Torino CH175 SF, Heliövaara/Patten – Arneodo/Weissborn 7-5, 6-7(4), 10-6

Eipä päästy helpolla tänäänkään, mutta vahva lopetus toi meille kuitenkin lopulta hienon voiton korkeatasoisessa semifinaalissa. Ja sehän tarkoittaa sitä, että pelataan jälleen kerran finaalissa huomenna sunnuntaina, kun vastaan asettuu ykkössijoitettu pari Mies/Skupski. Siistiä!

Jos alkuviikolla tuntui, että jokainen vähänkin harmaampi pilvi toi sadetta Torinon ylle, niin tänään kisajärjestäjät selvisivät kyllä lähes kuivin jaloin, sillä koko päivänä taivaalta tipahteli vain pari tippaa, vaikka ennusteessa puhuttiin voimakkaistakin kuuroista iltapäivällä. Sehän toki sopi kaikille, ja vaikka kenttämme ensimmäinen kaksinpeli venähti lähes kolmetuntiseksi, niin kentän toinen matsi siirrettiin viereiselle kentälle, ja niinpä me pääsimme aloittamaan ottelumme kello 15.

Henry joutui hakemaan ensimmäisessä gamessa pitonsa vähän syvempää 0-40 -tilanteen kautta, mutta tärkeä pito piti meidät edellä, emmekä enempää mahdollisuuksia murtoihin vastustajille ensimmäisessä erässä enää antaneet. Olimme itse sen sijaan palautuksissa todella hyvin hereillä, ja vaikka Arneodo selvitti kaksi murtopalloa 3-2 -tilanteessa ja vaikka pitkä 40-40 -piste 4-3 -tilanteessa päättyi virheeseeni, niin lopulta Henryn vastustamaton palautus 6-5, 40-40 -tilanteessa toi meille samalla kertaa sekä murron että erän.

Toisessa erässä vastustajat saivat otettua ottelun ainoan murtonsa 1-1 -tilanteessa, kun syötin 40-40 -tilanteeseen erinomaisen ykkösen, mutta onnekas ja vähän epäpuhdas Arneodon palautus lensi Henryn yli takakulmaan. Mursimme kuitenkin heti seuraavassa gamessa Weissbornin syötön takaisin parilla huippupalautuksella. Enempää murtoja ei erässä nähty vastustajien vaihdellessa syöttämistään aiempaa enemmän ja niinpä edettiin tie breakiin. Tie breakissa pari palautustani jäi harmillisesti verkkonauhaan, ja kun vastustajat sen sijaan onnistuivat, niin lopulta tuo kirjattiin heille 4-7, ja lopullista ratkaisua haettiin MTB:n kautta.

Tein MTB:n 1-1 -tilantessa pahan arviointivirheen verkolla, mutta onneksi omat syötöt tulivat 1-4 -tilanteessa kotiin ja 3-4 -tilanteessa lobbini oli todella hyvä. Henrykin palautti 4-4 -tilanteessa vahvasti ja kun kerran vauhtiin päässimme, niin otimme peräti seitsemän pistettä peräkkäin siirtyen 8-4 -johtoon. Vastustajat saivat yhden minibreikin takaisin 8-5 -tilanteessa Arneodon hyvällä palautuksella, mutta ykköseni toi seuraavassa pisteessä suoran pisteen ja kolme ottelupalloa. Ja eilisen tavoin käytimme heti ensimmäisen, kun palautukseni krossina oli terävä ja Henry poimi upeasti verkolta seuraavan pisteen. Tuuletukset perään ja finaalipaikka oli totta!

Jatkoin matsin jälkeen suoraan kisan fysion luokse, sillä niskassani niksahti jotain ihan MTB:n lopussa, mutta onneksi fysiolla oli oikeat kikat tiedossa, eikä ongelmaa pitäisi huomenna olla. Kärsin tosi jäykästä niskasta myös yhtenä päivänä alkuviikosta, joten olisiko sitten hotellin sängyssä tai tyynyssä jotain totutusta poikkeavaa. Palasimme Henryn kanssa vielä hetkeksi vakoilemaan tuon jälkeen tulevia finaalivastustajia, minkä jälkeen kävimme illallisella ja hioimme kuviot huomiseksi kuntoon.


Tänään pelattiin mielestäni varsin korkeatasoinen matsi, ainakin viimeisen parin viikon tasoomme verraten. Syötön palauttaminen oli meiltä Henryn kanssa tosi vahvaa, eikä syöttöpelissäkään suurta moittimista ollut. Paikkoja tuli luotua varsinkin ensimmäisessä erässä enemmänkin, mutta lopulta numerot menivät kyllä aika tiukalle. Varsinkin Arneodo syötti toisessa erässä uskomattoman hyvin, kun taas oma tekeminen meni toisen erän lopussa ehkä vähän varovaiseksi.

