Adelaide 2 ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Pütz 7-6(4), 3-6, 10-5

Kun juna kulkee niin antaa kulkea! Ei ollut tänään välttämättä mikään kokonaisuutena paras tai terävin ottelumme tällä reissulla, mutta tie break -työskentely oli jälleen rautaa. Ja oli vastuskin varsinkin palautuspelissä tiukin tähän mennessä. Laitetaan siis huomennakin taas matsivaihde silmään, kun saamme semifinaalissa vastaamme tutun parin Arevalo/Rojer.

Eilinen matsi venähti aika pitkälle iltaan, ja ei tuollaisen jälkeen koskaan ihan helppoa ole saada unen päästä kiinni. Taisi mennä aamukolmeen asti ennen kuin nukahdin, ja harmittavasti heräsin aamulla vähän turhan aikaiseen ovikellon soittoon, vaikka olin kyllä ripustanut ”do not disturb” kyltin oven kahvaan. Mutta ehtipähän rauhassa aamupalalle ja käymään sen jälkeen päivän vastustajien aikaisempia otteluita läpi tietokoneella.

Matsimme oli merkattu päivän neljänneksi otteluksi kentälle 2, mutta oli lähellä, että olisimme saaneet siirron keskuskentälle. Naisten kaksinpeli Badosan ja Haddad Maian välillä kesti kuitenkin sen verran pitkään, että jouduimme tyytymään ulkokenttään, jossa tahkottiin sielläkin kolmea neluria yhteensä yli kuusi tuntia. Aika pitkä odotus oli siis jälleen takana ennen kuin pääsimme aloittamaan, mutta eipähän auringon porotus ollut enää tuolloin iltakuuden aikaan pahimmillaan.

Jo heti matsin alkaessa huomasi, että vastustajat olivat kovalla palautuspäällä liikkeellä. Jouduimme murtopallotilanteeseen kolmessa ensimmäisessä syöttövuorossamme, mutta kaksi niistä päättyi onneksi pitoon. Saimme itse myös 1-1 -tilanteessa murrettua Mahut’n syötön, joten vaikka seuraava minun syöttövuoroni menikin vastustajille, niin tilanne pysyi tasaisena. Sama murtojen vaihto tapahtui erän aikana vielä uudestaan, kun mursimme Mahut’n parilla huippupalautuksellani 5-5 -tilanteessa, mutta Pütz vastasi samalla mitalla seuraavassa gamessa vieden ratkaisun tie breakiin. Siinä varsinkin Lloydin palautukset olivat rautaa, ja vaikka yksi minibreikki meni vastustajillekin, niin Lloydin kaksi viimeistä syöttöä olivat tuttuun tapaan kovaa valuuttaa.

Saimme toisen erän alussa murtopallon Mahut’n syötössä, mutta sen vastustajat selvittivät hyvällä syötöllä. Ja heti perään he onnistuivat sitten murtamaan minun syöttöni Pützin onnekkaalla pokapalautuksella, joka tuli ärsyttävästi niin matalana verkon yli, ettei Lloyd päässyt kunnolla palloon käsiksi. Meidän energiatasomme pääsi ehkä aavistuksen tuon jälkeen lässähtämään, eikä taisteluvaihdetta oikein takaa-ajoasemassa löytynyt. Vastustajat mursivat vielä 3-5 -tilanteessa Lloydin syötön Pützin parilla huippupalautuksella ja ratkaisu siirtyi näin kolmanteen erään.

Tuntui siltä, että kolmanteen erään lähdettäessä taistelutahtoa piti kaivaa vähän tavallista syvemmältä, mutta onneksi se sieltä taas löytyi. Lloydin nappipalautus toi meille ensimmäisen minibreikin 2-1 -tilanteessa ja toinenkin oli seuraavassa pisteessä lähellä. Minulta kaksi tärkeää syötönpitoa siirsivät meidät 5-2 -johtoon, ja Lloydin vahva palautuspeli yhdistettynä minun hyvään volleyhin toivat johdoksi jo 6-2. Lloydin syöttäessä 7-3 -tilanteessa volleyni jäi harmittavan kesyksi ja vastustajat saivat toisen minibreikin takaisin, mutta 7-4 -tilanteen mahtava reaktiovolleyni ja Lloydin ennennäkemättömän vahva kämmenkrossipelaaminen siirsivät meidät taas mukavaan 8-4 -johtoon.

