhteydessä?

  • Hienoja hetkiä, hienoja kokemuksia. Harmi, että voitot jäivät vain uupumaan. Hattukeskusteluun vastasinkin tuossa toisessa kommentissa.

 • Huikeaa katsottavaa oli ottelunne tänään! Tunnustan: oletin, että olette pikkasen alakynnessä läpi matsin. Mutta olin kyllä lahjakkaasti väärässä; veditte ihan tasavertaisesti ja väläyttelitte välillä finaalivoittoakin. No, ei se sit irronnut, mutta ei kai tuosta voi muuta jäädä kokonaisuutena mukaanotettavaksi kuin: olette tasokkaasti pelaava pari.

  • Kiitos! Hieno otteluhan tuo kyllä oli, ei tässä tarvitse selvästikään ketään paria vastaan lähteä nöyristellen kentälle. Jatketaan vain samaan malliin, niin varmasti niitä voittoja sieltä satelee.

 • Väärin meni se pisteen uudelleen pelaaminen. Sinulta putodi lakki pääsyä kaatuessasi. Tuomarin tai vsstustajienne olisi pitänyt välittömästi keskeyttää piste ja se olisi pelattu uudelleen. Mutta tuomari ei tainnut uskaltaa ja vastustajanne taisivat olla varmoja pisteen voitosta kaaduttuasi. Niinpä he pelasivat pisteen loppuun ja hämmästyksekseen hävisivät sen ja rupesivat valittamaan. Ja vielä referee meni tekemään väärän päätöksen pelata piste uudelleen. Teidän olisi kuulunut saada pitää pisteen voitto. Ei sitä jälkikäteen voida muuttaa tilanteita.

 • Ranskalaiset kyllä nimenomaan voittivat pisteen, epäselvyys tuli siitä, että päätuomari keskeytti pelin vasta, kun minun lyöntini oli jo matkalla pitkäksi. Pisteen uudelleen pelaaminen oli kai siis ihan oikein tehty, päätuomarin olisi vain pitänyt huomata tuo hatun putoaminen jo aikaisemmin.

  • Ok. Katselin köännykästä enkä näköjään nähnyt kunnolla saati kuullut. Uudelleen pelaaminen oli oikein.

 • Käytit aiemmissa otteluissa hyvin erinomaisia lobbejasi ikään kuin olisit lukenut ajatukseni 😊. Tuleeko syöttö niin lujaa tuolla tasolla, että palautuksen vaihtaminen lobbiin on hyvin vaikeaa viime hetkellä? Matsipallossa Lloydilla ei mahdollista vaihtaa lobbiin? Yllätyksenä lobbi voisi olla tuhoisa.

  • Lobbia olen tosiaan yrittänyt lisätä palautusvalikoimaan, mutta kovia syöttöjä vastaan se ei kyllä ole helppoa. Toisen erän murtopallossa lobbini toi pisteen, mutta rystyltä en finaalissa oikein onnistunut. Pidetään nuo lobbit kuitenkin ehdottomasti mielessä jatkossakin!

 • Kirjoittaako Lloyd vastaavaa blogia johonkin? Olisi hauska kuulla myös toisen puolikkaan näkemys.
  Vai saisitko hänet kirjoittamaan tänne, vaikkapa tuohon sinun tekstisi jälkeen?
  Senhän voisi ottaa tavaksi, aina pyydät pariltasi kommentin tähän blogiin.

  • Olisipa hienoa, jos Lloydkin vastaavanlaista blogia kirjoittaisi. Taidan kuitenkin olla aikalailla ainoa huippupelaaja, joka tällaista harrastaa. Somessa toki on useampikin aktiivinen, ja joillakin pelaajilla on Youtube-videobloggausta repertuaarissaan.

   Mutta tuo on kyllä hyvä idea pyytää Lloydilta silloin tällöin kommentteja tänne minun blogiini. Pidetään ehdottomasti mielessä. 👍

 • Harmi. Olisi ollut hieno voitto huippuparista ison kotikatsomon edessä.
  No ainakin nyt on tullut selväksi millä tasolla pelaatte.
  Onnea Dallasin reissulle!

 • Hyvin Lloyd pelasti tuon sun kaatumisen! 😀 eihän sattunut?!
  Hieno peli kyllä, tsemiä dallasiin!

  • Jep, tiimipeliä parhaimmillaan. 🙂 Muutama nirhauma jäi ihoon, mutta muuten kaikki kunnossa!

 • Kiitos taas blogeistasi ja onneksi olkoon hienosta alkukaudesta! Vaikkei täysosumaa ole vielä tullutkaan, niin esityksenne ovat olleet kyllä niin vakuuttavia, että kuulutte ilman muuta kärkijoukkoihin. Harmittaa, kun en päässyt näkemään teidän Montpelierin finaalia, ainoastaan numeeriseti paikoittain. (Pystyisikö sen katsomaan jostain replaynä?). Tietäen ja Herbert/Mahu -parivaljakon tason ja osaamisen ja miten hienosti olitte niskan päällä, teidän tiiminne olisi TODELLAKIN ansainnut voittaa tämä matsi ja koko turnaus. Antaahan tuollaiset huippuottelut varmuutta peliinne ja mittaavat tiiminne tason siihen malliin, että on todellakin vain pienen ajan kysymys, kun nappaatte turnausvoitton. Tsemppiä Dallasin turnaukseen!!!

  • Jes kiitos! Hieno kisahan tuo oli kaiken kaikkiaan, vaikka kirsikka kakun päältä jäikin ottamatta. Matsista ei taida julkisesti valitettavasti olla replayta saatavissa, me saimme ruinattua videon omaan käyttöömme, mutta lähtökohtaisesti lähetysoikeudet ATP250-nelureihin ovat jollain sellaisella taholla, joka ei ilmeisesti halua katsojia. 😒

 • Kommentoiko Lloyd tai vastustajat tulevat/menneet ikinä blogiasi ottelupaikoilla? Luulisi, että partneria ja vastustajiasi nämä asiat kiinnostaa ja varmasti myös blogiasi seuraavat, mutta nouseeko aihe esille takahuoneissa? 🙂

  Tsemppiä jenkkilän valloitukseen!

  • Harvemmin kyllä kuulee mitään kommentteja muilta pelaajilta blogiini liittyen. Ehkä aika harva siitä tietää kuitenkaan varsinkin, kun kirjoitan suomeksi. Mutta Lloydilta on kyllä pari kertaa tullut kommenttia, kun hänen ystävänsä ovat ihmetelleet kirjoituksiani ja esim. Aus Openin jälkeen hänen piti vähän minua jopa ojentaa, mitä kaikkea kannattaa julkisesti kirjoittaa… 🙂

 • Kiitos tästäkin postauksesta ja uuden kokemuksen eli lakkiepisodin jakamisesta selittämisestä. Sitä saikin hämmästellä striimiltä aika lailla. Olen huomannut, ettei tennisihmisten some aktiivisuus ole vilkkaimmasta päästä, joten kiitos vielä Suomen lähes ainoan, mutta parhaan tennisblogin hyvänä pidosta!

 • Minäkin tunnustan pelänneeni pahinta ottelun alla. Mitä vielä! Todistitte kuuluvanne ehdottomalle huipulle. Spekuloin tuossa joulutauolla että sellainen 120 pisteen ka olisi ok tällä vuodelle. Ei tule riittämään! Paremmaksi tulee nousemaan.

  • No tuo 120 pisteen keskiarvo olisikin aika kelvollinen. Riittäisi juuri mukavasti top-50 sijoille 🙂

Comments are closed.