Adelaide 2 ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – McDonald/Melo 7-6(3), 6-2

Heti jouduttiin Adelaiden toisella viikolla ottamaan uusintamatsi viime viikon semeistä, mutta tälläkin kertaa voitto tuli onneksi oikeaan osoitteeseen. Vaikeissa olosuhteissa myöhään illalla pelattu matsi ei noussut tasoltaan kovin korkeaksi, mutta omat syötöt pidettiin taas täydellisesti, ja erityisesti Lloyd hoiti tarvittavat palautuspisteet hienosti. Torstaina jatkuu, ja vastus on taas tiukka, pari Mahut/Pütz.

Sunnuntain voitonhuuma tuntui hyvältä, ja maanantain välipäiväkin tuli hyvään paikkaan. Kierros golfia kengurujen kanssa oli nautinto parhaasta päästä, ja rento illallinen suomalaisseurassa teki sekin hyvää. Treenit tiistain kovassa helteessä pidettiin ihan tarkoituksella aika kevyenä, mutta meinasi kyllä siitä huolimatta vähän alkaa päässä pyöriä iltapäivän kuumimpaan aikaan lämpötilan noustessa reilusti päälle 30 asteen. Eikä ennuste juurikaan lupaa helpotusta tuleville päiville; torstaina 32, perjantaina 35 ja lauantaina 37. 🥵


Tänään keskiviikkona oli aika palata takaisin matsipäivän rutiineihin, mutta aika kaukana oltiin kyllä viime viikon ideaalitilanteesta, jolloin pelasimme jokaisen ottelun päivän ensimmäisten joukossa. Tänään matsimme oli ohjelmassa vasta viidentenä pelinä, ja kun McDonald hinkkasi omaa kaksinpeliään iltapäivällä yli kolme tuntia, niin lepotauon jälkeen aloitusajaksi sovittiin 19.30. Tämä olisi ollut vielä ihan kohtuullinen aika pelata, mutta matsimme oli laitettu kentälle 4, eikä tuolla kentällä ole kunnon keinovaloja. Aurinko laskee 20.30, joten tiukkaa olisi tehnyt, ja niinpä jouduimme odottamaan ensimmäistä vapaata kenttää kentiltä 1-3, mikä tapahtui loputa vasta juuri ennen iltayhdeksää.

Iltahommiksi meni siis tänään, eikä keinovaloja kyllä missään nimessä voinut kehua kolmoskentälläkään. Valot olivat yhteiset kakkoskentän kanssa, joten kentän toinen puoli tuntui selvästi kirkkaammalta kuin toinen, ja varjot olivat hyvinkin selvät. Olosuhteet olivat toki kaikille samat, mutta kyllä siinä tuntui itse kullakin olevan vähän ajoitus hakusessa heti alkupallottelusta alkaen.

Syöttäjien komennossa mentiinkin pitkälle ensimmäistä erää, sillä syötön palauttaminen oli nopealla kentällä hämärän tuntuisissa valoissa vaikeaa. 5-5 -tilanteessa oltiin hetken aikaa jo vähän pulassa, mutta tarkka syöttöpelini toi meille tärkeän pidon 0-40 -tilanteesta huolimatta. Ja tie breakissa olimme jälleen tosi vahvoja. Lloyd palautti upeasti hoitaen kaikki kolme palautuspistettä omasta ruudustaan, ja minultakin löytyi muutama aika makea volley varsinkin omien syöttöjeni jälkitilanteisiin. Ensimmäinen eräpallo Lloydin syötössä 6-2 -tilanteessa ei vielä tuottanut tulosta, mutta seuraavalla tärppäsi.

Toisen erän alku oli jälleen tasaista kaikkien pitäessä syöttöjään, kunnes Lloyd joutui pelastamaan yhden murtopallon 2-3 -tilanteen syöttövuorossaan. Tästä sisuuntuneena hän löi muutaman hienon palautuksen Melon seuraavaan syöttövuoroon, ja kun sekä tuomari oli sopivasti puolellamme yhden vähän kyseenalaisen linjatuomion verran ja minä onnistuin breikkipallossa maukkaassa refleksivolleylobbissa niin ottelun ensimmäinen murto oli totta. Pidin tuon perään oman syöttöni varmasti, ja otimme 5-3 -tilanteessa käyttöön tuohon paikkaan ainoan oikean taktiikan: ”attack the lead”. Ja lopulta murtui myös McDonaldin syöttö, kun Lloyd löi kahteen viimeiseen pisteeseen kaksi ihan mahtipalautusta. Jes!

Laitan kyllä omalta osaltani ainakin tämän päivän vaisun palautuspäivän suurelta osin valaistuksen piikkiin. Tuntui, että pokat paukkuivat kaikilla vähän koko ajan, sillä ajoituksen hakeminen nopealla kentällä tuntui tosi vaikealta. Mutta onneksi Lloydilla homma pysyi tästä huolimatta upeasti hallussa, ja hänen palauttamisensa oli kyllä huippuluokkaa. Verkolla olimme jälleen vahvoja, ja varsinkin omat ykkösvolleyni olivat kovaa luokkaa, mihin olen tosi tyytyväinen. Ja olihan tämä jo reissun neljäs matsi, jossa emme hävinneet yhtään omaa syöttöä, mitä voi kyllä pitää tosi kovana suorituksena.