Kämmenpalautukseni puoltenvaihdon jälkeen meni leveäksi, mutta ässäni 8-5 -tilanteessa oli sitäkin herkullisempi. Ja oli toinen peräkkäinen ässäkin todella lähellä matsipallossa, mutta ulospäin suuntautunut sivukierresyöttöni hipaisi verkkonauhaa. Seuraava ykkönen jäi verkkoon, mutta hyvä kakkonen petasi oikeaoppisesti vastaan liikkuneelle Lloydille paikan verkolla, eikä hän siinä erehtynyt. Reilut puolitoista tuntia pelattiin, ja taas löytyi oma nimi voittajan kohdalta. Vamos!

Tämän päivän matsissa oli kyllä selvästi enemmän ottelun sisäistä vaihtelua kuin aikaisemmissa otteluissamme täällä Adelaidessa. Toki vastustajien ajoittain todella vahvalla pelaamisellakin oli siihen vaikutusta, mutta hienoista väsymystä oli omassa pelissäkin havaittavissa. Liike syötön jälkeen oli ehkä vähän hitaampaa kuin yleensä ja reaktiot verkolla välillä aavistuksen myöhässä. Ja näkyy se pieni väsymys sellaisena keskittymisen haahuiluna helposti myös.

Ensimmäisessä erässä löin kenttään ennätykselliset 16/18 ykkössyöttöä, mutta siitä huolimatta hävisin syöttövuoroni kahdesti. Varsinkin Pütz on jostain syystä sellainen palauttaja, etten ole oikein koskaan löytänyt reseptiä hänen horjuttamiseensa. Onneksi kuitenkin tie breakeissa syöttöpelini oli tarkkaa, ja niissä ei pistemenetyksiä tullut omissa syötöissä ollenkaan. Mutta täytyy kyllä jatkossa muistaa myös syötön jälkeisen eteenpäin liikkeen tarkkuus, sillä ykkösvolleyvirheitä tuli pari liikaa tänään.

Mutta mitäpä sitä liikaa negatiivisia asioita muistelemaan, sillä voitto on aina voitto, ja vielä kovan luokan parista. Ratkaisuhetkillä luotto omaan tekemiseen on kovalla tasolla, ja tuosta fiiliksestä kannattaa kyllä pitää kynsin ja hampain kiinni. Tie break -tilastokin sen kun kaunistuu tämän vuoden osalta entisestään.

Huomenna perjantaina vastus tulee kuitenkin jälleen olemaan tiukkaakin tiukempi, sillä saamme semissä vastaamme tutun parin Arevalo/Rojer. Viime kauden kolme kamppailua menivät lukemin 2-1 vihulaisille, mutta viimeisin niistä päättyi kyllä meidän voittoomme Torinossa. Täytyy olla huomenna tarkkana taktiikan kanssa ja pysyä myös henkisesti terävänä alusta alkaen, sillä vastustajilta löytyy hurja määrä energiaa joka matsiin. Emmeköhän mekin ole kuitenkin hyvin nukutun yön jälkeen huomenna taas kovassa iskussa.

Matsimme on ohjelmassa toisena otteluna kello 12 jälkeen kentällä 1. Katettu ykköskenttä on huomenna kovaa valuuttaa, sillä lämpötilan on ennustettu nousevan 35 asteeseen, ja onhan meillä tuolta kentältä hyvät muistot viime viikon semistä. Annetaan siis palaa vaan!