Mutta jälleen kerran paras peli löytyi taas juuri silloin kuin sitä eniten kaivattiin eli ottelun viimeisillä hetkillä. MTB:n 1-4 -tilanteesta eteenpäin seuraavat pisteet tulivat kotiin peräti 9-2, ja kyllä me mielestäni voiton ihan oikeutetusti ansaitsimme. Tuntui, että olimme ottelussa vähän niskan päällä koko ajan, mutta toki vastustajiltakin nähtiin paljon onnistumisia. Varsinkin massalla kyseessä on paha pari, joten voittoon pitää kyllä olla aina tyytyväinen.

Ja paha on pari vastassa myös huomenna finaalissa, kun toiselle puolelle kenttää astelee Mies/Skupski. Treenasimme heidän kanssaan peräti kahdesti aiemmin tällä viikolla, joten suuria yllätyksiä tuskin tulee vastaan, mutta toki kumpikin heistä yleensä nostaa tasoaan treeneistä otteluihin. Skupski ei ole pelannut viime kesänä rankingin ykköspaikan saavutettuaan ihan samalla tasolla uusien pariensa kanssa, mutta toki ranking on edelleen top-10:ssä ja taidot tallella. Mies sen sijaan syttyy parhaimmillaan kovaan vireeseen verkkopelinsä siivittämänä, joten mielenkiintoista matsia varmasti huomenna odotetaan puolin ja toisin.

Uskoisin meillä kuitenkin olevan kuitenkin kaikki avaimet voittoon olemassa, ja kunhan pidämme tiimihengen korkealla ja pelin kasassa alusta loppuun asti, niin miksei nosteltaisi kirkkainta pokaalia huomennakin. Matsi on ohjelmassa upealla keskuskentällä paikallista aikaa klo 12 eli Suomen aikaa tuntia myöhemmin. Vamos!

9 thoughts on “Torino CH175 SF, Heliövaara/Patten – Arneodo/Weissborn 7-5, 6-7(4), 10-6

 • Onnittelut voitosta. Hienosti hoidettu MTB. Tsemppiä huomiseen finaaliin, eiköhän se voitto sieltä tule.

 • Onnea, näin ottelun ja olitte koko ajan pelillisesti vähän parempia vaikka ette voittanetkaan suoraan kahdessa erässä. MTB tuli kotiin hienosti ja huomenna menette päätyyn asti saman tasoisella pelillä.

 • Eihän tuo helpolla tänäänkään tullut, mutta ei sentään ihan samanlaisia tykytyksiä aiheuttanut kuin eilinen. 🙂

  Seitsemän pistettä putkeen mtb:ssa on kyllä aika murhaavaa toimintaa. Katkaisi ainakin Weissbornin selkärangan totaalisesti.

  Kuudes kisa ja neljäs finaali. Se on aika kovaa tekemistä se! Peli kulkee ja tekeminen näyttää iloiselta, joten annetaan hyvien asioiden tapahtua.

  Oikeastaan ihan hauskaa, että pari, jonka muodostumista viikon alussa ihmeteltiin, onkin sitten vastassa finaalissa. PeliMiehiä molemmat, mutta parastaan saavat laittaa, jos meinaavat teidät pysäyttää. Nautinnollista keskuskenttäkokemusta!

 • Kauan aikaa tuntui, että olitte niin paljon parempi pari kuin vastustajat, että varmasti voitatte matsin kahdessa erässä. Sen verran heikompi pelaaja Weissborn oli … välillä tuntui, että voisitte breikata hänet milloin vain haluatte.

  Mutta Arneodon pelitaso nousi matsin edetessä huikealle tasolle … väkisten tuli mieleen, että eikö hänelle löydy kovempaa partneria. Mestarin tavoin minunkaan pumppu ei noussut samalle tasolle kuin edellisessä matsissa, mutta kyllähän 1-4 tilanne MTB:ssa on aina vakavamman puoleinen. Upeasti pelasitte vikat 11 pistettä. 💪🇫🇮🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

 • Onnittelut semivoitosta! Henrylle annan täydet pisteet niistä kahdesta kovasta tarkasta pitkin linjaa palautuslyönnistä. Tuollaista peliin lisää, sillä paikkoja tulee jokaiseen peliin, kummallekin. Niitä on nautinnollista katsoa. Muuten, ihan kivasti myös liikkuva verkkopelinne toimi. Ilmeisesti sitä tarvitaan Mies/Skupikin kanssa hieman enemmänkin mikäli pelaavat kuten pelasivat vastustajaansa vastaan. Miksipä eivät pelaisi.

  Onnea peliin ja voitto ns. kotiin! 😀 😀

 • Hieno voitto, onneksi olkoon, ja tärkeä MTB kotiin!!! Mahtava juttu!
  Nyt vain samalla otteella ja asenteella finaalissa! 👍👍👍 💪💪💪

 • Onnittelut ja tsemppiä finaaliin!
  Aivan mahtavaa tekemistä, ilo katsoa teidän meininkiä.💪

 • Juu, ansaittu voitto, vaikka toinen erä ja TB meni vähän alle normitason, mutta finaalissa ei voittajasta ollu epäselvyyttä, kun Skupski hoiteli hommia verkon toisella puolella! 😉
  Isot Onnittelut ja Vamos 🎾🙂👍

Comments are closed.