Kello viilettää Adelaidessa jo pitkälle yli puolen yön, joten pidetään tämä postaus vähän tavallista kompaktimpana. Torstaina ohjelmassa on tiukka puolivälierä paria Mahut/Pütz vastaan, eikä tuostakaan matsista kannata odottaa helppoa voittoa. Ottelu on ohjelmassa päivän neljäntenä matsina kello 12 alkaen, eli noin kello 17 paikallista aikaa. Suomen aika on 8,5 tuntia Adelaiden aikaa perässä eli matsiamme voinee sopivasti työpäivän alkaessa seurata. Jos se toivottavasti jotain kautta kotikatsomoihin näkyisi. Vamos!

23 thoughts on “Adelaide 2 ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – McDonald/Melo 7-6(3), 6-2

 • Vähän oudolta tuo ottelu streamissäkin vaikutti. Lopputuloksesta ei kuitenkin missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Nyt olette voittaneet kaikki ottelut, taiskat ja MTB:t tänä vuonna. Aiotteko jatkaa näin vielä pitkäääään?

   • moi laura. minä katselin matsin en10.sportplus.live . on toiminut melko hyvin..

     • Ole hyvä välillä kun kuva menee huonoksi tai muuten pätkii niin oon sulkenut sivut ja minuutissa avannut uudelleen…

  • Hieman outo ottelu, mutta ei ollenkaan hassumpi lopputulos 💪 Kyllähän tällä menolla voisi jatkaa vaikka koko kauden 😁

 • Hienoa Harri!!!!! Kommentoin tuohon näkyvyyteen erityisesti muille faneille sen verran, että esim. tänään Bet365 -veikkaussivusto näytti ottelun. Unibetkin yritti näyttää, mutta kuvasivat tyhjää neloskenttää, missä teidän alunperin piti pelata 😂. Veikkauskin näytti viime viikon pelit, mutta tämän viikon pelejä ei ole mielestäni enää näyttänyt. Tosifani rekisteröityy noihin kaikkiin, muutaman euron talletus riittää, eikä mitään pakkoa lyödä vetoa ole. Resoluutio riittää tabletilta katsomiseen.

  Ja ottelun tarkempaa alkamisajankohtaahan on helpoin seurata ATP WTA Live -applikaatiosta, joka näyttää selkeästi kunkin kentän ottelujärjestyksen ja reaalikaisen tilanteen 👍.

  Loppuvuoden isommat turnaukset näkynevätkin sitten aika kivasti TennisTV:stä pl. grand slämit, jotka näkyvät vain Eurosportilta/Discoveryltä. Noista näkee myös luonnollisesti Emilin pelit.

  ATP WTA LIVE -applikaatiosta näkee myös kaikki Challenger -tason pelit, jos/kun haluaa mm. Ottoa ja Pattia seurata.

  Tsemppiä kvartseihin, ruutujen ääressä ollaan!!

  • Jes kiitos onnitteluista ja hyvästä kattauksesta striimeihin liittyen! 🙌

   Tämän viikon kisa on toivottavasti kauden viimeinen ATP250-kisa, eli ensi viikosta alkaen näkyy kaikki pelit TennisTV:n tai Discovery+:n kautta. Mutta onhan tämä ATP250-kisojen katsominen kyllä aikamoista säätöä.

 • Kyllä sä järjestät faneille iloisia uutisia.
  Katselin myös unibetistä tyhjää neloskenttää.
  Livescoren mukaan matsissa oli tiukkojakin hetkiä.
  Taas kairasitte voiton!
  Katsoin äsken Sihvosen haastattelun 54 min. On sulla sana ja analyysit hallussa!
  Hyvää jatkoa ja QF kotiin!

  • Kiitos! Oli kyllä vähän sähläystä otteluohjelma kanssa eilen, mutta toivottavasti tänään torstaina homma toimii paremmin. Ja kiva kuulla, että tuo Sihvosen haastattelu kiinnosti, oli minunkin mielestäni aika onnistunut juttu.

 • No ompa hyvä, että en ollut tilaisuudessa katsoa matsianne tänään, jos se oli outo 🙂 Ei vaineskaan, mieluusti olisin katsellut, mutta korjataanpa vahinko taas huomenaamulla. Hieno homma, että toistamiseen kaadoitte McDonald/Melon. Näkyikö McDonaldin otteissa edeltävän kaksarin rasitus? Onnea seuraavaan taistoon, putzatkaa pöytä!!!