27 thoughts on “Adelaide 2 ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Pütz 7-6(4), 3-6, 10-5

 • Streamia on ollut vähän vaikea löytää näihin matseihin, mutta ilokseni huomasin että huominen ottelu näkyy discovery+, tiedoksi muillekin. 🙂

  Tsemppiä huomiseen!

 • Kyllä huolestutti noin monet murrot mutta hyvinhän se lopulta kääntyi.

  Kun kerran junasta mainitsit, voisit tuuletuksessa käyttää paikallisen Kylie M:n ’Do the locomotion’ -liikettä. Nythän sulla on ollut selkeästi ATP250 -tason tuuletukset, johtuneeko kuumasta kelistä.

 • Onnea ansaitusta voitosta!
  Nyt hyvät palautukset/pitemmät yöunet ja kohti huomista… siit se lähtee!
  Tsemppiä huomiseen otteluun! 🎾🙂👍

  • Jes, kiitos! Nyt on melkein 10 tuntia unta alla joten täysillä vaan kohti semiä. 💪

 • Myös Eurosport player on merkannut pelin listalleen, alustavasti alkaen klo 5.30 suomiaikaa.

  Koittakaahan taistella!

 • Jes!
  Nyt on jyvät eroteltu akanoista. Semeihin pääsivät 4 korkeimmalle siidattua paria.
  Hyvää lämmittelyä luvassa siis ennen AO-kahinoita.
  Ei mitään paineita, mutta oishan se voitto taas poikaa semeissä.
  Full ahead!

  • Todellakin, huippuvalmistautumista AO:hon, mutta vedetään toki täysillä joka matsi 💪

 • Onhan teillä kova itseluottamus. Mitä tiukempi paikka, sitä isommalla energialla ja voittavalla taktiikalla näyttely pelaavan. Mahtavaa menoa!!! Sama meininki vain huomenna päälle ja vaikka Arevalo/Rojer tulee varmaan kaivamaan kaikki temput Torinon tappion jälkeen, niin kyllä teidän nykyisellä pelillä ja henkisellä kantilla homma hoituu. 👍👍👍💪💪💪

 • Mitä tänään ehti vähän tuloksen kehittymistä vilkuilemaan, niin tuntui kyllä pelin suunta kääntyilevän poikkeuksellisen paljon ja ilmeisesti myös oma peli ailahteli. Omat syöttövuorot lipsahti vastustajille huolestuttavan monesti, mutta siitä huolimatta tuloksena oli voitto. Onhan sekin taas osoitus tasonnoususta, kun pelit kääntyy itselle, vaikka ei parasta saakaan irti.

  Vähän huolestuttavalle kuulostaa, jos väsymyksen merkit alkaa pelissä näkymään, sillä tuon reissun tärkeimmät pelit alkaa vasta ensi viikolla. Mutta jospa olisi ohimenevä ilmiö ja huomenna on taas tuoreempi päivä. Komeassa voittoputkessa kuitenkin menette ja se antaa virtaa tännepäinkin!

  • Jep, hieman oli ailahtelua pelissä, mutta laitetaan huonosti nukutun yön ja hyvin pelanneiden vastustajien piikkiin. Tänään sitttäen täyso fokus päälle alusta loppuun 💪

 • Huikea menonne jatkuu ratkaisupisteissä ! Eilen voititte murtopallot 7-0 ja taiskan 7-3. Tänään voititte nuo tärkeät pisteet (murtopallot +taiskat) 25-15 !! Lloyd piti syötöt tärkeillä palloissa 11-3, sinä 7-3 ja vastustajat vain 9-7. Koko matsissahan voititte vain yhden pisteen enemmän kuin vastustajat. Eli kyllä teillä nyt on korkealla itseluottamus, kun ratkaisupalloja pelataan. Keep it up !!

 • Unibetin postimerkin kokoiselta näytöltä tihrustin ottelun.