  • Jep, ei onneksi löytynyt vastustajilta taitoa muuttaa peliä niin paljon, että olisi lopputulos muuttunut. 😁 Kyllähän McDonaldia selvästi vähän matsin aikana väsytti, mutta ei hän mitenkään luovuttaneelta kentällä vaikuttanut, vaan pelasi varsin hyvin. Sekään ei vain riittänyt. 💪

 • Ei ole tarvinnut tältä kiertueelta pelejä katsella, mutta nyt alkoi huolestumaan, että ei tule edes tekstiversiota. Mutta kyllä sinä näköjään jaksat kirjoitella vaikka yöhommiksi menisi. Iso kiitos siitä!

  Jotenkin tuntuu erikoiselta, että tuolla tasolla joutuu tilanteeseen, jossa pelien aikana ei ole valaistus kunnossa ja se vaikuttaa pelin tasoon. Jospa seuraavassa pelissä on asiat paremmin sen suhteen. Peli on kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa, että kulkee, vaikka ei aina palloa näkisikään.

  • Juu, kyllä sitä aina kun vain mahdollista pitää blogipostaus päivitellä. 😎

   Oli kyllä meillekin yllätys, että valot olivat niinkin kehnot kuin mitä ne olivat. Mutta toki tuohon fiilikseen varmasti vaikutti myös se, ettemme olleet treenanneet kertaakaan iltaisin, joten kaikki tuntui nyt uudelta ja hyvin erilaiselta. Tänään kuitenkin kvartsissa taas päivänvaloa tiedossa, joten eiköhän se hyvin suju 💪

 • Ensimmäisen erän tilanne 5-5 ja 0-40, siinä vaiheessa ei tulosseurantaa katselevana paljon naurattanut. Siinä oli pakko ottaa neljä palloa peräkkäin ja te tosiaan teitte sen! Murto olisi päästänyt vastustajat syöttämään erävoitosta, joten tuon geimin pitäminen oli varmasti yksi ottelun avainhetkiä.

  Tsemiä kvartseihin!!!

  • Kiitos tsempeistä! Olihan tuo ekan erän tappio aika lähellä, mutta onneksi itseluottamus on kunnossa, eikä edes 0-40 -tilanne saa mieltä herpaantumaan. Samaa rataa vaan eteenpäin tänäänkin 💪

 • Congratulations on another straight sets win. 💥 A tough day for McDonald who had a MP in the 2nd set of his singles match. He received treatment during the 3rd set which made me wonder if your doubles would take place. Maybe if he’d won, he would have withdrawn from the doubles which singles players are prone to do.😉 One advantage of playing in the evening is Lloyd didn’t have to wear black tights. 😁

  I thought Melo played better than last week although he seems to have lost confidence in his serve. The speed at which you saved the 4 BPs was clearly demoralising for your opponents who had been high-fiving each other when they went 0-40 up. 😎 There was some good net exchanges especially the 2-1 point in the TB, it was just a blur. 🤪 A great game by both of you at 3-3 in the second set to break although even on the blurry stream, Melo’s serve looked in at 30-15. 😁 I think that is the most muted victory celebration from you I’ve seen, I hope that’s not Lloyd’s influence. 😅

  Mahut and ERV seem to have ended their partnership and Putz is due to play this year with Kevin Krawietz who is about to become a father any day soon so is back in Germany.

  Good luck in the QF.

  • Thank you! Kudos to McDonald for trying hard in doubles although you could see that he was a little bit slower to move especially on the baseline. Melo would have needed to step up big time, but luckily for us it didn’t happen.

   Onwards to the quarters we go! 💪 Won’t be an easy match against two experienced players but our form is not bad either. 😁

 • Isot aplodit jo toisesta voitostanne McDFonald/Meloa vastaan viikon sisään! Harmi, kun ei taaskaan päässyt näkemään. Onneksi sun blogista ja analyysistä pääsee hienosti peliin mukaan. Toivottavasti huominen Mahut/Putz -matsinne näkyy jostain UniBetin tmv. sivuilta. 💪💪💪 👍👍👍

  • Kiitos! Toinen voitto samasta parista alkaa kieliä jo siitä, ettei ensimmäinenkään ollut vahinko. 😁 Pidetään sama meno päällä tänäänkin. 💪

 • TuTalaisena Harri varmaan pidät tilastoista. Eilisessä ottelussa pelattiin 17 tärkeätä pistettä: Seitsemän murtopalloa (vastustajilla viisi ja teillä kaksi) ja kaikki tiebreak-pisteet ovat tietenkin tärkeitä. Näiden tärkeiden pisteiden saldo:
  Kun Harri syötti: 6-0 teille
  Kun Lloyd syötti: 3-1 teille
  Kun vastustajat syöttivät: 5-2 teille
  Yhteensä 14 – 3 !!

  Tiedän, että olet talvitreeneissä laittanut aikaa syötön harjoitteluun (sekä henkisessä että fyysisessä mielessä). Toivon, että tälläinen onnistuminen tuo vieläkin lisää itseluottamusta Sinulle, että talviharjoittelusi syötön suhteen on osunut nappiin.

  Vastustajat voittivat muuten ei-tärkeissä pisteissä yhden pisteen enemmän kuin te (52-51).

Comments are closed.