  Jännää oli, turhankin paljon. Paras vire ei tullut mukaan kentälle, ja monessa syöttövuorossa oli vaikeuksia. Palauttajilla oli toki huomattavasti osuutta asiaan. Erityisesti Mahutin rystypalautus tuli takaisin paremmin kuin olisi voinut ennakolta olettaa. Niinpä vastustajat veivät breikit 4-2.

  Mutta mutta, hienoa oli se, että ette masentuneet vaan taiskoissa olitte rautaa. Ekan taiskan alla ei onnistunut erän syöttäminen kotiin, mutta pettymys ei tullut läpi lyhyeen taiskaan. Toinen erä meni tuloksellisesti huonosti, ja lopussa Lasipoolikin menetti syöttönsä. Vaan kolmas erä oli siitä huolimatta taas ihan timanttia. Kokemus on karttunut ja henkinen vahvuus toi otteluvoiton! On tärkeää ja upeaa voittaa silloinkin, kun ihan paras päivä ei osu kohdalle. Onneksi olkoon ja vamos!

  • Nämä vaikeammat voitot ovat monesti niitä tärkeimpiä, sillä helppoahan se on pelata, kun kaikki tuntuu onnistuvan. Nyt löytyi taas huippusuorituksia oikeisiin paikkoihin, ja sehän riittää. Lisää tänään 💪

 • My goodness, you pair are tough to beat. 💪💪💪 Just when you think the momentum is with your opponents who break Lloyd’s serve to win the second set, you play the almost perfect match MTB. 💥 The highlight has to be the point to bring up 8-4 with Lloyd and Putz exchanging FH bullets which eventually brings out the error from Putz and you follow it up with an ace to bring up MP. 😎

  Even after you’d long left the court, Mahut was still looking at the mark of Lloyd’s ball which was called in. He asked the the umpire over, ”you’re a 100% it was in?” who replied. ”If you want my honest opinion, it was in.” In the words of Elsa, ”Let it go!”😁

  Good luck in the SF.

  • Oh yes, we don’t go down easily. That 7-4 point in the MTB was my favourite too, not often you see Lloyd controlling forehand crosscourt rally that well 🙌

   Let’s keep it going today!

 • Hurjaa oli välillä, mutta kurjaa oli lopulta vain vastustajilla. HyväHyvä!!! Meinasin vähän säikähtää kun kirjoitit väsymyksestä, mutta tarkoitit aivan ilmeisesti lyhyestä yöunesta johtuvaa, et yleistä peliväsymystä. Hienoa, että seuraava matsi katetulla kentällä. Pitäkää pää kylmänä, ja ei ku jatkoon! Minä olen onnistunut löytämään kaikki matsinne free streameiltä, ja freedome-kikkailuilla niitä täällä Espanjassa katselen öin ja päivin 🙂 Pattikin selviytyi Stevensin kanssa Portugalissa jatkoon, vaikka vaikeeta meinas olla. (Ai niin, monta kertaa on pitänyt kysyä, että mitä öttiäisiä siellä kentällä lentelee, paljon näkee kun niitä huispautellaan häiritsemästä.)

  • Juu, ei tarvitse väsymyksestä isommassa kuvassa huolestua, edellisyö meni vain vähän lyhyen puolelle. Mutta nyt on melkein 10h unta takana ja kaikki valmista semifinaaliin 🙌

 • No mutta, Discoveryllähän näkyy perjantain Glasspool/Heliövaara & Arevalo/Rojer -peli.

 • Onnittelut! Olen täällä aikani kuluksi laatinut teille pistebudjettia tällä vuodelle.
  1000 pistettä kuussa vie maailman ykkösiksi kirkkaasti. Nyt jo 340 kasassa tammikuulle. Semi ensi viikoilla ja olette edellä budjettia! Pelatkaa te, mie höpisen…

  • Kiitos! Tuossa budjetissa ei juurikaan ole kyllä tilaa tappioille 😅 Mutta pitäähän tavoitteet laittaa korkealle.

Comments are closed.